Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Voli

"RUSKIE" OKAZJE NA AUKCJACH - Okazje, unikaty, bardzo dobre stany na aukcjach

Rekomendowane odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiesna owszem z zewnątrz ładna , ale jest pytanie jak środek ,  w grudniu kupiłem ładna pobiedę od tego sprzedawcy, po mocnym potrząsaniu pochodziła dwie godziny , sprzedawca na post nie zareagował ,  leży do tej pory u zegarmistrza  , czeka na dawcę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiesna owszem z zewnątrz ładna , ale jest pytanie jak środek , w grudniu kupiłem ładna pobiedę od tego sprzedawcy, po mocnym potrząsaniu pochodziła dwie godziny , sprzedawca na post nie zareagował , leży do tej pory u zegarmistrza , czeka na dawcę

Bogdan, napisz mi czego potrzebujesz do tej pobiedy. Mam trochę części może akurat.

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wojciech1500

Mnie nauczyło juz doświadczenie ze za każdym razem kupując radziecki zegarek trzeba się liczyć z koniecznością wykonania serwisu... lata robią swoje...

Dlatego jak sprzedaje zegarek zawsze jego status wskazuje na konieczność wizyty konserwacyjnej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam u tego gościa kupuję regularnie i jestem bardzo zadowolony. Serwis ruskich to przecież grosze i tak jak mówi Wojciech, nie ma co mieć pretensji, że stary, ruski zegarek nie chodzi. W samym transporcie może być uszkodzony.

Link do mojej kolekcji: https://www.instagram.com/god.kirov/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam u tego gościa kupuję regularnie i jestem bardzo zadowolony. Serwis ruskich to przecież grosze i tak jak mówi Wojciech, nie ma co mieć pretensji, że stary, ruski zegarek nie chodzi. W samym transporcie może być uszkodzony.

Da się z nim negocjować cenę?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wojciech1500

Pewnie ze się da :) Jak z każdym, tylko trzeba umieć dobrać argumenty :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Lukas_op

Pewnie ze się da :) Jak z każdym, tylko trzeba umieć dobrać argumenty :)

Z doświadczenia ciężko się z nim negocjuje, jak już zrobi w cenie wysyłkę. Trzeba to uszanować, nie ma u niego okazji a ceny raczej "normalne" średnie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mówiąc o okazjach - raczej mam na myśli unikaty. Rzeczywiście, popularne Pobiedy są u niego w standardowych cenach, nawet za drogo. U Bogdana kupiłem jeden z najbardziej wartościowych Kirowskich - wzór tarczy jest absolutnie niespotykany, nawet na ruskich forach ludzie głupieli. Przy okazji super stan. Zapłaciłem 180zł, dobrze pamiętam.

Negocjować też się da i to bardzo korzystnie, jeśli masz na wymianę to czego chce. To entuzjasta i kolekcjoner, wysyłał mi kiedyś zdjęcia niektórych zegarków, robią wrażenie.

Edytowane przez Krokodyl Tik-Tak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak zgadza się od razu widać po zegarkach, że to entuzjasta, kolekcjoner, ma bardzo ciekawe zegarki i sprzedaje te, których nie zaakceptował do kolekcji.

Stany ich są średnie, że tak powiem, a cena jest zawsze minimalnie za wysoka, stąd pytanie czy da się negocjować.

Po tych zegarkach co sprzedaje widać, że musi mieć okazałą kolekcję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rzadkie zegarki schodzą momentalnie, po prostu warto załapać na moment, kiedy zrzuca nowe pozycje. Na wspomnianego Kirowa trafiłem fuksem - wstawił go po północy, a ja przed snem sprawdziłem wszystkie serwisy.

post-97171-0-10851500-1533885065_thumb.jpg

Edytowane przez Krokodyl Tik-Tak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wojciech1500

Piekny kirowski Łukasz :D Chrom to oryginał czy powinien być w zloceniu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rzadkie zegarki schodzą momentalnie, po prostu warto załapać na moment, kiedy zrzuca nowe pozycje. Na wspomnianego Kirowa trafiłem fuksem - wstawił go po północy, a ja przed snem sprawdziłem wszystkie serwisy.

Indeksy cyfrowe niespotykane, w tym Kirowskim, znowu tarcza kojarzy mi się z Atlanic -iem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piekny kirowski Łukasz :D Chrom to oryginał czy powinien być w zloceniu?

Dziękuję Wojciech.

To oryginał moim zdaniem. Widziałem takie dwa przez wszystkie lata i oba były w chromie. Kiedy zrobiłem z ciekawości przekładkę do złoconej koperty wyglądał mniej atrakcyjnie. Myślę że to jak z czarnym sputnikiem w kopercie Au, albo zielono-czerwonym krabem - gołym okiem widać, że takiej konfiguracji nie było.

Tu jest wspomniany drugi do kupienia na Etsy.

https://www.etsy.com/pl/listing/553021402/rzadki-rocznik-kirovskie-1-mchz-zegarek?ref=search_recently_viewed-3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratulacje !   Tak przy okazji : juz często zastanawiałem się, kiedy mieszkający na allegro chodzą spać albo chociaż do WC ? 

:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kiedy mieszkający na allegro chodzą spać albo chociaż do WC ?

No przecież nie wyrzucamy pustych butelek bo się mogą przydać. No i w końcu po coś cewniki wymyślono .....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja, od dwóch dni negocjowałem cenę, ale skoro wrzuciłes tutaj link, to wolałem go szybko kupić juz bez targów, żeby nie zniknął..

Ue, przecież wiesz jak było. :) Byłem pewien, że nie chcesz. Sorry stary.

Gratulacje !   Tak przy okazji : juz często zastanawiałem się, kiedy mieszkający na allegro chodzą spać albo chociaż do WC ? 

:D

Akurat WC to nie problem, można zawsze pójść z telefonem. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Prowler

prawie nigdy dekla nie pokazują, ci 'spece' z loombard.pl ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi