Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
eye_lip

Co nam w ....CD (i nie tylko) gra?

Rekomendowane odpowiedzi

6 minut temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

25 lutego 2019.  

Serio lubisz ten cały new romantic? 😉Strasznie promował i cały czas  promuje tę muzę redaktor Stelmach i mnie skutecznie zraził na zawsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, kingcrimson napisał(-a):

Serio lubisz ten cały new romantic? 😉Strasznie promował i cały czas  promuje tę muzę redaktor Stelmach i mnie skutecznie zraził na zawsze.

Hollis raczej nie utożsamiał się z nurtem New Romantic. Akurat trochę tak to czasowo wypadło, że Talk Talk zaczynali w okresie jego popularności, ale on sam czuł się podobno wręcz przygnębiony etykietowaniem zespołu jako NR. Co do Stelmacha - ja właściwie przestałem słuchać radia w sensie poznawczym jeszcze zanim Piotr Stelmach w ogóle zaczął współpracować z Trójką, etc. Jako małolat słuchałem za to m.in. "Romantyków muzyki rockowej" Tomka Beksińskiego - ale on także bardzo luźno traktował New Romantic i miał do tego wszystkiego chyba sporo dystansu. Chociaż, kończąc, tak - lubiłem i nadal lubię niektóre płyty zespołów takich, jak np. Ultravox, Japan, czy Duran Duran. Bardziej niż całe albumy lubię może nawet pojedyncze piosenki - zwłaszcza, kiedy poruszam się autkiem.  ;) 

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
34 minuty temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

Hollis raczej nie utożsamiał się z nurtem New Romantic. Akurat trochę tak to czasowo wypadło, że Talk Talk zaczynali w okresie jego popularności, ale on sam czuł się podobno wręcz przygnębiony etykietowaniem zespołu jako NR. Co do Stelmacha - ja właściwie przestałem słuchać radia w sensie poznawczym jeszcze zanim Piotr Stelmach w ogóle zaczął współpracować z Trójką, etc. Jako małolat słuchałem za to m.in. "Romantyków muzyki rockowej" Tomka Beksińskiego - ale on także bardzo luźno traktował New Romantic i miał do tego wszystkiego chyba sporo dystansu. Chociaż, kończąc, tak - lubiłem i nadal lubię niektóre płyty zespołów takich, jak np. Ultravox, Japan, czy Duran Duran. Bardziej niż całe albumy lubię może nawet pojedyncze piosenki - zwłaszcza, kiedy poruszam się autkiem.  ;) 

Oczywiście pytanie było prowokujące, ale i życzliwe :).

Z lat 80 tych ja zawsze wybiorę to.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
46 minut temu, kingcrimson napisał(-a):

Oczywiście pytanie było prowokujące, ale i życzliwe :).

Z lat 80 tych ja zawsze wybiorę to.

No właśnie! Przecież dzisiaj jest także rocznica wydania "Night Time" KJ! :) 

Wiesz, jak chyba można zauważyć po tym, co zamieszczam, u mnie nie ma "jednej, słusznej drogi". ;) Przeszedłem przez wiele różnych klimatów muzycznych i, jak już pewnie kiedyś marudziłem, dla mnie jedyne kryterium teraz już to tylko to, czy określona muzyka mnie jakoś "rusza", czy też nie. A mnie w sumie dość łatwo (widocznie jestem łatwy :D) muzycznie zainteresować. Killing Joke też lubię. :) 

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi