Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

carlito1

Moje cukiereczki

Rekomendowane odpowiedzi

A tam. Przeciez nic się nie stało temu tematu :)

Fotki kolekcji bedą w galerii, a tu bedzie można dalej dyskutować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój błąd. Pierwszy post tematu jest w galeri. Drugi był Tik Taka.

Jest juz dobrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No proszę cóż za zmiany Adi żelazny moderator jak powiedział tak uczynił :) i dobrze tylko gdzie te foty w galerii ? :)

Adi raz jeszcze dzięki za wyrozumiałość i ciężka prace (mam nadzieje ze nie przeoczysz żadnego zdjęcia )

Ps mierzylem dzisiaj tego Longinesa i wiela stracił na żywo tak wiec odpada. Marco miałeś racje.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najbardziej teraz się sklaniam ku Eternie choć 42 to trochę mało na taka łapę. A Oris jest swietny ale nie da się bawić w zmianę paskow :)

Może poszukajmy wspólnie divera.

Ma być spory minimum 43 max 46 ma mieć możliwość zmiany paska i chciałbym żeby miał srebrny bezel a cena dajmy na to ze do 1500 euro (6 tys zł)

Może któryś z Sinnow ?

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sinn jak najbardziej..ale one bezeli srebrnych nie mają :)..tzn albo czarne albo grafitowy odcień stali. Może Stowa seatime? :) niby ma 42mm ale faktycznie to wiekszy zegarek bo ma długą koperte i tylko na sporych nadgarstkach wygląda dobrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marco wcale sie nie uparlem na srebrny bezel moze byc czarny lub kolorowy wazne zeby fajnie wygladalo :) 42mm to jednak za malo najchetniej 44-46 to samo tyczy sie Eterny (jak ja zaluje ze ten zegarek nie ma choc te 43mm :) )

bardzo mi sie podoba ten Oris :

post-27475-0-37949600-1331592301.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Ale jest malawy :D jak wiemy te Orisy sa spore u dolu a juz ku gorze sa coraz mniejsze takze tak naprawde ten zegarek nie ma 44 tylko 41mm. Chyba ze wystepuje ten model rowniez w rozmiarze 47mm orientuje sie ktos ?

W kazdym razie cos tego typu bym chcial znalesc aczkolwiek przemysle kazda propozycje diverow :) podobaja mi sie jeszcze dwa inne diverki o ktorych mysle juz jakis czas :

post-27475-0-40231700-1331592302.jpg

post-27475-0-64593600-1331592303.jpg

PustyRZE wolalbym zegarek ktorej marki jeszcze nie posiadam a Taga Aquaracer juz mam a wlasciwie moja zona ale to bez znaczenia :) choc wiem ze wstawilem fote Edoxa ktory mi sie bardzo podoba a jednego Edoxa juz mam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

carlito1,

właśnie miałem Ci zaproponować Edoxa, lecz któregoś z tych:

1. Ice Shark

post-7884-0-68944800-1331592306.jpg

post-7884-0-71560200-1331592307.jpg

2. Regulator Automatic

post-7884-0-26541100-1331592309.jpg

:)

"Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."

pozdrowienia, Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajne te szarki ale z tego co pamietam to kwarce sa a wolalbym jednak automata choc i z tym sie nie upieram :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiela krzycza za tego szarka ? jakie ma wymiary ? (koperta i uszy)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajne te szarki ale z tego co pamietam to kwarce sa a wolalbym jednak automata choc i z tym sie nie upieram :)

o...fak...tycznie Ice Shark jest kwarcowy, byłem przekonany że to automat ... :) kicha!

Oba 45 mm, Shark ok 5900 Regulator ok 10 000 pln.

pozdrowienia, Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...bedzie to ostatni zegarek przed tym jedynym a to dopiero bedzie bol glowy :) kilka stron wczesniej juz razem go wybieralismy wiec mniej wiecej mam juz w glowie rozpiske :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 kola za kwarcowy zegarek to troche przesada :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Second Tom U1 oczywiscie tez jest brany pod uwage. Kolega TeJot juz wczesniej mnie nim zarazil. A przy okazji TeJot chcesz go juz sprzedac ? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Carlito, moja propozycja: SINN U1, IMHO jeden z najpiękniejszych diverów... :)

Otóż nie do końca jest to prawda ... to jest najpiękniejszy diver :):D:)

pozdrowienia, Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Otóż nie do końca jest to prawda ... to jest najpiękniejszy diver :):):D

Poczekaj jak zobaczysz mojego Glycine Lagunare :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czekam, czekam :)

Przed zakupem Sinna U1 brałem pod uwagę Stowę Seatime lub Prodrivera, to kawał klimatycznego żelastwa, zwłaszcza na solidnej bransolecie - weź pod uwagę bo fajny czasomierz :)

post-7884-0-34059100-1331592344.jpg

pozdrowienia, Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

carlito, sprawdz takiego ML

ml_pontos_chronographe_sport_full_black_3.jpg

jeśli myślisz wybrać coś miedzy longinesem i eterna to proponuje sprawdzic longinesa

L26734783_3Q.jpg

"Lepiej częściowo mieć rację, niż całkowicie się mylić"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

carlito wejdz na strone sinna zamow sobie katalog....( mi przyszedl w 4 dni) i nie bedziesz mogl spac po nocach :)

Dzisiaj listonosz wepchnął mi siłą tez do skrzynki katalog IWC....jak on to ku....a zrobił nie wiem bo jak wyjelem ksiazke z koperty sie okazalo ze jest szersza niz dziura w skrzynce :) jakis czarodziej. To co przysłało IWC mnie zwaliło z nóg....perfekcja w każdym calu....chyba cały sztab ludzi nad nim myślał latami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
post-7884-0-22011800-1331592353.gif

pozdrowienia, Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TeJot Ta Stowa mi sie jakos nie podoba nie wiem moze jakbym zobaczyl ten zegarek na zywo to bym zmienil zdanie. W kazdym razie jesli chodzi o stowe to tylko maryska i tylko z rzymskimi cyframi - jest fantastyczna :) tylko przeraza mnie czas oczekiwania na ten zegarek :)

O ta mi chodzi :

post-27475-0-27068600-1331592354.jpg

Olej jakbys przejrzal poprzednie strony to bys zauwazyl ze juz mam prawie identycznego MLa :D (zobacz pierwsza strone) nawiasem piszac jest to najwygodniejszy zegerek jaki mialem na rece - uwielbiam go. A ten Longines co wkleiles to nie to wg mnie zabardzo naciapkany :) jesli juz Longines z serii MC to tylko :

post-27475-0-22087200-1331592355.jpg

Marco ile kosztuje zamowienie takich katalogow ? kazda znana marka ma taka opcje ? bardzo bym chcial pare... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TeJot fajny ale moj wg mnie fajniejszy tylko ta guma jest za sztywna zaraz przy uszach :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.