tomaliusz 23182 #1601 Napisano 11 Października 2019 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
djmarco 1 #1602 Napisano 11 Października 2019 Mam i ja Rozczarowałem się trochę, bo nie widzę opcji kalibracji wskazówek względem indeksu. Zrezygnowali z tego? Wysłane z mojego SM-N975F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23182 #1603 Napisano 11 Października 2019 (edytowane) Gratuluję ...Rozczarowałem się trochę, bo nie widzę opcji kalibracji wskazówek względem indeksu. Zrezygnowali z tego?Jak nie ma jak jest ... do aplikacji zaglądałeś Edytowane 11 Października 2019 przez tomaliusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bmalkow 4 #1604 Napisano 11 Października 2019 @djmarco jak poszło z VATem i dodatkowymi opłatami? Ile dołożyłeś do ceny z ebaya? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
djmarco 1 #1605 Napisano 11 Października 2019 (edytowane) Gratuluję Jak nie ma jak jest ... do aplikacji zaglądałeś Zaglądałem. Gdzie to jest?@djmarco jak poszło z VATem i dodatkowymi opłatami? Ile dołożyłeś do ceny z ebaya?417 PLN musiałem zapłacić VATu bo otworzyli paczkę i zweryfikowali co jest w środku. Edit: znalazłem. Wysłane z mojego SM-N975F przy użyciu Tapatalka Edytowane 11 Października 2019 przez djmarco 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11648 #1606 Napisano 11 Października 2019 Tomasz, no przecież, że za duży 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23182 #1607 Napisano 11 Października 2019 (edytowane) Zaglądałem. Gdzie to jest?W aplikacji ustawienia (tryb w prawym górnym rogu)Potem wybrany zegarek i masz różne ustawienia jak home position czy find my phone Edytowane 11 Października 2019 przez tomaliusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Horizon 564 #1608 Napisano 11 Października 2019 No to po kilku dniach od zakupu Oceanusa S100. Próbuję zachować zimną krew. Żeby nie było jak z zakochaniem - najpierw zauroczenie, a później różnie bywa. Ale muszę powiedzieć, że jest to sztos, jak młodzież kiedyś gadała, bo teraz nie wiem za bardzo jak raczy mówić. Wygoda: 10/10. Nie czuć prawie na ręce - wiem, dla części zegarkomaniaków to nie jest atut. Dla mnie jest, chociaż kocham stalowe automaty i ich odznaczanie się na przegubie. Te czary z precyzją, "świrującymi" wskazówkami. Super. A jeszcze nie znam wszystkich funkcjonalności. Krótko podsumowując, naprawdę nie spodziewałem się takiej jakości po Casio. Decyzja o zakupie porządnego kwarca była strzałem w dziesiątkę. Wprawdzie marzyłem i wciąż marzę o GS lub The Citizen, ale ten Oceanus zrobił na mnie takie wrażenie, że tak naprawdę nie wiem, jak odebrałbym tę najwyższą półkę. W czym ona byłaby lepsza, biorąc pod uwagę różnicę ceny. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
djmarco 1 #1609 Napisano 12 Października 2019 Jak w T200S zmienić by zegarek synchronizował czas radiowo a nie przez telefon? Sparowałem go z telefonem i teraz jak chce synchronizować czas to zawsze chce łączyć się z telefonem. Wysłane z mojego SM-N975F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23182 #1610 Napisano 12 Października 2019 (edytowane) Jak w T200S zmienić by zegarek synchronizował czas radiowo a nie przez telefon? Sparowałem go z telefonem i teraz jak chce synchronizować czas to zawsze chce łączyć się z telefonem. Wysłane z mojego SM-N975F przy użyciu TapatalkaMusisz odparować telefon jak chcesz ręcznie zsynchronizować po radiu.Automat będzie działał radiowo po nieudanych BT Edytowane 12 Października 2019 przez tomaliusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
djmarco 1 #1611 Napisano 14 Października 2019 Nie wiem. Rozłączyłem zegarek z telefonem. Wyłączyłem BT w telefonie a zegarek dalej przy synchronizacji pokazuje na C a nie na RC. Co jest? Wysłane z mojego SM-N975F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
M.Mike 1907 #1612 Napisano 14 Października 2019 Nawet nie wiesz ile czasu i nerwów zajęło mi ustalenie tego - trzeba zresetować parowanie od strony zegarka - odciagnij koronkę na max i przytrzymaj przycisk przez 10s 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
djmarco 1 #1613 Napisano 14 Października 2019 Nawet nie wiesz ile czasu i nerwów zajęło mi ustalenie tego - trzeba zresetować parowanie od strony zegarka - odciagnij koronkę na max i przytrzymaj przycisk przez 10sCzyli jednak nie wystarczy samo odłączenie od BT. Szkoda, że nie można jednocześnie korzystać z jednej i drugiej opcji. Jak nie ma BT to żeby korzystał z radia. Dziękuję ci. Wysłane z mojego SM-N975F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
M.Mike 1907 #1614 Napisano 14 Października 2019 Czyli jednak nie wystarczy samo odłączenie od BT. Szkoda, że nie można jednocześnie korzystać z jednej i drugiej opcji. Jak nie ma BT to żeby korzystał z radia. Nie ma sprawy Nie wystarczy, bo jak rozłączysz z telefonem to musisz go jeszcze rozparować. Jako że w aplikacji rozparowanie następuje po rozłączeniu to zegarek nie wie, że został rozparowany i przy wciśnięciu przycisku do synchronizacji, automatycznie próbuje połączyć się z telefonem. Zegarek 4x dziennie próbuje zsynchronizować się po BT, jeżeli mu się nie uda przez dobę, to od kolejnego ranka zacznie synchronizować się po radiu (nie przerywając prób łączenia się z telefonem). Więc nawet jak przestaniesz korzystać z BT i nie rozparujesz go od strony zegarka to po jednej dobie zacznie codziennie synchronizować się po radiu. Jedyna, rzecz której nie da się zrobić w czasie jak jest sparowany z telefonem to wywołanie ręcznej synchronizacji po radiu. No i żeby chciał połączyć się radiowo musi nie mieć możliwości połączenia z telefonem przez ponad dobę. Można więc korzystać z dobrodziejstw obu technologii na raz, tyle że bez możliwości wymuszenia przyciskiem synchronizacji po radiu. Udało mi się częściowo to ustalić po korespondencji z japońskim serwisem za pośrednictwem serwisu europejskiego i dalej po konsultacji ustaleń z Tomkiem doszliśmy do tego jak to działa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23182 #1615 Napisano 15 Października 2019 (edytowane) Dokładnie Michał, wspólnymi siłami się udało Obecnie rozparowałem zegarek i korzystam tylko z RC, dobra wiadomość jest taka że ustawienie automatycznej aktualizacji przy rozparowanym telefonie nie próbuje połączyć przez BT tylko codziennie przez radio i brak próby połączenia z tel. nie skutkuje utraty znacznika "Y" po nocnej udanej aktualizacji przez RC Edytowane 15 Października 2019 przez tomaliusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
M.Mike 1907 #1616 Napisano 15 Października 2019 Zawsze można wstać przed 6 rano tj. przed pierwszą próbą łączenia z telefonem a po synchronizacji radiowej i sprawdzić czy się zsynchronizował po radiu Po 6 rano mimo poprawnej synchronizacji w nocy z RC przy próbie sprawdzenia poprawności sekundnik wskaże N - jako ostatnia nieudana próba połączenia z telefonem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bmalkow 4 #1617 Napisano 16 Października 2019 przecież jak on ma blututa to jest bee - Tomasz jak mogłeś, przerabialiśmy to już w dziale kostek - hahaha Dopytam, bo temat mnie męczy: czemu jest be? Ja uważam, że to zaleta, zwłaszcza że mieszkam w punkcie, który DCF77 chyba omija (za mocny nadajnik Ojca Dyrektora?, budynki w okolicy?) - ustawianie budzika przypomina "szukanie pola" w Idei. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ratem 4 #1618 Napisano 19 Października 2019 Witam. Natknąłem się na taki przypadek. Czy ktoś ma model t3000 i ma to samo w swoim .https://youtu.be/gQFcFOvyBtUCzyżby to masówka. Wysłane z mojego AGM A9 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Horizon 564 #1619 Napisano 25 Października 2019 No to po kilku dniach od zakupu Oceanusa S100. Próbuję zachować zimną krew. Żeby nie było jak z zakochaniem - najpierw zauroczenie, a później różnie bywa. Ale muszę powiedzieć, że jest to sztos, jak młodzież kiedyś gadała, bo teraz nie wiem za bardzo jak raczy mówić. Wygoda: 10/10. Nie czuć prawie na ręce - wiem, dla części zegarkomaniaków to nie jest atut. Dla mnie jest, chociaż kocham stalowe automaty i ich odznaczanie się na przegubie. Te czary z precyzją, "świrującymi" wskazówkami. Super. A jeszcze nie znam wszystkich funkcjonalności. Krótko podsumowując, naprawdę nie spodziewałem się takiej jakości po Casio. Decyzja o zakupie porządnego kwarca była strzałem w dziesiątkę. Wprawdzie marzyłem i wciąż marzę o GS lub The Citizen, ale ten Oceanus zrobił na mnie takie wrażenie, że tak naprawdę nie wiem, jak odebrałbym tę najwyższą półkę. W czym ona byłaby lepsza, biorąc pod uwagę różnicę ceny. No więc miłość trwa w najlepsze. Oceanus bez przerwy na ręce, automaty czekają na swoją kolej. Zegarek pierwsza klasa! Wygoda, dopasowanie, lekkość noszenia. No i proste piękno. O to mi chodziło. Najgorzej wypada w słabym, sztucznym świetle. Jest taki przyciemniony i sprawia wrażenia plastikowego. Ale reszta wrażeń - bezbłędna. Cieszy tak jak pierwszy poważny zegarek! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23182 #1620 Napisano 8 Listopada 2019 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
djmarco 1 #1621 Napisano 19 Listopada 2019 I jak? Wysłane z mojego SM-N975F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #1622 Napisano 22 Listopada 2019 Czy jakas dobra dusza moglaby mnie oswiecic dlaczego Oceanusów ni ma w polskiej, oficjalnej dystrybucji (albo o czyms nie wiem)? fajne macie te zegarki, fajne 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bmalkow 4 #1623 Napisano 22 Listopada 2019 Bo Europejczycy się nie znają, więc Japończycy nie będą tu sprowadzać swoich świetnie wykonanych zegarków, skoro mało kto to doceni. ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Horizon 564 #1624 Napisano 30 Listopada 2019 (edytowane) Wrócę do tematu OCW-S100, którego posiadam od kilkunastu tygodni. Przepraszam, ale to jest killer innych zegarków. Od kiedy go mam, to inne wskoczyły na nadgarstek na 1 dzień, to wszystko. Żaden zegar wcześniej mną tak nie owładnął. Jestem o krok od wyprzedaży - żeby zostawić tego Oceanusa, SARX045 - bo piękny, a resztę sprzedać i ewentualnie nabyć jakiegoś garnitura/EDC z jasną tarczą. A mogłem tego ocka nie kupować, i byłby spokój Edytowane 30 Listopada 2019 przez Horizon 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Morion 2270 #1625 Napisano 6 Grudnia 2019 (edytowane) Nawet nie wiesz ile czasu i nerwów zajęło mi ustalenie tego - trzeba zresetować parowanie od strony zegarka - odciagnij koronkę na max i przytrzymaj przycisk przez 10sKtoś mi wytłumaczy co zle robie? Wyciągam koronę na maksa (2 kliki) potem przytrzymuje przycisk przez 10 sekund i sekundnik ustawia się na C i tyle. Jak puszczę przycisk po chwili przeskakuje na godz 00:03 i nic się nie zmienia. Próbowałem koronką przestawić na RC ale reakcji. Edit: zadziałało! Edytowane 6 Grudnia 2019 przez Morion 0 Lubię zegarki nosić. ////// VVorldVVithoutEnd Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach