Tarmangani 39 #776 Napisano 8 Kwietnia 2018 Weekend pod znakiem przywracania do życia piasku minął. Niby wymiana baterii...... czasem 10 minut czasem 2 godziny...... (20 minut szukania wystrzelonego teleskopu i godzina na znalezienie, dopasowanie i założenie wrrr blokady na przycisk). Jako ciekawostka, jakiś rok temu z braku czasu kilkanaście zostawiłem u zegarmistrza na wymianę baterii, cztery były martwe. Kupiłem specjalnie drugi, żeby moduł podmienić... wyjąłem moduł i już miałem go do śmieci, kiedy coś mnie tknęło..... włożyłem baterię, zrobiłem reset i ......... stwierdziłem, że nawet zegarmistrz z 40 letnim doświadczeniem jeżeli nie zna modułu to może się pomylić, chociaż niby sprawdzał i definitywnie powiedział, że złom . Zegarek niby martwy śmiga aż miło... zdjęcia bohatera nie mam, ale uruchomiłem również W-31 koniec lat 80-tych chyba. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lawnowerman 927 #777 Napisano 13 Kwietnia 2018 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tarmangani 39 #778 Napisano 17 Kwietnia 2018 Zdjęcie bohatera - zegarmistrz powiedział, że złom - wszystko śmiga aż miło. Ponad 35 lat ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tarmangani 39 #779 Napisano 28 Kwietnia 2018 (edytowane) Uruchomiony z długiego niebytu, bateria chyba sprzed 30 lat, wyświetlacz przebija ale działa. Wiek ponad 30 lat, ale ile dokładnie nie wiem. Edytowane 29 Kwietnia 2018 przez Tarmangani 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diego04 318 #780 Napisano 29 Kwietnia 2018 Świetny. Jaki to model?Gdzie wyszukujesz te staruszki? 0 "Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tarmangani 39 #781 Napisano 29 Kwietnia 2018 W-52 , tego akurat wyciągnąłem z kartonu i nie pamiętam skąd go mam, kiedyś nakupywałem kupek dla jakiegoś upatrzonego i jak znajdę czas to odpalam. Kupowałem wszędzie, od aledrogo po zatokę. W europie chyba w hiszpanii i włoszech użytkownicy mają najwięcej bynajmniej stamtąd najwięcej od których kupiłem, ale upatrzyłem jednego gościa z grecji, wyprzedaje kolekcję, ceny jeszcze ma ...... wysokie, ale kolekcja wydaje się nie mieć końca . Marlinka powyżej kupiłem na olx zresztą jak kilka innych w komplecie z innymi staruszkami. Wystarczy siedzieć czasem po kilka godzin i oglądać aukcje .... w tytule najczęściej zegarek, zegarki.....itd dużo ludzi nie podaje marki a co dopiero modeli takich szrocików. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EdwardNygma 199 #782 Napisano 7 Maja 2018 Dawno już mnie żadna zdobycz nie cieszyła tak jak ta. Model nie jest jakiś wiekowy, z tego co doczytałem to lata 90'. Szkło jest w kiepskiej kondycji, ale chwilowo z braku czasu musi zostać. Casio Tic-100 Timber Cruiser. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tarmangani 39 #783 Napisano 24 Maja 2018 (edytowane) Casiotron po czterdziestce ale dokładnie nie mam pojęcia, mam dwie informacje od stycznia 76 albo lutego 78 , ktoś może ma inne info lub te same? Jako ciekawostka (w pierwszej chwili bolączka że przycisk nie działa i jest coś nie tak z modułem) - ustawić go nie taka prosta sprawa wbrew pozorom. Każdą pozycję ustawiamy oddzielnie na zasadzie czekania aż oczekiwana cyfra lub dzień tygodnia sama wyskoczy, natomiast z dodatkowych funkcji ma ich nadmiar, aż...... jedną - stoper - pokazuje się dopiero po wciśnięciu przycisku mode i ......... odczekaniu 3 sekund . Edytowane 26 Maja 2018 przez Tarmangani 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pg1972 244 #784 Napisano 3 Czerwca 2018 Pierwsza połowa lat dziewięćdziesiątych.Czasem jeszcze go zakładam, z sentymentu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mieto 0 #785 Napisano 15 Czerwca 2018 (edytowane) Casio SKX-1000. Z tego co udało mi się ustalić lata 90. Edytowane 15 Czerwca 2018 przez mieto 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #786 Napisano 26 Lipca 2018 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oisaC 3 #787 Napisano 31 Lipca 2018 Dzień dobry wszystkim Jestem tu nowicjuszem i chciałem zaprezentować mój niezniszczalny Casio TS-100, który otrzymałem na urodziny w lutym 1992 roku, tak więc rok produkcji pewnie jest wcześniejszy.Zegarek ten poza pięcioma alarmami, powtarzalnym timerem, zestawem uśrednionych temperatur w miastach dla poszczególnych miesięcy, posiada czujnik temperatury. I właśnie opcję pomiaru temperatury najbardziej w nim cenię. Mianowicie w odróżnieniu do obecnych modeli, w TS-100 nie ma potrzeby kalibracji temperatury w zależności od tego, czy zegarek jest na ręce, czy też zdjęty. Po prostu przyciskiem ADJUST wybieram opcję: na ręce (ikonka dłoni z zegarkiem ), gdy zegarek zdjęty opcję wyłączam. Po pewnym czasie temperatura sama się stabilizuje. Wszystko działa do tej pory jak należy - brakuje mi tego w nowych Casio, gdzie trzeba dokonywać kalibracji. To na tyle, pozdrawiam wszystkich Casio-wców 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #788 Napisano 31 Lipca 2018 Świetna sztuka Z tym pomiarem: nawet nie wiedziałem, że były takie opcje. 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S.Adi. 135 #789 Napisano 31 Lipca 2018 Ciekawy model Niech służy dalej. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #790 Napisano 31 Lipca 2018 Taki Romek mógłby mieć taką opcję z tym pomiarem temperatury. Fajny model z tego Casio. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35472 #791 Napisano 31 Lipca 2018 No proszę, da się...fajna opcja z tą temperaturą. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #792 Napisano 31 Lipca 2018 I to jak dawno temu się dało 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23151 #793 Napisano 31 Lipca 2018 (edytowane) Opcja wyboru temp. fajna ale dalej nieprecyzyjna.A jak będę miał gorączkę 40 stopni to co? No ale sam model zacny, gratuluje Edytowane 31 Lipca 2018 przez tomaliusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oisaC 3 #794 Napisano 1 Sierpnia 2018 Witam ponownie Dzisiejszy model to FKT-100 zakupiony w 1999 roku. Poza alarmem, czasem światowym, DATA BANKiem 30, możliwością ustawienia położenia wskazówek H-SET, posiada to co najcenniejsze w tamtym czasie - kalibrację czasu z nadajnikiem w Niemczech do 2039 roku. Do tej pory zegarek poza standardową wymianą baterii i pasków spisuje się bez zarzutów i jak wcześniejszy kolega TS-100 "zapoczątkował" moją przygodę z Casio.Pozdrawiam, miłego dnia PS. Jeszcze nie wyczaiłem jak wstawiać zdjęcia w pionie:-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mandaryn44 682 #795 Napisano 1 Sierpnia 2018 Obracaj komórkę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #796 Napisano 1 Sierpnia 2018 Pyk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mandaryn44 682 #797 Napisano 1 Sierpnia 2018 Klasa. Z dyktafonem ? Ile mozna nagrać? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #798 Napisano 1 Sierpnia 2018 W jednym ciągu 30 sekund ale można to podzielić na max 4 krótsze sekwencje lub np 2x po 15 sekund lub 3x 10 sekund.Niewiele ale w tamtych latach to było coś 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CittO 39 #799 Napisano 1 Sierpnia 2018 (edytowane) To mój pierwszy zegarek rocznik 1985, dostałem go w wieku 6 lat - w zerówce był szpan Używany intensywnie przez całe dzieciństwo. Ciągle sprawny, brakuje niestety jednego przycisku. Edytowane 1 Sierpnia 2018 przez CittO 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #800 Napisano 1 Sierpnia 2018 Poluje na niego ale osiągają obecnie spore ceny nawet już w PL, nie wspominając o Ebay.Ale kiedyś trafię. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach