tarant 2979 #4901 Napisano 2 Lutego 2018 Pamiętacie ? Co prawda z UV najbardziej lubiłem Foxxa na the Garden ( ), ale... Trzyma się to po latach. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzymonJestem 62 #4902 Napisano 2 Lutego 2018 Pamiętacie ? Co prawda z UV najbardziej lubiłem Foxxa na the Garden ( ), ale... Trzyma się to po latach. 20180202_202903.jpgTarant, może wyjdę na debila, albo człowieka który nic nie wie o świecie,Ale powiedz mi na czym ty puszczasz muzykę? Co to jest? Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2979 #4903 Napisano 2 Lutego 2018 To jest Opus#1s. Czyli, jak to kiedyś nazywano, odtwarzacz mp3. Te obecnie trawią formaty o rozdzielczości przewyższającej CD (czyli SACD czy DVD audio i wyżej), co potrafi swoją drogą niemal każdy smartfon, oraz są w stanie napędzić nawet kapryśne stacjonarne słuchawki, czego telefony już nie wyrabiają. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzymonJestem 62 #4904 Napisano 2 Lutego 2018 (edytowane) Czyli kolekcjonowanie płyt poszło się...A ja myślałem, że zwykły śmiertelnik z przeciętnym portfelem już wyżej niż dobra wieża i CD nie pójdzie, myliłem się Edit po sprawdzeniu ceny tego cacka: dobra, myliłem się kolejny raz, zwykły śmiertelnik nie wejdzie wyżej niż wieża I CD, takie urządzenie może kosztować nawet 5 tysięcy? Edytowane 2 Lutego 2018 przez SzymonJestem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #4905 Napisano 2 Lutego 2018 Kolego @tarant, a pliki w formacie FLAC to Twoje cudo odtwarza? Ja tam słucham po staremu - za źródło robi mi odtwarzacz BR Yamahy, później idzie to na DACa, dalej wzmacniacz słuchawkowy, który robi mi za przedwzmacniacz i na końcu wzmacniacz zintegrowany, który robi za końcówkę mocy. W zależności zaś od nastroju albo kolumny albo słuchawki :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2979 #4906 Napisano 2 Lutego 2018 No jest problem. W tle widać Doorsów z serii remasterów na 40-lecie. Trza wetknąć w komputer i zgrać (EAC jest najlepszy moim zdaniem), ewentualnie przetworzyć na np. format Flac. Płyt z wysoką rozdzielczością (czyli SACD) w przeciętnych domowych warunkach zgrać się nie da.Przeważa to, że siedzę za biurkiem przed komputerem, słuchawki na głowie. Nie muszę lądować na kanapie w "salonie", czekać aż Żony nie ma oraz lampy się nagrzeją Tam gra trochę lepiej, ale tylko trochę. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzymonJestem 62 #4907 Napisano 2 Lutego 2018 (edytowane) Ja to jestem melomanem, nie audiofilem Nie znam się na tym ani trochę, co prawda sprzęt mam, jak uważam bardzo dobry (jak na mnie), wieża Technics I płyty CD, jednak przymierzam się do kupna gramofonu Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka Edytowane 2 Lutego 2018 przez SzymonJestem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2979 #4908 Napisano 2 Lutego 2018 Kolego @tarant, a pliki w formacie FLAC to Twoje cudo odtwarza? Ja tam słucham po staremu - za źródło robi mi odtwarzacz BR Yamahy, później idzie to na DACa, dalej wzmacniacz słuchawkowy, który robi mi za przedwzmacniacz i na końcu wzmacniacz zintegrowany, który robi za końcówkę mocy. W zależności zaś od nastroju albo kolumny albo słuchawki :-) Odtwarza, aż do 24 bit/192 kHz. No i można go podpiąć "analogowo" do poczciwego wzmacniacza jako źródło. Działa też jako DAC, ale tego zbytnio nie sprawdzałem. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzymonJestem 62 #4909 Napisano 2 Lutego 2018 Słuchac Doorsow na takim sprzęcie - Marzenie W takiej muzyce liczy się każdy szczegół, każde uderzenie, słuchając można wpaść w trans, co dopiero na tym Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #4910 Napisano 2 Lutego 2018 (edytowane) Znakiem tego, całkiem uniwersalne ustrojstwo z tego Twojego odtwarzacza Kolego @tarant :-) Edytowane 2 Lutego 2018 przez fidelio 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2979 #4911 Napisano 2 Lutego 2018 Znakiem tego, całkiem uniwersalne ustrojstwo z tego Twojego odtwarzacza Kolego @tarant :-) Lenistwo jest matką wynalazków Najlepiej gra to, co słychać dobrze za biurkiem oraz...w łóźku. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #4912 Napisano 2 Lutego 2018 Co prawda, to prawda ;-) Ja pod tym względem niestety jestem trochę ...uwiązany ;-) W końcu trudno biegać po całym domu z dziesiątkami kilogramów sprzętu do słuchania :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2979 #4913 Napisano 2 Lutego 2018 PS. Zgrałem Doorsów. 1 leci 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzymonJestem 62 #4914 Napisano 2 Lutego 2018 PS. Zgrałem Doorsów. 1 leci Powiedz, dlaczego mi to robisz ? Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2979 #4915 Napisano 2 Lutego 2018 Ja ich słucham regularnie od jakichś 40 lat Tak szczerze, to nie jest takie ważne na czym. Na moim pierwszym w życiu radiu PMP101 też było dobrze.PS. Zdjęcie z netu. Radio po ponad 20 latach się zepsuło. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzymonJestem 62 #4916 Napisano 2 Lutego 2018 W sumie racja Na sprzęcie z tamtych lat jest lepszy klimat Ja aż tak długo Doorsow nie słucham, ale dużo czytam I słucham w miarę możliwości Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzymonJestem 62 #4917 Napisano 3 Lutego 2018 Dla wszystkich fanów The Doors!23 lutego ukaże się płyta koncertowa Live At The Isle of Wight 1970, w Empiku będzie dostępna wersja DVD oraz CD + DVD, będzie 9 piosenek A fanów winyli odsyłam na Amazon W końcu czeka nas coś innego, niż komercyjne składanki Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 83592 #4918 Napisano 3 Lutego 2018 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
herbee 196 #4919 Napisano 3 Lutego 2018 Wieczór z polskim jazzem, teraz się kręci: Wysłane z MI 5s 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek K. 1820 #4920 Napisano 3 Lutego 2018 Dla wszystkich fanów The Doors!23 lutego ukaże się płyta koncertowa Live At The Isle of Wight 1970, w Empiku będzie dostępna wersja DVD oraz CD + DVD, będzie 9 piosenek A fanów winyli odsyłam na Amazon W końcu czeka nas coś innego, niż komercyjne składanki Witam,nie wiem czy wiesz, ale koncert ten od dawna jest dostępny na bootlegach w jakości soundboard ... Oczywiście video to inna bajka. Szkoda, że nie zagrali Riders OTS (mój nr 1).Pzdr. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzymonJestem 62 #4921 Napisano 4 Lutego 2018 Witam,nie wiem czy wiesz, ale koncert ten od dawna jest dostępny na bootlegach w jakości soundboard ... Oczywiście video to inna bajka. Szkoda, że nie zagrali Riders OTS (mój nr 1).Pzdr.Ja lubię wspierać twórców, dlatego wolę kupić oficjalne CD, niż bootlegi. Ciężko by było zagrać Riders on the storm, bo jeszcze wtedy (1970 r.) ta piosenka nie była stworzona. To była ostania piosenka Jima Morissona przed śmiercią. Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek K. 1820 #4922 Napisano 4 Lutego 2018 (edytowane) Ciężko by było zagrać Riders on the storm, bo jeszcze wtedy (1970 r.) ta piosenka nie była stworzona. To była ostania piosenka Jima Morissona przed śmiercią. Słuszna uwaga - zasugerowałem się "ostatnim" koncertem. Chociaż np. w przypadku Pink Floyd, wiele utworów było wcześniej grane na koncertach, przed ukazaniem się na płycie ...Pzdr. P.S. Nie może teraz być nic innego >>> edycja: nie wiem jak wygląda teraz, ale kiedyś smutno mi było patrzeć Edytowane 4 Lutego 2018 przez Jacek K. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzymonJestem 62 #4923 Napisano 4 Lutego 2018 Chociaż mogliby zagrać Riders on the Storm jeśli wtedy powstała, np. Nirvana na słynnym koncercie Unplugged w 1993 roku zagrała "Dumb" z płyty In Utero, która jeszcze nie powstała, a na festiwalu Reading w 1992 roku zagrali Tourette's również z In Utero. Jednak Doorsi nagrywali swoje płyty bardzo szybko, parę tygodni w studiu (w którym tworzyli dużą część piosenek) i od razu płyta gotowa, to sprawia, że raczej w 1970 roku nie istnial Riders on the storm. Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #4924 Napisano 4 Lutego 2018 Skoro The Doors, to nie może zabraknąć połączenia idealnego. Przynajmniej z mojej perspektywy... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek K. 1820 #4925 Napisano 4 Lutego 2018 Nie ma tego co by się chciało, więc pozostaje się zadowolić chociaż tym 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach