Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Voli

"RUSKIE" OKAZJE NA AUKCJACH - Okazje, unikaty, bardzo dobre stany na aukcjach

Rekomendowane odpowiedzi

Ja bym brał. Cena w miarę rozsądna :) A giełda staroci, jak nie ma w jego okolicach, to też koszty dojazdu i poszukiwanie czegoś w sensownym stanie. Tutaj stan jest ladny, więc w moim przekonaniu za taką cenę warto wziąć.

Edytowane przez Nightdream

Pobieda "czerwona 12" - 1-47

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no właśnie giełda staroci w Bytomiu, na moim osiedlu za tydzień, i sie zastanawiam czy najpierw nie przejść, rozpoznać rynek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam w moim pierwszym poście na forum. Od dawna fascynują mnie zegarki ale od niedawna zacząłem kolekcjonować radzieckie i rosyjskie tyle, że kwarcowe (lubię praktyczność choć może to się zmieni).

Nie wiem czy to odpowiedni wątek, prosiłbym o opinię czy warto licytować poniższego Łucza z aukcji. Wizualnie podoba mi się, ale zupełnie nie orientuję się w cenach, czy przy obecnej jest jeszcze sens licytować, powiedzmy do 50 zł?

http://allegro.pl/radziecki-lucz-kwarc-ussr-stan-bliski-nos-i3825330333.html

Z góry dziękuję za każdą opinię.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja widziałem takiego Łucza w Gliwicach. Bytom jest trochę droższy, ale też zdarzają się fajne okazje. Poza tym w Bytomiu zdecydowanie większy wybór. Powodzenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do tego kwarcowego Łucza, to sprzedający zapomniał napisać czy zegarek jest sprawny. Napisał co prawda, że NOS, ale to jednak nie to samo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja jednak twierdzę, że warto :) Trafić Łucza w takim stanie i w niższej cenie to raczej przypadek niż reguła. Ta cena jest może nie jakaś okazyjna, ale na pewno normalna. Na pewno też nie jest wygórowana.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do tego kwarcowego Łucza, to sprzedający zapomniał napisać czy zegarek jest sprawny. Napisał co prawda, że NOS, ale to jednak nie to samo.

Co to znaczy że zegarek jest NOS ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znaczy się ładnie pachnie ;)

Widzę,że kolega też wytrzeszcza gały :P

Edytowane przez zbylak

Pozdrawiam,
Zbyszek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

drogo niestety drogo, można trafić za zdecydowanie niższą cenkę

No to sobie dam na wstrzymanie - nie śpieszy mi się

Ja widziałem takiego Łucza w Gliwicach. Bytom jest trochę droższy, ale też zdarzają się fajne okazje. Poza tym w Bytomiu zdecydowanie większy wybór. Powodzenia.

No w Bytomiu na giełdzie staroci jest duży wybór ale ceny czasami panowie mają z kosmosu. przejdę się troszkę - po przeglądnięciu allegro i forum mam jakieś minimalne pojęcie o cenach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wojciech1500

W Gliwicach też są okazje, jutro się wybieram :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość D@dik

Witam 

Mam taką zagadkę:

http://allegro.pl/piekna-pobieda-z-lat-50-tych-jak-z-fabryki-i3813346926.html

Na zegarku jeśli jeszcze nie zapomniałem języka sąsiadów pisze iż zrobiony w Rosji, a w opisie "POBIEDA ZROBIONO W CCCP"?

Gdy by to był zegarek z lat 60  - to nie byłoby napisu "sdiełano w Rosji" - to żadna okazja... Jakiś składany wynalazek (jak część oferty, bo nie widziałem takiego deluxa z lat 60 jak to co sprzedawca też zachwala)  - odpuść sobie. Cena już opuściła zdrowy rozsądek...

Edytowane przez D@dik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdy by to był zegarek z lat 60  - to nie byłoby napisu "sdiełano w Rosji" - to żadna okazja... Jakiś składany wynalazek (jak część oferty, bo nie widziałem takiego deluxa z lat 60 jak to ten sprzedawca też zachwala)  - odpuść sobie. Cena już opuściła zdrowy rozsądek...

Oj…o tym sprzedawcy to raczej zapomnij….

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za poradę.

Choć sam pracuję w handlu już dużo lat i sporo widziałem to pomysłowość sprzedawców z Allegro w temacie zegarki jest chyba

bez dna. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś spotkał się z taką rakietą? Przejrzałem katalogi, które posiadam, ale niestety nic nie znalazłem.

Rakietka wydaję się całkiem ładna, taki spokój na tarczy panuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh.. Dobre. W koperniku wskazówki odwracają uwagę od tarczy i umknęło mi to.

Najśmieszniejsze jest to, że mam w kolekcji kopernika akurat z tym typem tarczy :)

Dzięki Wąski! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy tu jest wszystko ok? Oryginał czy jakiś składak?

http://allegro.pl/piekny-poliot-17-kamieni-i3829540777.html

Tarcza w cyrylicy a werk eksport i mam wątpliwości.

składak, tarcza jest z poljota w złotej kopercie, werk też dołożony

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Gliwicach też są okazje, jutro się wybieram :)

a gdzie jeżeli mozna zapytac w Gliwicach są miejsca do "polowania" w niedzielę?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wojciech1500

targ staroci - ul. Lipowa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam takiego z brązowym ringiem. Jak wyjąłem mechanizm z koperty to pod "pazurkami" które zasłaniają ring zamiast brązu jest też wiśniowy. Wniosek z tego taki że ten z allegro jest oryginalny, trzymany w szufladzie i nie wystawiany na słońce.

Potwierdzam. Tak to wygląda (sorry za jakość, fotka na szybko, ale widać co istotne):

DSCF2876b.jpg

pozdrawiam

Narfas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi