mwist 3 #551 Posted July 3, 2014 To akurat okulary marki Cazal, tylko czy przeciwsłoneczne? zgadza się tylko budżet sie koledze nie zamknie No z budżetem będzie faktycznie ciężko Chodzi mi tylko o kształt oprawek, ale nigdzie nie mogę znaleźć podobnych. 0 Share this post Link to post Share on other sites
johndeacon 89 #552 Posted July 4, 2014 Co to mogą być za okulary, jakiej firmy, model, cokolwiek. A może coś podobnego? Koniecznie ten kształt czyli grube oprawki+ to ścięcie dołu oprawek do góry. Będę wdzięczny za podpowiedzi. 0 Share this post Link to post Share on other sites
CIESLUT 398 #553 Posted July 4, 2014 No z budżetem będzie faktycznie ciężko Chodzi mi tylko o kształt oprawek, ale nigdzie nie mogę znaleźć podobnych.carrera safari, podobne ale bardziej masywne ma diesel 0 OMEGA SEAMASTER 300M Share this post Link to post Share on other sites
swiatus85 3 #554 Posted July 10, 2014 (edited) A co myślicie o takichPolaryzacja daje w nich rade ?Oakley OO9096-44. Edited July 10, 2014 by swiatus85 0 Share this post Link to post Share on other sites
nash13 16 #555 Posted July 10, 2014 Rewelacyjne wykonanie i polaryzacja, polecam 0 Share this post Link to post Share on other sites
jogi91 41 #556 Posted July 11, 2014 Możecie polecić mi jakiegos konkretnego sprzedawce z allegro ewentualnie z innych stron internetowych, Poszukuje modelu Ray Ban 3025 (Aviatorów) złoty kolor ramki rozmiar 58 - 14. Tutaj sprzedawca daje 12 miesięcy gwarancji: http://allegro.pl/ra...4383343099.html ale nie wiem czy oryginalne? 0 "Rozłąka osłabia mierne uczucie, a wzmaga wielkie, tak jak wiatr gasi świece, a rozpala ogień" - Francois de la Rochefoucauld Share this post Link to post Share on other sites
vcore 19 #557 Posted July 11, 2014 Szkoda pinyndzy… Powinny kosztować co najmniej 380... po tyle widziałem na wyprzedaży 0 Lubię małe zegarki… Share this post Link to post Share on other sites
jogi91 41 #558 Posted July 11, 2014 (edited) A jaki sklep polecisz? http://allegro.pl/ray-ban-rb-3025-001-3f-aviator-roz-58-14-nowe-i4408522685.html Znalazłem ten:http://lentica.pl/c/1567/ray-ban-okulary-przeciwsloneczne.html Wydaje się w porządku. Edited July 11, 2014 by jogi91 0 "Rozłąka osłabia mierne uczucie, a wzmaga wielkie, tak jak wiatr gasi świece, a rozpala ogień" - Francois de la Rochefoucauld Share this post Link to post Share on other sites
Dorian06 43161 #559 Posted July 11, 2014 Ten.http://www.optica.pl/Kupiłem u Niego kilka sztuk. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Share this post Link to post Share on other sites
jogi91 41 #560 Posted July 11, 2014 Dzięki 0 "Rozłąka osłabia mierne uczucie, a wzmaga wielkie, tak jak wiatr gasi świece, a rozpala ogień" - Francois de la Rochefoucauld Share this post Link to post Share on other sites
Dorian06 43161 #561 Posted July 11, 2014 (edited) Nawet jakby nie miał w danym momencie modelu który Ci interesuje. Sprowadzi go. Edited July 11, 2014 by Dorian06 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Share this post Link to post Share on other sites
kono 0 #562 Posted July 13, 2014 potrzebuję jakiś plażowy - kolorowy "rowerek" tak na szybko wylukałem takie cuś ... http://allegro.pl/okulary-polaryzacyjne-solano-ss-20172h-i4346294176.html lub http://allegro.pl/okulary-przeciwsloneczne-uvex-lgl-12-lustrzanki-i4346151443.html co do Solano to czytałem , że polecane , a ten Uvex ?? jak z jakością do ceny - warto ?? aha ........w opisie stoi , że to damskie , czy wogóle nada się to na "chłopski duży łeb" podziekował 0 Share this post Link to post Share on other sites
Drake 90 #563 Posted July 13, 2014 potrzebuję jakiś plażowy - kolorowy "rowerek" tak na szybko wylukałem takie cuś ... http://allegro.pl/okulary-polaryzacyjne-solano-ss-20172h-i4346294176.html lub http://allegro.pl/okulary-przeciwsloneczne-uvex-lgl-12-lustrzanki-i4346151443.html co do Solano to czytałem , że polecane , a ten Uvex ?? jak z jakością do ceny - warto ?? podziekowałUvex jest gorzej wykonany od Solano , płacisz za to ze jest to rozpoznawalna niemiecka marka ale produkowana na Tajwanie . Solano maja soczewki polaryzacyjne , to duży plus . 0 Share this post Link to post Share on other sites
johndeacon 89 #564 Posted July 13, 2014 Co to mogą być za okulary, jakiej firmy, model, cokolwiek. A może coś podobnego? Koniecznie ten kształt czyli grube oprawki+ to ścięcie dołu oprawek do góry. Będę wdzięczny za podpowiedzi. Ponawiam pytanie:) 0 Share this post Link to post Share on other sites
Patom 9 #565 Posted July 20, 2014 Moi drodzy mógłby mi ktoś polecić jakiś sklep z okularami przeciwsłonecznymi w Warszawie? Najbardziej zależy mi na szerokim wyborze RB. Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk 0 Bartek Share this post Link to post Share on other sites
carlito1 59 #566 Posted July 20, 2014 (edited) Bartek, a jaki styl RB Cię interesuje najbardziej ? Karol, ostatnio szukałeś czegoś na rower. Ja sobie właśnie zamówiłem kolejne Oakleye, tym razem Canteen, wersja limitowana dla Ferrari. Jeżeli chcesz, to mogę zrobić jakąś galerie tych okularków. Na żywo prezentują się naprawde znakomicie. Polecam. Tak mniej więcej wyglądają : Jest to nowość u Oakleya. Edited July 20, 2014 by carlito1 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Share this post Link to post Share on other sites
Ponury_Żniwiarz 6 #567 Posted July 20, 2014 (edited) Mam do Was taką prośbę. Czy był by mi ktoś w stanie powiedzieć czy posiadam oryginalne okulary?Okulary o które mi chodzi to model JULBO Dirt Zebra czarny/brylant takie jak poniżej Nie znam sie na okularach a powyższy model znalazłem jak byłem we Francji. Sprawdziłem na necie ich cenę i jakoś nie chce mi się wierzyć że są oryginalne. Ponieważ w porównaniu do okularów solano jakie noszę na co dzień te wypadają raczej słabo. Wydaje mi się że szkła minimalnie zniekształcają oraz nie zauważyłem w nich efektu polaryzacji. Gdy je oglądam i porównuje z tymi ze zdjęcia- oryginalnymi, to każdy detal wygląda tak samo łącznie z logiem "Zebra" na lewym szkiełku. No prawie każdy, bo nie zauważam w tych ze zdjęcia napisów na wewnętrznej części tych skłądanych elementów (nie wiem jak sie je fachowo nazywa) . Moje okulary wyglądają tak: Jest ktoś w stanie określić ich oryginalność??? Edited July 20, 2014 by Ponury_Żniwiarz 0 Share this post Link to post Share on other sites
Patom 9 #568 Posted July 20, 2014 Michał, przedewszystkim Clubmastery bo mojej lubej się spodobały . Ja mam swoje aviatory RB i katuję je, w międzyczasie wpadły mi stare Wayfarery jeszcze z czasów B&L, któregoś dnia wrzucę kilka zdjęć ich bo są całkiem ciekawe Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk 0 Bartek Share this post Link to post Share on other sites
carlito1 59 #569 Posted July 21, 2014 Gdybyś był (kub ktoś inny) zainteresowany, to miałbym do sprzedania RB takie jak pokazywałem tutaj na 21 stronie (3479). Jako że mam sporo okularów przeciwsłonecznych, to stan więcej niż bardzo dobry Co do Clubmasterów, to z tego typu okularów mam tylko Persole - pomyśle, może też któreś będę chciał sprzedać. Jak coś, to się odezwij na pw. 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Share this post Link to post Share on other sites
Drake 90 #570 Posted July 21, 2014 Michał, przedewszystkim Clubmastery bo mojej lubej się spodobały . Ja mam swoje aviatory RB i katuję je, w międzyczasie wpadły mi stare Wayfarery jeszcze z czasów B&L, któregoś dnia wrzucę kilka zdjęć ich bo są całkiem ciekawe Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk Patom , Clubmaster RB 2156 901 , czyli czarne elementy z tworzywa + soczewka G15 ( szkło ) mam na półce , jakby luba chciała podjechać i przymierzyć to pw poproszę podam namiary . Pzdr 0 Share this post Link to post Share on other sites
Klik Klak 14 #571 Posted July 21, 2014 "Nie zauważyłem efektu polaryzacji" Znaczy jest ten efekt czy nie ma? Sprawdzić łatwo - weź zegarek z wyświetlaczem cyfrowym i popatrz na niego przez okulary obracając tarczę zegarka (wokół osi prostopadłej do tarczy), w pewnym momencie godziny znikną. Na zdjęciach które załączyłeś okulary wyglądają jakoś tak nie bardzo podobnie do oryginałów, ale może to wina zdjęć. KJ 0 Share this post Link to post Share on other sites
Ponury_Żniwiarz 6 #572 Posted July 21, 2014 (edited) "Nie zauważyłem efektu polaryzacji" Znaczy jest ten efekt czy nie ma? Sprawdzić łatwo - weź zegarek z wyświetlaczem cyfrowym i popatrz na niego przez okulary obracając tarczę zegarka (wokół osi prostopadłej do tarczy), w pewnym momencie godziny znikną. Na zdjęciach które załączyłeś okulary wyglądają jakoś tak nie bardzo podobnie do oryginałów, ale może to wina zdjęć. KJ No właśnie dokładnie tak sprawdzałem polaryzacje, tylko na telefonie. W innych okularach w pewnym momencie ekran sie robi czarny podczas obracania, ale w tych okularach widać jak przez zwykłe szkła bez polaryzacji. Nie jestem jednak pewien czy one oryginalnie powinny mieć polaryzacje. Coś mi sie zdaje że są to podróbki, bo we Francji jest pełno podróbek które sprzedają tamtejsze brudasy. Chciał bym jednak aby mi ktoś potwierdził na 100%. Bo jak są oryginalne to bym je komuś dał jako że mi nie leżą za bardzo a jak podróbki to wiadomo co. A co do zdjęć to raczej wina zdjęć że nie wyglądają podobnie. Edited July 21, 2014 by Ponury_Żniwiarz 0 Share this post Link to post Share on other sites
Klik Klak 14 #573 Posted July 21, 2014 Ponury, to zrób lepsze zdjęcia. KJ 0 Share this post Link to post Share on other sites
dejko 27 #574 Posted July 21, 2014 No właśnie dokładnie tak sprawdzałem polaryzacje, tylko na telefonie. Ten sam efekt osiągniesz testując je na monitorze komputerowym. Moim zdaniem podróbka, ale na 100% pewny nie jestem. Na zdjęciach rzuca się w oczy strasznie kiepskie wykonanie. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Ponury_Żniwiarz 6 #575 Posted July 21, 2014 (edited) Ten sam efekt osiągniesz testując je na monitorze komputerowym. Moim zdaniem podróbka, ale na 100% pewny nie jestem. Na zdjęciach rzuca się w oczy strasznie kiepskie wykonanie. Wiem. Dlatego szczerze mówiąc o ile polaryzacja jest przydatna np w sytuacji takiej że widzimy kto siedzi w nadjeżdżającym aucie z naprzeciwka,bo nie ma odbić w szybie to o tyle jest uciążliwa że podczas patrzenia w okularach na telefon, zegarek lcd w samochodzie, czy też nawigacje niekiedy nic nie widać jak jest zły kąt. Co do jakości wykonania to faktycznie jest słaba, bo okulary za 20 zł z bazaru mają podobną jakość. Jakie okulary polecili byście do biegania? Edited July 21, 2014 by Ponury_Żniwiarz 0 Share this post Link to post Share on other sites