Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

carlito1

Moje cukiereczki

Rekomendowane odpowiedzi

Mam wrazenie ze wygladam jak idiota - ide przez osiedle I sobie najnormalniej w swiecie ogladam pod kazdym katem zegarek wymachujac oczywiscie przy tym reka. Ciekawe co sobie mysla normalni ludzie widzacy mnie z okna :rolleyes:

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam wrazenie ze wygladam jak idiota - ide przez osiedle I sobie najnormalniej w swiecie ogladam pod kazdym katem zegarek wymachujac oczywiscie przy tym reka. Ciekawe co sobie mysla normalni ludzie widzacy mnie z okna :rolleyes:

To jeszcze nic....miałem takiego znajomego ( inteligentny inaczej) ktory zawsze szedl i co jakis czas sie obracał i ogladal swoje buty od tyłu ( pięty)...nie wiem dlaczego....to pewnie jego słodka tajemnica :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marco ja potrafie 3 razy sie wracac do domu I sprawdzac czy zakluczylem drzwi :rolleyes:

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A z tym spoglądaniem na własny zegarek nic niezwykłego mam to samo...dzisiaj śmigałem na rowerze i non stop się gapiłem na swój podskakujący nadgarstek z tagiem :rolleyes: Jak zegarek jest ładny to ciężko oderwać wzrok i o to chodzi!!! :) ....najwięcej gapiłem się na breitlinga i seiko sumo pamiętam...i oczywiście mam kaca, że się obu pozbyłem :rolleyes: podoba mi się też to chrono fortisa co Aural wystawia na bazarku z niebieskimi wskazówkami...ale cena dla mnie niestety zaporowa :/....ale kiedyś będę go miał ha! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jeszcze nic....miałem takiego znajomego ( inteligentny inaczej) ktory zawsze szedl i co jakis czas sie obracał i ogladal swoje buty od tyłu ( pięty)...nie wiem dlaczego....to pewnie jego słodka tajemnica :rolleyes:

Są dwa wyjścia:

1. Był miłośnikiem szewstwa i doceniał detale swojego obuwia.

2. Często zdarzało mu się wdepnąć w g... i wolał się upewnić, czy nie zrobił tego ponownie :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Był miłośnikiem szewstwa i doceniał detale swojego obuwia.

2. Często zdarzało mu się wdepnąć w g... i wolał się upewnić, czy nie zrobił tego ponownie :rolleyes:

3. Przeprowadzał jakiś eksperyment naukowy. Podobno sposób w jaki zużywa się obuwie jest niezbitym dowodem na to, że ziemia nie jest ani okrągła, ani płaska, tylko.. wklęsła :rolleyes:

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość cyklotymik

potrafie 3 razy sie wracac do domu I sprawdzac czy zakluczylem drzwi :rolleyes:

O swój człowiek. Natręctwa to również moja specjalność.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kto wie co jeszcze człowieka spotka,może za jakiś czas będziemy się wracać do domu po kilka razy żeby zmienić zegarek :rolleyes: .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Waldii głupio się przyznawać ale tak tez mi się zdazylo :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
post-7884-0-66323700-1331590647.jpg

"Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."

pozdrowienia, Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TeJot ładny zedgarek ale nie mam przekonania do BM. jakis czas temu znajomy mial zegarek tej firmy i dzialy sie z nim dziwaczne rzeczy a serwis to tragedia.

Przepraszam ze wciaz nie wrzucilem zdjec Glycine ale nadal nie rozpakowalem kompa ze wzgledu na to ze calyczas czekam na zamowione biurko a pozatym ta przeprowadzka wchłania nam duzo wolnego czasu.

Co do kolejnych zakupow to w przyszlym tyg kupuje Hamiltona slima i w koncu rotomat na te moje cukiereczki (ktos cos poleci???) a pozniej moze cos z Longinesa Master Collection lub jakas Eterna albo Sinna U1 w czarnej wersji... szczerze to sam jeszcze nie wiem co dokladnie.

Zakup z wyzszej polki mozliwe ze na swieta pod choinke lub dopiero w przyszlym roku tylko ze wciaz nie moge sie na nic zdecydowac. Ale najwieksze szanse ma ktorys z Panerai lub Rolex Deepsea ale tu znow mi przeszkadza nie typowy rozstaw uszu 21mm co w jakims tam stopniu ogranicza zabawe z paskami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja wlasnie od dwoch dni testuje rotomat jomashop-z ich sklepu :) ale jest na dwa zegarki wiec Twoje "cukiereczki" :P beda w kolejce sie ustawiac :D no i nie drogi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Luki daj znać jak tam efekty testów. Szukam rotomatu w ładnym drewnie na 4 lub 6 zegarków za oczywiście ludzkie pieniądze :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

carlito kiedy wracasz z pełną parą?bo tu nie ma co robić :D

u mnie cały czas kręci modalo od ponad miesiąca na tych samych bateriach :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe w przyszłym tyg kończę remont (mam nadzieje!) wiec zajme się fotami i kolejnymi zakupami :P

Gdzie i za ile kupowales ta praleczke modalo?

Pozdrowionka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupowałem na allegro.Jakieś 600 zł z przesyłką(4 miejsca na karuzele + 5 do leżakowania).

Ja uparłem się na jeden zegarek i jak na razie idzie jak krew z nosa :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No niestety spać nie mogę.Nawet na higuchi chwilowy brak :) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie nie zdazylem sie jeszcze nacieszyc moim maluskim Glycinkiem a powoli obmyslam juz zakup na nastepny miesiac ;) mam nadzieje ze pomozecie wybrac. Najpierw Longines co o nim sadzicie ? Tylko ten werk w master collection z tego co slyszalem nie cieszy sie dobra opinia prawda to?

post-27475-0-51260100-1331591785.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Ewentualnie :

TeJotowska przepiekna Eterna ;)

post-27475-0-48481000-1331591786.jpg

Lub :

post-27475-0-46234900-1331591787.jpg

W gre wchodzi rowniez :

post-27475-0-41791200-1331591788.jpg

Co byscie wybrali i dlaczego ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żona Cie z domu nie wyrzuci? :)

Trochę zegarki z innej bajki,z powyższych wziąłbym Lonżina i B&M-po prostu bo mi się podobają ;)

Z B&M wyrzuciłbym obleśną gumę i założył czarnego croco-bajka lub czarny gładki skórzany pasek.Co to za model?Jaka wielkość i jaka cena?Nie wiem jak na żywo ale na zdjęciu mi się podoba.

A tego Lonżina to sobie kiedyś kupię,tylko że na liście są ważniejsze pozycje ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym wzial B&M albo Orisa ;) a rotomat chula az milo ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Maxwell przekupilem ja - wyslalem na wakacje do SPA ;)

A B&M to Classima Executives Magnum XXL Ref. 8852 rozmiar 44mm werk ETA Valjoux 7753 cena okolo 4.5 do 5 tys $ wiec troche duzo jak na zakup z jednej wyplaty ale zegarek ma to cos czego szukam...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

baume eterna tak longines nie . ;) oris nie dosc ze duzy to niesamowicie gruby i wyjatkowo zle lezy na łapie...beczkowata koperta. to juz taki zegarek ktory trzeba moim zdaniem ubierac na kombinezon, na kurtke, bluze itd...na gołej rece to nie najlepszy pomysl.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marco wiem ze masz racje co do tej "beczki" rzeczywiscie jest troche za gruby ale mimo wszystko chodzi zamna ten zegarek od kilku dobrych miesiecy - po tym jak zaczelem czytac forum orisa (sa tam lande zdjecia)

A dlaczego nie longines ? Wg mnie jest taki hm... dostojny ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.