Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

carlito1

Moje cukiereczki

Rekomendowane odpowiedzi

Adi to nie takie proste ze względu na moja kobietę która nie może przeżyć ile chce wydać pieniędzy na zegarek. Wiec jeśli teraz kupię zegar za kilka tys euro to już napewno będę miał szlaban na kolejne :) tak wiec kto jeszcze ma szanse to UWAGA nie zenic się bo będziecie mieli pozamiatane !! :)

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Krystek ale tylko na tej bransolecie co jest np 161 bo jest jeszcze inna bransoleta pamowska i ta już wyglada nie tak ciekawie.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba najlepiej będzie najpierw pomęczyć staniego. Potem sprawdzic na forach paneristi...no chyba ze chcesz dziewiczą nówkę? Ja na pamach sie nie znaju...są tutaj mądrzejsi w tym temacie na forum.

http://www.paneristi.pl/

polecam staniego lub polskiego dystrybutora - w czasie gdy kupowałem były to jedne z najlepszych ofert na świecie na nowe zegarki (używki na chrono czy ebaju oczywiście nieco tańsze - ale też nie na tyle duże aby nie kupić w sklepie)

Radek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Krystek ale tylko na tej bransolecie co jest np 161 bo jest jeszcze inna bransoleta pamowska i ta już wyglada nie tak ciekawie.

Tak. Mówię konkretnie o tej bransolecie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak. Mówię konkretnie o tej bransolecie.

na żywo ta bransoleta wygląda o wiele lepiej niż na fotkach.

choć PAM na bransolecie traci to "coś".

Radek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Carlito....dzisiaj znowu natrafiłem na ciekawe zdjęcie nowego cukiereczka :) ......klasyczny ale moim zdaniem duuużo ładniejszy niż longines który tu się przewijał:

un1_image.1665031.jpg

Zwróć uwagę na rurki z trytem które na indeksach są umieszczone.......pionowo :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marco napisz coś wiecej na temat tych cucow co wstawiles bo jestem w pracy i nie mam czasu na grzebanie. Trafione w moj gust !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie proste pytanie ktory i dlaczego ? :rolleyes:

post-27475-0-21239100-1331592556.jpg

Uploaded with ImageShack.us

post-27475-0-39942000-1331592557.jpg

post-27475-0-42039500-1331592558.jpg

post-27475-0-61561500-1331592559.jpg

post-27475-0-16426600-1331592561.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

żaden,

jeśli rozważasz Pama na bransolecie to w tej cenie możesz mieć 312

jeśli już koniecznie z zaprezentowanych to 111

Radek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PAM 161

- rewelacyjna bransoleta

- automat (chociaż mechaniczne też lubię to zdecydowanie wolę automaty)

- data (dla mnie to bardzo ważne)

- gmt

Dla mnie 161 ma tylko jeden minus (lupka)

Nie będę ukrywał, że 111 też bardzo mi się podoba, ale gdybym miał wystarczające fundusze wybrałbym 161.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

te ze srebrną tarczką sekundy odpadają moim zdaniem....zaburza to design tarczy...jak przylepione na siłe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marco napisz coś wiecej na temat tych cucow co wstawiles bo jestem w pracy i nie mam czasu na grzebanie. Trafione w moj gust !

Nie chce mi sie :rolleyes:....poszukaj sobie na stronach producenta. A o ceny to wiesz kogo męczyć...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten temat wygląda trochę jak "cała Polska buduje Warszawę". Carlito w ten sposób nigdy nie kupisz zegarka bo jest ich tysiące a każdy wrzuca swoje typy i już jest 31 stron a będzie więcej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupie kupie tylko musze sie w koncu zdecydowac a dzieki wam powolutku zmierzam do celu a i sam temat przyjemny dla oka - tak mysle. Moze w przyszlosci pomoze innym niezdecydowanym :rolleyes:

Chce wyselekcjonowac z wasza pomoca pama do boju z rolkiem. Chyba to nie grzech a wiec piszcie ktory... Mnie podobaja sie wszystkie dlatego czekam na wasze opinie. Dziekuje tym ktorzy juz ja wyrazili.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja myślę że im więcej propozycji tym trudniej wybrać,ale trzymam kciuki za dobry typ :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież wybieranie zegarka to jest to co najlepsze w naszym hobby....jak już człowiek kupi to czuje się niedosyt...że już się skończyło itd....ja tak mam. Uwielbiam szukać...oglądać zdjęcia itd....wiem że mogę coś kupić ale nie wstrzymam się...szukam dalej i nagle trafiam na coś Jeszce lepszego i tak w kółko :rolleyes: ...A ci którzy są zmęczeni wybieraniem zegaka przez carlito niech się nie udzielają B) proste. Dużo tracą :D. Moim zdaniem carlito powinien iść drogą ewolucji...czylis topniowego kupowania coraz droższych i lepszych zegarków to przedłuży mu przyjemność :D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

carlito, z tych Pamów, które pokazałeś to na bransolecie preferowałbym 297. Weź pod uwagę, że 161 ma kopertę z tytanu, co nie dla każdego jest zaletą. Na pasku, to 111, albo, najlepiej tak jak sugerował difrat 312. Nie ukrywam, że dla mnie 312 to prawie ideał - koperta w stylu 1950, tarcza sandwich, szczotkowana stal, własny werk i przeszklony dekiel, no i nowy, łatwy system wymiany pasków.

Sam od jakiegoś czasu przymierzam się do kupna pama i mam dylemat - poczekać jeszcze na wymarzoną 312, czy trochę krócej i wziąć 111 :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marco otoz to ile w tym jest radochy dla nas duzych dzieci to tylko my wiemy :rolleyes: przypomina mi to dzieciece lata jak zawsze stalem na ul dlugiej w krakowie wlepiony w szybe wystawowa pevexu patrzac na matchboxy B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Astral nie doczytalem ze 161 jest z tytanu co dyskwalifikuje ten zegarek - nie lubie nie czuc zegarka na lapie. A szkoda bo podobal mi sie ten pam. Co do reszty to nie ukrywam ze najbardziej podoba mi sie 111 i power reserve. 312 fakt bylby to najrozsadniejszy wybor ale nie pasuje mi mala sekunda tak blisko 9 choc nie mowie nie. Sprawe oczywiscie przemysle. Z kolei 297 ma juz ta gorsza bransolete ktora w moim odczuciu wogole nie pasuje ale przeciez to nie problem zmienic na jakis konkretny pach.

Mam jeszcze pytanko mozna kupic 111 na bransolecie takiej jak jest w 161 ? Jesli nie to gdzie I ile kosztuje taka bransoleta ?

Brabus dzieki za porownanie o cos takiego mi chodzilo :rolleyes: rolek wydaje sue duzo mniejszy mimo ze to roznica tylko 1mm. Na zywo tez tak widac ta roznice ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu masz więcej fotek:

http://forums.watchuseek.com/f23/rolex-dssd-vs-panerai-312-pics-316531.html

Wizualnie róznica w dużej mierze pewnie wynika z małej tarczy w Rolexie. Nawet Submariner ma większą tarczę od deep i podobno nie wygląda na mniejszy zegarek.

A i PAM dużo lepiej wygląda w realu niż na normalnych zdjeciach, a mała sekunda w 312 wygląda lepiej niż mała sekunda przesunięta w lewo w innych modelach.

Pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pam nie dość że po prostu większy to ma wypukłe szkło oraz w miarę wąski bezel to wszystko razem sprawia że zawsze będzie wyglądał na większego. Ważne jest też to żę tak jak wcześniej mówiłem do Pama pasuje niemal każdy pasek....a do rolexa ??? Będziesz musiał się pogodzić z ciągłym noszeniem bransolety w rolexie...bo na pasku te zegarki nie wyglądają. One w ogóle nie wyglądają ale to już takie moje spaczenie :rolleyes: Na prawdę nie wiele przemawia za rolexem ...a ludzie to kupują chyba tylko dlatego, że to po prostu rolex....i jak ktoś ich zapyta jaki amsz zegarek? rolexa .....o stary....szacun....to ten sam co noszą celebryci w stanach znani z bezguścia niestety B) ....kupują rolexa bo jest drogi i znany....o parametrach nie mają pojęcia nie mówiąc już o mechanizmach....kupują też dlatego że się zegarkami nie interesują i nie wiedzą że są 100 razy ładniejsze i lepiej wykonane zegarki na świecie :D

Z resztą carlito przytaczałeś już przypadek z własnego podwórka z tym chłopaczkiem z rolkiem na ręku co nie wiedział co ma bo mu mama kupiła :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W 312 szkło jest wypukłe ale w niewielkim stopniu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu masz więcej fotek:

http://forums.watchu...ics-316531.html

Wizualnie róznica w dużej mierze pewnie wynika z małej tarczy w Rolexie. Nawet Submariner ma większą tarczę od deep i podobno nie wygląda na mniejszy zegarek.

A i PAM dużo lepiej wygląda w realu niż na normalnych zdjeciach, a mała sekunda w 312 wygląda lepiej niż mała sekunda przesunięta w lewo w innych modelach.

Pzdr

Mnie wręcz przeciwnie :rolleyes: Bardziej podoba mi się sekundnik umieszczony jak w 111 czyli zamiast 9.

Wizualna różnica tego PAMa i Rolexa nie ma za dużo wspólnego ze szkłem tylko z kształtek koperty. Koło wpisane w kwadrat zawsze będzie mniejsze od samego kwadratu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.