Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
eye_lip

Co nam w ....CD (i nie tylko) gra?

Rekomendowane odpowiedzi

38 minut temu, satanic napisał(-a):

Czekam na całą płytę bo może być dobrze, a w lutym sprawdzę na żywo.

Dla mnie to bardziej ciekawostka. Oczywiście zespół jest mi znany z tym, że ja nie czuje, nie rozumiem tego pędu, dążenia do osiągnięcia maksymalnej ekstremy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
48 minut temu, kingcrimson napisał(-a):

Dla mnie to bardziej ciekawostka. Oczywiście zespół jest mi znany z tym, że ja nie czuje, nie rozumiem tego pędu, dążenia do osiągnięcia maksymalnej ekstremy.

Raczej do niczego już nie dążą grają w swojej stylistyce, można powiedzieć że i tak się wygładzili.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 godzin temu, satanic napisał(-a):

Raczej do niczego już nie dążą grają w swojej stylistyce, można powiedzieć że i tak się wygładzili.

Faceci w okolicach 60-tki, trzeba docenić,że w ogóle  jeszcze grają. W tym nurcie muzycznym artyści raczej się nie oszczędzają 😀. Znam te historie, w tym gatunku lata 90-te były najbardziej ekstremalne, w prezentowanej muzyce i nie tylko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A dziś jedna z najważniejszych płyt w Polskim i nie tylko BM.

IMG_20260127_090124_272.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Yuri jak zawsze w formie, masakruje helmet 🙂 Prawdziwe techno !!!

Wiele się musi zmienić, aby wszystko zostało po staremu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, Osmodeusz napisał(-a):

Uwielbiam!

Ale bardziej wolę tę wersję :)

A ode mnie coś takiego z okolic:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SYML - Body

Poniżej cały koncert z Paryża w wersji bez prądu

Edytowane przez Conway

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taka ciekawostka dla fanów DEPECHE MODE (tych, którzy jeszcze jakoś tam nie wiedzą).  ;) 

4 lutego w Poznaniu wystąpi Stella Rose, córka Dave'a Gahana.  :) 

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj 75 lat kończy Phil Collins. Kiedy przejmował pałeczkę w Genesis, fani Petera Gabriela często demonstrowali oburzenie. Dosłownie każdy poznany przeze mnie muzyczny snob (w najgorszym rozumieniu tego słowa) słuchający (realnie lub przynajmniej deklaratywnie) Genesis, z pogardą wyrażał się o okresie zespołu po odejściu Gabriela. Oczywiście są i tacy fani zespołu, którzy po prostu wolą ten okres, zachowując przy tym zdrowy rozsądek i nikogo bezsensownie nie deprecjonując.

Dla mnie, Phil Collins i JEGO Genesis to zjawiska po prostu ikoniczne. Z czysto egoistycznych przyczyn. ;) Są wśród nich takie, jak schyłek PRL (kiedy osiągałem formalną dorosłość), atmosfera lat 1980-tych, filmowe wyciskacze łez obecnie ukochane przez fanów retro-synth-pop, etc. Kiedy ktoś rzuci: „lata 80-te”, od razu mam przed oczami/w uszach „Every Breath You Take”, Stinga, a zaraz potem Phila Collinsa.

Phil Collins to astrofizyczny paradoks. Jest jednocześnie całkowitym potwierdzeniem i zaprzeczeniem coraz popularniejszego redpilla i tzw. hipergamii. ;) Czasami się zastanawiam, czy gdyby miał 190 cm wzrostu zamiast swoich 168, w ogóle mielibyśmy szansę usłyszenia absolutnych perełek sentymentalnego popu takich, jak „Against All Odds”, „In The Air Tonight”, „One More Night” i wielu, wielu innych, które popełnił… ;)

Podobno w tej chwili z Philem nie dzieje się za dobrze. Mimo fortuny i sławy, facet swoje odcierpiał w życiu, co musiało odbić się również na zdrowiu. No 75 lat to już dosyć poważny wiek. Ale, z drugiej strony, przeczytałem, że nie wyklucza jeszcze powrotu do studia. Oby wytrzymał w znośnym zdrowiu, jak najdłużej i może jeszcze zachwycił kiedyś jakimś „sercołamaczem”… ;)

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Płyta z października 2025, jedna z najlepszych w karierze. Piękna hipnotyczno - transowa muza, mistrzowskie brzmienie. Kto zna zespół bardzo polecam.

IMG_20260130_154020051~3.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi