Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
eye_lip

Co nam w ....CD (i nie tylko) gra?

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 9.09.2024 o 20:47, Lincoln Six Echo napisał(-a):

Rewanżuję się czymś nie mniej wstrząsającym.  ;)

Pokaż więcej  

O rany...

W dniu 9.09.2024 o 21:47, piku napisał(-a):

Czuję się poruszony tymi hiciorami 😎 

Mnie zawsze Hoddle z Waddlem się mylili. W sumie Waddle to taki bardziej technik był. Kilka dni temu na C+ leciał dokument o historii Lecha i wspominali mecze pucharowe z "wielkim" OM, gdzie grał Waddle. Po meczu w Poznaniu (Lech wygrał) był w prasie artykuł o  mniej więcej takim tytule "Waddle człapał, człapał i strzelił gola" 😋 

Hicior H&W jakoś tam się wpisuje w trend z drugiej połowy lat 80, ale przebój Gazza'y to już cios poniżej pasa 🙃 

Pokaż więcej  

Dokładnie, Glenn i Chris nabrali nawet jakiejś leciutko uszlachetnionej patyny lat 80., ale o hicie Gascoigne'a to już naprawdę nie można powiedzieć niczego dobrego. No może poza tym, że dobrze oddaje osobowość wokalisty...

A wracając do spraw piłkarskich: Hoddle'a z boiska pamiętam tylko z prasowych relacji jako grającego menedżera w Swindon i Chelsea. Nagrania archiwalne z Tottenhamu i Monaco pokazują jednak, że to był naprawdę świetny gracz, z techniką mocno wyłamującą się ponad ligowy standard w Anglii lat 80. Dlatego właśnie tak dobrze poradził sobie w Monaco. Waddle'a natomiast pamiętam jako aktywnego gracza, na Mondiale, a później w Sheffield Wednesday (ale tu też relacje prasowe). Z OM najbardziej pamiętam bramkę z Milanem, którą zachwycał się zawsze mój kumpel. Sukcesy OM (w tym rewanż z Lechem) okryte są jednak dość gęstą mgłą podejrzeń, jak wiadomo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś tak... wspaniałego tygodnia 🙂

IQ - Subterranea: The Concert

Youtube nie pozwala mi na wklejenie linka, liczę na to, że sami znajdziecie.

Życie jest przewrotne, tego jestem świadkiem w tym tygodniu 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Osmodeusz

IMO najlepszy utwór The Doors, dodatkowo znakomicie technicznie nagrany, często do niego wracam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I kolejna 

20240913_203522.jpg

Świetnie wydana płyta, składana okładka z plakatem 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepiękne, ale sąsiedzi nie są zadowoleni 🙂 .

Wiele się musi zmienić, aby wszystko zostało po staremu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uwielbiam polski BM, a takie wydawnictwa tylko mnie w tym utwierdzają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś mnie nagle tknęło i postanowiłem po długiej przerwie zajrzeć do wytwórni Sub Pop, którą poznałem daaaawno temu dzięki płytom Nirvany, TAD, Soundgarden, czy Mudhoney. Teraz... dzieje się tam... inaczej. Momentami BARDZO inaczej.  ;) Ale i całkiem ciekawie - momentami...  :)

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oryginał

Remix 

Wiele się musi zmienić, aby wszystko zostało po staremu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi