Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Voli

"RUSKIE" OKAZJE NA AUKCJACH - Okazje, unikaty, bardzo dobre stany na aukcjach

Rekomendowane odpowiedzi

naprawi he he dobre a pokaz mi takiego majstra co sie tego podejmie. bawie sie troche w kwarce i wiem jedno . lucz medyk duze szanse na uzdrowienie. lucz elekrtomechanik jak trup to praktycznie nie do ozywienia podobnie czajka rezonator. jakies liche szanse sa jeszcze przy rakiecie. ale cena zakupu to pewnie powyzej 3 stowek ;(

Ten Sprzedający jest dość znanym sprzedawcą "rusków" na Allegro (i nie ma złej opinii) - gdyby te kwarce dały się łatwo naprawić, to on by to załatwił i sprzedał jako sprawne, rzecz jasna każdy z osobna :) A tak bez owijania w bawełnę sprzedaje niesprawne, ale w dobrym stanie wizualnym.

Największe szanse na uruchomienie ma Rakieta na 3056A, bo jest chyba z tej czwórki najpopularniejsza, a części elektryczne pasują z innych zegarków na 3056 (chociażby ze Slavy, które na Allegro pokazują się dość często).

A Łucz medyczny jest na rzadziej spotykanej odmianie werku (1956) - gdyby był na 2356, to uruchomienie byłoby pestką :)

Edytowane przez sthool

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiedzcie mi Koledzy co sądzicie o szansach na naprawienie mechanizmu Sławy Pepsi Cola.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do kwarców, to mam niestety jednego zegarmistrza w mieście (i to na dodatek dość leniwego :( ) i on się nie podjął naprawy tylko z powodu braku części do tych zegarków. Ja również nie mam dawców części do nich dlatego wystawiam jako niesprawne do naprawy. Uważam, że solidny zegarmistrz mający części na pewno przywróci je do życia. Dodam jeszcze, że Czajka Rezonator w rzeczywistości wygląda zaj…biaszczo :):)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do kwarców, to mam niestety jednego zegarmistrza w mieście (i to na dodatek dość leniwego :( ) i on się nie podjął naprawy tylko z powodu braku części do tych zegarków. Ja również nie mam dawców części do nich dlatego wystawiam jako niesprawne do naprawy. Uważam, że solidny zegarmistrz mający części na pewno przywróci je do życia. Dodam jeszcze, że Czajka Rezonator w rzeczywistości wygląda zaj…biaszczo :):)

bo naprawa tych zegarkow to rzecz praktycznie niemozliwa dla zwyklego majstra. Osobiscie sam ma dwa walniete lucze elektromechaniki i nie sltszalem o kims kto je naprawia :(. ale jakby miec dojscie do sprawnych maneli to juz zupelnie zmienia postac rzeczy

KUPIĘ - TROCHĘ WOLNEGO CZASU ! 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To łatwo nie będzie ale jest to możliwe. Koledzy lepiej się znają to powiedzą co najczęściej pada. Ja Rakietę na 3056 naprawiłem za 50zł + dwie przesyłki więc zależy od determinacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aa w warsztacie mam sprawnego 1956 do uruchomienia lucza medyka tylko mostek trzeba by przekladac bo z zarii wyjety byl :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaką dać baterię do 1956? Mam trupka jeszcze nie sprawdzonego. ( pytam tu a nie szukam tam gdzie jest na pewno przy okazji a nie z lenistwa  :P )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawet popsuty zegarek dwa razy na dobę pokazuje właściwą godzinę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To łatwo nie będzie ale jest to możliwe. Koledzy lepiej się znają to powiedzą co najczęściej pada. Ja Rakietę na 3056 naprawiłem za 50zł + dwie przesyłki więc zależy od determinacji.

Na pewno będzie łatwiej niż w przypadku Łucza elektromechanicznego czy Czajki rezonator :) Werki 3056A to po prostu zmodyfikowane werki 3056. "Zmodyfikowane" = "pozbawione kilku wad wieku dziecięcego" :) Poza tym werki 3056A do Slav są chyba najczęściej występującymi "w obiegu", więc z częściami nie ma dużego problemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aj, szkoda że nie ma wysylki za granicę. Trzeba napisać do sprzedawców.

Na tą trójeczkę to się nie powiem, napaliłem :).

Edytowane przez papax

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na pewno będzie łatwiej niż w przypadku Łucza elektromechanicznego czy Czajki rezonator :) Werki 3056A to po prostu zmodyfikowane werki 3056. "Zmodyfikowane" = "pozbawione kilku wad wieku dziecięcego" :) Poza tym werki 3056A do Slav są chyba najczęściej występującymi "w obiegu", więc z częściami nie ma dużego problemu.

TYLKO: slava i rakieta mają inne kołkowanie tarcz i podmieniając werk z jednego do drugiego nie będą pasowały otwory montażowe tarcz. Wiem bo to już przerabiałem :) trzeba "przeszczepiać" poszczególne elementuy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Macie racje - zegarki są nie do naprawienia i niech nikt nie licytuje  :D  To wtedy ja wygram aukcje i je naprawię  :rolleyes:

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, ale chyba wszystkie to noworuskie...... <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję wszystkim kolegom, którzy udzielili cennych rad n/t naprawy mechanizmu 3056A.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję wszystkim kolegom, którzy udzielili cennych rad n/t naprawy mechanizmu 3056A.

Jak już dowiesz się co konkretnie dolega Twojej Slavie, to zapraszamy do tematu o "radzieckich bezdusznych" czyli o kwarcach :) Tak w ogóle, to mam trochę gratów do 3056A, więc może będę mógł pomóc :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi