Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Krystian

Piłka nożna, football, soccer czy jak kto zwał

Rekomendowane odpowiedzi

Dobry sezon.

Świetny Courtois (16 meczów bez straty bramki), ważne bramki strzelił Costa...

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To Ci przypomnę np. Monaco- City :P ale masz rację meczor super i nie zapowiadało się na taki come back Bayernu. Do tego Lewy na kolejkę przed końcem ma bramkę przewagi nad rozczochrańcem z BVB. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra reklama Bundesligi. Ale tam często są podobne bitwy ;). Trzeba będzie 11 wykupić za rok ;)

Trochę szkoda Lipska... Podoba mi się ten zespół, kibicowskie klimaty z Niemiec mnie nie interesują ;). Ale, cóż, nie udało się.  Swoją drogą - Werner, najbardziej bramkostrzelny zawodnik U-21 w 5 najlepszych ligach w Europie. Mam nadzieję, że Lipsk będzie mógł bez przeszkód zagrać w LM. 

Jeżeli ktoś nie oglądał, to właśnie na Eurosport 2 jest skrót.

U nas Jaga 2-0. A w Anglia Swansea wygrywa swój mecz 0-2, właśnie mecz się skończył, Grosicki z Hull ma już bardzo ciepło. 

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie nie tylko Ligą Mistrzów żyjemy, dzisiaj derby Łodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na blaszaku u koszernych :)

Co to za derby bez kibiców gości. Szkoda że działacze Widzewa podejmują decyzje w oparciu o fobie sfrustrowanych kibiców - pismaków z lokalnej wybiórczej ...

Dzisiaj w Warszawie obecność "wiary Lecha" zmobilizowała i Legię i jej kibiców...a stadion jakoś to przetrwał.

Edytowane przez desmo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co to za derby bez kibiców gości. Szkoda że działacze Widzewa podejmują decyzje w oparciu o fobie sfrustrowanych kibiców - pismaków z lokalnej wybiórczej ...

Dzisiaj w Warszawie obecność "wiary Lecha" zmobilizowała i Legię i jej kibiców...a stadion jakoś to przetrwał.

"Co to za derby bez kibiców gości."

To samo mówiłem jak na ostatnim derby kibice RTS nie zostali wpuszczeni na stadion ŁKS.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym zapytał co to za derby w 3 lidze?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Co to za derby bez kibiców gości."

To samo mówiłem jak na ostatnim derby kibice RTS nie zostali wpuszczeni na stadion ŁKS.

To chyba nieporównywalna sytuacja - na stadionie miejskim goście musieliby siedzieć na tej samej, trybunie co gospodarze - więc nic dziwnego że nikt się na to nie zgodził. I nie jest to chyba wyjątek - popraw mnie jeśli się mylę - czy na stadion miejski wpuszczono jakichkolwiek kibiców gości. Widzew ma nowy, przygotowany do przyjęcie gości stadion więc decyzja władz klubu to zwykła złośliwość, czy źle pojęty rewanżyzm. NIestey jednym z inicjatorów tej żenady był nieobiektywny pismak lokalnego wydania wybórczej który ma ambicje być V władzą w sportowym mieście a jest V kolumną. Pamiętam że po przegranych derbach jeszcze w ektraklasie gdy Widzew leciał z ligi ten sam zaangażowany dziennikarzyna próbował pod płaszczykiem walki z antysemityzmem rozpętać nagonkę na ŁKS mającą dać walkower Widzewowi.

Nie wiem co teraz ugryzło działaczy , mają super stadion , pełen kibiców...Być może znaczenie ma też fakt że ŁKS w przeciweństwie do Widzewa liczy się jeszcze w walce o awans. Tak czy siak derby o wieloletnich tradycjach stały się piknikiem przy grillu.

Ja bym zapytał co to za derby w 3 lidze?

W wymiarze kibicowskim , lokalnym, derby to derby , niezależnie od poziomu dogrywek chyba w Trójmieście powinniście to wiedzieć najlepiej ;-). Ale kiedyś faktycznie przez dziesięciolecia był jeszcze poziom sportowy. Edytowane przez desmo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej bieganiną po mieście :(

A co byś powiedział na pomysł żeby w takim razie wszystkie spotkania derbowe były rozgrywane na większym stadionie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej bieganiną po mieście :(

A co byś powiedział na pomysł żeby w takim razie wszystkie spotkania derbowe były rozgrywane na większym stadionie?

Szkoda że w ogóle nie zainwestowano w jedne stadion miejski no ale ambicje łódzkich kibiców są większe od tych z Mediolanu żeby wziąć pierwszy z brzegu przykład ;-) Edytowane przez desmo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jakby się musieli jedni z drugimi dzielić czasem na stadionie to by chyba tego nie przeżyli.

A idea zacna bo wykorzystanie obiektu większe, zarobiłby na siebie przynajmniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jakby się musieli jedni z drugimi dzielić czasem na stadionie to by chyba tego nie przeżyli.

pisząc cynicznie dziś się nie muszą dzielić a i tak co jakiś czas któryś "nie przeżywa" no i faktycznie flag w pomieszczeniu klubowym by już nie trzymali. Ale z drugiej strony mieliby coś o co musieliby dbać - bo nie byłoby alternatywy w razie zniszczenia, zamknięcia stadionu. Teraz pozostaje im model brytyjski. Stadion w każdej dzielnic ;-) tylko kto to utrzyma...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W wymiarze kibicowskim , lokalnym, derby to derby , niezależnie od poziomu dogrywek chyba w Trójmieście powinniście to wiedzieć najlepiej ;-). Ale kiedyś faktycznie przez dziesięciolecia był jeszcze poziom sportowy.

Patrząc przez pryzmat "zatwardziałych" kibiców faktycznie można powiedzieć, że derby to derby, ale jednak wyższy poziom rozgrywkowy i szumu też jest więcej ;) Bywałem na derbach z Arką w niegdyś jeszcze drugiej lidze, na Traugutta, ale umówmy się to taki troszkę śmiech na sali był :) Z innej beczki to szkoda, że wczoraj Legia nie zremisowała z Lechem bo sytuacja w ligowej tabeli byłaby jeszcze śmieszniejsza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Patrząc przez pryzmat "zatwardziałych" kibiców faktycznie można powiedzieć, że derby to derby, ale jednak wyższy poziom rozgrywkowy i szumu też jest więcej ;) Bywałem na derbach z Arką w niegdyś jeszcze drugiej lidze, na Traugutta, ale umówmy się to taki troszkę śmiech na sali był :) Z innej beczki to szkoda, że wczoraj Legia nie zremisowała z Lechem bo sytuacja w ligowej tabeli byłaby jeszcze śmieszniejsza.

Skoro na Traugutta mógł grać Juventus. ;-) a w naszej przepisowo spłaszczonej lidze i tak wszystko może się zdarzyć.... nie wierzysz, że wygracie na Łazienkowskiej ?

Edytowane przez desmo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako realista, patrząc głównie na to jak gramy na wyjazdach mówię, że to będzie bardzo trudne zadanie. Oczywiście nie niemożliwe bo to w końcu piłka, ale pieniędzy bym na to nie postawił :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dotknę tylko 2 spraw :)

Derby w 3 lidze w Łodzi to takie derby, na które przychodzi 17500 kibiców.

Druga sprawa - kibiców gości nie wpuścili bo mieli spalić na stadionie 2 albo 3 ogromne sektorówki Widzewa zajumane onegdaj... względy bezpieczeństwa.

A pisali o tym na swoich forach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A zapełnijcie nawet Camp Nou, nadal 3 liga. Nie, nie mam nic do Łodzi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No cóż. Zdarza się. Mam nadzieję kiedyś znowu oglądać mistrza Polski extraklasy dla Widzewa oglądać. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej Areczka, Areczka :D Degrengolada.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pan kapitan Sobieraj powinien już sobie dać spokój z piłką nożną...

...jakieś trzy lata temu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi