Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

matyr

orient vs adriatica vs timex... vs coś innego?

Rekomendowane odpowiedzi

witam wszystkim, mam sobie wybrać prezent od żony... i padło na zegarek.

W tej chwili używam z pełną satysfakcją kwarcowego seiko chronografa, ale pora na zmiany. Chcę kupić automat, tak do 600 zł. Wiem, że to niewiele, ale cóż, takie czasy... :rolleyes: Dodam, że mam spory nadgarstek, a zbyt mały zegarek to koszmar, który mi się często śni... :)

I tak zastanawiam się pomiędzy:

1. ORIENT CET0B002B2191-CET0B002B0-g.jpg

2. ORIENT CEX0P003 Orient-12059.jpg

3. TIMEX T2M977 lub bliźniaczy 5259bb914d59cbeed541bd25666a2eae.jpg

4. TIMEX T2D951 lub bliźniaczy 41Srracxw8L._SL500_AA280_.jpg

5. DUGENA-MATIC z alle, podaję link, nie znalazłem zdjęć, zegarek jest do wzięcia za za około 600 zł, jest bez bez papierów i gwarancji: http://www.allegro.pl/item885247063_dugena_matic_automat_nowy_limitowana_edycja.html, .

6. ADRIATICA PILOT AUTOMAT A1074.5224A, ciut za drogi - zdjęcia pod linkiem, z innymi jest kłopot:

http://www.chronograph.com.pl//index.php?products=product&prod_id=1525

7. zostaje jeszcze seiko serii 5, ale tu już całkiem boję się o wymiary.

Mam całkowity mętlik, bardzo proszę o Wasze opinie. Najgorsze jest to, że mam kłopot natury czasowej z obejrzeniem choćby jednego z tych zegarków na żywo. Pozdrawiam i czekam na pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z w/w brałbym w ciemno Adriatice. Dobry mechanizm tarcza ladna stonowana bez tych wszystkich bajerow jak w pierwszym Oriencie. Timexy to nieporozumienie.

Lorus, Omega Seamaster, Orange Monster, Orient Big Mako,Stolicznyje[/b]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może taki oriencik?

Pozdrawiam Mirek

kurcze i właśnie nie do końca kupuję te pomarańcze w tych orientach... Już to chyba przerabiałem. A ten z mojego pierwszego postu mimo wszystko bardziej mi podchodzi. Ten od Ciebie nie jest czasm już całkiem mały?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Z w/w brałbym w ciemno Adriatice. Dobry mechanizm tarcza ladna stonowana bez tych wszystkich bajerow jak w pierwszym Oriencie. Timexy to nieporozumienie.

Mechanizm w Adritice może i dobry, ale jest parę zastrzeżeń o których nabywca powinien wiedzieć. Zegarek zawiera mechanizm CLARO 888. Mimo, że niby Swiss made ale tak nie do końca jest to szwajcarska myśl techniczna. Kontrowersje wzbudza zwłaszcza jego podobieństwo do(a raczej skopiowanie) któregoś z modeli seagulla (swoją drogą bodajże najlepszego z ich modeli). Wszystkie jego części są jednak wykańczane i montowane w kraju z pod znaku białego krzyża. I chociaż nie mam zastrzeżeń do mechanizmu to myśl, że być może mam na ręku owoc chińskiej inżynierii trochę mnie odstrasza :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Posiadam pierwszego Orienta CET0B002B:) i jestem bardzo zadowolony - jedyny minus to chyba rozstaw uszu (ciężko będzie dobrać nowy pasek).

Z tych wszystkich podoba mi sie także ORIENT CEX0P003. W Timex'a i ADRIATICE bym nie wchodził.

Pozdrawiam.

Wejdz sobie na stronę www.zegareczek.pl - tam jest wiele zegarków marki Orient i nie tylko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i wczoraj póóóźnym wieczorem znalazłem jeszcze coś takiego i już całkiem zgłupiałem. Ten SEIKO bardzo mi się podoba, z tego co wyczytąłem to jest naprawdę duży. Czy to się zgadza? Przekracza mój budżet, ale od czego ma się dwie nerki... :rolleyes:

SEIKO SNKF09K1 New Wave Autoamtic : 41560d1250973608-wieder-kompletter-anfaenger-der-einen-einstieg-sucht-snkf09k1.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

44mm średnicy, 24 mm w uszach, jakieś 52 mm od ucha do ucha i koło 12mm grubości (całkiem niewiele). wart polecenia;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A1079.2253A_4m.jpg

Witam

Ostano znalazłem super zegarek ! Polecam go i sklep . Adriatica: A1079.2253A www.zegarek.net

Kupiłem już w tym sklepie dla żony jedne zegarek. Doszedł bardzo szybko i bardzo bobrze zapakowany. Tak ja powinno być.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Ostano znalazłem super zegarek ! Polecam go i sklep.

Kupiłem już w tym sklepie dla żony jedne zegarek. Doszedł bardzo szybko i bardzo bobrze zapakowany. Tak ja powinno być.

Pozdrawiam

kolego post dotyczy zegarków męskich, proszę uważnie czytać :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli można dorzucić swoje trzy grosze..To dopiero początek mojej przygody z zegarkami. Nie znam się na mechanizmach tak inni koledzy z forum, czytam dopiero i staram się jak najwięcej nauczyć. Na dzisiaj oceniam zegarki po ich urodzie..

Na początki odrzuciłbym Timexy. Nie to żeby były brzydkie ale nie mają nic co by zwróciło na nie moją uwagę.

Teraz Orienty..moja ulubiona marka. Sam mam CEX0P003 (co prawda dopiero od tygodnia), jestem z niego bardzo zadowolony. I chyba nie będzie to mój jedyny Orient. Jeśli chodzi o te dwa prezentowane w tym wątku to chyba skłaniałbym się ku temu pokazanemu przez Mirka. Ma spokojniejszą tarczę bez tych dodatkowych malutkich (chyba, że ktoś ich potrzebuje ze względów czysto użytkowych) i matową kopertę. Ten pokazany przez Maćka ma ładniejszy sekundnik.

Teraz kwestia Adriatici. Nie za bardzo podoba mi się kształt cyfr, są takie za okrągłe "kartoflowate). Poza tym może być (choć mogliby troche wysilić się i zrobic ładniejsze wskazówki)

Na koniec Seiko..klasyczny, spokojny, w dobrym tonie, budzący zaufanie swoim wyglądem..Jeśli ktoś nie potrzebuje czegoś żywszego (np. pomarańczowego :-) to Seiko będzie super.

Ja wybrałbym Seiko albo Orienta pokazanego przez Mirka (chyba z lekkim wskazaniem na Seiko)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak ten Seiko jest super tylko szukalbym innego koloru tarczy jesli wogole ten model posiada. Bo wg mnie troche cyfry zlewaja sie z bialym kolorem tarczy. Ale zegareczek ogolnie ok, stonowany dla osoby ktora ma juz poukladae w glowie:) o lekko sportowym charakterze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Ostano znalazłem super zegarek ! Polecam go i sklep ...

Pozdrawiam

Czy nikt nie widzi, że każdy post tego użytkownika to reklama tego samego sklepu? :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

temat do zamknięcia. Po wieeeelu oglądaniach, pzrekopywaniach, radzeniach, itd. wybór został dokonany. Padło na Adriaticę. Czekam na paczkę. Amen. :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I to jest bardzo ładny zegarek i bardzo dobry wybór. Mi też się on podoba :lol:

-"bo raz tylko dany nam czas,więc żyj na huśtawce życia,ŻYJ !!!"
Życie z zegarkiem na ręku stało się jeszcze ciekawsze! B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratuluję zakupu i życzę niezawodnego i długieeego noszenia :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich.

Mirku odnośnie tego orienta, powiedz co to za model? Bardzo mi się podoba ale nie mogę go nigdzie znaleźć.

Ta dodatkowa wskazówka pewnie pokazuje czas w trybie 24h tak jak w niektórych Vostokach prawda?

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brawo caly czas mowilem ze ta Adriatica najfajniesza stonowana spokojna dla powaznego faceta. I zawsze swiss badz co badz nie wazne z jakiej polki:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Iwasikowski, a jakie Ty psy hodujesz? Bo ja leonbergery :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.