seiken 86 #1026 Napisano 28 Czerwca 2007 Niechcę obrabiać na zimno, tylko myślę zrobić uchwyt do pompki rowerowej i "scyzoryka" z kluczami mocowany do sztycy podsiodłowej. Chodzi o to by w lekko zamknięty profil U wkładać pompkę na wcisk.Po podgrzaniu spokojnie ,kolega chce zrobić sobie np podobny kształt doprzechowywania baterii do latarki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seiken 86 #1027 Napisano 28 Czerwca 2007 a to dziś zrobiłem "na szybko" do Gripkaz racji , że często gdy jestem na rybach i łaże w "galotach" i bez koszulito wygodniej będie go nosić na piersiach 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24389 #1028 Napisano 28 Czerwca 2007 No i ta pochwa jest super Jakoś bardziej podobają mi się takie małe gadżety. Seiken - mam prośbę - poleć mi ostrzałkę do benchamade vex i opineli.Do 100zł. 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seiken 86 #1029 Napisano 29 Czerwca 2007 No i ta pochwa jest super Jakoś bardziej podobają mi się takie małe gadżety. Seiken - mam prośbę - poleć mi ostrzałkę do benchamade vex i opineli.Do 100zł.No więc tak co do ostrzałki to polecam deko dołożyć i kupić Lansky System - jest b.łatwy w obsłudze i idealny do ostrzenia noży często używanych /czyt. m.stępionych/ jak sie zdecydujesz to kolega sprowadza z USA i bedzie taniej niż w sklepie :wink: dam Ci do niego tel i sobie pogadacie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
demon 0 #1030 Napisano 1 Lipca 2007 Hmmm ... nigdy nie nosiłem noża w ten sposób i zastnawiam się czy nie może wypaść podczas biegu np. ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seiken 86 #1031 Napisano 1 Lipca 2007 Hmmm ... nigdy nie nosiłem noża w ten sposób i zastnawiam się czy nie może wypaść podczas biegu np. ?Nie ma szans ,kydex b.dobrze dopasowuje się do kształtu noża a odpowiednie umieszczenie nitów powoduje to ,że można nóż włożyć do takiej pochewki ale jest dość mocno " trzymany" i nie jest lużno .Siedzi w takiej pochewce b.mocno :wink: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
demon 0 #1032 Napisano 1 Lipca 2007 No i ta pochwa jest super Jakoś bardziej podobają mi się takie małe gadżety. Seiken - mam prośbę - poleć mi ostrzałkę do benchamade vex i opineli.Do 100zł. Lansky. Podobno odrobinę "gorszy" od Spyderco - ale o połowę tańszy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seiken 86 #1033 Napisano 1 Lipca 2007 No i ta pochwa jest super Jakoś bardziej podobają mi się takie małe gadżety. Seiken - mam prośbę - poleć mi ostrzałkę do benchamade vex i opineli.Do 100zł. Lansky. Podobno odrobinę "gorszy" od Spyderco - ale o połowę tańszy.Hehe potwierdzasz moje zdanie co do firmyale nie mialem na myśli systemu Lansky Crock Stick, Deluxe Turn-Boxbo to odmiana prętów , to sprzęt dla "zawansowanych"i ostrzących noże w celu golenia przedramienia na tych prętach naostrzenie ostrza ze stali 154 lub D2 to katorgoamiałem na myśli takieObrazek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
demon 0 #1034 Napisano 1 Lipca 2007 Tak, sorry jako teoretyk ostrzenia popełniłem niewybaczalną nieścisłość. Chodziło mi oczywiści o któryś z powazniejszych zestawów - taki z "imadełkiem" do przytrzymywania noża. Bo wiem ze Lansky sprzedaje też różne "dog bony" i tym podobne bzdety. Ideałem byłby np. taki: http://www.military.pl/?prod=982&cat=311 Tyle, że nie ze sklepu, na Allegro można czasem "wyrwać" w bardzo przyzwoitych cenach. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24389 #1035 Napisano 1 Lipca 2007 Koniec końców kupiłem turn boxa deluxe 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24389 #1036 Napisano 5 Lipca 2007 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
neixet 11 #1037 Napisano 5 Lipca 2007 wrrr :twisted: :twisted: prowokujecie mnie do kolejnych wydatkow 0 Pozdrawiam, Daniel Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Lew #1038 Napisano 5 Lipca 2007 wrrr :twisted: :twisted: prowokujecie mnie do kolejnych wydatkow Masz na mysli te swietne spodnie? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marp 0 #1039 Napisano 6 Lipca 2007 Ze zdziwieniem stwierdziłem bliski mi temat na tym forum... Po paru latach ewolucji od folderów począwszy doszedłem do wniosku, że nóż musi mieć stałe ostrze. Jest ze mną co dzień od paru lat: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tsuki 0 #1040 Napisano 6 Lipca 2007 wrrr :twisted: :twisted: prowokujecie mnie do kolejnych wydatkow Masz na mysli te swietne spodnie? fakt, spodnie fajniutkie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24389 #1041 Napisano 7 Lipca 2007 Jeśli chodzi o fixedy to mam dwóch faworytów. oba w zupełnie różnym stylu BM:foto: benchmadeRat3:foto: ontario/rat 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
demon 0 #1042 Napisano 7 Lipca 2007 Ech ... obaj faworyci fajni. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wermont 0 #1043 Napisano 7 Lipca 2007 Ze zdziwieniem stwierdziłem bliski mi temat na tym forum... Po paru latach ewolucji od folderów począwszy doszedłem do wniosku, że nóż musi mieć stałe ostrze. Jest ze mną co dzień od paru lat: http://images29.fotosik.pl/19/e5f4b9d7528c6eef.jpg jakbys dal mi zawartosc zdjecia, to moglbym Cie nazwac wrozka spelaniajaca marzenia Benchmade swietny - szukam takiego ze wzgledu na trzymanie( ale byc moze skusze sie na cos ka-bar`a), a Fortis... coz, planuje kupic jakiegos b-42 na zime 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marp 0 #1044 Napisano 7 Lipca 2007 No taki nowy nimravus (M2HS) już chyba niedostępny niestety - już ich nie robią z tej stali, no chyba, że ktoś ma gdzieś schowany. Nożyk świetny, spełnia moje ego od paru lat. Podobnie jak fortis, ten tylko dużo krócej bo od dwóch tygodni. Najważniejsze to mieć marzenia.Marzenia się spełniają. Życzę Ci tego. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiterM 736 #1045 Napisano 8 Lipca 2007 Mój niezmienny od 1.1 roku faworyt fixed... 0 Panerai... so much more than just a watch. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
demon 0 #1046 Napisano 17 Lipca 2007 Podejrzanie cicho ... nie wierzę, że nikt sobie nawet małego scyzoryczka w międzyczasie nie kupił 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kojiro 127 #1047 Napisano 18 Lipca 2007 (edytowane) . Edytowane 7 Stycznia przez Kojiro 0 . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiterM 736 #1048 Napisano 30 Lipca 2007 0 Panerai... so much more than just a watch. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adiblue 0 #1049 Napisano 30 Lipca 2007 piękny maluszek Piotrze Rękojeść taka ... nie Harsey-owa,znaczy się nie trzeba mieć dłoni jak bochen chleba aby wygodnie nim operować marp - sliczny Fortis B-42 Pilot Professional A ktos z forumowiczow posiada moze Nexusa? To chyba bedzie moj najblizszy nozowy zakup. Szykuje sie wyprawa w Bieszczady Miałem okazję sporo bawić się tym nożykiem.Jakbyś miał pytania wal na pm.A może zamiast nexusa nowy projekt Mika?Co powiecie na Caio?a tu troche więcej szczegółów - nożyk nieco większy od nexusa. a tu dokładne porównanie:materiał te same - stal proszkowa-takie austriackie S30V tylko lepsze ,rękojeść G-10 Choć ja tam wolę trident-a 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wermont 0 #1050 Napisano 1 Sierpnia 2007 a ja bardzo cenie mojego nowego dyskretnego i ostrego towarzysza wakacyjnych podrozy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach