Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Klod100

Zegarek klubowy 2011 - chyba już czas zacząć przymiarki

Rekomendowane odpowiedzi

Nie zaczynajcie krucjaty przeciw kwarcom. To już jakaś fobia na tym forum. Wielu nawet boi się przyznać że woli kwarce.

Watchuseek zrobili sobie limitację jakiegoś militarnego z trytem kwarca o ile dobrze pamiętam. Limitacja polegała na tym ze zamiast zielonych kapsułek były odjazdowe niebieskie :rolleyes:....był ten zegarek tez na ebay sprzedawany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mathu

Nie zaczynajcie krucjaty przeciw kwarcom. To już jakaś fobia na tym forum. Wielu nawet boi się przyznać że woli kwarce.

Watchuseek zrobili sobie limitację jakiegoś militarnego z trytem kwarca o ile dobrze pamiętam. Limitacja polegała na tym ze zamiast zielonych kapsułek były odjazdowe niebieskie :rolleyes:....był ten zegarek tez na ebay sprzedawany.

Nic nie mam do militarnych kwarców, nawet miałem proponować jakiegos trytowego SMW. Ale jeśli piszesz że zegarek powinien być kwarcowy żeby chciało go kupić więcej osób niż Stowę za 1300, to pojawia się śmiech na sali.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mathu

Nic nie mam do militarnych kwarców, nawet miałem proponować jakiegos trytowego SMW. Ale jeśli piszesz że zegarek powinien być kwarcowy żeby chciało go kupić więcej osób niż Stowę za 1300, to pojawia się śmiech na sali.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

właśnie dlatego na ebay był sprzedawany że kwarc i się pozbywali ;)

a na poważnie, ja krucjaty nie zaczynam, nei mam nic przeciwko kwarcom ale nie zdecydowałbym się na zakup klubowego kwarca - chyba, że jakaś specjalna g-schocka edycja czy coś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie przeczytałem wszystkich postów w tym temacie ,więc może już padła taka propozycja ,ale ja bym widział coś w stylu military z pełnym deklem,w rozmiarze między 39 a 42(max) mm.

jak na razie moje oko przyciąga takie coś..:

prs29b2.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mathu

Wbrew pozorom ten Smiths kosztuje dużo więcej niż Stowa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cena wyjściowa ok.1400 pln..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to kwarc jak mniemam?

Nie znaczy że przy dużej ilości nie można zejść z ceny? do 800-900zl...wszak jakaś super technologia w nim nie siedzi.

PS. Nie wiedziałem ile ta stowa klubowa kosztowała bo sie tym przestałem interesować...było tyle zamieszania że odpuściłem śledzenie tych wątków :rolleyes:...Jeśli 1300zl to faktycznie nie był to majątek.

Military w angielskim stylu to fajny pomysł...wpisuje się w tą koncepcje także timefactors i glycine. Glycine wiemy ze poszło by na to...timefactors..nie wiem czym ma odpowiednie moce przerobowe...żeby realizacja nie trwała nie wiadomo ile.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ustalmy najpierw typ zegarka, a potem podajcie konkretne modele.

1. mirfak: nie garniturowiec/mechanik, najlepiej automat/tył bez znaczenia/ 40 - 42 mm

...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

smiths - 39mm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. mirfak: diver/mechanik, najlepiej automat/tył bez znaczenia/ 40 - 42 mm

2.y60:military lub lotnik ,39-42,najlepiej pełny mechanik(auto niechętnie) ,koniecznie pełny dekiel.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. mirfak: diver/mechanik, najlepiej automat/tył bez znaczenia/ 40 - 42 mm

2. y60: military lub lotnik ,39-42,najlepiej pełny mechanik(auto niechętnie) ,koniecznie pełny dekiel.

3. marcomartin: military/lotnik lub diver, 39-42, mechanizm bez znaczenia, pełny dekiel zdecydowanie

Cena smithsa 39mm trochę powala 1900zl. Ale gdyby udało się zejść do 1400zl to bym bral bez zastanowienia. Dobry mechanizm, szafir z AR komplet pasków była by to dobra propozycja :)

Heh a ja mam pomysła żeby na tym angielskim military zrobili nam z tyłu zamiast napisu smiths wygrawerowali polską szachownice :) i mały znaczek kmziz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Errata

1. mirfak: lotnik lub diver/mechanik, najlepiej automat/tył bez znaczenia/ 40 - 42 mm

2. y60: military lub lotnik ,39-42,najlepiej pełny mechanik(auto niechętnie) ,koniecznie pełny dekiel.

3. marcomartin: military/lotnik lub diver, 39-42, mechanizm bez znaczenia, pełny dekiel zdecydowanie

...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

trzeba to w końcu objąć w jakies ramy, więc:

Diver/lotnik, 42mm/44mm, mechanik (obojetnie czy auto czy ręczny), dekiel obojętny.

Jedyne czego nie można zrobić, to nie można myśleć, że czegoś nie można zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

trzeba to w końcu objąć w jakies ramy, więc:

Diver/lotnik, 42mm/44mm, mechanik (obojetnie czy auto czy ręczny), dekiel obojętny.

Diver/lotnik - 42mm./42mm reszta mi obojętna

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

diver ok. 42 mm, grawer na deklu, tryt, automat, 22mm w uszach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mathu

Po co wypisujecie te propozycje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mathu

No ale czemu to ma służyć?

Powstanie lista 10 wpisów "diver/militarny 44mm" i... co?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja juz napisałem,

po to żeby objąć to w jakieś ramy,

rzycanie czymkolwiek może trwać do przyszlego roku,

więc jeśli powiedzmy 40 osób określi preferencje,

to skupimy sie na uśrednionych wynikach

czyli powiedzmy Diwer 44mmwink.gif , automat, do 1700, 00 PLN.

i cała dalsza dyskusja bedzie dotyczyć propozycji w obranym zakresie,

zrobi się nico czytelniej i można będzie skupic sie na kolejnych elementach.

Jedyne czego nie można zrobić, to nie można myśleć, że czegoś nie można zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mathu

Przecież wiadomo że będzie diver lub militarny w rozmiarze 40-44 mm więc po co ta lista?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież wiadomo że będzie diver lub militarny w rozmiarze 40-44 mm więc po co ta lista?

nie będzie 44mm tylko 42mm maksymalnie i to już na samym początku zaznaczył klod100

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek ma być uniwersalny i dla wszystkich, więc nie może mieć 44mm.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.