Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Klod100

Stowa limited edition KMZiZ 2010

Cena i konforuracja zegarka Stowa Antea KMZiZ 2010  

78 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Gość mathu

Według mnie zegarki o takim wzornictwie wyglądają brzydko z czarną tarczą (dotyczy totej Stowy ale też np. Seiko SCVS015). Nie leży mi też radykalna zmiana wyglądu tarczy (usunięcie indeksów i kombinowanie z masą linii) - to jest elegancki zegarek i żadne zabiegi nie zmienią go w zegarek sportowy. Niech już zostanie taki jak w oryginale, co najwyżej z naszymi indeksami. Aha, koniecznie niebieskie wskazówki! Antea traci połowę uroku z czarnymi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zagłosowałem :)

Rozumiem, że opcje dodatkowe (wskazówki, pasek, itp...) ustalimy później.

AS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zagłosowałem :)

Rozumiem, że opcje dodatkowe (wskazówki, pasek, itp...) ustalimy później.

AS

Opcje są indywidualne i każdy może sobie tutaj dobrać to, co uważa.

_________
Klaudiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako iż ma to być SERIA limitowana, to czy nie należy przyjąć zasady, iż WSZYSTKIE zegarki są identyczne ?

Ja w tej sprawie też mam spore wątpliwości. Bo cóż to za seria limitowana, w której występują zegarki o różnym wyglądzie? Pół biedy jeśli to jest odmienny pasek, sprzączka, bo to jest jakby otoczka/ubranko. Ale mam na przykład sporo wątpliwości, co do niebieskich wskazówek jako opcja.

Doświadczenie mówi, że wycena zegarka po latach (w szczególności wersji limitowanych), w dużej mierze opiera się na jego zgodności z pierwowzorem.

Gdyby ktoś był zmuszony w przyszłości, np z powodów finansowych nie daj Boże, odsprzedać swój zegarek, to może mieć kłopot z powodu nietypowych wskazówek. Kupujący może twierdzić że części w zegarku są nieoryginalne, bo on na zdjęciach archiwalnych widzi, że oryginalne wskazówki powinny być czarne!

Gdybyśmy jednak zdecydowali się na opcje, to trzeba porozmawiać z Jorgiem na temat odpowiedniego zredagowania certyfikatu. Jeśli na certyfikatach będą wyszczególnione opcje dla danej sztuki

np -> Options: blue hands

to problem będzie znacznie mniejszy.

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fakt. Co do COSC - nie ma problemu - bo to dodatkowy certyfikat. Przyznaję Ci rację iż tarcze jednak powinny być jednakowe.

Ze wskazówkami sprawa ma się tak iż 35 EURO to sporo jeśli pójdziemy jeszcze w srebny wachnik - a moim zdaniem to będzie niezły smaczek. Kompromisem jest tu jedna wskazówka niebieska - dwie czarne ( przy wariancie jasnej tarczy ) co będzie bardzo fajnie wyglądało. Przy czarnej tarczy i tak posprzątane - w grą wchodzą tylko białe.

_________
Klaudiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie też kręcą niebieskie wskazówki (na jasnych tarczach ofkoz). 35euro to circa 130zł. Czy nie warto dozbierać jeśli grupa uzna że niebieskowskazówkowiec jest odjazdowy?

Ja ten zegarek traktuję sentymentalnie. Prawdopodobnie nie sprzedam go do końca życia. Jednak fajnie by było jakby po 5, 10 latach międzynarodowa brać zegarmistrzowska wyceniała go wyżej niż standardowa Stowa z tego samego okresu. Choćby ze względów prestiżowych. Jeśli jednak będziemy robić różne hopy i siupy z różnicowaniem wyglądu ala seikomody, to ten zegarek nie będzie ceniony...

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zgadzam się z Tactic'iem, 35 euro myślę ze warto dodać dla efektu. głos w sondzie tez zostawiłem

jak zwykle pozdrawiajacy...

Łukasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Głos oddany.

Chciałbym antyrefleks. Ale pewnie nie ma szans.

Jeśli tarcza będzie jasna to wskazówki musza byc niebieskie.

wojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie bylo tej opcji w ankiecie - ale sklaniam sie jak wiekszosc do opcji - wszystkie wskazowki niebieskie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zagłosowałem

Uważam że niebieska wskazówka sekundowa doda więcej smaczku niż wszystkie w jednakowo niebieskim odcieniu :)

Rotor koniecznie ze srebra z naszym logo, bo moim zdaniem właśnie o to chodzi!

Tarcza kremowa a czy będzie data czy nie dla mnie bez znaczenia.

Andrzej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mathu

Czy brak daty oznacza tylko zakrycie okienka, czy wymontowanie tej komplikacji?

Pytam, bo nie wiem jak w pierwszym przypadku uważać na regulację zegarka nie wiedząc kiedy zmienia się data.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy brak daty oznacza tylko zakrycie okienka, czy wymontowanie tej komplikacji?

Wydaje mi się, że solidna firma (a taką jest chyba Stowa) nie dopuściłaby do usunięcia komplikacji daty tylko poprzez zasłonięcie okienka tarczą. To oznaczałoby, tak jak piszesz, potencjalną możliwość uszkodzenia zegarka.

Paradoksalnie, w przypadku 2824, usunięcie komplikacji daty z mechanizmu wiązałoby się ze zwiększeniem kosztów. Tak więc jeśli zaprojektujemy zegarek bez datownika, to przygotujmy się na sporo wyższą cenę.

Chyba że się mylę i ktoś mnie poprawi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma mowy o wyższej cenie bo wersja z datownikiem i bez kosztuje tyle samo.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma mowy o wyższej cenie bo wersja z datownikiem i bez kosztuje tyle samo.

No to się cieszę, że się myliłem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Komplikacja daty nie jest usuwana bo nie ma takiej potrzeby. Nie nie da się uszkodzić zegarka przestawiając godzinę :)

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mathu

A cofając czas przez 24?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zagłosowałem i widzę już pojawił się lider co do wariantu i dobrze :)

Czas jest moim sprzymierzeńcem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zagłosowałem i widzę już pojawił się lider co do wariantu i dobrze :)

Z załozenia jest to temat dla tych co zgłosili chęć zakupu i są zapisani na listę - ankieta ma pomóc określić konfigurację co do preferencji tych właśnie użytkowników :P

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A cofając czas przez 24?

Wtedy tak - ale nikt o zdrowych zmysłach tego nie robi w Ecie.

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mathu

To jak się w ecie reguluje zegarek? 24h do przodu za każdym razem? Nigdy nie miałem żadnego problemu z cofnięciem Unitasa o jedną, dwie minuty. Nawet na sekundnik to nie wpływa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możesz spokojnie cofać ale nie rób tego w okolicach 12.

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

I do tego też byłoby wypełnione na złoto - co by wyglądało... nieźle.

No i co z tego jak bez trupiej czachy na tarczy :P. Ciekawe czy dożyję czasów, gdy Klub będzie stać na jakiś odjechany projekt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:P

Ostatni najlepszy!

Time is meaningless, and yet it is all that exists.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.