zdanek 526 #1301 Napisano 14 Czerwca 2020 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11546 #1302 Napisano 15 Czerwca 2020 W dniu 14.06.2020 o 18:24, zdanek napisał: Widzę, że kolega w końcu znalazł wymarzonego 009 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zdanek 526 #1303 Napisano 16 Czerwca 2020 Udało się dorwać prawie nówkę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanik 81283 #1304 Napisano 28 Czerwca 2020 ☀️🍺 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 801 #1305 Napisano 4 Lipca 2020 Skx 2 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanik 81283 #1306 Napisano 5 Lipca 2020 👍 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Edge_88 1178 #1307 Napisano 12 Lipca 2020 Mój SKX na lato wyskoczył z Jubilee i wskoczył na gumę Seiko. Zastanawiam się jednak na zmianą. Czy ktoś z was próbował nosić ten zegarek na tropicu? Zastanawiałem się nad zakupem tego z uncleseiko https://www.uncleseiko.com/store/p83/Uncle_Seiko_TROPIC_STRAP_in_Various_Sizes.html Alternatywnie wafel https://www.uncleseiko.com/store/p8/22mm_Waffle_Strap_for_Diver_Watch--__V.2.html Macie może jakieś pomysły na dobrą gumę do SKX? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Victusinvictus 79 #1308 Napisano 26 Lipca 2020 (edytowane) Gdzie kupiłeś Jubilee? Ja kupiłem zamiennik i jest, że tak się wyrażę mocno średni, bo przy endlinkach się rozciąga... Czy coś oprócz strapcode jest wartego uwagi? Chętnie odkupię ori bransoletę, albo używkę strapcode Edytowane 26 Lipca 2020 przez Victusinvictus 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Edge_88 1178 #1309 Napisano 26 Lipca 2020 (edytowane) Jubilee mam oryginał Seiko, endlinki puste, ale wygody noszenia nie można jej odmówić. Szukaj na e-bay, od czasu do czasu można coś trafić. Z alternatyw brałbym pod uwagę tylko strapcode lub uncleseiko. Możesz tez dać ogłoszenie w dziale poszukuję, może ktoś się odezwie Edytowane 26 Lipca 2020 przez Edge_88 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marsx 7 #1310 Napisano 2 Sierpnia 2020 Jakie macie rezerwy chodu w SKX? Po całym tygodniu noszenia zegarek zatrzymuje się po 25-30h. W czym może leżeć problem ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Edge_88 1178 #1311 Napisano 2 Sierpnia 2020 25h rezerwy to rzeczywiście mało. Pytanie co masz namyśli pisząc „po cały tygodniu noszenia”? jesli masz tutaj na myśli 8h desk divingu, a po powrocie z pracy odłożenie na półkę do następnego poranka, to imo nie pozwalasz mu odpowiednio się nakręcić. Mój SKX lubi być noszony dosłownie cały dzień. Trzyma wtedy ładnie czas ( gubi około 5-7 sek/dzień. Gdy nie użytkuję go zbyt intensywnie precyzja chodu mocno spada od 20-30 sek/dzień 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #1312 Napisano 6 Sierpnia 2020 Tutaj też wrzucę: Wiem, że temat wałkowany milion razy i opinie są bardzo różne. U mnie "made in Japan" się sprawdza. To mój czwarty SKX i dopiero ten jest akceptowalny. I nie chodzi o samo centrowanie. Tamtych trzech już nie mam, ale wydaje mi się, że koperta jest lepiej wykonana. Wyraźniej odcięte szczotkowanie od polerowanych boków. No i gwint koronki - chodzi płynnie, jak powinien. Pewnie nie jest to regułą, bo widziałem skopane "Japany", ale prawdopodobieństwo trafienia lepszej sztuki w loterii Seiko jest jednak większe 1 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Butik 11327 #1313 Napisano 8 Sierpnia 2020 W dniu 6.02.2020 o 15:25, Butik napisał: Moja daleko idąca modyfikacja poszła jeszcze ciut ciut dalej. [...] Czas chyba skończyć już znęcanie się nad tym zegarkiem Cóż, życie nie cierpi pustki Pastwiłem się nad moją 009 dużo, najpierw zmieniając niewiele, potem próbując zrobić z niej quasi rolniksa dżiemti, potem trochę niby-omegę smp... Ale to wszystko kicha. Tym bardziej, że prawdziwego rolniksa miałem, znielubiłem i sprzedałem, prawdziwą SMP mam i to udawanie przestało mi się podobać. Wróciłem zatem prawie do oryginalnego wyglądu z lekkimi ulepszeniami: - niebieska tarcza jest na prawdę niebieska (tę już założyłem dawno temu i tak zostało) - wróciłem do oryginalnego bezela - wrzuciłem wkładkę z wyglądu taką samą jak oryginał, tyle że ceramiczną z lumą (Long Island Watches) - wróciłem do płaskiego szkiełka bez AR, tyle że szafirowego (też Long Island Watches) Teraz już chyba prawie to, przy czym prawdopodon 2 Kto rano wstaje ten leje jak z cebra... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CerDarek 3 #1314 Napisano 10 Sierpnia 2020 Po pływaniu w Jadranie zasłużony relaks 😁 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
surovy77 5253 #1315 Napisano 28 Września 2020 Kompletnie nieracjonalnie wydane 1890zł na chyba ostatniego nowego skxa w sieci.Jednak stwierdzam,że jest to najlepiej wykonany skxiak jakiego miałem a miałem ich 5.Myślę,że chyba coś jest w tym,że wersje J są ciut lepiej dopasowane od swoich koreańskich braci.Wszystko mi w nim gra ,a to dobrze rokuje na naszą wspólną mam nadzieję długą przyszłość😄 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #1316 Napisano 28 Września 2020 Nawet za pierwszego bym tyle nie dał Mocno zaszalałeś. 1 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miszkolc 27821 #1317 Napisano 28 Września 2020 Pozwolę sobie przedstawić "półkownika" mam go od ponad roku i jeszcze ani razu nie opuścił pokoju. Wiem że irracjonalne. Czasami myślę, że go kupiłem "bo mogłem" 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #1318 Napisano 29 Września 2020 8 godzin temu, surovy77 napisał: Kompletnie nieracjonalnie wydane 1890zł na chyba ostatniego nowego skxa w sieci.Jednak stwierdzam,że jest to najlepiej wykonany skxiak jakiego miałem a miałem ich 5.Myślę,że chyba coś jest w tym,że wersje J są ciut lepiej dopasowane od swoich koreańskich braci.Wszystko mi w nim gra ,a to dobrze rokuje na naszą wspólną mam nadzieję długą przyszłość😄 No lejce puszczone, mocno przepłacony zakup. Niemniej niech się nosi... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CerDarek 3 #1319 Napisano 29 Września 2020 13 godzin temu, surovy77 napisał: Kompletnie nieracjonalnie wydane 1890zł na chyba ostatniego nowego skxa w sieci.Jednak stwierdzam,że jest to najlepiej wykonany skxiak jakiego miałem a miałem ich 5.Myślę,że chyba coś jest w tym,że wersje J są ciut lepiej dopasowane od swoich koreańskich braci.Wszystko mi w nim gra ,a to dobrze rokuje na naszą wspólną mam nadzieję długą przyszłość😄 Nie żałuj. Kupowałem rok temu za 1050 i też mówili, że przepłaciłem, a nosi się pięknie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
surovy77 5253 #1320 Napisano 29 Września 2020 Teraz, CerDarek napisał: Nie żałuj. Kupowałem rok temu za 1050 i też mówili, że przepłaciłem, a nosi się pięknie I tej wersji się trzymam.Pjona👊😄 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #1321 Napisano 29 Września 2020 Za taką kasę, to musi się nosić, żeby serce nie krwawiło Ale faktycznie wersja J na mnie zrobiła dobre wrażenie i wierzę, że masz najlepszego z dotychczasowych, czyli tak jak u mnie. Niech się nosi. W końcu pieniądze są po to (także) by sprawiać sobie radochę 1 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Butik 11327 #1322 Napisano 30 Września 2020 Panowie, walczę ze sobą. Jedna połówka mówi mi żeby wrzucić zegar na bazarek, druga, żeby zostawić. Za pozbyciem się - bardzo mało czasu na nadgarstku, właściwie tylko na urlopie. Przeciw - no fajny i kultowy sikor jest. Co zrobić? Panie Premierze! Jak życi? 0 Kto rano wstaje ten leje jak z cebra... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23143 #1323 Napisano 30 Września 2020 Sprzedaj dziada, co ma się kurzyć 😎 A jak za pu ceny to mogę uwolnić 🤭 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mirosuaw 27217 #1324 Napisano 30 Września 2020 Panowie, walczę ze sobą. Jedna połówka mówi mi żeby wrzucić zegar na bazarek, druga, żeby zostawić. Za pozbyciem się - bardzo mało czasu na nadgarstku, właściwie tylko na urlopie. Przeciw - no fajny i kultowy sikor jest. Co zrobić? Panie Premierze! Jak życi? Trzy razy sprzedawałem SKX-a, a potem znowu kupowałem. Za każdym razem coraz drożej. Nie popełniaj tych błędów A zegar rzeczywiście jest kultowy, ze świecą takich szukać w aktualnej linii Seiko. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #1325 Napisano 30 Września 2020 (edytowane) 2 godziny temu, Butik napisał: Jedna połówka mówi... ...druga, żeby... Proste- do podjęcia decyzji potrzebujesz trzeciej połówki. Rozłożone w czasie 1,5l jest do zrobienia, chociaż jutrzejszy dzień może być ciężki Edytowane 30 Września 2020 przez Noodles 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach