Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

carlito1

Moje cukiereczki

Rekomendowane odpowiedzi

post-27475-0-91425100-1331594140.jpg

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na Twoim miejscu starał bym się kupować zegarki różniące się od siebie - zarówno stylistycznie jak i mechanicznie. Kup PAMa :)

[Tissot Couturier Chrono / Seiko FFF / Kentex Skyman Pilot]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MacieK pama predzej czy pozniej i tak kupie. Moze faktycznie zwrocic teraz uwage na kwadrat/prostokat :)

Jakies propozycje ?

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Ja na Twoim miejscu starał bym się kupować zegarki różniące się od siebie - zarówno stylistycznie jak i mechanicznie. Kup PAMa ;)

Przyłączam się do tej propozycji. Kup Panerai. To wspaniałe zegarki, a rozwój firmy imponujący. Jak tak dalej pójdzie, to będą jechali na samych kalibrach "in-house". Niektórzy koledzy z forum wiedzą, że w stosunku do zegarków straszny ze mnie zrzęda, malkontent i upierdliwiec. W prawie każdym zajdę jakiś syf (czytaj: niedoróbki) - od IWC a na VC i Patku kończąc :). Ale tym czasomierzom Panerai, z którymi miałem do tej pory do czynienia, nic nie mogę zarzucić. Są świetnie wykonane. No i sam przymierzam się do kupna PAMa, bo przynajmniej jedno Panerai trzeba w kolekcji mieć :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok McIntosh wiec ktorego pama proponujesz ? za ludzkie pieniedze oczywiscie :)

111 bedzie dobrym wyborem czy lepiej dozpierac na cos lepsiejszego ? a moze jednak Deepsea ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Ok McIntosh wiec ktorego pama proponujesz ? za ludzkie pieniedze oczywiscie :)

111 bedzie dobrym wyborem czy lepiej dozpierac na cos lepsiejszego ? a moze jednak Deepsea ?

Lubię i cenię firmę Rolex. Mechanizmy może nie są zbyt finezyjne, ale konstrukcyjnie bez zarzutu. Dokładność pomiaru czasu mają imponującą, przemyślane rozwiązania konstrukcyjne... Zresztą co ja będę gadał. Każdy kto czyta Chronos24 wie jakie mam zdanie na temat Roleksa, ale Panerai to jest Panerai. Dla mnie to taki zegarkowy Pagani Zonda obok którego nie da się przejść obojętnie. A który model ?, ciężko powiedzieć. To zależy od tego czego oczekujesz od zegarka zarówno jeżeli chodzi o design, mechanikę no i funkcjonalność. Ja lubię 233, ale chętnie kupię 320. 320 ma rozsądnie skalkulowaną cenę, własny mechanizm, GMT, które może się przydać no i coś czego (moim zdaniem) ewidentnie brakuje 312 - mam na myśli wskaźnik rezerwy chodu, który został dyskretnie umieszczony na mechanizmie - za to dodatkowy plus. Dla mnie to zegarek idealny w cenie, która nie zabija. W katalogu kosztuje 6100 Euro. Od tego można odliczyć jakieś 15-18% upustu i wychodzi całkiem fajna cena na tle reszty konkurencji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

A co do 111, to nie jestem fanem tego modelu. Lubią go ludzie przywiązani do historii firmy, próbują się nawet doszukiwać podobieństw w Unitasie do starych kalibrów Roleksa, tak jak kiedyś na forum uczynił Klaudiusz, ale do mnie to jakoś nie przemawia. Chcesz prawdziwego nawiązania do historii - kup model z limitowanej edycji z 1997 roku - PAM 21 :):).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BRABUS mierzyles tego Taga ?

Nie mierzyłem, ale z chęcią bym sobie takiego sprawił:D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość cyklotymik

Carlito ten Airman jast świetny, jest tez ogromny, Monaco zaś jest maleńki, ale urody nie mozna mu odebrać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę, że ta karuzela kręci się dalej :)

Tag w kwadracie piękny :D i co tu dużo gadać legendarny. Kiedyś sprawię sobie Monaco :D

TAG-Heuer-Monaco06.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z ta karuzela to juz czeski film jest :D

Cyklotymik ten Gly faktycznie jest kozak ale z ta wielkoscia to troche ich ponioslo :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie dotarl wkoncu do mnie rotomat :D zaraz wrzuce pare fotek na szybko do galerii...

ps gdyby ktos byl zainteresowany to wrzucilem tez foty Lagunare (wkoncu:))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
post-27475-0-70509200-1331595403.jpg<

post-27475-0-75047600-1331595402.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok 1-0 dla brajtka ;)

... ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Breitling.

Ta Eterna to old style diver, na mnie nie robi wrażenia w przeciwieństwie do Breitlinga, a mechanizm zdaje się ten sam.

Więc 2:0 dla Breitlinga.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok dzieki wiec brajtek juz sporo na prowadzeniu... PISAĆ ! ;)

Niby w obydwu 2824 z tym ze czy tak samo zmodyfikowane to tego akurat nie wiem (?) :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oddaję głos na Eternę.

ps.

- mój głos jest nieobiektywny po zakupie Eterny Soleure Moonphase Chronograph :P

- ma bardziej odpowiadające mi wymiary komperty

- bardziej mi się podoba ;)

"Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."

pozdrowienia, Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TeJot wiedziałem ze oddasz głos na Eterne ;)

ok juz tylko 2-1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podoba mi się koperta w Eternie.Jednak mój głos leci do Breitlinga za całokształt.Wygląda dostojnie i elegancko ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A wiec 3-1 dla brajtka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4-1

Nie spodziewałem sie takiej przewagi...

PISAĆ ! ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie zdecydowanie Breitling

Tarant napisał: Albowiem w polskim piekle nie ma diabłów do pilnowania. Którykolwiek z kotła się zbytnio wynurzy zaraz jest przez rodaków z powrotem w smołę wciągany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam kilka Breitlingow ale musze zaglosowac na Eterne, nie moge sie doczekac kiedy ten model pokaze sie w stanach

ROBERT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.