Gość pcstud #726 Napisano 24 Stycznia 2007 bardzo ładny - ja też gratuluję (nowa pasja się szykuje ?) noze to ja juz od dawna kolekcjonuje (glownie foldery) i troche sie tego juz nazbieralo... ale nie nazwalbym tego pasja; poprostu czasem facet musi sobie nowa zabawke kupic, a z samochodami czy zegarkami mam taki problem, ze podobaja mi sie glownie te na ktore mnie stac :wink: PS. droga w utrzymaniu jest kochanka? :wink: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiterM 736 #727 Napisano 24 Stycznia 2007 Demon, ten Spyderco Captain jest tak brzydki i pokręcony, że aż cudny! Jest już w drodze do mnie pstud, no cóż, to wciąga. Wiem coś o tym... a raczej wiemy Ale gdzie jego zielone ubranko, co? Chyba się nie zgubiło? 0 Panerai... so much more than just a watch. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
demon 0 #728 Napisano 24 Stycznia 2007 Demon, ten Spyderco Captain jest tak brzydki i pokręcony, że aż cudny! Jest już w drodze do mnie zzieleniałem z zazdrości :evil: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość pcstud #729 Napisano 24 Stycznia 2007 Ale gdzie jego zielone ubranko, co? Chyba się nie zgubiło? napisz od razu, ze chcesz sie pochwalic :twisted: ale przyznaje, ze ubranko ma znakomite :wink: http://www.customknives.pl/showthread.php?t=1629&page=2 na dole strony 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
demon 0 #730 Napisano 25 Stycznia 2007 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiterM 736 #731 Napisano 25 Stycznia 2007 nie do końca bajer... to taki "scraper", można tym odgiąć gwoździe, oczyścić coś z syfu, dokręcić kabestan (sporo małych śródlądowych bezkorbowych kabestanów ma taką szeroką śrubę na górze) czy coś. Na żaglach często używałem tępej strony ostrza w moim Vicku "Skipper" (było blokowane oczywiście). Ale żeby coś tym zrobić to nie może mieć ono takiej grubości jak cała grubość klingoi Kapitana 0 Panerai... so much more than just a watch. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzesiek 3 #732 Napisano 25 Stycznia 2007 Mozna tym otworzyć dekiel zegarka "na wcisk" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
[email protected] 0 #733 Napisano 25 Stycznia 2007 Mi strasznie się podoba pokazany spyderco Kumo, taki ładny duży EDC 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
demon 0 #734 Napisano 25 Stycznia 2007 To w takim razie MARSZPIKIEL i SZEKLOWNIK jeszcze by się przydał. Ale nie wybrzydzajmy. Fajny skurczybyk - jak mawia mój kolega. Z ciekawości jeżeli możesz ... ile cię będzie kosztował (łącznie) ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiterM 736 #735 Napisano 25 Stycznia 2007 demon, konkretnie $125 plus cło i vat. Przesłki nie liczę, bo idzie więcej nozy na firmę więc i tak bym płacił za UPS i tak. 0 Panerai... so much more than just a watch. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek. 0 #736 Napisano 25 Stycznia 2007 To w takim razie MARSZPIKIEL i SZEKLOWNIK jeszcze by się przydał. I grajcarek J. 0 Jacek Tomczak - Janowski-=WSzA=-Warsztat Szyderstwa Artystycznego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
demon 0 #737 Napisano 25 Stycznia 2007 no to jeszcze gilotynka do cygar ... ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
demon 0 #738 Napisano 26 Stycznia 2007 Czyli ten Capitan to jakieś 450 zł ... Narazie zadowolę się zdjęciami - ktore wkleisz natychmiast po odebraniu paczki ;-) ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek. 0 #739 Napisano 26 Stycznia 2007 no to jeszcze gilotynka do cygar ... ;-) "Tamże i niezwykle praktyczny drewniany góral, naturalnej wielkości"(Magdalena Samozwaniec "Na Ustach Grzechu") 0 Jacek Tomczak - Janowski-=WSzA=-Warsztat Szyderstwa Artystycznego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
demon 0 #740 Napisano 26 Stycznia 2007 Jak góral to i góralka, żeby mu smutno nie było ... i żeby nie oślepł od "wiadomo czego" ! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek. 0 #741 Napisano 26 Stycznia 2007 A cob pikno góralka niewadziła - świńte słowa. Acha, dy i raśpelke malutkom tys.Łoj, gazda, zara wyńdum te kuchajonce jinacyj i bendzie co my tu jaki mobing cy insy harasmęt łuprawiamy. J. 0 Jacek Tomczak - Janowski-=WSzA=-Warsztat Szyderstwa Artystycznego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Julian #742 Napisano 27 Stycznia 2007 Dziękuję za rady. Na razie nie będę kupował Sebenzy, bo jest za droga. Co sądzicie o takim nożu?Cena 630zł z rękojeścią z włókna węglowego i G10, 420zł z rękojeścią drewnianą. Pozdrawiam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość pcstud #743 Napisano 27 Stycznia 2007 Co sądzicie o takim nożu? mi sie podoba ale jestem zdania, ze jako EDC sprawdza sie wylacznie folder, z racji tego ze latwiej go do kieszeni schowac 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek. 0 #744 Napisano 28 Stycznia 2007 mi sie podoba ale jestem zdania' date=' ze jako EDC sprawdza sie wylacznie folder, z racji tego ze latwiej go do kieszeni schowac[/quote'] Jak już mowa o takim maleństwie, jak Julian wyszperał, to tak. Z tym, że poza domem folder szybko robi się wiecznie brudny - jednym to nie przeszkadza (mi) a innym tak (żonie). J. 0 Jacek Tomczak - Janowski-=WSzA=-Warsztat Szyderstwa Artystycznego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arco 0 #745 Napisano 28 Stycznia 2007 Co sądzicie o takim nożu?straszny maluch, polecam przymiarkę przed zakupem! ale oczywiście jako fan BM polecam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
demon 0 #746 Napisano 28 Stycznia 2007 Julian - tak naprawdę powinieneś się zastanowić czy szukasz noża składanego ? czy z ostrzm stałym ? Jeżeli do noszenia na codzień, a nawet na "mniejsze" wyprawy polecam składaka. Pomijając wszelkie inne kwestie ("fear factor") skladak zajmuje dużo mniej miejsca. Edit: Ten BM z linka - ostrze 2 cale ! Dwa cale to 5 (pięć !) centymetrów. To raczej nóż do rozcinania, niż cięcia - nawet kanapki pasztetem nie posmarujesz. Ja bym nie wziął. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
demon 0 #747 Napisano 31 Stycznia 2007 Ktoś szukał zestawu Gerbera ... http://www.allegro.pl/item161589954_zestaw...l_pila_tvn.html 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek. 0 #748 Napisano 31 Stycznia 2007 :shock: To do bonsai? J. 0 Jacek Tomczak - Janowski-=WSzA=-Warsztat Szyderstwa Artystycznego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość MichaelD #749 Napisano 31 Stycznia 2007 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość pcstud #750 Napisano 31 Stycznia 2007 :shock: To do bonsai? moze byc i do bonsai ciekawe jaka cena bedzie, ale juz jest pewne, ze zdecydowanie nieakceptowalna przez reklame w TVN :? trzeba poczekac az ktos wiecej tego sciagnie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach