Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

IBIZA04

MONDIA Day & Night

Rekomendowane odpowiedzi

Sa ekstra, serdecznie gratuluje. BTW przeszlismy dluga droge, jak sobie przypomne posty o tej pierwszej Mondii(o ile mnie starcza pamiec nie myli). Serwisuj je tylko regularnie i bedzie cacy. Poniewaz masz je na zmiane, to i zuzycie bedzie mniejsze :) .

Zadna praca nie hanbi, ale kazda meczy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki zbyszke. Obie są po serwisie (czarna dwa lata temu). A zakładam ją sporadycznie (dwa, trzy dni w roku), więc zużycie im nie grozi :) P.S. całkiem dobrze z twoją pamięcią.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Całkiem fajne. A tak z ciekawości zapytam: Dlaczego właśnie Mondia? Coś się tak zawziął? :)

"Każdą rzecz pięknie uczynił w jej czasie. Nawet czas niezmierzony włożył w ich serce,

żeby człowiek nigdy nie zgłębił dzieła, które prawdziwy Bóg uczynił od początku do końca."

(Kazn. 3:11)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego ? Interesuje się głównie zegarkami z lat 70-tych, a taki design jak na zdjęciach bardzo mi się podoba. Do tego dochodzi jeszcze ciekawy i rzadki mechanizm, który AS zaprojektował do własnego chronometru. Co marki Mondia, to kiedyś była zacna firma (teraz firmują głównie kwarce)produkująca ciekawe zegarki (modele top-second , moonlander), była też częścią grupy "Mondia Zenith Movado"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo fajna para :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niech no tu tylko wpadnie enwistle100- również fanatyk takiego stylu :)

Przepiękna parka, bardzo ciekawie wykonana koperta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Super!!!

Będę polował na podobne :)

Wojtek

Nie jest łatwo, ale sam mechanizm podobno stosowany był jeszcze w Hamiltonie, Lucien Piccard, i Mido Ocean Star (raz widziałem)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obie bardzo ładne, imho czarna ładniejsza-gratuluje:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mnie bardziej podoba się jasna...

Czy dekle też są tak pięknie grawerowane, jak w Moonlanderze? Chyba nie, bo pewnie byś się pochwalił... :)

Piękne zegarki. Gratuluję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o rany, nie wiedziałem wcześniej że ktoś z klubu też lubi tą markę :) gratuluję okazów bo są przepiękne. z tych wszystkich modeli które widziałem to niewiele jest ciekawych, fajny jest jeszcze parkingowy oraz dwa chrono, jeden w prostokącie retrogard i drugi a'la tag monaco

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piekne,oba.Gratuluje (-:

Doxa jest " za tania" na ten projekt. Może w przyszłym roku?
- czyli najlepsze kryteria wyboru zegarka forumowego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.