Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Paweł Jankowski

Chronos-Art

Rekomendowane odpowiedzi

Super (choć ciągle liczę na coś w stylu czaszkowym :)).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Każdy potencjalny nabywca zegarka będzie mógł zaprojektować swoją tarcze lub wybrać z oferowanych. Chciałbym aby każda osoba która chciałaby użytkować zegarek miała świadomość tego ze posiada przedmiot stworzony wyłącznie dla niej i jest tworzony z pasją wręcz z miłością do tego co jest robione a nie jest to produkt masowy wykonywany bezdusznie i anonimowo. Może brzmi to patetycznie ale naprawdę tak do tego podchodzę i czuje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I właśnie to, jak sądzę, najbardziej podoba się wszystkim w Twoim projekcie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Każdy potencjalny nabywca zegarka będzie mógł zaprojektować swoją tarcze lub wybrać z oferowanych. Chciałbym aby każda osoba która chciałaby użytkować zegarek miała świadomość tego ze posiada przedmiot stworzony wyłącznie dla niej i jest tworzony z pasją wręcz z miłością do tego co jest robione a nie jest to produkt masowy wykonywany bezdusznie i anonimowo. Może brzmi to patetycznie ale naprawdę tak do tego podchodzę i czuje ;)

To ja sie JUŻ zapisuje do kolejki chetnych.

Poważnie.

To bedzie szal. Zegarek z moejgo domu. Nie wypada NIE MIEC.

Dark Side is a pathway to many abilities, sometimes considered unnatural...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta tarcza jest bardzo dobra. Jestem ciekaw jak by wyglądała z obecna kopertą, czy jednak nie należałoby nieco złagodzić krawędzi koperty by była bardziej delikatna.

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Projekt tarczy jest bardzo dobry, ale ja zrezygnowałbym w tych poucinanych indeksów 5 i 7. W przypadku piątki, to może być, ale z siódemki jest za dużo ucięte, widać tylko kawałek kreski i dla mnie dziwnie to wygląda. Można by ewentualnie trochę zmniejszyć tarczkę sekundnika ;)

CДEЛAHO B CCCP - najlepsze zegarki na świecie !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Paweł - ja się z Karolem zgadzam w kwestii indeksów 5 i 7.

Chyba lepiej by wyglądało bez.

Poza tym - SUPER!

Tarant napisał: Albowiem w polskim piekle nie ma diabłów do pilnowania. Którykolwiek z kotła się zbytnio wynurzy zaraz jest przez rodaków z powrotem w smołę wciągany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość kaido2

Poprostu brakuje mi slow aby wyrazic wrazenia to co ujrzalem po przeczytniu i przejrzeniu materialu zamieszczonym w tym temacie.Gratuluje zapalu, pomyslowosci i samozaparcia w TWORZENIU praktycznie od podstaw zegarka.To sie nazywa manufakturowa robota,gdzie recznie przy uzyciu maszyn, narzedzi i zdobytej wiedzy czesto na bledach tworzy sie takie cuda.Trzymam kciuki za powodzenie przedsiewziecia, bo jest za co.Konkretna robota bez "sciemy".

Co prawda cyfry 5 i 7 na ostatniej tarczy sa troche zgubione to bez nich tarcza w tych miejscach byla by lysa(czegos by brakowalo).Niewiem czy w gre wchodzi zmniejszenie delikatne tarczy sekundnika tak aby bylo 3/4 7-ki i cala 5-ka.Mysle ze wtedy bylo by idealnie tak jak w starych tarczach w kieszonkowych zegarkach.Sama tarcza-"Bomba"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tarczy sekundnika nie zmniejszę wolę zrezygnować z tych kawałków cyfr a w te miejsce wstawić napis Made in Poland chyba będzie to wyglądało przyzwijcie .Co o tym sądzicie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w takim razie poucinane indeksy do wywalenia ! Napis made in poland powinien się znaleźć na tarczy, bo Chronos-Art to prawdziwie Polski Zegarek! Wydaje mi się jednak, że "made in poland" powinno być na brzegu na obrysie tarczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość kaido2

Calkiem dobry pomysl.Made in Poland moze byc wszedzie, kwestia dobrego wkomponowania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...) w te miejsce wstawić napis Made in Poland chyba będzie to wyglądało przyzwijcie .Co o tym sądzicie ?

Witam,

hmm, czy koniecznie "Made In Poland" może inaczej, przecież "Polacy nie gęsi ..." :D

Pzdr.

edycja: np. "Produkcja Polska", "Polska Produkcja", "Wyprodukowane w Polsce", "Wyrób Polski" etc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A dlaczego tam? :D

wydawało mi się że napis "made in poland" umieszczony nad indeksami nie za dobrze będzie wyglądał, chociaż przyjrzałem się zegarkom z mojej kolekcji i kilka ma napisy "made in ..." właśnie nad indeksami i ładnie to wygląda.

Tak na sucho ciężko to sobie wyobrazić, trzeba by zrobić wizualizację tarczy z takim napisem i okaże się jak to będzie wyglądać :)

Tak ogólnie w temacie, to widzę że projekt cały czas idzie do przodu - dobra robota Paweł !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zdublowany post

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość kaido2

Wydaje mi sie ze napis Made in Poland bedzie troche zasloniety gdy tarcza z mechanizmem bedzie juz w kopercie,pozatym tarcze "wymiataja".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tarcze wyglądają świetnie, tylko rzymska czwórka powinna być napisana jako IV a nie tak jak jest IIII. W takiej postaci to dziwnie wygląda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

tarcze bardzo ładne, choć brak indeksów między godz. 5 a 7 może budzić kontrowersje.

Pzdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tarcze wyglądają świetnie, tylko rzymska czwórka powinna być napisana jako IV a nie tak jak jest IIII. W takiej postaci to dziwnie wygląda.

Nie całkiem prawda.

wiele tarcz z rzymskimi cyframi ma czwórki w tej formie. Design wygląda wtedy bardziej symetrycznie.

Naprawdę bardzo ładne logo. może mogło by być ciut większe (tylko ciut) Do kroju pisma poniżej nie jestem całkiem przekonany.

piotrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi sie bardzo podobaja dwie ostatnie .Przy tarczy z sekundnikiem Made in "Poland " mozna by ewentualnie rozdzielic bardziej w lewo ("made " ) oraz bardziej w prawo ( Poland ) wtedy bedzie bardziej widoczne."In" zostawic na srodku.Logo Chronos art zarowno na godzinie 12 jak i napis pod nia jest swietne.Tarcza bedzie jednokolorowa czy tez moze jakis pomysl na kontrastowa dwukolorowa?Jezeli bedzie mozliwosc personalizacji napisow na tarczy to byloby niezle juz wygospodarowac podobny pasek ponize "Chronos Art"

Pozdrawiam .Janek.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu,ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wspaniałe! :D

Z tych przykładów zdecydowanie bradziej podoba mi się umieszczenie napisu Chronos Art bliżej górnej krawędzi niż bardziej w kierunku środka tarczy. Czy indeksy w formie kropek będą wypukłe czy wklęsłe, ew. płaskie narukowane?. Płaskie i wklęsłe kropki nie wydają mi się tak fajne i może lepiej zamienić je na kreseczki albo cienkie prostokąciki.. Za to wypukłe, np. jak w Dukatach z Błonia są świetne.

Pawle, jeszcze raz wyrazy podziwu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem pod ogromnym wrażeniem! Świetnie to wyszło.

Rozumiem, że planujesz też coś z fazami księżyca co sugerują tarcze z okienkami w formie niepełnych okręgów? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.