Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Krystian

Piłka nożna, football, soccer czy jak kto zwał

Rekomendowane odpowiedzi

No i brawo Ukraińcy :) Ale w finale nie dadzą rady.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Same chłopy na trybunach, masakra. Lepiej żeby wygrali w Warszawie

Wysłane z mojego GT-I9305

Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak w półfinale nikt nie dawał szans Juve, tak samo będzie w finale. Chciałbym, żeby Stara Dama utarła nosa Messiemu i spółce, bo tak się składa, że nie lubię Barcelony, od dziecka byłem za Realem, a pod koniec podstawówki również pokochałem Juventus :-) Oczywiście przed nimi wszystkimi stoi Lechia Gdańsk. :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Tak jak w półfinale nikt nie dawał szans Juve, tak samo będzie w finale. Chciałbym, żeby Stara Dama utarła nosa Messiemu i spółce, bo tak się składa, że nie lubię Barcelony, od dziecka byłem za Realem, a pod koniec podstawówki również pokochałem Juventus :-) Oczywiście przed nimi wszystkimi stoi Lechia Gdańsk. :-)

Dobrze gada :)

Fanem Juve nigdy nie byłem, ale lubiłem, bo mój najlepszy kumpel z ławki był wielkim fanem. Do dziś pamiętam jego szalik, który nosił nawet latem "favolosi campioni la leggenda di calcio". Zatem FORZA JUVE :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A Ty spać nie możesz :-) Ja nie mogę ale to nie w tym wątku... Podoba mi się ten cytat i szaliki też mi się zawsze czarno białe podobały. Już za 14 godzin wielki mecz, a Ty we Wrocławiu komu kibicujesz Lechii czy Wiśle dzsiaj, hę? :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Moje serce, nie wiedzieć czemu, zawsze za Lechią, czasem bardziej nawet niż za Śląskiem ;)

PS

Spać nie mogłem, wyjaśnienie w innym wątku ;)

Edytowane przez Jash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To się Trio Lechistów dobrało :D Ja dzisiaj jednak mecz obejrzę w pubie, a nie na stadionie :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jak w pubie? Dawaj na PGE Arenę :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma czasu na dojazd i nieszczególnie jest z kim iść ale do pubu to już znajomym się chce :P Trudno. Ostatecznie i tak nie chodzę zbyt często. Na Legii i Lechu sobie odbiję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A skąd jedziesz? Ja ze wsi w Pruszczu i jestem na każdym meczu, jak tylko mi nie koliduję z pracą :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Sopocie pracuje ale jeszcze lekarz po no i najważniejsze- sam nie pójdę :) Dzisiaj mecz, bilardzik i piwko w pubie, a na pozostałe mecze jeszcze się wybiorę. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak nie można meczu wygrać to trzeba go zremisować... Szkoda, bo należało dobić Wisłę 2 golem i już by się nie podniosła, a tak mieliśmy dwie cudowne bramki Wiślaków spokojnie na miarę Ligi Mistrzów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Będzie się działo w Berlinie, oj będzie się działo ;)

Jeśli wszystko pójdzie tak, jak powinno, to mecz będzie przypominał finał Euro 2012 - 3:0 lub 4:0 dla Barcelony.

Ale mam duży szacunek dla Juventusu i cieszy mnie ich awans do finału. Skądinąd, dla mnie to pierwszy od wielu lat finał Ligi Mistrzów, w którym nie zagra nikt spośród najbardziej nielubianych przeze mnie zespołów (Bayern, Real, MU, Milan, Chelsea, no bo pewnej polskiej drużynie takie zaszczyty nie grożą, więc nie będę wymieniał).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do finału LM jeszcze trochę czasu, a już dziś Barca może zostać mistrzem La Liga  :P Oj będzie się działo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Faktycznie straszne wieści.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i wszystko wiadomo. Barcelona mistrzem. 

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jutro kolejna walka Lechii o podium tym razem z Lechem, musimy wygrać. Chociaż z innej beczki jeśli nie Lechia ma być MP to tylko Lech, po tym co zrobił sędzia w środę w Warszawie odechciewa się wierzyć, że w polskiej lidze sędziowie są uczciwi i wcale nie pomagają Legii zdobyć MP. Jagiellonia została perfidnie skrzywdzona i miejmy nadzieję, że warszawiacy zostaną pokarani jak nie w Szczecinie to w Gdańsku 3 czerwca...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oby nie udało Wam się jutro ;):)

Rozstrzygnięcie ww. meczu Legii było żenujące, chociaż jako kibic Lecha muszę przyznać, że z Jagą sędzia popełnił również ogromny błąd i uznał bramkę ze spalonego dla mojego klubu. Tam jednak Jaga wygrała i nie było to, aż tak znaczące dla ostatecznego wyniku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja akurat uważam że głównie został oszukany Lech, bo Jaga nawet przy remisie i tak by nie miała szans na mistrzostwo. Nie ten budżet i możliwości. Obstawiam dla Jagiellonii 4,5 miejsce. Chyba że dzisiaj przekonująco pokonają Wisłę w co jednak wątpię.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy karnym dla Legii faktycznie nie było celowości zagrania ręką. Pomimo wygranej czuję pewne zniesmaczenie. Jednak sytuację z "karnym" dla Jagi oglądałem wielokrotnie. Widać doskonale,że zawodnik Jagi jakby po chwili dochodzi do wniosku,że warto by się przewrócić. To było lekkie dotknięcie które nie spowodowało upadku, ale zawodnik gości je poczuł i postanowił wykorzystać. Moim zadaniem powinna być kartka za wymuszenie karnego i remis byłby sprawiedliwy.

Mariusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten karny to po prostu farsaa i żenada wszyscy to wiedzą....najgorsze bedzię jednak kiedy fartownie L zdobędzie mistrza i kto wtedy będzie pamietał o tym karnym nikt!...

Mam nadzieje że Lech pociągnie do końca i bedzię mistrzem tak samo wierzę w Juventus dla dobra piłki włoskiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Akurat oglądałem ten mecz, mocno to było niesmaczne. Wszyscy komentatorzy C+, włącznie z byłym przewodniczącym KS - nie było zagrania ręką na rzut karny (przepisy mówią wyraźnie kiedy zagranie ręką jest penalizowane, samo trafienie piłką w łapę nie wystarcza). Dzień później potwierdza to Przesmycki, aktualny szef Kolegium Sędziowskiego. Do tego dochodzi sprawa mocno dziwnego egzaminu wytrzymałościowego sędziego liniowego... IMO nie powinno być też karnego dla Jagielonii. Aczkolwiek ta sytuacja jest bardziej dyskusyjna. 

Czytaliście artykuły na weszlo.com z "niedrukowaną" tabelą uwzględniającą istotne pomyłki sędziwskie (niewłaściwie uznane lub nieuznane bramki, rzuty karne itp. na korzyść i niekorzyść zespołu)? Piłkarze i kibice Jagiellonii mają praw być wściekli. Naprawdę chciałbym wierzyć, że fakt, iż na niekorzyść zespołu z Białegostoku gwizdano już kilkanaście razy jest przypadkiem. Z drugiej strony, mam nadzieję, że Legia prowadząc w tabeli sędziowskich błędów in plus też jest tam przypadkowo. 

yknv2pB.jpg

Ranking arbitrów, ciekawy ;) :

http://weszlo.com/2015/05/22/kto-w-ekstraklasie-gwizdze-najlepiej-a-kto-do-d*py-przygotowalismy-ranking/

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oby nie udało Wam się jutro ;):)

Rozstrzygnięcie ww. meczu Legii było żenujące, chociaż jako kibic Lecha muszę przyznać, że z Jagą sędzia popełnił również ogromny błąd i uznał bramkę ze spalonego dla mojego klubu. Tam jednak Jaga wygrała i nie było to, aż tak znaczące dla ostatecznego wyniku.

Krystuan: będzie bardzo ciężko bo Lech jest w gazie, ale kiedyś trzeba tę lokomotywę zatrzymać, mam nadzieję, że jutro :-) Jeśli Lechia zagra swoje to wygra, jeśli się cofnie i bojaźliwie to wtedy niestety 3 punkty wrócą do Poznania...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Panowie, nic się nie znacie. Boniek napisał, że karny się Legii należał i koniec.

:D

Mam nadzieję, że dziś Pogoń pokona Legię, albo chociaż remis.

Lechijce życzę naturalnie dziś zwycięstwa, chociaż będzie ono pod górkę Lechowi, który musi zdobyć mistrza (tak, tak wszystko tylko nie Legia ;) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi