Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Klub Miłośników Zegarków TISSOT

Rekomendowane odpowiedzi

Najlepsze jest to że to praktycznie ten sam model co 150 anniversary sprzed kilku lat, chyba tylko detale tarczy inne.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Spatz

Dokładnie. Zawsze bardzo mi sie podobał. Tarcza w nowym jest bardziej purystyczna i to jest dla mnia na plus. Cena również zachęca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetny zakup! Mi też się strasznie podoba, a szczególnie na meshu. Obawiam się tylko że będzie trochę za mały na mój nadgarstek :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Jak by zrobili reedycję PR516 z ażurową, blaszaną bransoletą i tarczą panda to zdjąłbym gacie bez łeb i szarpał go jak Reksio chabas.

Edytowane przez gustaw6666

Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Pomocy ;)
Czy ktoś z Was jest w stanie powiedzieć mi co to za model? Albo przynajmniej czy jest to zegarek nakręcany od ruchu ręki czy tradycyjnie? Pytam bo po poruszaniu nim przez chwilę chodził, po nakręceniu również pracował kilka godzin i stanął.
edt: na zdjęciu paska nie widać wyraźnie, jest tam napisane 20, znak "H", dalej HIRSCH, niżej Diamond Call i obok Water Resistant

post-97351-0-80420000-1493885898_thumb.jpg

post-97351-0-52747000-1493885899.jpg

post-97351-0-02912500-1493885900.jpg

Edytowane przez Ciekawski00

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ostatnio wpadły w mój gust Tissoty kilka modeli szczególnie visodate i kamerton f300hz  ten drugi najbardziej znalazłem taki do kupienia czy możecie coś powiedziec o tym modelu i mechanizmie ? Zegarek jest z 1976 roku 

post-82902-0-64662800-1493912004_thumb.jpg

post-82902-0-75019000-1493912005_thumb.jpg

post-82902-0-65264800-1493912007_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Spatz

Kamertony są super.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kamertony są super.

:D  . Tylko że ja nie wiem dlaczego czytając w necie głownie dowiedziałem się że jest problem z naprawą i że stosowane są w niewielu markach raczej tych droższych 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Waldzior, jaka jest historia tego staruszka?

Dziś robię to czego Ty nie robisz.

Jutro będę w stanie robić to czego Ty nie potrafisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Super! Podobny do mojego z postu #1459. Takie Tissoty są najładniejsze :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołączę się z moim prs 516 (dwie generacje do tyłu w stosunku do aktualnie sprzedawanej wersji)fff45cf694d814f448b1bfd5fb588454.jpg0f5f09bd9958c66f2d59b37cb17634c2.jpg4dac1172e39567bbd7dfd0c1a62a178e.jpg

Wysłane z mojego ONEPLUS A3003 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Waldzior, jaka jest historia tego staruszka?

Niestety nie znam jego historii a szkoda.

Zegarek został znaleziony na strychu przez osobę, która miała go wywalić do śmieci ale przypomniała sobie, że ja się interesuję taką tematyką i mi go dała za darmo razem z Delbana na chodzie oraz kilkoma radzieckim pozycjami.

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój Tissot.

Fajny nawet mu pasują te niedoskonałości nabyte przez lata 

A ten już mój 

8233031_IMG_3499.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój Tissot PRS516 :D

Nie mogę się właśnie zdecydować czy kupić najnowszego PRS'a, czy jednak wybrać jakąś inną markę, np. Seiko :(

post-76031-0-26788000-1494945870_thumb.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Który Tissot'cik będzie najbardziej uniwersalny jeśli chodzi o styl -od eleganckiego do wakacyjnego(nie w szortach oczywiście..):Zegarek raczej do 2500zl i chyba bedzie to Tissot właśnie...

Visodate?

Couturier automatic?

Le locle?

a może inne z marki i spoza listy:

https://www.maxtime.pl/zegarek-tissot-heritage-visodate-automatic-t019-430-16-051-01.html

https://www.maxtime.pl/zegarek-tissot-t055-430-16-057-00-prc-200-gent-automatic.html

https://www.maxtime.pl/zegarek-tissot-couturier-automatic-t035-407-16-051-00.html

https://www.maxtime.pl/automatics-iii-t065-430-16-051-00.html

https://www.maxtime.pl/zegarek-tissot-t087-407-46-057-00-powermatic-80-gent-titanium-automatic.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powermatic tak w przystepny sposob w czym jest lepszy niz mechanizmy w zegarkach o ktore pytalem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tam dwa miałeś też na powermaticu. Na szybko. Rezerwa chodu 80 godzin vs 40 i dokładność +/- 6 sek/h vs +20/-10 sek/h (katalogowo oczywiście). 

Ogólnie zegarki napędzane powermatickiem były znacznie droższe od tych napędzanych poczciwą Etą 2824, która obecnie jest zastępowana właśnie naszym bohaterem rozważań, a ceny się wyrównują. 

Edytowane przez Maro66

Time is meaningless, and yet it is all that exists.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Visodate wystepuje z powermatic'iem?czy kwestie serwisowe tj koszty i awaryjnosc sa porownywalne?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Visodate chyba jeszcze nie. Koszty serwisu powinny być porównywalne, ale jakie są faktycznie, nie mam bladego pojęcia.

Time is meaningless, and yet it is all that exists.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi