Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Krystian

Piłka nożna, football, soccer czy jak kto zwał

Rekomendowane odpowiedzi

Ta dyskusja o FC Barcelona jest bardzo interesująca, ale wracając do głównego wątku, mianowicie tego, że "football is not a matter of life and death - it is something far more important than that", przypomnijmy, iż najwspanialszym klubem w historii tej gry jest bez wątpienia: ;)

Design-AC-Milan-Football-Wallpaper-Backg

nie wiem kto pisze Twoja historie bo wg wikipedii .... :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Magik.

No i po meczu… Levante pokonuje Atletico 2:0  :). No i co pitzmaker ?.

Dobra, dobra… zobaczymy co fani Realu powiedzą 18 maja. Wtedy nawet w Madrycie zaśpiewają…

Blaugrana al vent, un crit valent
tenim un nom, el sap tothom
Barca, Barca, Baaarca !!!

:)  ;)  Jak Ty to zniesiesz, gdy będziesz musiał trzymać kciuki za Barcę w ostatnim meczu ?. Kibicom Realu w Madrycie chyba na samą myśl robi się niedobrze  :lol:.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i po meczu… Levante pokonuje Atletico 2:0  :). No i co pitzmaker ?.

:)  ;)  Jak Ty to zniesiesz, gdy będziesz musiał trzymać kciuki za Barcę w ostatnim meczu ?. Kibicom Realu w Madrycie chyba na samą myśl robi się niedobrze  :lol:.

kiedys kibicowalem juz barcelonie  :rolleyes: jako ze jest to klub z hiszpanii, jak barca grala w lidze mistrzow z chelsea, essien zaladowal taka siate valdesowi, nie wiem w ktorym to bylo roku. (nie zrozum mnie zle- nie, ze przeszedlem do innego obozu czy cos, jak sie spotykaly 2 kluby z ktorych jednym byla barcelona -wrog znany i taka chelsea- obcy wrog, to kibicowalem "znajomemu" :P) tak wiec ten... w ostatniej kolejce wszyscy jestesmy barcelonistami :D 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wikipedia jako źródło bywa myląca ;), ale rozumiem, że chodzi Ci o liczbę zdobytych tytułów - ja, natomiast, trochę z przymrużeniem oka (jak widać w moim poście) napisałem o moim własnym odczuciu - napisałem "najwspanialszy", a nie "najbardziej utytułowany" - Wikipedia, ściśle rzecz biorąc, podaje to:

"They are the second most successful club in world football in terms of international trophies along with Boca Juniors, with 18 officially recognized UEFA and FIFA titles.[5] Milan has won a record of three Intercontinental Cups and one of its successor, the FIFA Club World Cup.[5] Milan have also won the European Cup/Champions League on seven occasions,[5] second only to Real Madrid.[6] They have also won the UEFA Super Cup a record five times and the Cup Winners' Cup twice.[5] Milan has won every major competition in which it has competed, with the exception of the Europa League (in this competition they have lost two semi-finals in 1972 and in 2002). Domestically, with 18 league titles Milan is the joint-second most successful club in Serie A behind Juventus (29 titles), along with local rivals Inter.[7] They have also won the Coppa Italia five times, as well as a record six Supercoppa Italiana triumphs.[5]" :)

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wikipedia jako źródło bywa myląca ;), ale rozumiem, że chodzi Ci o liczbę zdobytych tytułów - ja, natomiast, trochę z przymrużeniem oka (jak widać w moim poście) napisałem o moim własnym odczuciu - napisałem "najwspanialszy", a nie "najbardziej utytułowany" - Wikipedia, ściśle rzecz biorąc, podaje to:

"They are the second most successful club in world football in terms of international trophies along with Boca Juniors, with 18 officially recognized UEFA and FIFA titles.[5] Milan has won a record of three Intercontinental Cups and one of its successor, the FIFA Club World Cup.[5] Milan have also won the European Cup/Champions League on seven occasions,[5] second only to Real Madrid.[6] They have also won the UEFA Super Cup a record five times and the Cup Winners' Cup twice.[5] Milan has won every major competition in which it has competed, with the exception of the Europa League (in this competition they have lost two semi-finals in 1972 and in 2002). Domestically, with 18 league titles Milan is the joint-second most successful club in Serie A behind Juventus (29 titles), along with local rivals Inter.[7] They have also won the Coppa Italia five times, as well as a record six Supercoppa Italiana triumphs.[5]" :)

rozumiem ze dla kazdego kibica subiektywnie najwspanialszy jest jego klub, ale skoro uzyles "najwspanialszy w historii" to pomyslalem o statystykach. nie zaglebiam sie w inne puchary, jesli chodzi o historie to od razu na mysl przychodzi mi: tytul krajowy i liga mistrzow. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co naliczyłem z pierwszej drużyny Barcy odejdzie aż od ośmiu do dziesięciu zawodników.

Których Twoim zdaniem jestem ciekaw?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No, skoro Ty mnie łapiesz za słówka, to nie pozostanę dłużny - najwspanialszy w historii to najwspanialszy w historii, a nie w wybranym przez Ciebie wycinku historii. ;)

nie rozumiem :), milan ma sporo wygranych w lm, ale skoro juve ma o 10 wiecej mistrzostw wloch to milan juz nie taki wspanialy :) (a moze i wiecej niz 10)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Magik.
Napisano (edytowane)

tak wiec ten... w ostatniej kolejce wszyscy jestesmy barcelonistami :D

Poczekajmy jeszcze na wynik meczu Real vs. Valencia. Choć Real ma jeszcze mecz zaległy o czym trzeba pamiętać. W sumie 6 punktów do zdobycia. Jak wszystko wygra, to zrówna się z Atletico. Szkoda, że Barca wczoraj zremisowała, bo wtedy końcówka sezonu byłaby jeszcze bardziej emocjonująca. Pierwsze dwie drużyny w La Liga miałyby tyle samo zgromadzonych punktów, a trzecia w tabeli tylko 1 punkt straty.

Których Twoim zdaniem jestem ciekaw?

Nie wszystko jest pewne. Niektóre odejścia z Camp Nou oczywiście są już przesądzone, o pozostałych pisze prasa (że np. kontrakt jest już gotowy, ale szczegóły wymagają uzgodnienia). Według mojej wiedzy na wylocie są: Valdes, Pinto, Fabregas, Alves, Song, Tello. Nie wiadomo jak potoczą się losy następujących zawodników: Pedro, Cuenca, Sanchez. Ilu mamy ?, 9 zawodników. No i nie wiadomo co dalej z Sergi Roberto, który mało grał w tym sezonie i przeważnie wchodził z ławki rezerwowych. Ibrahim Afellay ?, kolejny znak zapytania. Wcześniej Barca dopinała też negocjacje w sprawie nowego kontraktu Leo, który ma obowiązywać do 2018 roku (lub 2019) z opcją przedłużenia umowy na kolejne lata. Tutaj sprawa rozbiła się o jakieś "pierdoły" marketingowe. Sponsorem Barcy jest Qatar Airways, a Leo reklamuje Turkish Airlines. Prawdopodobnie będą musieli mu to jakoś wynagrodzić w kontrakcie. Leo jest ambasadorem Audemars Piguet, a klub sponsoruje między innymi Seiko. Leo gra w butach firmy Adidas, a klub sponsoruje Nike. I można by tak długo wymieniać. Podobno Leo w ramach negocjacji dostał prawie 100% praw do swojego wizerunku więc ustępstwa Barcy są dość duże. Ma zarabiać tyle samo co Ronaldo w Realu. Messi i Barca bardzo chcieli podpisać nową umowę jeszcze przed MŚ. Ech… znowu się rozpisałem  :).

Edytowane przez Magik.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

seiko sponsorowalo barce w poprzednich latach, niedawno podpisali przeciez umowe z maurice lacroix? 100% praw do wizerunku, duuuzo kasy, cristiano ma 50% w realu., chyba ze cos mu podniesli, bo niedawno podpisal kontrakt ale nie sadze, kto jak kto ale floro to ma leb do interesow :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Magik.

seiko sponsorowalo barce w poprzednich latach, niedawno podpisali przeciez umowe z maurice lacroix?

Zakodowałem sobie Seiko, bo niedawno widziałem logo japońskiego producenta na Camp Nou. ML to świeży temat, ale masz rację. 

Real przegrywa z Valencią po pierwszej połowie. Normalnie kolejka cudów  :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

slabo graja, musza to wygrac bo bedzie pozamiatane, ten illaramendi to jakas pomylka, kupe hajsu kosztowal.. gotze 37mln euro i ma szanse byc w przyszlosci topowa 10, illaramendi 30mln euro, nikt o nim nie slyszal.

Edytowane przez pitzmaker

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Gooool.

1:1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Gooool.

1:1

ramos tyle polowal na gola zeby zadedykowac dziecku, a teraz moze juz dzielic ktore, dziecku ktore narzeczonej :)

+2:1 -.-

Edytowane przez pitzmaker

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I mamy 1:2. Dobre zawody grają w Madrycie piłkarze z Walencji.

Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

I mamy 2:2 Kryyyystyna!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Low-kick karate poleciał : D

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka

Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gol w stylu ibry :), teraz atleti musi juz przegrac z barca, jesli real chce jeszcze myslec o mistrzostwie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Magik.
Napisano (edytowane)

No to chyba gol Ronaldo pogrzebał matematyczne szanse Barcy. Jednak poczekajmy do końca, bo może Real zgubi gdzieś jeszcze punkty  :). Poza tym, z grą Barcy trochę martwię się o wynik w meczu z Atletico. Może być różnie. BTW, szacun dla Walencji za dzisiejszy mecz i piękną walkę w ostatnim półfinale LE.

Edytowane przez Magik.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Choć kibicuję Realowi to troszkę szkoda gola cr7 bo była szansa na historyczny sezon w la liga. Przy założeniu ze Barca wygrywa z Atletico na koniec a Real wszystko to na koniec bysmy mieli trzy druzyny z 91 PKT. :)

Esy floresy spod Desy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

. Normalnie kolejka cudów  :).

Kolejki cudów ciag dalszy , tym razem w Premiership .Walczący o mistrzostwo lider z Liverpoolu jedzie do grajacego o pietruszkę Crystal Palace , prowadzi jeszcze w 79 minucie 3:0 i ..... remisuje mecz 3:3

Po gwizdku sędziego Suarez ryczy jak dziecko a reszta nie wierzy jeszcze w to co się właśnie stało . Teraz pozostaje im trzymać kciuki za Aston Villę żeby odebrała punkty Citizens w zaległym meczu ,który odbedzie się jutro na Etihad Stadium .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba wolałbym, żeby MC zdobyło tytuł. Nie jestem jakimś specjalnym fanem, ale Liverpool strasznie potraktował Dudka. ;)

To były raczej układy samego Beniteza , jeśli piszesz o forsowaniu Reyny kosztem Dudka . Ale skoro ,,nasz'' Arsenal nie ma już szans na tytuł to miałem nadzieję że zdobędzie go przynajmniej Liverpool .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No, ale władze klubu pozwoliły Benitezowi "okazać uznanie" wobec zasług Jurka. ;) Tym niemniej, jestem raczej neutralnym obserwatorem, ponieważ w rozgrywkach na Wyspach od prawie 30 lat kibicuję wiernie Arsenalowi (mimo Wengera ;) ).

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w arsenalu jak sie pojawi jakas wybijajaca sie postac to zaraz odchodzi do wiekszego klubu, z takim zarzadzaniem nigdy nie wygraja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi