nickt 99 #776 Napisano 2 Kwietnia 2014 A różnica wizualna Tobie nie robi??? Dla mnie to zupełnie inne zegarki....jakbyś brał T2000C, to ja biorę T1000F. Jakbyś brał T1000F to weź od razu dwa ....ewentualnie T1000B 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #777 Napisano 2 Kwietnia 2014 (edytowane) T2000 to nowszy model, ale moim zdaniem niepotrzebnie przekombinowany technologicznie (wizualnie zresztą też). Przez mnogość dodatkowych wskazówek datownik pozbawiony został własnego, niezależnego napędu i data zmienia się przez kilka godzin jak w prostych kwarcach, a nie idealnie o północy jak w większości zaawansowanych Casio. Sekundnik również stracił niezależność i sprzężono go ze wskazówką minutową... Edytowane 2 Kwietnia 2014 przez Seven 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Warhawk 2 #778 Napisano 2 Kwietnia 2014 A różnica wizualna Tobie nie robi??? Dla mnie to zupełnie inne zegarki....jakbyś brał T2000C, to ja biorę T1000F. Jakbyś brał T1000F to weź od razu dwa ....ewentualnie T1000B Oczywiście że robi... ale nie o to pytałem.Być może będę kupował przez znajomego z Japonii więc jak chcesz to daj znać na PW. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Warhawk 2 #779 Napisano 2 Kwietnia 2014 (edytowane) T2000 to nowszy model, ale moim zdaniem niepotrzebnie przekombinowany technologicznie (wizualnie zresztą też). Przez mnogość dodatkowych wskazówek datownik pozbawiony został własnego, niezależnego napędu i data zmienia się przez kilka godzin jak w prostych kwarcach, a nie idealnie o północy jak w większości zaawansowanych Casio. Sekundnik również stracił niezależność i sprzężono go ze wskazówką minutową...Czyli mam rozumiec że nowszy model jest gorszy ?O co chodzi z sprzężoną wskazówką sekundnika ?Co byś w takim razie polecił z niebieskich Oceanusów z tytanową koperta i bransoletka (ew. może być czarne PVD). Edytowane 3 Kwietnia 2014 przez Warhawk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #780 Napisano 2 Kwietnia 2014 Zależy jak na to patrzeć, dla mnie jest gorszy bo niezależny datownik uważam za jedną z największych zalet tego typu zegarków. Jeśli dla Ciebie jest to nieistotne, to nie zauważysz różnicy. Z sekundnikiem chodzi o to, że podczas korzystania z funkcji wykonuje on różne zadania, a minutowa porusza się wraz z nim, co wygląda jak dla mnie trochę dziwnie, ale w sumie jakoś specjalnie uciążliwe nie jest. Z drugiej jednak strony przy codziennym użytkowaniu takie rozwiązanie jest dużym plusem, gdyż wskazówka minutowa porusza się "płynnie" wraz z upływającymi sekundami, natomiast w T1000 i innych modelach z niezależnym sekundnikiem, wykonuje ona skok co 10 sekund. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Warhawk 2 #781 Napisano 3 Kwietnia 2014 No to w takim razie przy tylu różnicach czy jest stronkla, która ogarnia wszystkie Oceanusy i pokazuje ich różnice ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #782 Napisano 3 Kwietnia 2014 (edytowane) Raczej nie, chyba że jakieś podstawowe dane typu wymiary czy funkcje, ale taka też nie przychodzi mi do głowy. Zresztą takie rzeczy można sobie sprawdzić samemu, na oficjalnej stronce znajdziesz listę aktualnych modeli. Nieprodukowane modele szybko znikają z rynku, przynajmniej internetowego, ale może w lokalnych sklepach łatwiej jest je upolować. http://oceanus.casio.jp/lineup/ Edytowane 3 Kwietnia 2014 przez Seven 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Warhawk 2 #783 Napisano 3 Kwietnia 2014 Dzięki. Co prawda ta strona jest po japońsku ale znalazłem osobę która coś kojarzy po japońsku i ma kolegę w Japonii więc coś mi może przetłumaczą.Sam zaś znalazłem coś takiego. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #784 Napisano 3 Kwietnia 2014 Za wiele i tak tam nie wyczytasz, tylko podstawowe informacje. Generalnie wszystkie modele są do siebie bardzo zbliżone, najbardziej istotne różnice to wygląd i wymiary. Rzeczy o których pisałem to już studiowanie instrukcji obsługi. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wraQ 48 #785 Napisano 10 Kwietnia 2014 Jeszcze jedna limitka na 10-lecie, OCW-S3001C. Tym razem w nieco większej ilości - 1000 sztuk. Ten mnie się widzi... wiadomo kiedy premiera i jaki $$$ ? 0 Time is tickin away, youve gotta - live your life - day by dayhappy or sad, good or bad, life is too short youve gotta - keep your head Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukaspl21 28 #786 Napisano 10 Kwietnia 2014 Ten mnie się widzi... wiadomo kiedy premiera i jaki $$$ ?Pewnie z 250 tys bedzie - ale przy 1000 szt już można powalczyćJest faktycznie bardzo ciekawy , choć bransa jak w np 1400 serii , co nie jest minusem bo jest bardzo wygodna ale na limitkę mogli coś fajnego zapodać Pozdro 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wraQ 48 #787 Napisano 10 Kwietnia 2014 Łukasz... mam dylemat bo akurat mogę wyrwać za jakieś 5,5 k pln taką limitkę 200 szt. Tylko pytanie czy warto dpłacać jakieś 2 k pln do standardowej wersji... 0 Time is tickin away, youve gotta - live your life - day by dayhappy or sad, good or bad, life is too short youve gotta - keep your head Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Morion 2270 #788 Napisano 10 Kwietnia 2014 Waldek, średnia ta limitka imo 0 Lubię zegarki nosić. ////// VVorldVVithoutEnd Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wraQ 48 #789 Napisano 10 Kwietnia 2014 Waldek, średnia ta limitka imo Spokojnie...cena skutecznie studzi mój zapał A w cenie normalnego S2000 to bym już klikał 0 Time is tickin away, youve gotta - live your life - day by dayhappy or sad, good or bad, life is too short youve gotta - keep your head Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukaspl21 28 #790 Napisano 11 Kwietnia 2014 Spokojnie...cena skutecznie studzi mój zapał A w cenie normalnego S2000 to bym już klikał Nie no fajny jest , małe tarcze fajną tu robią robotęZ tego co pamiętam to fajne pudełko dają do tej limitkiAle czy aż tyle bym zapłącił , ciężki temat Pozdr. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #791 Napisano 25 Kwietnia 2014 Trochę fotek OCW-T150-7AJF: http://www.iwatch365.net/thread-17401041-1-1.html Nie podoba mi się ten plastikowo wyglądający pierścień z indeksami... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejMick 82 #792 Napisano 26 Kwietnia 2014 Dziwnie wygląda, to fakt, jednak z Oceanusami jest taka sprawa, że bardzo trudno na zdjęciu oddać fakturę materiału i rzeczywisty jego kolor. Z kolei zauważyłem, że uszy zmieniły kształt na bardziej ergonomiczny na wzór kopert Mant i to jest dobra wiadomość. 0 Screwback. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bugs 4632 #793 Napisano 4 Maja 2014 Waldek, średnia ta limitka imo Ma też zupełnie inny dekiel niż standardowa wersja. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wraQ 48 #794 Napisano 12 Czerwca 2014 Takiego Ocka sobie zamówiłem i tym razem nie Manta... Obada się tego na żywo i być może jeszcze jakaś w tym roku wpadnie Jak tylko dojdzie wrzucę swoje foty Na razie najlepsze jakie znalazłem w sieci... 0 Time is tickin away, youve gotta - live your life - day by dayhappy or sad, good or bad, life is too short youve gotta - keep your head Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Z_bych 2025 #795 Napisano 12 Czerwca 2014 wraQ i to jest bardzo dobra koncepcja W razie czego, to wiesz 0 www.katatime.pl www.toskania.org.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejMick 82 #796 Napisano 12 Czerwca 2014 Wiedziałem, że będziesz go miał. Gratulacje! 0 Screwback. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nickt 99 #797 Napisano 12 Czerwca 2014 Gratki....jak dojdzie spotykamy się w Drukarni Nie chcesz mi podobnego całego czarnego zamówić... ...albo T1000 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
msokol19 132 #798 Napisano 13 Czerwca 2014 WraQ - genialny ! Gratuluję nabytku. Czekamy na zdjęcia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wraQ 48 #799 Napisano 13 Czerwca 2014 Dzięki Dojdzie dopiero po długim weekendzie, więc czekam z niecierpliwością. Wcześniej na pocieszenie powinien dotrzeć inny automatyczny japoniec Nict - nie ma problemu - jak będę już miał to umówimy się na oględziny...no a czarnego też mogę poszukać 0 Time is tickin away, youve gotta - live your life - day by dayhappy or sad, good or bad, life is too short youve gotta - keep your head Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
toza 0 #800 Napisano 16 Czerwca 2014 warQ, gdzie zamawiałeś? ja własnie poważnie rozważam zakup Oceanusa, jeszcze co prawda nie jestem pewien modelu, ale szukam jakiegos godnego polecenia dystrybutora - tanio i dobrze:) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach