Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Paweł Jankowski

Chronos-Art

Rekomendowane odpowiedzi

Brawa na stojaco! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wielkie dzięki wiadomość na PW Pozdrawiam

Jeszcze jedno Pawle

post-37430-0-67992300-1331844058.jpg

Nr. 1 Tyczy się czcionki, jeżeli czcionka nie posiada Polskich znaków typu ŁŚĆŹ itp. Trzeba ja ręcznie przerobić i zagłębić na daną głębokość lub wysokość czcionki.Ja osobiście modyfikuję wektory czcionki.zagłębienie czcionki nie powinno być większe niźli 0,15 mm.Przy projekcie nie można traktować wyrobu jak gazety ( nie można wypisać wszystkiego co by się chciało ) przez to wyrób traci czasami smak.

Nr. 2 łuk kręgu nie współgra z łukiem czcionki (nawet w testach powinno się wykonać symulację obróbki) Tak aby efekt końcowy był zadowalający, tu jest tak jakby napisy były od niechcenia chlapnięte.Chodzi głównie o ten "SMACZEK" oraz ochy i achy :)

Nr. 3 Ażur wygląda na niedociągnięty, czyli nie do końca wybrany.Jeżeli środek płytki ma otwór to nić prostszego jak zabazować się na początku obróbki na środku materiału i potem na tej samej bazie obrócić element na drugą stronę zaniżając minimalnie Zet-kę (oś Z) Najlepiej posiadać do ustawień według tej koperty dwa otwory.Firma w której zamawiasz frezy robi także tak zwany stolik do obróbki dwustronnej.Według mnie jest idealny.Koszt około 1500 zł.grawerki dwustronne są przyjemnością i nigdy nie tracisz punktu zerowego po obróceniu elementu obrabianego.

Pozdrawiam i życzę samych sukcesów :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brawo!

Nareszcie konkretna, fachowa dyskusja konkretnych fachowców, tak trzymać!

Ja niestety zatrzymałem się w ewolucji na rylcu...

Fajne zabawki Panowie mają, życzę owocnej zabawy.

Apeluję do reszty użytkowników forum o dorzucanie kolejnych, konkretnych, fachowych trzech groszy!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brawo!

Nareszcie konkretna, fachowa dyskusja konkretnych fachowców, tak trzymać!

Ja niestety zatrzymałem się w ewolucji na rylcu...

Fajne zabawki Panowie mają, życzę owocnej zabawy.

Apeluję do reszty użytkowników forum o dorzucanie kolejnych, konkretnych, fachowych trzech groszy!

Dla mnie ktoś kto potrafi robić rylcem jest o wiele lepszy niż programista w 2,5 d.

Jak prąd wyłączą zgadnij kto wygra ? :P

karoljozef gratuluję ręki B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

boszszsz... to gdzie ja sie mieszcze z moimi tolerancjami bledu w granicach CENTYMETROWYCH???

No, ale w koncu na budowie tez ktos musi pracowac... B):):P

Dark Side is a pathway to many abilities, sometimes considered unnatural...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

boszszsz... to gdzie ja sie mieszcze z moimi tolerancjami bledu w granicach CENTYMETROWYCH???

No, ale w koncu na budowie tez ktos musi pracowac... :):):)

Bez budowy kolego nie byłoby pracoholików typu Paweł B)

Ani mekeke :P

Ani jakakolwiek osoba :)

Każdy jest wartościowy tylko miejsca trzeba danej osobie dać :D

Ps:Dla mnie ludzie z budowlanki są bardziej wartościowi niźli inżynierowie niejedni .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Strasznie jestem ciekaw gotowego mechanizmu, a może by wplątać jakoś logo w ten wzorek?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

koperta, tarcze, własny mechanizm to wszystko na zdjęciach, a tym bardziej na żywo wygląda rewelacyjnie !

CДEЛAHO B CCCP - najlepsze zegarki na świecie !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest wspaniale. Koperta piaskowana na próbę, czy chcesz takie mieć seryjnie?

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i tu jest problem z kopertami czy piaskowane mogą być????????

Moim zdaniem nie - jeśli nie są utwardzane (vide damasko lub z pokryciem typu dlc). Piaskowana stalowa koperta bardzo łatwo się rysuje i strasznie widać na niej wszystkie ryski. W miejscach w których często się styka z "czyms", wybłyszcza się i nie wygląda to ładnie.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pawle- koperta zdecydowanie polerowana, piaskowana do tego typu zegarka średnio by pasowała. Wskazówki wydają mi się trochę za długie i zbyt masywne, zarówno minutowa jak i godzinowa (będziesz je barwił termicznie?). I jeszcze kwestia indeksu 5 i 7- subtarcza sekundnika ucina chyba zbyt dużo siódemki w stosunku do piątki...

A reszta palce lizać ;) Nie mogę się doczekać jak już ukończysz swoje dzieło!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pawle,po raz kolejny gratuluje umiejetnosci : )

Wiem,ze mechanizm to jeszcze "wersja beta",lecz nasuwa mi sie pytanie.Co z plyta glowna mechanizmu?Bedziesz produkowal swoje,czy kupowal po prostu unitasy i przerabial je na seryjnej plycie?

Janek

Doxa jest " za tania" na ten projekt. Może w przyszłym roku?
- czyli najlepsze kryteria wyboru zegarka forumowego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

I jeszcze kwestia indeksu 5 i 7- subtarcza sekundnika ucina chyba zbyt dużo siódemki w stosunku do piątki...

Indeksy pochylone są w prawo. Stąd takie wrażenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do płyty będzie robiona we własnym zakresie tak jak to robią nieliczni niezależni ,jeśli gonić to tych najlepszych :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do płyty będzie robiona we własnym zakresie tak jak to robią nieliczni niezależni ,jeśli gonić to tych najlepszych :D

To wypada tylko pochwalic taka postawe : )

Powiedz mi jeszcze,bedziesz modyfikowal jakos te plyty (oprocz wyciecia otworow i zaglebien pod dodatkowe kola w regulatorze)?Masz plany jakichs innych komplikacji?

Doxa jest " za tania" na ten projekt. Może w przyszłym roku?
- czyli najlepsze kryteria wyboru zegarka forumowego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już w tym modelu jest modyfikacja przypatrz się dobrze a po za tym całkiem nowy regulator fazy Księżyca datownik i parę jeszcze innych niespodzianek :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Chcieliśmy prawdziwie polską firmę zegarkową, to mamy. Wszyscy chwalimy, bo jest za co, ale ja pozwolę sobie na minimalną uwagę. W Twoich projektach widać za dużo nawiązań, zwłaszcza do stylistyki charakterystycznej dla Breguet (tarcze) czy wczesnych modeli kieszonkowych Vacherona (dekorowanie mostków). Może warto byłoby sięgnąć do prześwietnych pomysłów niektórych kolegów i stworzyć taki zegarek, który sprawi, że firma Chronos-Art będzie rozpoznawalna. Chodzi o stworzenie indywidualnego stylu. Czegoś, co będzie tylko Twoje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.