Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Greenwatch

ML Pontos Reserve de marche gen 3.

Rekomendowane odpowiedzi

Piekny !

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Design Pontosow bije na glowe wiekszosc zegarkow z tego segmentu.

Design to kwestia gustu. Jednym sie podobają, innym nie. Dla mnie są zbyt wychuchane. Ja lubię bardziej surowe zegarki.

3 edycja ma piękną tarczę, właśnie z tą surowością, za to przesadzili z kopertą, a szczególnie osłonką koronki i samą koronką. Kształtem i żłobieniem nie pasuje do tarczy.

Limitowana edycja w ogóle do mnie nie trafia. Z pontosów najbardziej podoba mi się model klasyczny na 2824-2, ten stary :).

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau
.................................................................

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem Ci tak, że za bardzo nie lubię ML-ów. Coś mnie od nich odpycha (bez obrazy, to bardzo subiektywne, osobiste odczucie). Ale ten "gen 3" jest w moim odczuciu bardzo w porządku... Masz rację, chyba to "udyskretnienie" rezerwy sprawiło, że mi się podoba :)

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wg mnie naj z Pontosow to moj cukiereczek :

post-27475-0-00533400-1331566441.jpg

Uploaded with ImageShack.us

:)

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ML w ciągu kilku lat przeszedł rewolucję. Moim zdaniem robi teraz piękne zegarki a potwierdzeniem tego są choćby te pontosylaugh.gif

"Billy: -I'm scared Poncho.

Poncho: -Bullshit. You ain't afraid of no man.

Billy: -There's something out there waiting for us, and it ain't no man. We're all gonna die..."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podpisuje się pod tym co napisałeś. Te zegarki "psuja mi głowę " od dawna, a edycja z 2009 to majstersztyk.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niby proste niby to tylko jakiś ML ale jak się weźmie do ręki to nawet modele kwarcowe za 1600zl są warte tej kasy!..bardzo dokładnie wykonane...postawiono na elegancję...seksowne kształty kopert, koronek...i ostatnio w pontosach wypukły szafir który jeszcze dodaje blichtru. Są drogie ale mają te zegarki to coś co je wyróżnia spośród innych szwajcarskich marek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mnie sie podobaja.a Twoj Carlito jest bombastyczny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś ML robił piękne zegarki, teraz robi PRZEpiękne sikory.

Ten Pontos III gen też namieszał mi w głowie.

Choć gdybym posiadał 2 razy większy budżet niż obecnie, zapewne przykolegowałbym się do Grand Guichet'a :rolleyes:

435cdb528cbe76bf.jpgGrand-guichet-GMT-PT6208-SS002-130.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mathu

Pontosy zdecydowanie mi się podobają, to faktycznie jedne z najfajniejszych zegarków na tej półce cenowej.

Zastanawiają mnie ceny na allegro, czy faktycznie Pontosa double time można dostać za 5500 zł???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prezentują się świetnie. ML to ciekawa propozycja po prostu.

Moim zdaniem bije na głowę konkurencję z podstawowej szwajcarskiej półki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te Pontosy to bardzo fajne połączenie nowoczesności zegarków z zegarkami vintage i klasycznym stylem.

Te indeksy aż czarują :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pontos trzeciej generacji faktycznie jest "stylowo skrojony", ciekawi mnie jak będzie wyglądał w realu. Od kiedy będzie w sprzedaży?

"Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."

pozdrowienia, Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... Od kiedy będzie w sprzedaży?

Jak twierdzi dystrybutor - pojawi sie pozna jesienia, cena katalogowa to 8,5k ... Sadze, ze pierwsze modele w "normalnej" cenie zaczna sie pojawiac w serwisach aukcyjnych kolo gwiazdki, wiec jest jeszcze troche czasu na zebranie pieniedzy:) i sprawienie sobie swietnego prezentu pod choinke:)

Ja juz przebudowalem wish liste i plany zakupowe:)

Generalnie wszystkie Pontosy baardzo mi sie podobaja, poczynajac od podstawowego Automatica, przez RDM, a konczac na zaprezentowanych przez 5ciastek i carlito1 - to faktycznie cukiereczek, naogladalem sie zdjec w Twojej galerii i jeszcze mi sie apetyt zaostrzyl, no ale to jeszcze daleka przyszlosc, zobaczymy jak bedzie wygladal chrono nastepnej generacji:) Tak jak koledzy pisali - te modele psuja mi glowe i najchetniej bym sobie sprawil wszystkie modele i najchetniej w obydwu wersjach kolorystycznych .. jedyna drobna przeszkoda - to budzet...ale pracuje nad tym :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.