Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
sergserg

Oceanusy łączcie się

Rekomendowane odpowiedzi

A różnica wizualna Tobie nie robi??? Dla mnie to zupełnie inne zegarki....jakbyś brał T2000C, to ja biorę T1000F. Jakbyś brał T1000F to weź od razu dwa ;) ....ewentualnie T1000B ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

T2000 to nowszy model, ale moim zdaniem niepotrzebnie przekombinowany technologicznie (wizualnie zresztą też). Przez mnogość dodatkowych wskazówek datownik pozbawiony został własnego, niezależnego napędu i data zmienia się przez kilka godzin jak w prostych kwarcach, a nie idealnie o północy jak w większości zaawansowanych Casio. Sekundnik również stracił niezależność i sprzężono go ze wskazówką minutową...

Edytowane przez Seven

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A różnica wizualna Tobie nie robi??? Dla mnie to zupełnie inne zegarki....jakbyś brał T2000C, to ja biorę T1000F. Jakbyś brał T1000F to weź od razu dwa ;) ....ewentualnie T1000B ;)

Oczywiście że robi... ale nie o to pytałem.

Być może będę kupował przez znajomego z Japonii więc jak chcesz to daj znać na PW.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

T2000 to nowszy model, ale moim zdaniem niepotrzebnie przekombinowany technologicznie (wizualnie zresztą też). Przez mnogość dodatkowych wskazówek datownik pozbawiony został własnego, niezależnego napędu i data zmienia się przez kilka godzin jak w prostych kwarcach, a nie idealnie o północy jak w większości zaawansowanych Casio. Sekundnik również stracił niezależność i sprzężono go ze wskazówką minutową...

Czyli mam rozumiec że nowszy model jest gorszy ?

O co chodzi z sprzężoną wskazówką sekundnika ?

Co byś w takim razie polecił z niebieskich Oceanusów z tytanową koperta i bransoletka (ew. może być czarne PVD).

Edytowane przez Warhawk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zależy jak na to patrzeć, dla mnie jest gorszy bo niezależny datownik uważam za jedną z największych zalet tego typu zegarków. Jeśli dla Ciebie jest to nieistotne, to nie zauważysz różnicy. :)

Z sekundnikiem chodzi o to, że podczas korzystania z funkcji wykonuje on różne zadania, a minutowa porusza się wraz z nim, co wygląda jak dla mnie trochę dziwnie, ale w sumie jakoś specjalnie uciążliwe nie jest. Z drugiej jednak strony przy codziennym użytkowaniu takie rozwiązanie jest dużym plusem, gdyż wskazówka minutowa porusza się "płynnie" wraz z upływającymi sekundami, natomiast w T1000 i innych modelach z niezależnym sekundnikiem, wykonuje ona skok co 10 sekund.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to w takim razie przy tylu różnicach czy jest stronkla, która ogarnia wszystkie Oceanusy i pokazuje ich różnice ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej nie, chyba że jakieś podstawowe dane typu wymiary czy funkcje, ale taka też nie przychodzi mi do głowy. Zresztą takie rzeczy można sobie sprawdzić samemu, na oficjalnej stronce znajdziesz listę aktualnych modeli. Nieprodukowane modele szybko znikają z rynku, przynajmniej internetowego, ale może w lokalnych sklepach łatwiej jest je upolować.

http://oceanus.casio.jp/lineup/

Edytowane przez Seven

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki. Co prawda ta strona jest po japońsku ale znalazłem osobę która coś kojarzy :) po japońsku i ma kolegę w Japonii więc coś mi może przetłumaczą.

Sam zaś znalazłem coś takiego.

post-69742-0-06468000-1396544850_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za wiele i tak tam nie wyczytasz, tylko podstawowe informacje. Generalnie wszystkie modele są do siebie bardzo zbliżone, najbardziej istotne różnice to wygląd i wymiary. Rzeczy o których pisałem to już studiowanie instrukcji obsługi. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze jedna limitka na 10-lecie, OCW-S3001C. Tym razem w nieco większej ilości - 1000 sztuk. :)

WegQePE.jpg

Ten mnie się widzi... wiadomo kiedy premiera i jaki $$$ ?

Time is tickin away, youve gotta - live your life - day by day

happy or sad, good or bad, life is too short youve gotta - keep your head

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten mnie się widzi... wiadomo kiedy premiera i jaki $$$ ?

Pewnie z 250 tys bedzie - ale przy 1000 szt już można powalczyć

Jest faktycznie bardzo ciekawy , choć bransa jak w np 1400 serii , co nie jest minusem bo jest bardzo wygodna ale na limitkę mogli coś fajnego zapodać

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Łukasz... mam dylemat bo akurat mogę wyrwać za jakieś 5,5 k pln taką limitkę 200 szt.

53029.jpg

Tylko pytanie czy warto dpłacać jakieś 2 k pln do standardowej wersji... :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Waldek, średnia ta limitka imo  <_<

Lubię zegarki nosić. ////// VVorldVVithoutEnd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spokojnie...cena skutecznie studzi mój zapał :unsure:

A w cenie normalnego S2000 to bym już klikał :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spokojnie...cena skutecznie studzi mój zapał :unsure:

A w cenie normalnego S2000 to bym już klikał :blink:

Nie no fajny jest , małe tarcze fajną tu robią robotę

Z tego co pamiętam to fajne pudełko dają do tej limitki

Ale czy aż tyle bym zapłącił , ciężki temat

Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwnie wygląda, to fakt, jednak z Oceanusami jest taka sprawa, że bardzo trudno na zdjęciu oddać fakturę materiału i rzeczywisty jego kolor. ;)

Z kolei zauważyłem, że uszy zmieniły kształt na bardziej ergonomiczny na wzór kopert Mant i to jest dobra wiadomość. ;)

Screwback.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ma też zupełnie inny dekiel niż standardowa wersja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takiego Ocka sobie zamówiłem :lol:  i tym razem nie Manta... Obada się tego na żywo i być może jeszcze jakaś w tym roku wpadnie :ph34r:

Jak tylko dojdzie wrzucę swoje foty ;)  Na razie najlepsze jakie znalazłem w sieci...

img62068589.jpg

img62068592.jpg

img62068590.jpg

img62068588.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wraQ i to jest bardzo dobra koncepcja :)

W razie czego, to wiesz ;)

www.katatime.pl 

www.toskania.org.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratki....jak dojdzie spotykamy się w Drukarni ;)

Nie chcesz mi podobnego całego czarnego zamówić... ;)...albo T1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

WraQ - genialny ! Gratuluję nabytku. Czekamy na zdjęcia :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki :)

Dojdzie dopiero po długim weekendzie, więc czekam z niecierpliwością. Wcześniej na pocieszenie powinien dotrzeć inny automatyczny japoniec :D

Nict - nie ma problemu - jak będę już miał to umówimy się na oględziny...no a czarnego też mogę poszukać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

warQ, gdzie zamawiałeś? ja własnie poważnie rozważam zakup Oceanusa, jeszcze co prawda nie jestem pewien modelu, ale szukam jakiegos godnego polecenia dystrybutora - tanio i dobrze:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi