Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Klod100

Zegarek klubowy 2010 Stowa Antea KMZiZ limited edition

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Wywiad

Na zdjęciu moim zdaniem jest właśnie jaśniejszy kolor, oczywiście w rzeczywistości kolor wskazówek może być właściwy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdjęcie jest robione pod takim kątem, aby np pokazać niebieski kolor wskazówek - który nie zawsze jest widoczny i faktycznie ładnie błyszczy.

Jorg, co zapewne fani Stowy wiedzą, bo pisał o tym na swoim forum ma nowe stanowisko do robienia zdjęć zegarków, tak aby były ustawione pod identycznym, optymalnym kątem i równo oświetlone. Kąt jest tak dobrany, aby wskazówki błyszczące błyszczały - a wtedy są jaśniejsze.

Zresztą paleta kolorów powstała właśnie po to, aby precyzyjnie dobrać kolor. Inna sprawa, że nasze postrzeganie koloru zależy też od powierzchni ale również od światła i kąta jego padania, nie bagatelne znaczenie ma tu również sama ekspozycja i parametry zdjęcia.

Tak więc wygłaszanie kategorycznych opinii o faktycznym kolorze wskazówki, na podstawie jednego zdjęcia jest niemożliwe i tylko po obejrzeniu zegarka na własne oczy, można powiedzieć jak jest w rzeczywistości.

Co do złocenia graweru - faktycznie tak się z Jorgiem umawiałem i muszę to wyjaśnić. Być może nie pamiętał o tym, lub uznał to za opcję - wyjaśnię to w najbliższym czasie - już zresztą mu o tym napisałem z informacją, że jest nie do końca tak, jak oczekiwaliśmy.

Co do samego graweru - proszę spojrzeć na poprzednią stronę, są tam zdjęcia próbnego rotora pod różnymi kątami - przy zdjęciu "en face" widać, że nie jest to nanoszenie, tylko głębsze wybranie materiału. Nie sądzę, aby to było po prostu wypalone laserem - ale faktycznie tak to wygląda na zdjęciu przesłanym przez Jorga - pod takim kątem i przy tym oświetleniu. Ale ekspertem nie jestem.

Moim zdaniem zegarek wyszedł naprawdę ładnie i będzie to udany model, za który Jorg nie będzie się musiał wstydzić ;)

Mi osobiście na zdjęciu podoba się o niebo bardziej, niż na naszych photoshopowych przymiarkach.

_________
Klaudiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajna ta wasza Antea ;)

Pozdrowienia od trochę bardziej klasycznej ;)

50ab094d.jpg

The sun is the same in a relative way but you're older,

Shorter of breath and one day closer to death.

Pink Floyd, Time

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm, ciekawie wyszedl... na pewno wizualnie prezentuje sie lepiej niz projekt. Z ocena czy mi sie w 100% podoba jeszcze poczekam ;)

Przy okazji - Klod - mozesz poprosic Jorga o kilka zdjec nadgarstkowych? Poniewaz beda dostepne rozne opcje do zamowienia, chcialbym obejrzec ten zegarek z czarnym i brazowym paskiem oraz na meshu - da rade zalatwic takie fotki??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poprosić o fotki mogę. Ale nie spodzewał bym się ich szybko - trwają przygotowania do Bazylei.

Mam potwierdzenie że grawery będą wypełnione złotą farbą - po prostu jeszcze nie są wykończone. Wskazówką jest w rzeczywistości trochę ciemniejsza - jak pisze Jorg "a bit darker"

_________
Klaudiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poprosić o fotki mogę. Ale nie spodzewał bym się ich szybko - trwają przygotowania do Bazylei.

Mam potwierdzenie że grawery będą wypełnione złotą farbą - po prostu jeszcze nie są wykończone. Wskazówką jest w rzeczywistości trochę ciemniejsza - jak pisze Jorg "a bit darker"

Klod,co za wspaniała wiadomość na początek dnia! )))Ten dzień Musi być udany !!!))

,,..warto być uczciwym, choć nie zawsze się to opłaca. Opłaca się być nieuczciwym, ale nie warto.."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uff...

fajnie,dobra informacja...

edit:na srebrnym rotorze z logo Stowy jest też napis SWISS MADE 25 JEWELS,czy nasz projekt będzie go miał, czy będzie clear?

post-23173-0-63232700-1331340805.jpg

projektując rotor,chyba zapomnieliśmy o tym szczególe...drobiazg,ale ciekaw jestem..

Kurde ,ale się czepiamy..Klod już pewnie robi laleczki voodoo z naszymi podobiznami i szykuje szpile.. ;)

to wszystko ze zniecierpliwienia ...:)jak już by człowiek pomacał ten kawałek stali to by i przestał marudzić..;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nasz jest czysty - jak na zdjęciu.

_________
Klaudiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo ladnie wyszedl ten zegarek! Szczegolnie podoba mi sie kolor i layout tarczy i indeksow.

Szkoda, ze wskazowka sekund jest tak dominujaca ze wzgledu na swoj czerwony kolor ale jest to jedyny malutki szczegolik ktory moze przeszkadzac - albo odwrotnie - dodawac uroku i niepowtarzalnosci temu zegarkowi.

Tak czy owak - sliczny zegarek. Mam nadzeje, ze bedziecie z niego bardzo zadowoleni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja bym miał jeszcze jedną prośbę do Kloda - Mamy specjalne ceny na akcesoria czy jest możliwe ich podanie - mi głównie chodzi o mesh i brązowy pasek z krokodyla, na czarym mi się ten zegarek nie widzi ale na wiśnowym lub ciemnobrązowym ewentualnie na meshu będzie super.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem bardzo zadowolony z wyglądu zegarka. W związku z tym powoli dojrzewa we mnie decyzja aby szarpnąć się i zamówić wersję COSC. Nie wiem czy warto ale chyba tak. Wiadomo ile trzeba będzie dopłacić za chronometr?

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cyt:"Na życzenie zegarek może mieć werk z certyfikatem chronometru COSC ( dopłata 155 EURO )"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wywiad

Chciałbym się dowiedzieć, czy jest możliwość otrzymania zegarka z meshem ale już bez paska.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wywiad

Wszystko się jakoś przedłuża. Kwiecień tuż tuż.

Jakieś nowe wieści? Wrócił Jorg z Bajzel Worlda ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej ,dostałem kod potrzebny do zakupu Stowy,ale czy mógłby ktoś opisać jak ma wyglądać procedura sfinalizowania sprawy..,bo jakoś przegapiłem..;),

i krótko mówiąc, nie wiem co dalej..

byłbym zobowiązany..:)

pzdr Michał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

zegarki są właśnie składane. Jutro przekazuję listę Jorgowi wraz z kodami przypisanymi do konkretnych numerów.

W sklepie Stowy - o czym powiadomię zostaną te zegarki wystawione na sprzedaż.

wtedy wystarczy zamówić zegarek i ew akcesoria. Po podaniu kodu kuponu będzie można zakupić swój zegarek po ustalonej cenie.

_________
Klaudiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wywiad

zegarki są właśnie składane.

czyli jeszcze ile trzeba będzie czekać... tak mniej więcej, tydzień, dwa tygodnie ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś takiego. Potem na zakup będzie jeszcze jakieś 2-3 tygodnie, więc jest czas na uzupełnienie budżetu i ew założenie konta w PayPal ( teraz nie trzeba karty - można zrobić przelew na konto PayPal ze swojego banku) lub dogadanie się z kimś na zakup/transport grupowy.

_________
Klaudiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli w tytule przelewu wystarczy podać imię , nazwisko i kod który otrzymaliśmy przydzielony do zegarka? Dobrze rozumiem? Aha, i jeszcze takie pytanko....Czy z realizacją przelewu trzeba czekać na wiadomość od JOrga?

,,..warto być uczciwym, choć nie zawsze się to opłaca. Opłaca się być nieuczciwym, ale nie warto.."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

zegarki są właśnie składane. Jutro przekazuję listę Jorgowi wraz z kodami przypisanymi do konkretnych numerów.

wtedy wystarczy zamówić zegarek i ew akcesoria. Po podaniu kodu kuponu będzie można zakupić swój zegarek po ustalonej cenie.

OK,dzięki za odpowiedź..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli w tytule przelewu wystarczy podać imię , nazwisko i kod który otrzymaliśmy przydzielony do zegarka? Dobrze rozumiem? Aha, i jeszcze takie pytanko....Czy z realizacją przelewu trzeba czekać na wiadomość od JOrga?

Nie w tytule przelewu - tylko zakładasz sobie paypal, który jest identyfikowany przy zakupie, przez imię nazwisko oraz mejl - i podajesz też kod który dostałeś od kloda - opcja zakupu będzie na stronie stowy, i dopiero jak zegarki będą dostępne będziesz mógł to zrobić, żadnych przelewów nie wysyłasz na razie. kpw? ;)

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W ubiegłym roku tj dokładnie 16 November 2009 publicznie na forum zrezygnowałem z nr '16'. Pewnie w wyniku zamieszania nikt tego nie zauważył, ale to fakt - zrezygnowałem. Po tej dacie nigdy już nie wypowiadałem się na temat zegarka klubowego. Czyli '16-tka' jest wolna. Wczoraj, Klaudiusz przesłał do mnie kod do realizacji zamówienia, ale ja tego zamówienia realizował nie będę - to jest oczywiste ;) O powyższym poinformowałem już Klaudiusza. Jeśli doszło do małego zamieszania to nie ja jestem tego przyczyną.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam jeszcze jedno pytanie techniczne: orientuje się ktoś czy można załadować paypala wpłacając euro z konta walutowego? Mam trochę ęuro i taka opcja była by dla mnie idealna.

“There are far, far better things ahead than any we leave behind.” C.S. Lewis

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie w tytule przelewu - tylko zakładasz sobie paypal, który jest identyfikowany przy zakupie, przez imię nazwisko oraz mejl - i podajesz też kod który dostałeś od kloda - opcja zakupu będzie na stronie stowy, i dopiero jak zegarki będą dostępne będziesz mógł to zrobić, żadnych przelewów nie wysyłasz na razie. kpw? ;)

eye lip , dzięki za jasne przedstawienie sprawy. W tej chwili już wszystko zrozumiałe :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wywiad

Stowa już na dniach, czyż nie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.