Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Klod100

Projekt tarczy dla zegarka klubowego

Rekomendowane odpowiedzi

Witam szacowne grono.

mam pewien problem techniczny. Otóż musiałem wyjechać i mam bardzo ograniczony dostąp do internetu.

Nie będę w stanie przygotować zdjęć do wyboru na jutro. Czy jakaś dobra dusza jest w stanie wkleić i ponumerować zdjęcia do postu w pojedynkach. Zaraz rozpocznę wątek który za chwilę przygotuję?

Jeśli nie, to możemy podawać kandydatury wklejając propozycje. Każdy po trzy, które mu odpowiadają.

Pozdrawiam

Klaudiusz w podróży.

Nie ma sprawy - tylko pytanie organizacyjne, czy doklejamy wersję bez modyfikacji ?

Jeśli tak to czy wszystkie (6 sztuk: 3 kolory z opcjami z datownikiem i bez) czy jedną wybraną w ankiecie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie do końca. Kolor tarczy, data, lub bez daty, nie jest żadną nowością w Antei, tak więc napis Limited, jest jak najbardziej na miejscu.

OK. Wydawało mi się, że wersja jubileuszowa, o której pisałem jest tylko w tej jednej konfiguracji, ale może się mylę...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mam jaszcze odpowiedzi na pytanie czy można będzie użyć tarczy jubileuszowej (wysłałem pytanie do Jorga). Myślę, że powinniśmy głosować tylko na projekty zmodyfikowane w jakiś sposób, chociażby zmianą koloru wskazówki lub napisem limited - na tym etapie - lub też wersje pokazane do dzisiaj w tym wątku. Jeśli znalazła się wersja produkcyjna to niech zostanie.

_________
Klaudiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Noo... jubileuszowa - tak, zwykła już nie. Swoją drogą, im dłużej patrzę na oryginalną, tym bardziej skłaniam się jednak ku niej, chociaż projekt kkwpk (ale tylko w wersji z kremową tarczą) jest też super.

Z jednej strony moje zmienne zdanie może wnikać z niezdecydowania. Z drugiej strony może świadczyć o ponadczasowości i perfekcyjnym projekcie oryginalnej tarczy, przy której różne nowości mogą nawet zachwycić, ale na krótko.

Time is meaningless, and yet it is all that exists.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chcecie to zwykłe mogą być - zobaczymy co z tego wyniknie. Jednak w tym wątku nie było wszystkich wersji zwykłych tarczy. Byłbym za tym aby zgłaszać wersje z pokazane w tym wątku - są tu i produkcyjne.

_________
Klaudiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Noo... jubileuszowa - tak, zwykła już nie. Swoją drogą, im dłużej patrzę na oryginalną, tym bardziej skłaniam się jednak ku niej, chociaż projekt kkwpk (ale tylko w wersji z kremową tarczą) jest też super.

Z jednej strony moje zmienne zdanie może wnikać z niezdecydowania. Z drugiej strony może świadczyć o ponadczasowości i perfekcyjnym projekcie oryginalnej tarczy, przy której różne nowości mogą nawet zachwycić, ale na krótko.

No to mamy takie same rozterki :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Choć po tych wszystkich projektach szkoda byłby, gdyby produkcyjna wygrała. Jest OK. Chociaż Jorg twierdzi, że jest w tym wątku kilka naprawdę niesamowitych projektów, które bardzo mu się podobają. Więc chyb anie jest tak żle i nie ma co się obawiać. Przecież i tak na końcu projekty będą skonsultowane z Jorgiem Schauerem a jeśli on coś klepnie i się pod tym podpisze to coś znaczy. No i zawsze możemy zrezygnować z wyboru własnej tarczy na końcu. Nie pozwólmy aby zachowawcze zachowanie popsuło nam zabawę i okazję na zrobienie czegoś wyjątkowego.

_________
Klaudiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:D

No niestety. Osiołkowi w żłobie dano...

Time is meaningless, and yet it is all that exists.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez względu na liczbę wersji mój projekt traktujcie proszę jak jeden gdyż różni się tylko kolorami wskazówek lub cyferblatu.

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może faktycznie drobne wariacje i kolory tarczy traktować jako jeden wzór tarczy. Przecież to można dograć na samym końcu.

_________
Klaudiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez względu na liczbę wersji mój projekt traktujcie proszę jak jeden gdyż różni się tylko kolorami wskazówek lub cyferblatu.

To nie jest takie proste ponieważ:

- z kremową tarczą mi się podoba, a z czarną to już nie (sam nie wiem czemu)

- wolę wersję z czerwoną wskazówką niż z niebieską - dla mnie też spora różnica estetyczna

Jest jednak poważny problem bo w przypadku podobnych projektów głosy się rozłożą i żaden nie wejdzie do finału i kuriozalnie może przepaść najbardziej popularny projekt.

Chyba nie ma wyjścia i Klaudiusz musi sam zdecydować jak głosujemy bo jest organizatorem tej zabawy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może niech autorzy sami wybiorą to co chcą ostatecznie zgłosić do konkursu.

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie jest takie proste ponieważ:

- z kremową tarczą mi się podoba, a z czarną to już nie (sam nie wiem czemu)

- wolę wersję z czerwoną wskazówką niż z niebieską - dla mnie też spora różnica estetyczna

Jest jednak poważny problem bo w przypadku podobnych projektów głosy się rozłożą i żaden nie wejdzie do finału i kuriozalnie może przepaść najbardziej popularny projekt.

Chyba nie ma wyjścia i Klaudiusz musi sam zdecydować jak głosujemy bo jest organizatorem tej zabawy.

Chcę właśnie uniknąć takiej sytuacji gdzie głosy się rozkładają. Stąd moja propozycja.

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W takim razie Pinus jeśli możesz, to wklej i ponumeruj wszystkie propozycje w tym wątku ( pomijając stare stowy rzecz jasna)

Uważam, że trzeba zdjęcia pogrupować wg nicków autorów.

Zaraz zakładam wątek. Jak skończysz, dam sygnał do startu z wyborem - w ostatnim poście napisz, że to już komplet.

Pamiętaj, ze w jednym wątku można wstawić do 15 grafik, więc aby umieścić wszystkie fotki trzeba kilku postów.

Pozdrawiam

Klaudiusz

_________
Klaudiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niniejszym zamykam listę projektów tarczy i rozpoczynamy procedurę wyboru - etap I zgłaszanie kandydatów.

Odbywać się to będzie w tym wątku --> link

Jak tylko kolega Pinus skończy wklejać listę zgłoszonych w wym wątku projektów można przystąpić do wyboru swoich 3 kandydatur.

Bardzo dziękuję wszystkim autorom projektów za twórczą pracę i innym za dyskusję. Przenosimy się do innego wątku.

_________
Klaudiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz rację. Mamy sytuację falstartu. Przed przystąpieniem do głosowania powinna odbyć się konsultacja z autorami gdyż nie wszystkie zaprezentowane projekty powinny brać udział w wyborach. Ja chcę kilka wycofać aby nie konkurowały pomiędzy sobą. Problem był zgłoszony już wczoraj.

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no pisałem kkwpk, żebyś za dużo nie tworzył :D

teraz albo przegląd i zaczniemy od nowa (jeszcze zbyt wiele osób się nie wypowiedziało), albo autorzy wskażą (w rozsądnych granicach), że głosy na projekt X i Y powinny być sumowane jako głosy na jeden projekt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problem selekcji prac autorów wiele nie da, ponieważ:

- niektóre zmiany są istotne - np. czy z datownikiem czy bez, biała/ czarna tarcza

- niektóre projekty różnych autorów są podobne (patrz przykład piotrkraków)

Nie widzę jednak sensownego algorytmu "kompresowania" pomysłów i proponuję aby Organizator miał prawo dosyć dowolnie grupować głosy. Czyli jeżeli dwa podobne projekty mają za mało głosów na finał to "przepisujemy" te głosy na bardziej popularneg.

Dodatkowo chyba lepiej jak użytkownicy sami wskażą który projekt autora jest lepszy.

Pewnie będzie sporo projektów bez głosów więc chyba warto co najmniej odsiać projekty które mają za silnych konkurentów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadza się. Projekty SphinX, kkwpk mogą przepaść ze względu na rozbicie głosów na poszczególne warianty tego samego projektu. Podobnie rzecz sie ma przy projektach klapoucha, Klod100 i pewnie jeszcze innych...

Również w ramach różnych autorów istenieją "te same" projekty.

Oprócz przytoczonych wcześniej przykładów, mogę podać przykład Stowy "jubileuszowej":

Klod 63, Klod 64, Taktic 83

to jest ten sam projekt, z drobnymi wariacjami.

Oj, będzie buba :D

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pinus słusznie zasugerował aby w przypadku duzego podobieństwa modeli, zsumowac ich głosy i przypisać temu, który miał z nich najwięcej

Pozdrawiam
Piotrek

imageproxy1.jpg.39195932474b734d12bdf1ef8370670e.jpg 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadza się. Projekty SphinX, kkwpk mogą przepaść ze względu na rozbicie głosów na poszczególne warianty tego samego projektu. Podobnie rzecz sie ma przy projektach klapoucha, Klod100 i pewnie jeszcze innych...

Również w ramach różnych autorów istenieją "te same" projekty.

Oprócz przytoczonych wcześniej przykładów, mogę podać przykład Stowy "jubileuszowej":

Klod 63, Klod 64, Taktic 83

to jest ten sam projekt, z drobnymi wariacjami.

Oj, będzie buba :D

No juz jest buba :D, wstepnie chcialem zaglosowac na Taktic 83, ale zobaczylem, ze projekty Kloda sa niemal identyczne, wiec sie wstrzymalem, zobacze jak sie glosy rozloza...

pewnie juz sie nie da powstrzymac maszyny glosujacej, ale warto by bylo okreslic przed glosowaniem na ktore projekty glosy beda laczone. wtedy nikt nie bedzie glosowal na projekt o najwiekszych szansach, tylko na ten ktory sie podoba, przy jasnym okresleniu grupowania - od razu tez bedziemy wiedzieli ktory projekt z grupy podobnych uzyskal najwieksza liczbe punktow...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, Greenwatch, mam dokładnie ten sam problem co Ty, Panowie doradźcie jak rozwiązać??

,,..warto być uczciwym, choć nie zawsze się to opłaca. Opłaca się być nieuczciwym, ale nie warto.."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Maszyna ruszyła, jeśli przy liczeniu punktów będą bliźniacze projekty to niewykluczone że będziemy sumować głosy - np różnica w napisie, wskazówkach - są to detale.

Proszę o wstępna propozycję jak zgrupować tarcze. W razie czego przedłużymy o jeden dzień głosowanie aby wszyscy mogli się wypowiedzieć i zmienić swoje głosy.

_________
Klaudiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym jednak przeniósł watek z głosowaniem do tego dzialu..w tych pojedynkach on zginie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.