Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

StaryWilk

Perfumy allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę o poradę, zalezy mi bardzo na czasie. Chce Swojej kupić perfumy Miss Dior Cherie, a nie znam sie na tym. Zapewne dużo podróbek na allegro. Jak odróżnić je od oryginału na podstawie zdjęć - czy się da? Cena ok 2 razy mniejsza niz w sklepie, ale jesli to kot w worku to szkoda 200 zł. Ta konkretna aukcja mnie interesuje. Piszę w tym dziale z nadzieją na większy odzew. Pozdrawiam

http://allegro.pl/item696304383_miss_dior_..._zapakowne.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość ALAMO
Proszę o poradę, zalezy mi bardzo na czasie. Chce Swojej kupić perfumy Miss Dior Cherie, a nie znam sie na tym. Zapewne dużo podróbek na allegro. Jak odróżnić je od oryginału na podstawie zdjęć - czy się da? Cena ok 2 razy mniejsza niz w sklepie, ale jesli to kot w worku to szkoda 200 zł. Ta konkretna aukcja mnie interesuje. Piszę w tym dziale z nadzieją na większy odzew. Pozdrawiam

http://allegro.pl/item696304383_miss_dior_..._zapakowne.html

Niestety nie da się.

Dwie metody : pierwsza to komentarze, ale to niestety mało wiarygodne. Druga to zakup testerów - nie robi się takich podróbek, ale istnieje możliwość np. opróżnienia pojemnika i zalania go podróbką ... Generalnie kosmetyki na Allegro to gorsze bagno niż zegarki ;) ... Jeśli mogę coś zasugerować, to dla własnego spokoju poszukaj dojścia do sklepów wolnocłowych, ew. zakupów w sklepach on-line za granicą. Róznice sięgają 40%...

Jesteś z Wrocka - do Niemiec masz rzut kamieniem. Ta kupisz sporo taniej na pewno.

Co do tej aukcji - gość ma 10% prawie negów, a zaledwie pare komentarzy za sprzedaż (tam liczba negów przekracza 10% ;) )... Jeśli szanujesz swoje 200 zł, to się nad tym głębiej zastanów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Jeżeli chodzi o perfumy z allegro to mogę Ci polecić użytkownika u którego sam kupuję. Towar legalny, zawsze w pudełku i w folii, żadnych testerów bez korka itp. Nie wiem, czy ma te które chcesz, ale możesz do niego napisać. prowadzi sklep, więc pewnie to nie problem dla niego. Jego nick to azzaro66. Jesteś z Wrocławia tak jak ja i on tez jest stąd. Ja kupuję od niego poza allegro i wtedy jest 10zł taniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Perfum poszukaj w drogeriach netowych,towar pewny a sporo tanszy niz "w realu".Do tego często na różne perfumy jest special price,może akurat trafisz te których szukasz,po prostu wpisz w google "perfumy"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zawsze kupuje u użytkownika bartas53 z poznania on jest . Odbiór mam osobisty nigdy nie miałem problemu !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ja zawsze kupuje u użytkownika bartas53 z poznania on jest . Odbiór mam osobisty nigdy nie miałem problemu !

Nie ma takiego użytkownika ;)

Rafał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

100% prawda na allegro dorwać oryginał się da ale blisko ceny sklepowej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pojawia sie sporo sklepów z dobrymi kosmetykami poza siecią dużych dystrybutorów.

Ja ostatnio kupuję w ............. aptece ;)

Konkretnie chodzi o sieć Superpharm. Niestety dobre perfumy sa tam w dość ograniczonym wyborze.

Jednak ceny to 50% Douglasa, Sephory itp.

Kupiłem niedawno zielonego Bossa (granat ;)) 150 ml po 99 zł. W wymienionych wyżej drogeriach 285 zł.

Dunhil Desire blue 100 ml. 98 zł w Sephorze 285 zł.

Ogólnie średno wszystko -50% - także nowe zapachy.

Reasumując - duże drogerie maja abstrakcyjną marżę. Kolega ma stoisko w markecie - tam wspomniany wcześniej Boss 160 zł. Moze w superpharm byla promocja, ale te 160 to już nie charytatywnie. Od dość dawna - kupuje wlaśnie w wymienionej aptece lub za granicą.

ps.

W Superpharm chyba Diora nie prowadzą - także autorowi wątku nie pomogłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

www.fragrancenet.com tam mają tanio, kilka razy od ich brałem, przesyłka za 1 flakon ok 11$

just can't get enough

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przesadzacie ;). Kupowałem swego czasu sporo perfum dla siebie i dla rodziny. Trzeba kupować po prostu od sprawdzonych sprzedawców, wielu z nich ma sklapy na allegro dają normalnie w paczce paragon. Ceny np. kupowałem sobioe chanel allure edition blanche to zapłaciłem o 150zł taniej niż w sephorze. dałem coś ok 160zł a w sepchorze ok 300zł chodzą. Odradzam aukcje z perfumami drogich marek po 70 -100zł ( dior, chanel itp) na bank podróby. Ogólnie to trzeba się troszkę znać na tym, podróbę zawsze można poznać...nie ejst tak ze wygląda ientycznie do oryginału. Poza tym są perfumy których się nie podrabia ze względu na dosyć wymyślne i nieopłacalne do podrobienia flakony. np. armani emporio ( plastikowe walce z gumowym przyciskiem i specjalną pompką...tego się nie podrabia ;). Podrabia się perfumy których butelkę łatwo podrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ze swojej strony mogę polecić perfumerie internetowe www.dolce.pl i www.iprefumy.pl. Bardzo dobra obsługa i błyskawiczne przesyłki, a przede wszystkim ceny atrakcyjne. Pozdrawiam:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

bardzo dużo jest róznego rodzaju perfumerii w internecie.

Moim zdaniem, nie warto jest bawic sie i szukac na allegro, szanse są małe na znalezienie oryginału.

od dłuższego czasu kupuje na www.pedet.pl

ceny naprawde konkurencyjne, naprawde warto, nawet we WPROST pisali o tej perfumerii, także moim zdaniem

Warto!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A powiedzcie jeszcze coś na ten temat:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=701028165

Moje pytanie laickie:

Witam

Chciałbym kupić te perfumy, ale niestety nie znam się na tym. Szkoda by było wydać ponad 200 zł na podróbkę i jeszcze wręczyć ją w prezencie ukochanej osobie. Jakie jest źródło pochodzenia perfum, po czym poznać ze to oryginał i jaka by była ostateczna cena przy odbiorze osobistym. Też jestem z Wrocławia. 65 pozytywnych komentarzy to jednak nie tak dużo. Proszę o szybką odpowiedź bo zależy mi na czasie. Pozdrawiam

Wojciech F.

Odpowiedź:

Witam, 65pozytywnych komentarzy nie tak dużo, bo nie jestem handlarzem i nie sprzedaję w ilościach hurtowych. Zawsze "hurt" w tak eksluzywnej branży jest niewskazany. Podróbki można kupić w hurcie i to za 50 zł od sztuki (tak mi proponował jeden Pan co sprowadza je z Chin) ,ale do rzeczy: Posiam tylko jedną sztukę Miss Dior Cherie, sprowadzona jest z Niemiec, pudełeczko w idealnym stanie, seryjne numeru wybite i grawerka na butekeczce - wypisakowana - na mat. Śliczna butelka z dobrej jakości szka kryształowego, piaskowana od spodu we wzór kratki zaprojektowany przez kreatorów Dior specjalnie dla CHerie. Taki sam wzór kratki jest wytłaczany na kartoniku ale w sposób bardzo dyskretny i dokładny. Osobiście sprzedając luksusowe wody i kremy Kanebo nie mogę pozwolic sobie na jakikolwiek negatyw. A nie mam zamiaru zmieniac nicka i konta w Allegro ( jak się to czesto dzieje kiedy naiwni kupujący zaczynają miec pretensje z pośrednictwem Allegro do handlarzy podróbami)

Takze podsumowując , rozumiem Pana obawy, bardzo wiele osób pyta się mnie o to samo, najczęsciej są to osoby które przekonały się osobiście bo kupiły podórbkę a zapewniano je ,że to oryginał. Ludzie się boją i to zrozumiałe. W sumie jako " koneser" markowych wód widzę, ze co trzecia oferta na Allegro to podórbki, a osoby sprzedające mają albo "0" komentarzy albo 275 - pozytywów za sprzedarz śrutu, paletek do tenisa i piłek dmuchanych.

W sumie idea Allegro opiera się na zaufaniu i szacunku - niestety ta idea wygasła juz dawno.

Tyle ode mnie, ... acha.. odbiór osobisty jest możliwy, cena 215 zł, ale tylko w okolicach Arkad , Epi lub Hotel Wrocław, (mam blisko z pracy ) Pozdrawiam i miłego wieczoru,.

Spytałem jak zoastała butelka sprawdzona i obfotografowana skoro perfumy sa zafoliowane oraz czy kobieta posiada paragon z niemiec. Dostałem odpowiedź:

Witam, butelka została sprawdzona bo delikatnie rozchyliłam folię która nie był zbyt mocno sklejona. Jak Pan widzi musiałam jakoś zrobić zdjęcia produktu do Allegro. Uważam , ze napisałam Panu szczerze i uczciwie, bo taką jestem osobą. Jeśli dalej ma Pan wątpliwości to proszę nie kupować u mnie. Pozdrawiam

Co o tym myślicie. W sklepie netowym najtansza oferta z przesyłką ok 280 zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

A pytałeś tego gościa o którym Ci pisałem ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak pytałem poki co nie ma, moga być w przyszłym tygodniu. Cena 180 zł za 100 mm ale EDT i tester. Czym sie rozni tester od normalnego. Od tej babki jest EDP za 215 zł nie tester a normalne i od reki we wrocku odbior osobisty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash
tak pytałem poki co nie ma, moga być w przyszłym tygodniu. Cena 180 zł za 100 mm ale EDT i tester. Czym sie rozni tester od normalnego. Od tej babki jest EDP za 215 zł nie tester a normalne i od reki we wrocku odbior osobisty.

Tester to jest to co stoi w sklepie do "prezentacji". Teoretycznie ma mocniejszy zapach o normalnej wody toaletowej, bo w składzie ma procentowo więcej perfum. Testery zazwyczaj pochodzą z jumy, ale jak to komu nie przeszkadza to niech bierze. Sam kiedyś używałem testerów, bo miałem do perfum stały dostęp, ale przyznam, że nie zauważyłem, żeby było mocniejsze i pachniały dłużej. Woda toaletowa zapakowana w pudło to pewność, przynajmniej tam gdzie kupuję. Dla kobiet robią jeszcze wody perfumowane, które mają więcej mocy niż woda toaletowa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a powiedz jak oceniłbyś rzetelność tej babki. Bo chyba tylko na słowo można jej uwierzyć. Ale troche tych produktów ma, komentarze głownie za kosmetyki i ma rzeczywiscie perfumy po 450 zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash
a powiedz jak oceniłbyś rzetelność tej babki. Bo chyba tylko na słowo można jej uwierzyć. Ale troche tych produktów ma, komentarze głownie za kosmetyki i ma rzeczywiscie perfumy po 450 zł.

Nie wiem. Negatywów nie ma. Cena za butelkę połowę niższa niż w sklepie. To dużo taniej. Ja ostatnio kupiłem sobie CK In2U 150ml za 140zł (w sklepie 249zł) i żonie Kenzo L'eau Par 100ml za 140zł (w sklepie też koło 250zł).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Długo utrzymuje Ci się zapach tego CK? Ja również go zakupiłem i jest ok, ale może przez 1h, później już nie czuję, choć może to kwestia przebywania ze sobą cały czas :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Długo utrzymuje Ci się zapach tego CK? Ja również go zakupiłem i jest ok, ale może przez 1h, później już nie czuję, choć może to kwestia przebywania ze sobą cały czas :)

Każdy zapach bedzie inaczej "czuty" przez każdego człowieka.

Ja mam takie co czuje 12 h i takie co 3 min.

A ktoś z mojego otoczenia czuje je cała dobą...

Nie ma reguły.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tym sęk, że z testera były super- naprawdę fajny, długo utrzymujący się zapach, jednocześnie nienachalny, w sam raz. Ale jak kupiłem swoje, to już nie takie fajne się okazały :/ No trudno- wykończę i na jesień/zimę zmieniam zapach na coś cięższego, bo CK na wakacje tylko był :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze, troszkę się czuję nieswojo - wątek o perfumkach i piszą sami faceci, no nie wiem, jakąś tęczą zalatuje, czy cóś :)

Ja kupuję w Rossmanie - tyle że trzeba być zorientowanym w zapachach, bo nie ma testerów, no i trafić promocję. Cool water Davdoffa wyszarpałem za 110 75ml. Boss też przyzwoicie i YSL

Budziki zamordowały miliardy snów. Dlaczego więc chodzą bezkarnie???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie bazarek ale mam na zbyciu typowo letnie perfumy lacoste essential. 100 procent oryginał bo paragon mam z douglasa. 75ml z niewielkim ubytkiem plus gratis oryginalny deo z tej serii, oddam naprawdę tanio. A tak w ogóle to polecam perfumki chanel allure edition blanche to jedne z niewielu perfum które czuje cały czas, są intensywne a zapach jest ciepły ale jednocześnie świeży. Są dosyć drogie ale warto naprawdę...czuć tą klasę...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Ja też go nie czuję po godzinie, ale jak wracam po 12 z pracy to żona mówi, że nadal nim pachnę i to mocno. Z perfum to w zasadzie używam tylko CK, ale różne zapachy i z każdym mam tak, że szybko go przestaję czuć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.