Gość maritimeeng #2051 Napisano 6 Listopada 2020 3 minuty temu, machlo napisał: Ceny wysokie. Można darować sobie ten szafirowy ring wewnątrz i wydać sporo mniej. Nadal dostaje się dużo jakości w tej cenie. Śmiem wręcz stwierdzić, że z takim ockiem można zostać nawet jednozegarkowcem. Niestety, bycie jednozegarkowcem mi nie grozi 😐 W samolocie jest już drugi Ocek - jeszcze nie wylądował a myślę o trzecim. Taka choroba... Albo biała limitka 2600 albo 5000E. Zobaczymy, co Mikołaj albo Gwiazdor wrzuci przez komin (muszę sprawdzić wyczystki 😆) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p.r.p. 13123 #2052 Napisano 6 Listopada 2020 Ja bym chciał gdzieś dorwać starsze ocw-s2000-1AJF. Baardzo mi się widzi. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Astarloa12 527 #2053 Napisano 7 Listopada 2020 Jestem zainteresowany ocw t200, polecacie jakiś europejski sklep czy tylko Japonia?Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #2054 Napisano 7 Listopada 2020 2 godziny temu, Astarloa12 napisał: Jestem zainteresowany ocw t200, polecacie jakiś europejski sklep czy tylko Japonia? Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Oceanusy są tylko na rynek japoński. Tylko Japonia. Sakurawatches... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GTB 19428 #2055 Napisano 10 Listopada 2020 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szymon. 8674 #2056 Napisano 11 Listopada 2020 Jestem zainteresowany ocw t200, polecacie jakiś europejski sklep czy tylko Japonia?Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Oceanusy są tylko na rynek japoński. Tylko Japonia. Sakurawatches...Jeszcze solojapan na eBay - można do niech napisać i zamówić konkretny model. Ogarniaja tez cło i już się nie trzeba z tym bujać bo zegarek przychodzi najpierw do nich do Hiszpanii i potem wysyłany jest już wewnątrz EU. 1 Instagram: @my.nickname.was.taken || FS: Titoni Seascoper 300, H.G.P. Diver 200m Automatic, Certina Blue Ribbon '74 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #2057 Napisano 12 Listopada 2020 W oczekiwaniu na utkniętego na cle brata... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #2058 Napisano 13 Listopada 2020 Myśląc ciepło o Urzędzie Celnym w Warszawie 🤬 wrzucę jeszcze świecącego T200s 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Astarloa12 527 #2059 Napisano 13 Listopada 2020 Jak długo luma trzyma?Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vonziej 3497 #2060 Napisano 13 Listopada 2020 5 minut temu, Astarloa12 napisał: Jak długo luma trzyma? Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka W sumie chętnie się dowiem, bo mam mojego już jakiś czas, ale nigdy tego nie sprawdzałem, bo jesienna plucha i nawet nie mam jak go naładować (aktualnie 2-3 belki do pełnego brakuje) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #2061 Napisano 13 Listopada 2020 19 minut temu, Astarloa12 napisał: Jak długo luma trzyma? Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Luma jest symboliczna - świeci słabo i krótko. Ale ma piękny kolor 🙂 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rmak 22179 #2062 Napisano 13 Listopada 2020 To u mnie całkiem mocno i średniodługo, że pozwolę sobie na taki neologizm. Tzn. krócej i słabiej niż Seiko czy DB, ale mocniej od większości szwajcarów. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #2063 Napisano 13 Listopada 2020 1 godzinę temu, rmak napisał: To u mnie całkiem mocno i średniodługo, że pozwolę sobie na taki neologizm. Tzn. krócej i słabiej niż Seiko czy DB, ale mocniej od większości szwajcarów. No właśnie ja mam porównanie tylko do Seikaczy i stąd ta nieprzychylna opinia 😀 A jak porównać do Puszkina, to w zasadzie w ogóle nie świeci... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vonziej 3497 #2064 Napisano 14 Listopada 2020 12 godzin temu, rmak napisał: To u mnie całkiem mocno i średniodługo, że pozwolę sobie na taki neologizm. Tzn. krócej i słabiej niż Seiko czy DB, ale mocniej od większości szwajcarów. Też mam takie odczucia. Jak się naświetli w dzień to potem spokojnie i ładnie świeci. Na pewno lepiej niż szwajcary - w moim przypadku ostatnio Hamilton Field 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vonziej 3497 #2065 Napisano 16 Listopada 2020 Przemawia do Was na tym paseczku? Bo do mnie tak 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GTB 19428 #2066 Napisano 16 Listopada 2020 Najważniejsze aby to tobie się podobał , zdanie innych jest tu drugorzędne tym bardziej , że (chyba) większość stwierdzi , iż najlepiej mu na oryginalnym kajdanie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vonziej 3497 #2067 Napisano 16 Listopada 2020 (edytowane) 1 godzinę temu, GTB napisał: Najważniejsze aby to tobie się podobał , zdanie innych jest tu drugorzędne tym bardziej , że (chyba) większość stwierdzi , iż najlepiej mu na oryginalnym kajdanie. Tomek, to wiadomo, ale próbować trzeba. O kajdanie to za kazdym razem mówisz 😂 Ja lubię niekonwencjonalne połączenia - jak w kuchni, która jest moją główną pasją ❤️ Co inni by nie próbowali to ja zrobię Nawet jak większość nie zrozumie połączenia to znajdzie się część poszukiwaczy typu: "a ktoś próbował Ocka na pasku?" to znajdzie moje posty i będzie wiedział 😇 Edytowane 16 Listopada 2020 przez Vonziej 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GTB 19428 #2068 Napisano 17 Listopada 2020 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #2069 Napisano 18 Listopada 2020 Zdjecia robione tosterem niestety. Lepsze foto za tydzien, jak wroce do chaty. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p.r.p. 13123 #2070 Napisano 18 Listopada 2020 Graty!! Czekamy na lepsze foty zatem. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jorik 2 #2071 Napisano 18 Listopada 2020 Mam małe pytanie - czy mojego T200s mogę wrzucić do myjki ultradźwiękowej (zanurzonego w płynie myjącym)? Niby jest wodoszczelny ale nie wiem jak to działa na BT 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #2072 Napisano 18 Listopada 2020 4 minuty temu, jorik napisał: Mam małe pytanie - czy mojego T200s mogę wrzucić do myjki ultradźwiękowej (zanurzonego w płynie myjącym)? Niby jest wodoszczelny ale nie wiem jak to działa na BT Uuu, kolego... wiesz jak dziala myjka ultradzwiekowa? Mooocno nie polecam. Plyn myjacy + miekka szczoteczka do zebow zalatwia sprawe. 7 minut temu, p.r.p. napisał: Graty!! Czekamy na lepsze foty zatem. Dzieki 🤩 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vonziej 3497 #2073 Napisano 18 Listopada 2020 Ło nareszcie przybył ! Gratki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jorik 2 #2074 Napisano 18 Listopada 2020 26 minut temu, maritimeeng napisał: Uuu, kolego... wiesz jak dziala myjka ultradzwiekowa? Mooocno nie polecam. Plyn myjacy + miekka szczoteczka do zebow zalatwia sprawe. Nie wiem - dlatego pytam. Choć zdaję sobie sprawę, że moja niewiedza może porażać. Dziękuję za szybką odpowiedź i wskazanie zalecanego sposobu konserwacji. Doceniam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #2075 Napisano 18 Listopada 2020 (edytowane) 5 minut temu, jorik napisał: Nie wiem - dlatego pytam. Choć zdaję sobie sprawę, że moja niewiedza może porażać. Dziękuję za szybką odpowiedź i wskazanie zalecanego sposobu konserwacji. Doceniam. Niczym nikogo nie poraziles. Ultradzwieki (w zaleznosci od mocy przetwornikow) maja dzialanie mocno penetrujace i niszczace dla elektroniki. Sama koperte - mozna jak najbardziej ale bez bebechow w srodku. Zapraszamy z fotkami do klubu Oceanusa 🙂 Edytowane 18 Listopada 2020 przez maritimeeng 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach