Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Yaro

OMEGA, TAG Heuer, czy LONGINES?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam ochotę coś z tego wybrać, najmniej jestem przekonany do OMEGI (nie wiem dlaczego,)

Jeżeli macie inne propozycje w podobnych pieniądzach, to mile widziane podpowiedzi. (również inne marki)

TAG Heuer Carrera:

http://www.tagheuer.com/the-collection/carrera/men/automatic-chronograph-tachymetre/index.lbl?w=CV2010.FC6205

OMEGA Planet Ocean (największa wersja koperty 45,5mm)

http://www.omegawatches.com/gents/seamaster/planet-ocean/29015081

OMEGA Railmaster (duża 49,2 mm) ta mi się podoba ;)

http://picasaweb.google.de/stani.swiss/OmegaRefNr28065237#

LONGINES Master Collection: ręczny naciąg, duża koperta 47,5mm

http://www.longines.com/watches/the-longines-master-collection/L2.640.4.78.3

Longines Master Collection: automat

http://www.longines.com/watches/the-longines-master-collection/L2.629.4.78.3

LONGINES Master Collection: automat

http://www.longines.com/watches/the-longines-master-collection/L2.629.4.78.3

LONGINES bardziej na sportowo:

http://www.longines.com/watches/longines-grandevitesse/L3.637.4.50.0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

linki nie działają niestety

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Przy każdym odnośniku błąd - nic nie wyświelta. Jednak patrząc na nazwy wybieraj między Tagiem, a Omegą. Longinesy są tu słabe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pominawszy wzgledy estetyczne, Omega to najlepszy wybor, Longinesy - najgorzej.

Zadna praca nie hanbi, ale kazda meczy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pominawszy wzgledy estetyczne, Omega to najlepszy wybor, Longinesy - najgorzej.

Ale najlepszy bo co? Najlepszy mechanizm? Najlepszy design? Najlepsze wykonanie czy najlepsza marka? A poza tym to dlaczego nalezy pomijac wzgledy estetyczne???? Kurcze - zegarek to nie tylko mechanizm ale rowniez element ozdoby. Dlaczego wywalajac ok. 10K pln mam miec cos brzydszego ale z lepszym werkiem? A moze sa ludzie, ktorzy wola odwrotnie...

Tag ma charakter i jest porzadnie wykonany. Do tego nie jest to marka przereklamowana i oklepana (nudna). Co do mechanizmu, to zarowno Tag jak i Omega nie posiadaja w tych modelach mechanizmu z wlasnej manufaktury wiec na tym poziomie wybieraj bardziej wzrokiem i wykonaniem niz "sercem" ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LINKI JUŻ DZIAŁAJĄ , proszę również o inne propozycje z tej półki 6000 - 10000

;)

Longinesy są tańsze owszem, pod względem wizualnym mi się podobają, Omega mocno "przewartościowana" w naszym kraju MZ. TAG ma charakter

Może Breitling Heritage 46 ???? MA CHARAKTER :(

http://picasaweb.google.de/stani.swiss/BreitlingHeritage46#

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z podanych Omega, ale pomarańczka.

Z longinesów z tej serii podoba mi się tylko model L2.714.4.78.6 (4 funkcje retrograde) albo L2.666.4.78.6 (rezerwa chodu), le ktoś na forum nie polecał mechanizmu z tego pierwszego.

Tag w sumie też niebrzydki. Z kolei Breitling Heritage jakoś przypomina mi Omegę, a skoro tak, to... Omega

A może lepiej Eberhard 8 Jours?

Można bez końca patrzeć na ogień, wodę i parkującą kobietę...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z podanych Omega, ale pomarańczka.

Z longinesów z tej serii podoba mi się tylko model L2.714.4.78.6 (4 funkcje retrograde) albo L2.666.4.78.6 (rezerwa chodu), le ktoś na forum nie polecał mechanizmu z tego pierwszego.

Tag w sumie też niebrzydki. Z kolei Breitling Heritage jakoś przypomina mi Omegę, a skoro tak, to... Omega

A może lepiej Eberhard 8 Jours?

EBERHARDA bardzo cenię zacna marka, podoba mi się bardzo jeden z tańszych modeli mianowicie TRAVERSATOLO "Vitre"

co prawda, na nie oryginalnym pasku ale fotki fajne:) /nie moje/

http://www.handwind.com/eberhard.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość gosckmziz

A może IWC Mark XVI, nawet gdybyś kupował w polskim salonie to prawdopodobnie uda Ci się uzyskać upust pozwalający tylko nieznacznie przekroczyć budżet. Jeżeli zegarek Ci się podoba to na pewno będziesz zadowolony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

za mała koperta IWC Mark XVI, mam spore łapsko ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proszę o wszelkie ciekawe propozycje ;) i opinie o powyższych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość cyklotymik

Z zaproponowanych przez ciebie brałbym Omegę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten jest fajny BAUME & MERCIER CLASSIMA EXECUTIVES MOA08692

0d9d27bc52a7e935.jpg

średnica 42 mm

Pozdrawiam Wiolka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Omega zdecydowanie najlepsza z zaproponowanych przez Ciebie. Tag również mu nic nie brakuje. Longines wcale nie taki zły ;)

A może taki ML:

post-23198-0-54676900-1331371536.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ML dla mnie osobiście zbyt popularna marka, przereklamowana mocno szczególnie w PL, natomiast BAUME & MERCIER CLASSIMA EXECUTIVES MOA08692 do przemyślenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

ML dla mnie osobiście zbyt popularna marka, przereklamowana mocno szczególnie w PL, natomiast BAUME & MERCIER CLASSIMA EXECUTIVES MOA08692 do przemyślenia

;):(B) Przereklamowana ? W jakim sensie ? Co masz do zarzucenia tej firmie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

;):(B) Przereklamowana ? W jakim sensie ? Co masz do zarzucenia tej firmie ?

Może koledze chodzi o to, że zbyt reklamowana, sądząc po kontekście:

zbyt popularna marka

a nie w oryginalnym znaczeniu tego słowa...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość cyklotymik

natomiast BAUME & MERCIER CLASSIMA EXECUTIVES MOA08692 do przemyślenia

Tę marke odpuściłbym sobie od razu. Wykonanie bardzo przeciętne ceny kosmiczne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sądzę że z każdego z tych zegarków będziesz zadowolony,po prostu poprzymierzaj wszystkie,zobacz który najlepiej leży na ręce,który najbardziej się podoba.

Mam tę Carrerę-nie żałuję ani złotówki wydanej na ten zegarek,a z każdym dniem podoba mi się coraz bardziej.Myślałem też na Lonżinem MC bo na zdjęciach bardzo mi się podoba ale po obejrzeniu na żywo czar prysnął choć nie wykluczam że kiedyś kupię.

Railmaster świetny, natomiast PO jakoś nigdy mi się nie podobała.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może koledze chodzi o to, że zbyt reklamowana, sądząc po kontekście:

a nie w oryginalnym znaczeniu tego słowa...

jest popularna, zegarki najtańsze zaczynają się od kilkuset zł, trudno by klasyfikować tę markę wysoko, mi nie leży, owszem modele z półki 20 tyś ładne. Ale marki nie postrzegam aż tak wysoko jak Omegę czy nawet TAGa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sądzę że z każdego z tych zegarków będziesz zadowolony,po prostu poprzymierzaj wszystkie,zobacz który najlepiej leży na ręce,który najbardziej się podoba.

Mam tę Carrerę-nie żałuję ani złotówki wydanej na ten zegarek,a z każdym dniem podoba mi się coraz bardziej.Myślałem też na Lonżinem MC bo na zdjęciach bardzo mi się podoba ale po obejrzeniu na żywo czar prysnął choć nie wykluczam że kiedyś kupię.

Railmaster świetny, natomiast PO jakoś nigdy mi się nie podobała.

Masz rację Railmaster świetny mnie powalił, ale Breitling Heritage 46 jest też super, wykonanie ekstra, bardziej mi się podoba od Omegi PO 45,5 mm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tych podanych ewentualnie Carrera ale ja stawiam na Omege poprostu ma w sobie sama klase.... Longinesy sa okropne ale to tylko moj gust

Lorus, Omega Seamaster, Orange Monster, Orient Big Mako,Stolicznyje[/b]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odradzam Heritage 46 fakt jest piekny ale w zegarku za ta cene mogli sie postarac o lepszy werk. Jak juz to tylko wersja chrono. A co do tematu to zdecydowanie PO i tylko w rozmiarze 45mm

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jest popularna, zegarki najtańsze zaczynają się od kilkuset zł, trudno by klasyfikować tę markę wysoko, mi nie leży, owszem modele z półki 20 tyś ładne. Ale marki nie postrzegam aż tak wysoko jak Omegę czy nawet TAGa

Rozwaliłeś mnie teraz ;) A co to jest Tag według Ciebie!? ML to jest manufaktura!!!!!!! ML jest wyżej niż Tag i to wiele, wiele wyżej. Najpierw dowiedz się jaka jest różnica pomiędzy firmą produkującą zegarki a manufakturą a, dopiero później pisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli chcesz kupic zegarek ktory zawsze bedzie modny,ktorego cena drastycznie nie spada i naprawde jest solidnie wykonany/oprocz wodoszczelnosci tylko 50m/kup Omege Speedmastera z recznym naciagiem.Naprawde bedziesz zadowolony.We wszystkich podanych przez Ciebie markach 30%-40% ceny placisz za logo na cyferblacie,ale tak juz jest.

leszek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.