Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Klod100

Zegarek klubowy 2011 - chyba już czas zacząć przymiarki

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem, czy będę zainteresowany, bo wolę raczej klasyki, ale może dałoby się zrobić coś na bazie Davosy ? mają fajne nurki (Argonautic) czy piloty (Simplex, Pontus) za dobre ceny (a może mogłyby być jeszcze lepsze?)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, na boga..tylko nie 39mm..co wy wszyscy tacy zniewieściali jesteście.

ta, jak mam mały nadgarstek to żeby nie być zniewieściałym to 46mm zegarek, buty 47 chociaż stopa 44, felgi 20 cali chociaż mały samochód.. twardym trza być nie mientkim :)

p.s.

żeby nie było nie jestem zwolennikiem rozmiaru 39 mm (raczej 42-43) ale akurat taka argumentacja trochę do mnie nie trafia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mathu

W przypadku divera może być i 45mm na małeym nadgarstku, ale jeśli ma to być coś w stylu nowej Glycine Combat to lepiej 42 max.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli Glycine, to dla mnie bardziej diver

A jeśli diver, to bezel raczej czarny, klasyczny. Te pomarańczowe bezele jakoś mnie nie podniecają (nawet w PO;) nie wiem dlaczego zawsze mi sie kojarzy z Ceritną Kubicy :)

Natomiast tarcza, to zupełnie inna sprawa. Tutaj pewne szaleństwa kolorystyczne, granaty, blue, pomarańcze, brązy, sraczkowate itd... bardzo chętnie.. Kiedyś widziałem na żywo brązowego Longinesa Legend Diver i zwalił mnie na kolana :)

Bardzo dobre wrażenie robią na mnie granatowe, niebieskie lub czarne tarcze, na których występują dość jaskrawe elementy pomarańczowe, brązowe...

(poniższe zdjęcia nie wstawiam po to żeby rekomendowac jakieś konkretne firmy, tylko dla zobrazowania kolorystyki o której mówię w ramach burzy mózgów)

Debaufre+Triton+2000m+02.jpg

tri1000bi02.jpg

AQM+II+2000m+02.jpg

Alpina-Extreme-Diver-orange-thumb-450x274-3236.jpg

Glycine w poniższej wersji też jest w porządku, tylko rolexowe wskazówki mnie dobijają

CopyofGlycineCombatSUB3-cropped.jpg

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo mi się podoba Glycynka na ostatniej fotografii :)

...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja widziałbym najchętniej coś w stylu Serket Reef Diver, tylko przy wielkości jednak nieco mniejszej, powiedzmy 44mm.

serketreefdiver20.gif

Do tego custom tarcza, i jest ideał :)

Mnie podoba się kierunek zaproponowany przez zombiaka. Powyższy SERKET jest oryginalny,drapieżny,zadziorny-ma w sobie "to coś". Bezel fenomenalny. Tylko rzeczywiście średnica musiałaby być mniejsza. Niemniej uważam,że jako baza zegarek takiego pokroju sprawdziłby się znakomicie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko, ze ten Serket to 999$ :)

...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proponuję uderzyć w zegarki firm które są na rynku dłużej niż dwa lata, bo tak naprawdę to jutro tej firmy może nie być.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słuszna uwaga. Nie musi to być akurat Serket,mam tu bardziej na myśli styl,który reprezentuje ten zegarek-diver,oryginalny bezel,akcenty kolorystyczne. Pokazany wcześniej Smiths nie przemawia do mnie zupełnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mimo odgórnych nacisków na Glycine uważam, że tylko to jest warte uwagi:

89857f542ff8c0d1med.jpg

Mnie podoba się kierunek zaproponowany przez zombiaka. Powyższy SERKET jest oryginalny,drapieżny,zadziorny-ma w sobie "to coś". Bezel fenomenalny. Tylko rzeczywiście średnica musiałaby być mniejsza. Niemniej uważam,że jako baza zegarek takiego pokroju sprawdziłby się znakomicie.

A na czym ta oryginalność polega? Jakie coś on ma? Czarne z czerwonym? Znudzi się po tygodniu. Setki takich są na rynku. Fenomenalny bezel? Tracę poczucie miejsca, czasu i estetyki. Jakiejkolwiek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
:)

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, na boga..tylko nie 39mm..co wy wszyscy tacy zniewieściali jesteście.

Rolexowe 39-40 mm to ideał. Tak ma być. Idealny wymiar.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@marp

Gdyby wszystkim podobało się to samo,nie byłoby tej dyskusji. To jest burza mózgów. Tobie podoba się Smiths,dla mnie jest nudny do bólu. Mnie podoba się Serket,u Ciebie burzy poczucie estetyki. Nie jakiejkolwiek,tylko Twojej. I ja to akceptuję.

Dalej. Piszesz,że

"Rolexowe 39-40 mm to ideał. Tak ma być. Idealny wymiar."

Równie dobrze dla kogoś innego ideał to 42mm,albo 44mm. Odrobina tolerancji dla odmiennych gustów. I odmiennego poczucia estetyki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@marp

Gdyby wszystkim podobało się to samo,nie byłoby tej dyskusji. To jest burza mózgów. Tobie podoba się Smiths,dla mnie jest nudny do bólu. Mnie podoba się Sarket,u Ciebie burzy poczucie estetyki. Nie jakiejkolwiek,tylko Twojej. I ja to akceptuję.

Dalej. Piszesz,że

"Rolexowe 39-40 mm to ideał. Tak ma być. Idealny wymiar."

Dla kogoś ideał to 42mm,albo 44mm. Odrobina tolerancji dla odmiennych gustów. I odmiennego poczucia estetyki.

Skoro akceptujesz to jest nas o jednego więcej. Witaj w klubie.

Tolerancja jest wtedy kiedy się ma poczucie, że coś jest inne. To co innego niż aprobata. Więc toleruję. Nie aprobuję.

Jak ma być burza mózgów to jest. Walczę o swoje. Tylko Smiths. 39-40. O!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie te dwie propozycje Taktica są genialne :)

tri1000bi02.jpg

AQM+II+2000m+02.jpg

Spacelovematic :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam cichą nadzieję, że Steinhart odmówi współpracy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzie w Polsce kupić steinharta?

...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten mi się podoba zmieścimy się w budżecie \dodajmy KMZiZ na tarczy limited edition z masy swiecącej

I zejdźmy z nim na 300 metrów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dodajmy KMZiZ na tarczy limited edition z masy swiecącej

Chroń Cię Panie Boże.... a może kolorową choinkę.... :)

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Diver fajny,

moim zdaniem znaki klubowe powinne być "schowane" na deklu/brzegu koperty itp.

...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I bez choinki jest lux. Chociaż... choinka dopełni sprawy. W tym przypadku klubowe logo ukryłbym wewnątrz. Bez sensu. To jest projekt dla klubowych nurków. Wszystkich trzech.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.