Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Voli

"RUSKIE" OKAZJE NA AUKCJACH - Okazje, unikaty, bardzo dobre stany na aukcjach

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Yakovlev

Zasady zamieszczania okazji troche się zmieniły. Takie nie kwalifikują się. Ostatnio tez dostałem reprymendę ;)

Ale jak juz sie pojawiły to w przypadku pierwszej natychmiast zadziałał "efekt forum". Cena z 44 zł skoczyła na 122.

Brawo, sami sobie podbijacie, pozabijajcie się ;)

Edytowane przez kchrapek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Łukasz, od niedawna się zmieniło i wrzucamy tu tylko kup teraz a nie licytacje. Chyba że się mylę to niech ktoś mnie poprawi...

Edytowane przez kchrapek

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oglądałem go wczoraj wieczorem i wydaje mi się że tarcza przy 9jest dosyć mocno zniszczona. Zresztą koronka a raczej jej stan pokazuje że zegarek był dosyć mocno eksploatowanych.

KUPIĘ - TROCHĘ WOLNEGO CZASU ! 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9 dych to jest warta sama koperta dwudziestka ale co ja się znam  B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, dla złomiarza ale ja nim nie jestem. A dla mnie jest poprzecierana, tarcza brudna, szkło pęknięte i zegarek do czyszczenia co finalnie oznacza niezły wkład finansowy, a efekt wizualny i tak będzie taki sobie ;)

Edytowane przez kchrapek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O ile mi wiadomo to Ałmazy nie mają kopert złoconych 20 mikronów. Złocenie w nich jest bardzo słabe, chyba nawet nie mają wybitej grubości warstwy złocenia. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie mają,ale dlatego że w latach sześćdziesiątych wszystkie męskie zegarki miały 20 mikronów,na wołnach też jest samo AU.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie mają,ale dlatego że w latach sześćdziesiątych wszystkie męskie zegarki miały 20 mikronów,na wołnach też jest samo AU.

Ałmaz na pewno 20 mikronów nie ma, z tego co mi wiadomo od osób skupujących koperty na przetop ;)

Edytowane przez Qba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to może wytłumaczysz czemu nawet prosta pobieda z tego czasu ma złocenie 20 a o wiele droższy ałmaz nie?

ps

handlarze robią ludzi w bambuko bo w latach osiemdziesiątych samo au na kopercie oznaczało  złocenie 5 mikronów a że koperty wostoków i ałmazów są na pierwszy rzut oka podobne to...

Edytowane przez buran69

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to może wytłumaczysz czemu nawet prosta pobieda z tego czasu ma złocenie 20 a o wiele droższy ałmaz nie?

ps

handlarze robią ludzi w bambuko bo w latach osiemdziesiątych samo au na kopercie oznaczało  złocenie 5 mikronów a że koperty wostoków i ałmazów są na pierwszy rzut oka podobne to...

Zapewne handlarze robią w bambuko, ale nie wiem tego od osoby której coś sprzedawałem i chciałaby na mnie zarobić. Zresztą wytarcia przy złoceniu Au20, a mniejszym wyglądają inaczej, widać to szczególnie na brzegach koperty. Miałem jedną kopert od Ałmaza mocno zniszczoną i jak na moje oko złocenie nie wyglądało na grube. Cóż oczywiście spierać się nie będę, bo jednak zapewne masz w tej materii większe doświadczenie. :)

Edytowane przez Qba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Yakovlev

Nie wierzcie w grubość powłoki złocenia nabitą na kopercie. To tylko orientacyjna informacja.

Nigdy nie będzie pewności co do grubości powłoki z prostego powodu - bo tu obowiązywała tolerancja.

Na przykład dla tego podobno najgrubiej złoconego Mira, z którego jak wieść gminna niesie można pozyskać złota na sygnet, dwie obrączki i starczy jeszcze na kolczyki, tolerancja złocenia mieści się w zakresie 16-20 mikronów.

Zdarza się też inaczej - Rakieta ma nabite Au10, a w paszporcie zapis o powłoce 12 mikronów (w domyśle do 12 mikronów)

Pooglądajcie sobie stare paszporty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9 dych to jest warta sama koperta dwudziestka ale co ja się znam B)

Mówisz i masz :D

Szybką reakcja, muszą nas obserwować :Pb104e3af7770b1c53b494460c93b87b0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wojciech1500

Almaz i inne zegarki z tych lat bez wybitnej wartości mają 25 mikronów zlecenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Yakovlev

Almaz i inne zegarki z tych lat bez wybitnej wartości mają 25 mikronów zlecenia.

Jakieś dowody ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wojciech1500

Takie dane podawali w Jubilerze w latach 60-tych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Yakovlev

Takie dane podawali w Jubilerze w latach 60-tych.

Musisz im wybaczyć, że Cię okłamali ;)

Ale to nie miejsce na takie dyskusje. Postaram się przedstawić kilka dowodów w "Ciekawostkach..."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi