Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

ketling

UWAGA Okazja na Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano wczoraj, 22:13

Chyba Klub Miłośników Zegarów i Zegarków ma swoje władze ??

Naprawdę wierzycie ze na oszusta podziała list wystosowany przez władze KMZiZ ? Czyli idąc ta droga list np komendanta głównego policji do mordercy czy złodzieja spowodowałoby jego powrót na drogę cnoty....

W myśl starego powiedzenia "Na złodzieju czapka gore".

http://allegro.pl/le...2557217259.html

http://allegro.pl/le...2557216313.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

roberto266 ach że ty się nie zapytałeś na forum o tego Beckera. 12xxx i to z pełną tarczą toż to prawie muzealny egzemplarz! Piękna skrzynia. Masz więcej zdjęć oryginału??? Kupiłbym go od Ciebie od ręki. Sprzedałbym swoje młodsze Beckery byle mieć takiego. Szkoda

Ku.....a m..ć!!!! Szlag mnie trafia jak na to patrzę a zaraz potem płakać się chce!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobijaj mnie jeszcze. Nie miałem czasu zapytać zegar przeleżał 4 miesiące a potem zdecydowałem sprzedać.Człowiek uczy się na błędach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobijaj mnie jeszcze. Nie miałem czasu zapytać zegar przeleżał 4 miesiące a potem zdecydowałem sprzedać.Człowiek uczy się na błędach

A bo to mogles wiedziec. Stalo sie.

BTW: Przy ktorym, najnizszym numerem, moznaby sie spodziewac sygnatury GB? Cos kolo 15xxx, tylko kotwica i GB?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja pierwszy raz widzę Beckera 12xxx. Najniższy numer jaki widziałem to coś powyżej 20xxx i tam kotwica była.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedyne co można robić to w momencie pojawienia się jego aukcji wysyłać mu mailiki w typie nękającym w dużej ilości, ma jakąś trwającą aukcję? Zaraz sprawdzam...

http://allegro.pl/mehcanizm-zegara-sygn-lenzkirch-i2479901336.html

Wysłałem krótką informację do kupującego z zaproszeniem do lektury postów :)

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

porażka, klient totalnie bez wyobraźni. sam zajmuję się kupnem i sprzedażą zegarów (bardziej hobbystycznie niż zarobkowo) ale nigdy nie wpadło by mi do głowy sygnować werki etc. (pewnie miał bym łatwiej bo pracuje na obrabiarkach cnc. ).

czy jest jakaś podstawa prawna aby gościa ścignać ? Wydaje mi się, że jedynie kupujący który uzyska odpowiednią wiedzę od kogoś kto wie o całym procederze mógłby zgłosić oszustwo ... ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

porażka, klient totalnie bez wyobraźni. sam zajmuję się kupnem i sprzedażą zegarów (bardziej hobbystycznie niż zarobkowo) ale nigdy nie wpadło by mi do głowy sygnować werki etc. (pewnie miał bym łatwiej bo pracuje na obrabiarkach cnc. ).

czy jest jakaś podstawa prawna aby gościa ścignać ? Wydaje mi się, że jedynie kupujący który uzyska odpowiednią wiedzę od kogoś kto wie o całym procederze mógłby zgłosić oszustwo ... ?

Myślę, że te znaczki spalone przez system laserowy.

Szczerze.

Sergey.

В часах интересно не время, которое они показывают, а времена, о которых они могут рассказать.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Macie jakiś pomysł na usunięcie tak wykonanego loga???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jestem metalurgiem, ale kolekcjonuję odznaki od 40 lat i nie spotkałem niewidocznych uzupełnień metalu na starych przedmiotach. Chyba, że można na to położyć jakąś oksydę, srebrzenie, lub emalię maskującą działania- co w przypadku mechanizmów odpada.

Swoją drogą się zastanawiam (przy całkowitym potępieniu tych idiotycznych oszustw w wykonaniu barbarzyńcy) dlaczego maskować? To już se ne wrati, ale nawet jak ktoś na werku wyryje "d*pa", to się tylko podpisał. A mechanizm dokładnie ten sam, tyle, że z udokumentowaną próbą oszustwa w wykonaniu handlarzyny. Gdybym miał parcie na takiego GB, to bym się nie zastanawiał nawet minuty. W końcu wydrapanych znaków o naprawach zegarmistrzowskich nie usuwamy. Pokazywałbym znajomym jako przykład

1- pięknego i bardzo trudnego do znalezienia mechanizmu (zegara)

2- bezwzglądnej pazerności niedouczonego cwaniaczka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Macie jakiś pomysł na usunięcie tak wykonanego loga??

Tak:

post-6402-0-41312100-1345389776_thumb.jpg

To z kolei, jak sądzę, jest Lenzkirch. Sygnaturę usunięto najpewniej w epoce (cło? brak sympatii do niemieckiech wyrobów ?).

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak to Lenzkirch. Może przeważyły nastroje antypruskie w czasach przed 1 wojną???? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Konkretnie, zaprosiłem na forum osobę oszukaną przez magicznegorowera.

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i po kilku dniach przerwy - chamska podróbka Beckera znowu na aukcji, tym razem od zera - jelenie licytują...

http://allegro.pl/show_item.php?item=2584686227

Zdjęcia już są, więc nie zamieszczam po raz wtóry...

Pozdrawiam

Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat:

Mechanizm jest kompletny, sprawny i bardzo ciekawy - proszę zwrócić uwagę na sygnaturę - są to literki GB w tarczy i carski orzeł

nie dość że kombinator to jeszcze ignorant! zobaczcie sobie tego 'carskiego orła" :angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś ty....dobrze wie, co sprzedaje. To taki chwyt marketingowy: nie znam się, pierwszy raz widzę, nie jestem pewien :P.

Pozdrawiam

Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak z drugiego konta pousuwał ja go postraszyłem policją a tu liczy na to że jako "rzetelny" sprzedawca to się nikt nie pokapuje.Może w końcu ktoś go usadzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wystarczyloby, zeby byly widoczne pytania do sprzedawcy - tak jak na ebay-u, mozna by go zalac pytaniami - stwierdzeniami, co by dalo do myslenia innym kupujacym...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie tak. Proste rozwiązania są najlepsze. To poza tym ogólnie wpłynęłoby to na jakość ofert i uczciwość sprzedających.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak wszystko pięknie ale to może tylko All zmienić

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A obfajdany przez orła werk kupiono za 676 złotych....

Z gratisem:

post-6402-0-83330700-1346716513_thumb.jpeg

Pozdrawiam

Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przedmiotem licytacji jest przepiękny zegarek kieszonkowy - nakręcany na kluczyk ! z symbolami powstania styczniowego : serce, kotwica i krzyż - czyli miłość, nadzieja i wiara !!!!

Zegarek sprawny, w srebrnej kopercie, zachowany w bardzo dobrym stanie - jak na zdjęciach. Wraz z zegarkiem sprzedaję oryginalny kluczyk do jego nakręcania, zapomniałem pokazać go na zdjęciach... Dewizka ze zdjęć nie jest przedmiotem licytacji !! Jeżeli jednak ktoś będzie nalegał i będzie miał jakąś poważną ofertę sprzedam i dewizkę (też srebrna, złocona). Dane dotyczące zegarka :

Koperta zegarka : srebro próby 800.

Mechanizm cylindryczny, 4 kamienie - czysty, sprawny.

Tarcza - porcelanowa - w idealnym stanie.

Wskazówki stalowe oksydowane.

Koperta - bardzo ładnie zdobiona w dobrym stanie.

Tylni dekiel otwierany za pomocą sprężyny.

Wewnętrzny dekiel mosiężny.

Średnica zegarka - 44 mm

Grubość zegarka - 13 mm

Aukcja jest bez ceny minimalnej - za ile wylicytujesz za tyle kupisz ! Poza tym jeśli interesują Cie inne przedmioty związane z powstaniem styczniowym PISZ ! mam broszki, kasetki, telegramy - wszystko z prywatnej kolekcji !! WYPRZEDAŻ !!

http://allegro.pl/ze...2662840620.html

post-6402-0-85079600-1348402002_thumb.jpg

post-6402-0-34088900-1348402003_thumb.jpg

post-6402-0-82144900-1348402089_thumb.jpg

Pozdrawiam

Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uparty gość ale co róż to nowe pomysły Mary los go czeka jak tak dalej będzie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.