Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Voli

"RUSKIE" OKAZJE NA AUKCJACH - Okazje, unikaty, bardzo dobre stany na aukcjach

Rekomendowane odpowiedzi

Normalnie mnie zatkało:

http://molotok.ru/chasy-sportivnye-v-ochen-redkom-ispolnenii-i2519302701.html

- szybko bo tylko 14 godzin do końca :blink:

To jakiś cudak. Tarcza i wskazówki ze zwykłego sportiwnego. Mechanizm ze zwykłej pobiedy, bo ten co to złożył nie miał akurat od sportiwnego. A koperta pewnie od czegoś całkiem z innej bajki.... Lipa jakaś...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jakiś cudak. Tarcza i wskazówki ze zwykłego sportiwnego. Mechanizm ze zwykłej pobiedy, bo ten co to złożył nie miał akurat od sportiwnego. A koperta pewnie od czegoś całkiem z innej bajki.... Lipa jakaś...

i uszczelka na koronce z kawałka krzywo wyciętego plastiku :lol:

misiek jest super :)

Edytowane przez Treevill

Do zdobycia : Rakieta wieczny kalendarz i  Rakieta 24h

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i uszczelka na koronce z kawałka krzywo wyciętego plastiku :lol:

Albo raczej z kawałka teflonu :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Albo raczej z kawałka teflonu :D

Nawet jej nie zauważyłem :-O Ale wymiata taka uszczelka :D Gdyby to było nasze allegro to napisałby sprzedawca pewnie, że to specjalny zegarek dla radzieckiej kadry olimpijskiej w pływaniu :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może się ktoś skusi od nas:

http://allegro.pl/chasy-slava-tranzistor-i2517920941.html

Rzadki zegareczek i piękny stan zachowania.

Pozdrawiam

piękny jest . jakbym miał kasę to bym brał nawet jeśli jest uszkodzony . jest na forum rosyjskim kilka kasiastych osób wiec jest szansa że do Polski trafi ta slava

Do zdobycia : Rakieta wieczny kalendarz i  Rakieta 24h

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam po raz pierwszy na forum. Nie wiem, czy trafiłem w dobre miejsce jeśli chodzi o pytanie, ale lepszego miejsca nie znalazłem.

Proszę poradźcie jako eksperci czy warto:

Mój odnośnik

ps.

zegrakami z zza wschodniej granicy zainteresowałem się dzięki mojemu dziadkowi, którego mimio, że nie widziałem to zostawił mi w spadku taką rakietkę:

http://img838.imageshack.us/img838/1613/1399499468.jpg

noszę z dumą...

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam po raz pierwszy na forum. Nie wiem, czy trafiłem w dobre miejsce jeśli chodzi o pytanie, ale lepszego miejsca nie znalazłem.

Proszę poradźcie jako eksperci czy warto:

Mój odnośnik

ps.

zegrakami z zza wschodniej granicy zainteresowałem się dzięki mojemu dziadkowi, którego mimio, że nie widziałem to zostawił mi w spadku taką rakietkę:

http://img838.imageshack.us/img838/1613/1399499468.jpg

noszę z dumą...

pozdrawiam

Fajna ta rakietka, mam trochę podobnego automata Rakiety z podwójną datą ;-) Poljot całkiem niezły, zwykle je widzę z inną tarczą. Mój zegarmistrz ma takiego właśnie z inną tarczą i chce za niego po przeglądzie coś ponad 100 zł (chyba 120), więc moim zdaniem warto jeśli Ci się podoba i naprawdę chodzi dobrze, z tym, że on wcale nie musi być z początku lat 80-tych może być i z końca. Cena taka normalna, tzn na bazarze mógłbyś kupić za 30 zł gdybyś trafił, ale jak Ci się podoba to szybko klikać i brać ;) Siedzi w nim właśnie mechanizm który z twoją rakietą tworzą parę dwóch najsolidniejszych wołów z lat 70-80 tych, wszystkie inne późne ruski wymiękają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za szybką odpowiedź. Poddałem się emocjom i kliknąłem. Zwazywszy, że przesyłka jest w cenie może tak bardzo bardzo nie przepłaciłem <_<

Następny będzie kupiony na jakimś targowisku za grosze i może spróbuję zabawić się w amatorską renowację :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za szybką odpowiedź. Poddałem się emocjom i kliknąłem. Zwazywszy, że przesyłka jest w cenie może tak bardzo bardzo nie przepłaciłem <_<

Następny będzie kupiony na jakimś targowisku za grosze i może spróbuję zabawić się w amatorską renowację :rolleyes:

Jeśli Ci się podoba to nie przepłaciłeś. W sumie pasek nowy ma więc możesz 10 zł odjąć, podobno chodzi więc może trochę pochodzi bez oliwienia.

Z mojego doświadczenia zegarkowo-zakupowe prawo Murphy'ego działa tak:

jak czegoś nie kupisz bo widziałeś to co tydzień taniej, a i tak nie chciało się sprzedać - to od tego momentu nie zobaczysz tego nigdzie przez rok, a jak zobaczysz to będzie drogo; jak kupisz coś co wydało ci się okazyjną transakcją w świetle cen które widziałeś w ostatnim miesiącu to w następnym 5 takich zegarków pójdzie taniej... choć czasem działa to w drugą stronę...

...więc lepiej nie patrzeć na zegarki jak na kurs akcji lub franka i myśleć czy to się opłacało, tylko kupować co się podoba do noszenia i z radością nosić. Jak ja dobrze wiem ile radochy daje spontaniczne kliknięcie w "Kup teraz" :D

No to niech się dobrze nosi! ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten Poljot występuje jeszcze z czarną tarczą (trzeci post); http://zegarkiclub.pl/forum/topic/46114-wasze-ulubione-ruski-ktore-czasami-zakladacie/page__st__80

Biały ma taką zaletę, moim zdaniem :), że pod pewnym kątem nie widać indeksów tylko same wskazówki, co daje fajny efekt. Chociaż rozmiar z pewnością nie jest dzisiejszy ;)

Ostatni post:

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/46114-wasze-ulubione-ruski-ktore-czasami-zakladacie/page__st__100

Edytowane przez oprzemyslaw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy, czy moglibyście napisać mi, czy Waszym zdaniem warto kupić zegarek z poniższej aukcji, a jesli tak, to do jakiej kwoty warto licytować. Może ktoś z Was ma takiego Poljota (kupię też wersję z jasna tarczą) na sprzedaż?

http://allegro.pl/poljot-chronograf-i2543972747.html

Edytowane przez JustynaB

Omega Seamaster 300 M, Certina DS-1 Limited Edition, Atlantic Seahunter 7035, Casio G-Shock GW-9400-1ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli chodzi o oryginalność to wszystko z nim w porządku, piękny okaz rzekłbym nawet ;] mam podobnego i szczerze go uwielbiam. ile chcesz na niego wydać Ci nie powiem ale widywałem niedawno gorzej zachowane modele schodzące po 500-800.

Edytowane przez evocati

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

allegro to taka dzungla i już różne cuda widziałem ostatnio poljot 55g poszedł za prawie 350 stówki blink.gifblink.gif!! toż to obłęd a za parę dni pojawiły się dwa w opcji kup teraz za troszkę ponad stówkę. jeśli Ci się nie pali, to tego poljota można wyciągnąć za 300 stówki. Był nawet niedawno chyba u nas na bazarku w podobnej cenie :)

KUPIĘ - TROCHĘ WOLNEGO CZASU ! 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poljot kupiony za 420,00 PLN. Jak tylko go dostanę i będzie po spa, to pochwalę się w nowych nabytkach. Dzięku za pomoc. Pozdrawiam!

Omega Seamaster 300 M, Certina DS-1 Limited Edition, Atlantic Seahunter 7035, Casio G-Shock GW-9400-1ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poljot kupiony za 420,00 PLN. Jak tylko go dostanę i będzie po spa, to pochwalę się w nowych nabytkach. Dzięku za pomoc. Pozdrawiam!

Właśnie zauważyłem, że w poniedziałek kupiłeś też fajną czajkę. Akurat brałem udział w obydwu aukcjach :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak, ale jeszcze jej nie dostałem. Jakiś czas temu usiadłem i zrobiłem sobie listę zegarków radzieckich, które chce mieć, żeby nie robić bezsensownych zakupów. Czajka została kupiona pod pretekstem prezentu dla narzeczonej, która jest studentką farmacji, choć prawdziwym motywem był plan zebrania radzieckich medycznych. Niestety, nie dała się na to nabrać i wie, że zegarek raczej będzie tykał w gablocie. Postaram się wykorzystać ten sam manewr, jeśli uda mi się znaleźć Sławę medyczną :-D Poljoty 3133 były na samym szczycie listy i jak tylko nacieszę się nimi, zacznę rozglądać się za nowym topem. Napisałem Poljoty, bo wczoraj kupiłem od jednego z forumowiczów też drugiego Poljota, ale z jasną tarczą.

Edytowane przez JustynaB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak jak ktoś wcześniej napisał, allegro to dżungla ;-)

tak to te same zegarki

jeśli chodzi oo prawdziwe perełki to duża mechaniczna slava medyczna to jedna z nich...

te kwarce miałem kiedyś i nie robią takiego wrażenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tym modelu chyba nie było innego mechanizmu niż kwarcowy. A od tej czajki chyba niczym się nie różni co?

http://allegro.pl/lekarska-wyjatkowa-czajka-i2529107080.html

Że też akurat tym razem sobie odpuściłem :( Ktoś tanio wyrwał fajny zegarek.

Zwróć uwagę na inne wskazówki i koronkę w znacznie gorszym stanie. Zwłaszcza kwestia koronki ma znaczenie, bo jesli jest ona tak zniszczona w zegarku kwarcowym, w przypadku ktorego koronki używa się rzadko, to znaczy, że cały zegarek jest albo w kiepskim stanie albo jest składakiem i koronka pochodzi od innego. Widziałem obie aukcje, ale zatytułowaną "czajka - medic" z góry odrzuciłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rzeczywiście JustynaB, Twój medyk prezentuje się o wiele lepiej. Nie zwróciłem wcześniej uwagi na tę koronkę. Ale za taką cenę to i tak ktoś zrobił niezły zakup.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi