lalus 0 #726 Napisano 12 Sierpnia 2007 Hmmm generalnie tak, bo kazdy kawalek ma jakies afrykanskie brzmienia. Aczkolwiek Triptic to miesznka gatunkow. 0 ...Dominic_________________Tempus Fugit jak jasna cholera!_________________ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BONGO 1 #727 Napisano 19 Sierpnia 2007 Ja przez ostatnie tygodnie www.jahtari.org 0 Tomasz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Majowy Diabeł #728 Napisano 20 Sierpnia 2007 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
neuro 3 #729 Napisano 24 Sierpnia 2007 Dziś Swans - Children of god w sam raz na upał 8) 0 Michał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TeJot 113 #730 Napisano 26 Sierpnia 2007 Dziś wieczór fenomenalna Patricia Barber z jedynym i niepowtarzalnym "Constantinople" 0 "Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."pozdrowienia, Tomasz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TeJot 113 #731 Napisano 26 Sierpnia 2007 A przez ostatnich kilka wieczorów: :arrow: Mistrz Ceremoni solo "Singularity" :arrow: i wraz z VdGG 0 "Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."pozdrowienia, Tomasz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość FLowBone #732 Napisano 27 Sierpnia 2007 Bone Thugs N Harmony- Strength & Loyalty Ta płyta chyba nigdy mi się nie znudzi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość crategus #733 Napisano 27 Sierpnia 2007 świetne wykonanie, wspaniała realizacja... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TeJot 113 #734 Napisano 27 Sierpnia 2007 Jeśli cztery pory roku to polecam:The Five SeasonsWydawca: Shanachie, 1996 Wykonawcy: Los Angeles Chamber Orchestra - orchestra Bernard Rubenstein - conductor Eddie Daniels - clarinet Dave Carpenter - bass Alan Broadbent - piano Peter Erskine - drums i parę słów o Danielsie zacytowane z DIA PA ZON.:Eddie Daniels Ur. 1941-10-19, Nowy Jork (USA) klarnecista Zanim Daniels zdecydował się na wybór klarnetu, grał na saksofonach altowym i tenorowym. Jest absolwentem New York High School of the Performing Arts, Brooklyn College oraz Juilliard School of Music. Jako nastolatek współpracował z Marshal Brown's Youth Band i Tonym Scottem. W połowie lat 60. obdarzony fenomenalną techniką klarnecista rozpoczął sześcioletnią współpracę z orkiestrą Thada Jonesa i Mela Lewisa. Oprócz tego występował i nagrywał z wieloma innymi czołowymi artystami, jak Freddie Hubbard, Sonny Rollins i Richard Davis. Brał też udział w eksperymentach trzecionurtowych, m.in. z Friedrichem Guldą. Wykonywał także muzykę klasyczną. Niekiedy muzykom jazzowym posiadającym gruntowne wykształcenie klasyczne odmawia się tzw. feelingu jazzowego. Nie inaczej jest w przypadku Danielsa. Jeśli jednak wziąć pod uwagę fakt, że podobne zarzuty stawiano Benny'emu Goodmanowi czy Buddy'emu De Franco, to Danielsowi można tylko pogratulować takiej "wady". W okresie gdy instrument ten traktowany był po macoszemu w nowoczesnym jazzie, Daniels propagował jego zalety za pomocą atrakcyjnych i jak najbardziej nowoczesnych nagrań. W latach 80. i 90. nagrał serię ciekawych płyt dla GRP, które wylansowały nowe brzmienie jazzowego klarnetu i zdolnego instrumentalistę. 0 "Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."pozdrowienia, Tomasz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TeJot 113 #735 Napisano 27 Sierpnia 2007 < 0 "Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."pozdrowienia, Tomasz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kojiro 127 #736 Napisano 27 Sierpnia 2007 (edytowane) . Edytowane 7 Stycznia przez Kojiro 0 . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TeJot 113 #737 Napisano 27 Sierpnia 2007 Kojiro, mam tą samą płytę i darzę ją wielkim sentymentem, jest związana z jednymi z moich wakacji z lat szkoły podstawowej, a oprócz wymienionej przez Ciebie mam jeszcze drugą CD Manowaru: Fighting The Worldpiękne wspomnienia....... :wink: 0 "Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."pozdrowienia, Tomasz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kojiro 127 #738 Napisano 28 Sierpnia 2007 (edytowane) . Edytowane 7 Stycznia przez Kojiro 0 . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
neuro 3 #739 Napisano 28 Sierpnia 2007 0 Michał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
neuro 3 #740 Napisano 28 Sierpnia 2007 Swoją drogą muzycznie też dają radę. http://www.youtube.com/watch?v=d47gTUNY86k...ted&search= tytuł średnio pasuje do treści "klipu", ale pomijając ten szczegół - połączenie doskonałe 0 Michał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartheck 7 #741 Napisano 28 Sierpnia 2007 Emeryci są bardzo ok U mnie dzisiaj na zmianę:nieco młodsi emeryci oraz ich były gitarzysta 0 "A był dla kierowania zespołem tym, czym Herod dla Towarzystwa Przedszkolnego w Betlejem" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RomanS 2 #742 Napisano 28 Sierpnia 2007 Tutaj możemy podyskutować o naszych preferencjach muzycznych. Jaką muzykę lubicie, czego aktualnie sluchacie, i czyj głos sprawia, że serce mocniej bije. Zapraszam!Niech no rzucę okiem w czeluście mojego HDD... kompletne Metallica, Megadeth, AC/DC, Deep Purple, Dire Straits, Mark Knopfler - wszyściutko pięknie zripowane z oryginałów kupowanych za ciężkie pieniądze, żeby nie było niedopowiedzeń.W ramach powrotu do lat młodości trzymam również na HDD wytwory Dr Albana, Boney M, DJ Bobo, spory zestaw muzyczki z lat 80 i 90 (przykłady: 2Unlimited, Ace Of Base, Haddaway, Fun Factory, Snap!, Snow, U96 i inne sławy z tego okresu), Shakin' Stevensa, dwupłytowy zestaw muzyki filmowej Ennio Morricone oraz mój autorski zestaw "Katoda Energy Mix", czyli piosenki napychające mnie energią - czasami dobrą, czasami złą, ale zawsze czystą. Kilka przykładów: Bee Gees - Stayin' alive, Bomfunk MC's - Freestyler, Goombay Dance Band - Sun Of Jamaica, Nirvana - Come As You Are, Opus - Live Is Life, The Doors - Gloria, George Harrison - Got My Mind Set On You i jeszcze trochę przeróżnego miszmaszu, który pozytywnie mi się kojarzy z różnymi miłymi momentami w życiu i równie pozytywnie mnie nakręca Czy znajdzie się ktoś mający bardziej pokręcone gusta muzyczne? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TeJot 113 #743 Napisano 28 Sierpnia 2007 A podobno chlopaki nadal graja, jeśli dobrze kojarzę to zagrali nie tak dawno w Katowicach 0 "Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."pozdrowienia, Tomasz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
neuro 3 #744 Napisano 29 Sierpnia 2007 Tak mnie te emeryckie wspomnienia natchnęły, że zapodałem sobie właśnie: Power :!: 0 Michał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Flank72 #745 Napisano 29 Sierpnia 2007 Wy emerytów... to ja Was przebijam skamieliną... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartheck 7 #746 Napisano 29 Sierpnia 2007 U mnie tych skamielin są cztery 0 "A był dla kierowania zespołem tym, czym Herod dla Towarzystwa Przedszkolnego w Betlejem" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kojiro 127 #747 Napisano 29 Sierpnia 2007 (edytowane) . Edytowane 7 Stycznia przez Kojiro 0 . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TeJot 113 #748 Napisano 29 Sierpnia 2007 0 "Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."pozdrowienia, Tomasz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damiano 1 #749 Napisano 29 Sierpnia 2007 fajnie ze Ty znasz, ale ja nie znam. Zdjecie z liskami na wietrze nic mi nie mowi, a posluchalbym chetnie bo zwykle polecasz dobra muzyke. W ogole apeluje o podawanie wykonawcow i tytulow plyt zeby bylo wiadomo o co chodzi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TeJot 113 #750 Napisano 29 Sierpnia 2007 damiano,a proszę bardzo Abraxas - pierwsza płyta, bez tytułu 0 "Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."pozdrowienia, Tomasz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach