plszcto 966 #2326 Napisano 21 Marca 2021 Ech ... ciągle te same modele (i egzemplarze) ... a nawet te same foty ale w tym możesz czuć się usprawiedliwiony bo nowych nie masz ja zrobić Kiedy jakikolwiek zegarek wraca Ci na nadgarstek ?no dobra, to choć model się zmieni, bo egzemplarz już znany;-) 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p.r.p. 13123 #2327 Napisano 21 Marca 2021 no dobra, to choć model się zmieni, bo egzemplarz już znany;-)Wrzucaj częściej, bo zacny i ciągle siedzi z tyłu głowy.. A jak ci się znudzi czy coś to wiesz.. Informuj! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #2328 Napisano 21 Marca 2021 Godzinę temu, p.r.p. napisał(-a): No nie tylko bułki, bo wcześniej młodszą do szkoły zaprowadziłem, więc ogólnie i tak mogło się trafić po drodze. Mówi się trudno. Już na szczęście bliżej jak dalej. ...ale bułki były pośrednią przyczyną tego że teraz nie możesz założyć zegarka chyba bym się na nie obraził i przez 2 miesiące nie jadł jak on takie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plszcto 966 #2329 Napisano 22 Marca 2021 12 godzin temu, p.r.p. napisał(-a): Wrzucaj częściej, bo zacny i ciągle siedzi z tyłu głowy.. A jak ci się znudzi czy coś to wiesz.. Informuj! skoro są prośby, to proszę (choć to tylko na szybko robione) a jak mi się znudzi, to wiem 😉 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GTB 19428 #2330 Napisano 28 Marca 2021 Wrzucę bo T200 rzadko tu gości 😆 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tolok 31 #2331 Napisano 4 Kwietnia 2021 Panowie Oceanusowcy, gdzie teraz najlepiej zakupić T200s? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
protron 1 #2332 Napisano 5 Kwietnia 2021 Nie znalazłem nic lepszego niż https://www.chrono24.pl/ Wpisz w wyszukiwarkę "oceanus" i zobacz wyniki. Ja już kupiłem po krótkiej dyskusji z innym kolegą. Może przepłaciłem, ale jeśli już, to chyba niewiele 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mmaniek 2621 #2333 Napisano 5 Kwietnia 2021 Tu masz przyzwoitą cenę. Kurs teraz nie jest korzystny. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
protron 1 #2334 Napisano 7 Kwietnia 2021 Właśnie się dowiedziałem, że DHL ma mi dostarczyć w poniedziałek i że będzie potrzebny podpis. Zastanawiam się, czy to możliwe? Nie będe musiał jeździć do jakiegoś Urzędu Celnego, czy czegoś w tym rodzaju? I jeszcze delikatna sprawa. Nigdy nie nosiłem zegarka z bransoletą i nie wiem jak mi się to spodoba. Czy to będzie wielka herezja, jeśli zamówię pasek np. w firmie Pattini (jakies inne propozycje?) i zastąpię nim bransoletę? 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vonziej 3497 #2335 Napisano 7 Kwietnia 2021 Właśnie się dowiedziałem, że DHL ma mi dostarczyć w poniedziałek i że będzie potrzebny podpis. Zastanawiam się, czy to możliwe? Nie będe musiał jeździć do jakiegoś Urzędu Celnego, czy czegoś w tym rodzaju? I jeszcze delikatna sprawa. Nigdy nie nosiłem zegarka z bransoletą i nie wiem jak mi się to spodoba. Czy to będzie wielka herezja, jeśli zamówię pasek np. w firmie Pattini (jakies inne propozycje?) i zastąpię nim bransoletę?Do tego zegarka to polecałbym na wymiar od paskoroba jakiegoś z forum. Cena podobna, a dobrze wycieniuje pasek przy teleskopach Wysłane z mojego LYA-L29 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GTB 19428 #2336 Napisano 7 Kwietnia 2021 4 godziny temu, protron napisał(-a): I jeszcze delikatna sprawa. Nigdy nie nosiłem zegarka z bransoletą i nie wiem jak mi się to spodoba. Czy to będzie wielka herezja, jeśli zamówię pasek np. w firmie Pattini (jakies inne propozycje?) i zastąpię nim bransoletę? Herezją to nie będzie bo to tobie ma się podobać i być wygodnie aczkolwiek T200 na oryginalnej bransie wygląda najlepiej (a i wygody jej nie można odmówić). 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #2337 Napisano 7 Kwietnia 2021 (edytowane) 5 godzin temu, protron napisał(-a): Właśnie się dowiedziałem, że DHL ma mi dostarczyć w poniedziałek i że będzie potrzebny podpis. Zastanawiam się, czy to możliwe? Nie będe musiał jeździć do jakiegoś Urzędu Celnego, czy czegoś w tym rodzaju? I jeszcze delikatna sprawa. Nigdy nie nosiłem zegarka z bransoletą i nie wiem jak mi się to spodoba. Czy to będzie wielka herezja, jeśli zamówię pasek np. w firmie Pattini (jakies inne propozycje?) i zastąpię nim bransoletę? Herezją byłoby, gdybyś chciał zamienić bransoletę na pasek w S100 Kolega wyżej słusznie prawi, zamów pasek z forum - będzie dokładnie taki, jaki sobie zażyczysz. Co do Pattini, to paski w sumie mają dobrej jakości, ale ZTCW, to niestety wszystkie super grube, co niekoniecznie musi do tego Citka Ocka pasować Jeśli zaś chodzi o przesyłkę DHL, to chyba zawsze tak było, że opłaty robisz u kuriera, albo przelewem online i nie musisz się szlajać po urzędach Powinieneś dostać maila z informacją o opłatach i linkiem do ich uiszczenia. Edytowane 7 Kwietnia 2021 przez clusca 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GTB 19428 #2338 Napisano 7 Kwietnia 2021 7 minut temu, clusca napisał(-a): ... do tego Citka pasować. Czyżby głodnemu chleb na myśli ... i jakiś Citek chodzi po głowie ? 😁 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #2339 Napisano 7 Kwietnia 2021 Długo mi te Citki chodzą już po głowie, zarówno T200, jak i S100. Niestety zbyt dużo innych zakupów było i odpuściłem temat... na jakiś czas 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p.r.p. 13123 #2340 Napisano 7 Kwietnia 2021 Długo mi te Citki chodzą już po głowie, zarówno T200, jak i S100. Niestety zbyt dużo innych zakupów było i odpuściłem temat... na jakiś czas Ocki Maćku, Ocki... 🤣 Tak dla przypomnienia, to jest ocek. Powtarzaj za mną.. S100... S100 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GTB 19428 #2341 Napisano 7 Kwietnia 2021 (edytowane) 13 minut temu, p.r.p. napisał(-a): Ocki Maćku, Ocki... 🤣 Tak dla przypomnienia, to jest ocek. Powtarzaj za mną.. S100... S100 S100 ... S100 ... S100 ... T100 ... Eureka T200 😁 25 minut temu, clusca napisał(-a): na jakiś czas I tego się trzymajmy. Edytowane 7 Kwietnia 2021 przez GTB 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #2342 Napisano 7 Kwietnia 2021 13 minut temu, p.r.p. napisał(-a): Ocki Maćku, Ocki... 🤣 Tak dla przypomnienia, to jest ocek. Powtarzaj za mną.. S100... S100 Patryk, dopiero skumałem aluzję Tomka Ha ha... tyle się dzieje w tematach Citizena, że jakoś tak mi się omyłkowo napisało. Oczywiście, że Ocki Za karę 100x napiszę Oceanus: Oceanus, Oceanus, Oceanus, Oceanus, Oceanus, Oceanus, Oceanus, Oceanus, Oceanus, Oceanus, Oceanus, Oceanus, Oceanus, Oceanus, Oceanus, Oceanus, Oceanus, Oceanus, Oceanus, Oceanus, Oceanus, Oceanus, Oceanus, Oceanus, Oceanus, Oceanus, Oceanus, Oceanus, Oceanus, Oceanus, Oceanus, Oceanus, Oceanus, Oceanus, Oceanus, Oceanus, Oceanus, Oceanus, Oceanus, Oceanus, Oceanus, Oceanus, Oceanus, Oceanus, Oceanus, Oceanus, Oceanus, Oceanus, Oceanus, Oceanus, Oceanus, Oceanus, Oceanus, Oceanus, Oceanus, Oceanus, Oceanus, Oceanus, Oceanus, Oceanus, Oceanus, Oceanus, Oceanus, Oceanus, Oceanus, Oceanus, Oceanus, Oceanus, Oceanus, Oceanus, Oceanus, Oceanus, Oceanus, Oceanus, Oceanus, Oceanus, Oceanus, Oceanus, Oceanus, Oceanus, Oceanus, Oceanus, Oceanus, Oceanus, Oceanus, Oceanus, Oceanus, Oceanus, Oceanus, Oceanus, Oceanus, Oceanus, Oceanus, Oceanus, Oceanus, Oceanus, Oceanus, Oceanus, Oceanus, Oceanus. 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
protron 1 #2343 Napisano 7 Kwietnia 2021 4 godziny temu, Vonziej napisał(-a): Do tego zegarka to polecałbym na wymiar od paskoroba jakiegoś z forum. Cena podobna, a dobrze wycieniuje pasek przy teleskopach No dobra, wiem, że powinno się najpierw przejrzeć forum, ale litości, samo to o Oceanusach to juz 94 strony. Coś bliżej o jakimś "paskorobie"? Please. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vonziej 3497 #2344 Napisano 7 Kwietnia 2021 2 minuty temu, protron napisał(-a): No dobra, wiem, że powinno się najpierw przejrzeć forum, ale litości, samo to o Oceanusach to juz 94 strony. Coś bliżej o jakimś "paskorobie"? Please. Ludzi, którzy robią paski na forum jest pełno. Zerknij do działu dot. tego tematu i tam znajdziesz bez problemu. Ja nie polecam nikogo, żeby nie było na mnie 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #2345 Napisano 7 Kwietnia 2021 Tutaj link do podforum, gdzie są tematy kolegów, którzy robią paski: https://zegarkiclub.pl/forum/forum/70-paski-i-akcesoria-zegarkowe/ Przejrzyj, wybierz, co Ci się najbardziej podoba, napisz, czy CI coś podobnego autor tematu wykona i voila 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
protron 1 #2346 Napisano 8 Kwietnia 2021 Nie jest tak łatwo na tym forum paskowym, ale nie poddaję się. Na razie nie mam żadnej swojej fotki do wklejenia więc wrzucę link https://imgur.com/a/xtMig2D do stronki "Oceanus Strap Show". Wprawdzie jedyny który mnie zaciekawił to ten wyglądający na sailcloth, cokolwiek to znaczy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mmaniek 2621 #2347 Napisano 8 Kwietnia 2021 Spokojnie, nie panikuj. Poczekaj na zegar, bransoleta jest w nim naprawdę wygodna. Jeśli się nie spodoba kup sobie jeden, dwa tańsze paski na jakiś wyprzedażach lub "darmowym bazarku" i jak się już będziesz wiedział czego oczekujesz wtedy napisz do któregoś z paskorobów, koledzy napewno doradzą i wykonają ten jedyny, właściwy. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GTB 19428 #2348 Napisano 10 Kwietnia 2021 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tolok 31 #2349 Napisano 10 Kwietnia 2021 W dniu 5.04.2021 o 19:43, mmaniek napisał(-a): Tu masz przyzwoitą cenę. Kurs teraz nie jest korzystny. Dzięki za podpowiedź. Czy ten sklep jest sprawdzony? Wysyłka gratis + należy doliczyć cło i vat 25-30% ceny, rozumiem, że powinno wyjść poniżej 2200 zł w sumie? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mmaniek 2621 #2350 Napisano 11 Kwietnia 2021 Sklep pojawia sie w kilku wątkach zegarków japońskich podobnie jak Sakura Watches. Sam byłem bliski zakupu u nich T200 ale pojawił się u nas na bazarku. Niemniej jednak warto zawsze zastosować dodatkowe środki ostrożności typu PayPal. Sklepy mają też często swoje konta na ebay czy chrono24. Opłaty masz gwarantowane, poszukaj na forum tematu o opłatach i zerowych kosztach trasportu, może warto poprosić sprzedającego o wpisanie kilku usd na rachunku... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach