demon 0 #651 Napisano 13 Grudnia 2006 Fajowe ! Ja wybrałbym: - ATS-34- dębowe okładki + nity ( w sumie drewno warto wybierać "na żywca" )- brązowe bolstery- czarna skórzana pochwa- bez napisów ( chyba, że w międzyczasie poprzysięgnę jakąś zemstę ;-) ) 65 $ + przesyłka, cło ... nie najgorzej. Piękne ... dało mi do myślenia ... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
demon 0 #652 Napisano 13 Grudnia 2006 Qr... Szkoda że nie nanoszą, rysunków klienta ... :idea: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nozyco-reki 0 #653 Napisano 18 Grudnia 2006 Qr... Szkoda że nie nanoszą, rysunków klienta ... :idea: zrób sobie taką grawerkę: <:-] - wyglada jak Twoj aktualny avatar 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
demon 0 #654 Napisano 18 Grudnia 2006 Dobre, ale chcialbym w kolorze ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
demon 0 #655 Napisano 19 Grudnia 2006 Właśnie wylicytowałem ... Hmmm ... no więc ... ruchomy, sklepowy GIGANT ZAWSZE CHCIAŁEM TAKIEGO MIEĆ fot. z aukcji. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maro66 60 #656 Napisano 19 Grudnia 2006 Nóż co ma wszystkie pod sobą :twisted: 0 Time is meaningless, and yet it is all that exists. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Marcin99 #657 Napisano 19 Grudnia 2006 Co tak skromnie kolego ... a może byś pozostalymi ostrzami się pochwalił ? ;-) To Spartan ? Duże i małe ostrze, dwa otwieracze ? Nie, nie spartan - korkociągu NIE MA ! Harcerze, popłakali się jak bobry ... no własnie Spartan :wink: i korkociąg ma tylko na fotkach nie widać 8) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yurrek 1 #658 Napisano 19 Grudnia 2006 Właśnie wylicytowałem ... Hmmm ... no więc ... ruchomy, sklepowy GIGANT ZAWSZE CHCIAŁEM TAKIEGO MIEĆ A sprawny choć ? 0 Dawaj czasy! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
demon 0 #659 Napisano 21 Grudnia 2006 Podobno sprawny - sprzedający chciał udostępnić filmik, ale sobie darowałem - wierzę mu. Nawet gdyby był niesprawny zapłaciłem za niego jak to ktoś pięknie ujął: "jak za małego Vika" . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość pcstud #660 Napisano 26 Grudnia 2006 wczoraj na TVN Turbo pokazywali bardzo zmyslny zestawik Gerbera do auta- latarka, multitool, latarka, saperka itd. w niewielkiej dedykowanej torbie; szukalem w necie i nie moge znalezc go nigdzie, a chetnie zakupilbym cos takiego- moze ktos ma pomysl gdzie szukac? nawet na stronie Gerbera nie znalazlem :? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
demon 0 #661 Napisano 26 Grudnia 2006 Wydaje mi się, że Gerber robił coś takiego dla wojska ( oczywiście tamtejszego wojska - usa ;-) ). Pakiet zawierał (chyba) m-tula, latarkę, siekierkę i saperkę. Kiedyś widziałem na Allegro, ale to żadna pociecha :-( 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość pcstud #662 Napisano 26 Grudnia 2006 o widzisz, dzieki tej wskazowce znalazlem na stronie:http://www.gerbergear.com/product.php?model=5635#tylko gdzie to kupic w EU? :roll: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
demon 0 #663 Napisano 26 Grudnia 2006 To cieszę się, że chociaż tyle mogłem pomóc :-) Gdzie kupić ... nie mam pojęcia :? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość metod81 #664 Napisano 30 Grudnia 2006 Kupic mozna w dobrych sklepach z narzedziami. Ostatnio pokazywali na TVN Turbo takie zestawy gerbera i Fiskarsa. Osobiscie wole firme Marttiini, z czystym sercem polecam te fińskie noze. Od Fiskarsa roznia sie zasadniczo jakoscia i materialami (drewno,twardsza stal, skorzane pokrowce). Pozdrawiam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Klod100 40 #665 Napisano 3 Stycznia 2007 0 _________Klaudiusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
neixet 11 #666 Napisano 3 Stycznia 2007 Muszę przyznać, że jest niezły.Wygląda też conajmniej nieźle:) 0 Pozdrawiam, Daniel Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzesiek 3 #667 Napisano 3 Stycznia 2007 Nie wygląda zbyt wygodnie, jak się sprawdza w akcji? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maro66 60 #668 Napisano 3 Stycznia 2007 Forma co najmniej ekscentryczna, a jak w użytkowaniu? 0 Time is meaningless, and yet it is all that exists. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Klod100 40 #669 Napisano 3 Stycznia 2007 Jak na razie rewelacja, zobaczymy później.Projekt noża jest autorstwa Porshe Design, muszę przyznać, że znają się na rzeczy. Nóż leży idealnie w ręku, choć na to nie wygląda. Wykonany w japońskiej kuźni Chroma, ze stali 301. Ostrze jest ręcznie szlifowane i piekielnie ostre, ale zobaczymy jak będzie z eksploatacją. Mam ostrzałkę Spyderco tri-angle od Pitera, więc tępy nie będzie. Ciekawe tylko jak często będzie wymagał ostrzenia i co zrobi z nim moja żona, która jest dla noży bezlitosna 0 _________Klaudiusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość MichaelD #670 Napisano 4 Stycznia 2007 ta stal 301 to cos mi sie wydaje ze bedzie miala 52-54 HRC Z dobrych kucheniakow to:Al Mar seria Ultra ChiefFallkniven K1 i K2Victorinox Spyderco 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seiken 86 #671 Napisano 4 Stycznia 2007 ta stal 301 to cos mi sie wydaje ze bedzie miala 52-54 HRC Z dobrych kucheniakow to:Al Mar seria Ultra ChiefFallkniven K1 i K2Victorinox SpydercoTak masz rację to będzie 52 HRC , dość popularna wśród tradycyjnych kuchenniaków szybko się tępi ale i łatwo ostrzydo dobrych kuchenniaków zaliczył bym jeszcze Globe i Zwilling :wink: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Klod100 40 #672 Napisano 4 Stycznia 2007 ta stal 301 to cos mi sie wydaje ze bedzie miala 52-54 HRC Z dobrych kucheniakow to:Al Mar seria Ultra ChiefFallkniven K1 i K2Victorinox SpydercoTak masz rację to będzie 52 HRC , dość popularna wśród tradycyjnych kuchenniaków szybko się tępi ale i łatwo ostrzydo dobrych kuchenniaków zaliczył bym jeszcze Globe i Zwilling :wink: Wg dołączonej ulotki: Rockwell Hardness: 56-58 0 _________Klaudiusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seiken 86 #673 Napisano 4 Stycznia 2007 Nie jestem znawcą stali ale sprawdziłem w necietwardoś dla stali austenitycznej 301 /nierdzewnej czyli nisko węglowej/ 52-54hrcnie jest to stal kuta tylko walcowana i utwardzana przez zgniot :wink: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Klod100 40 #674 Napisano 4 Stycznia 2007 Zobaczymy w praniu, mam różne noże, w tym ceramiczne Kyocery. I twardość nie zawsze jest najważniejsza, ze względu na kruchość. Moje supertwarde panele podłogowe wygrały już z dwoma bardzo twardymi nożami, skutecznie zmieniając kształt perfekcyjnie wykonanego ostrza. Na razie faktycznie Victorinoxy nieźle się sprawują i nie straszna im zmywarka. Ale przebojem jest tzw pikutek, mały tani ( 10 pln) nożyk Viktorinoxa z ząbkowanym ostrzem, jest tak niezastąpiony, że kupiłem 3 szt. 0 _________Klaudiusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzesiek 3 #675 Napisano 4 Stycznia 2007 Pikutek wymiata, jak pierwszy raz miałem nim coś pokroić, w plenerze, to się śmiałem z pół godziny. Teraz to jeden z moich ulubionych sprzętów.Pożyczone z sieci zdjęcie bestii: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach