Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Klod100

Zegarek klubowy 2011 - chyba już czas zacząć przymiarki

Rekomendowane odpowiedzi

To nie o to chodzi..ja jestem wyjątkowo kompromisowym człowiekiem. Ale jak ktoś z góry odrzuca pewne pomysły...

Róbmy do końca świata i o jeden dzień dużej te zegarki klubowe na eta 2824...zaprawdę kunsztownym owocu zegarmistrzostwa :) śmiech na sali. I drżyjmy o niego przy każdej jeździe rowerem, upadku, uderzeniu itd. Jak chcecie kolejnego gablotowca lub garniturowca to śmiało....Ja się wypisuję. Ojciec dyrektor wie najlepiej :)

ja też się chyba obrażę, ponuro dzisiaj jakoś, pada deszcz...do d..y to wszystko :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nitrox_strip_b.gif

Wie ktoś ile taki zinex kosztuje?

"NIE MA SPRAWIEDLIWOŚCI,

JESTEM TYLKO JA"

Śmierć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rzeczywiście bez sensu. Wypisuję się z ''Elitarnego'' klubu. Powodzenia.

mam nadzieje, że masz jaja i nie rzucasz słów na wiatr, bo już Twojego bredzenia się nie da czytać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeszcze jednago nie rozumiem,

masz dobre zdanie o kwarcu a krytykujesz mechaniczną Ete.

wiem że 2824 to nie żadna rewelacja,

ale to troche tak jakbys zachwalał malucha bo tani i łarwo naprawić,

a golfa V miał za nic, bo wszyscy juz takiego mają, i trzeba by na niego uważać.

Mam uniatasa, leży goły w pudałku z kopertą i czeka na resztę,

od czasu do czasu idę nakręcam go i patrze jak pracuje,

dlaczego? , nie wiem, ale strasznie mnie to cieszy,

a zdobień żadnych nie ma, taki golas zwykły.

Wolę więc dozbierać więcej, aby mnie cieszył,

albo odpuścić.

To na dzisiaj tyle, idę w kimę, bo żona znowu sie obrazi laugh.giflaugh.giflaugh.gif .

pozdrawiam

Łukasz

p.s

KU...WA

właśnie zobaczyłem myszkę, która bezczelnie sobie wędruje po kuchni,

w du..pę, szykuje sie polowanko smile.gif

Jedyne czego nie można zrobić, to nie można myśleć, że czegoś nie można zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Boze Ty widzisz i nie grzmisz...macie sie o co spierac.Osobiscie ja tez wole mechanika bo kwarc...no to taki "plebsowy" a to ma byc zegarek klubowy limitowany i wogole...ale ETA 2824 to tez taaaaaki "wypas" ze szok :)

Pomysl z "nie garniturowcem" podoba mi sie.42-44mm tez dobry.tyle ze ja wole pilota. :) no i tez Glycine bo ladny :)a co do ceny to chyba ludzie dadza rade odlozyc te 2000zeta do 2011?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mathu

Nitrox_strip_b.gif

Wie ktoś ile taki zinex kosztuje?

No właśnie szukałem dziś rano ceny tego modelu i nie znalazłem, ale pozostałe chodzą po 1500 EUR, więc...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marcomartin, sorry ale nie przewracaj świata do góry nogami. Limitowany kwarc? Tego jeszcze nie było :)

Jeśli masz ważne wydatki to przecież nie musisz kupować zegarka klubowego. Sam nie wiem czy go kupię. Musi mi sie podobac koncept i musi mnie być na niego stać a jak nie będzie to go nie kupie i tyle...Nie rozumiem z czego robisz aferę jakby przymus zakupu był. Kupisz za rok 2012.

Pozdrawiam
Piotrek

imageproxy1.jpg.39195932474b734d12bdf1ef8370670e.jpg 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rzeczywiście bez sensu. Wypisuję się z ''Elitarnego'' klubu. Powodzenia.

To ja sobie też tupnę nużką. Tuuup...

Pisałeś, że powinno się zmienić nazwę klubu na klub miłośników zegarków mechanicznych. Oczywiście pisałeś to w sensie ironicznym. Ale spójrz prawdzie w oczy. To JEST klub miłośników zegarków mechanicznych, przynajmniej w 90%. I jak długo tak jest, tak długo zegarek klubowy będą wykonywać w wersji mechanicznej... Taka jest prawda. Możesz się iść kopać z koniem, albo odwoływać do muszli klozetowej, głową muru nie przebijesz..

Jedyną rozsądną rzeczą jaką możesz w tej chwili zrobić to umówić się z grupą innych zwolenników kwarców na zrobienie 'prywatnej' limitacji (tak jak robią w tej chwili na ruskich). Przecież nie musicie mieć od razu zegarka z oficjalnym logiem. Trzeba walczyć. Zwłaszcza jeśli rzeczywiście już podjąłeś jakieś rozmowy z Timefactors.

Jeśli zbierzesz grupę 30-50 osób, to z mojej strony czapka z głowy. Bo na razie to jesteś sam.

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, przecież to wszystko można jakoś pogodzić. W tym roku może być diver w przyszłym lotnik a za dwa lata garniturwiec :) Jeśli za każdym razem będziemy szukać złotego środka to nie dogodzimy nikomu :) To samo z ceną. Jeśli w tym roku ustalimy limit na 3K to w przyszłym może być 1,5K itd..Będzie większa różnorodność i każdy będzie miał możliwość zrealizowania swojego marzenia...przecież zegarek klubowy może pokazać, że stać nas na większą odwagę w kryteriach dizajn/cena niż klasyka za małą kasę...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Boschetty wyglądają solidnie. Ten ocean mariner ma świetną bransoletę. Świecą też fajnie. Jako diver propozycja bardzo dobra. Dekle także nie rażą golizną i dzięki Bogu są pełne i nie trzeba podziwiać surówki ety. Ceny 500-600 dolców średnie. Już widzę za chwilę ujadanie będzie na lupkę heh...która mi się podoba.

PS. Nigdzie nie napisałem, że jestem wielbicielem kwarców co próbuje się wsadzić w moje wypowiedzi, po prostu uważam że nie należy ich przekreślać...i tylko tyle. Do garniturowca kwarc nie przystoi i to się zgadzam ale w zegarku sportowym jak najbardziej pasuje. Uważam że świat by się nie zawalił jakby chodź raz zegarek klubowy był kwarcowy....ale nawet nie tego chciałem...chciałem aby wybrać model zegarka w 2 wariantach kwarc/mech.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marcomartin, sorry ale nie przewracaj świata do góry nogami. Limitowany kwarc? Tego jeszcze nie było :)

Jeśli masz ważne wydatki to przecież nie musisz kupować zegarka klubowego. Sam nie wiem czy go kupię. Musi mi sie podobac koncept i musi mnie być na niego stać a jak nie będzie to go nie kupie i tyle...Nie rozumiem z czego robisz aferę jakby przymus zakupu był. Kupisz za rok 2012.

Jakoś TAG HEUER wypuszcza limitowane kwarce :]...trafiłeś jak kulą w płot. Oczywiście nikt nie musi kupować zegarka klubowego...jak się jego cenę zrobi nie przystępną to problemy same się rozwiążą prawda?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja jestem za diverem, 42+, musowo tryt, pełny grawerowany dekiel, mechanik

Marathon!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze jedna uwaga. Zapraszam również strapmaniaków i makerów do współpracy. Pasek też powinien być nietypowy, związany ze stylem zegara i nadający mu charakter. Np paski w czarnych - militarnych Bell&Ross są świetne. Dlaczego pasek ma nie stanowić wyróżnika i elementu limitacji na równi ze wskazówkami i tarczą ?

a może i klamrę od kolegi Staruszka?

Tarant napisał: Albowiem w polskim piekle nie ma diabłów do pilnowania. Którykolwiek z kotła się zbytnio wynurzy zaraz jest przez rodaków z powrotem w smołę wciągany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie pierwszy pomysł zegarka na bazie Glycine Combat jest jak najbardziej ok.

Gdyby to był Bell&Ross to byłoby znakomicie (bo ten na fotce jest świetny), ale chyba nie wszystko można na raz, przynajmniej nie zawsze :) .

bagi_26

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dostałem dziś odpowiedź z Timefactors. Eddi jest jak najbardziej zainteresowany taką współpracą. Pisze, że nie będzie problemu aby stworzyć 2 wersje kwarc i mechanik modelu Smiths Military 39mm PRS-29B . Aby pobieżnie go wycenić potrzebuje więcej danych odnośnie naszych zmian. To jak wchodzimy w to?

35aj6og.jpg

208cy7k.jpg

30u77n4.jpg

Do dyspozycji na nasz grawer będziemy mieć to miejsce:

ixurrn.jpg

Ja proponuję napisik KMZIZ Edition oraz szachownicę polską ( na zdjeciu umiescilem krzywo bo nie mam photoshopa aby obrocic ją - wiadomo jeszcze do dogadania co ma sie tutaj znaleść)

10ognme.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dostałem dziś odpowiedź z Timefactors. Eddi jest jak najbardziej zainteresowany taką współpracą. Pisze, że nie będzie problemu aby stworzyć 2 wersje kwarc i mechanik modelu Smiths Military 39mm PRS-29B . Aby pobieżnie go wycenić potrzebuje więcej danych odnośnie naszych zmian. To jak wchodzimy w to?

35aj6og.jpg

208cy7k.jpg

30u77n4.jpg

Do dyspozycji na nasz grawer będziemy mieć to miejsce:

ixurrn.jpg

Ja proponuję napisik KMZIZ Edition oraz szachownicę polską ( na zdjeciu umiescilem krzywo bo nie mam photoshopa aby obrocic ją - wiadomo jeszcze do dogadania co ma sie tutaj znaleść)

10ognme.jpg

A kto powiedział, że ma to być zegarek militarny?

...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest jedna z koncepcji. Chyba wszyscy się zgadzają że będzie albo nurek albo militarny. Może zrobić teraz militarnego a pozniej nurka albo na odwrót. Przy czym warto zaznaczyć że Eddie akurat teraz ten model ma na tapecie...pozniej juz moze przestawić maszyny i będzie robił inne zegarki. To malutka manufaktura...zegarki swietnej jakosci dopracowane i oryginalne na zegarek klubowy moim zdaniem swietne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A kto powiedział, że ma to być zegarek militarny?

A kto powiedział, że nie ma?

"NIE MA SPRAWIEDLIWOŚCI,

JESTEM TYLKO JA"

Śmierć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A kto powiedział, że nie ma?

Chociażby ja i wielu innych.

Poza tym interesowała by mnie w zegarku komplikacja pod postacią datownika.

...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak będzie smiths to możecie na mnie liczyć :)

Seiko Aviator SNK809K2 modified ;p ;Sturmanskie Arctic 2623/0241181 ;Vodolaz; Seiko SKX007; Poljot Aviator Automatic; Simths PRS-27; Poljot De Luxe; Citizen VO10-6612H; Stowa Marine Automatic; Klubowy Zeno

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

marcomartin - Twoje zaangażowanie wymaga pochwały

ale ......

smiths

nuda straszna - dramat !!!

taki dizajn jest dobry i pasuje jak się ogląda stare np. DH

to już jest tylko mierna podróba 'tamtych czasów'

nuras, 42 mm, 22 uszy

ładna-ciekawa kolorystyka tarczy

czy teraz nurki mechaniczne zawsze są w automacie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chociażby ja i wielu innych.

Poza tym interesowała by mnie w zegarku komplikacja pod postacią datownika.

Nie tylko Ty jesteś na forum. Wstępnie wybrany miał być diver/lotnik/militarny więc niech będą pomysły dla każdej z tych grup.

Zobaczymy poźniej co wybierze większość.

"NIE MA SPRAWIEDLIWOŚCI,

JESTEM TYLKO JA"

Śmierć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy wchodzimy, czy nie decyzja nie zapadnie tak szybko - o to byly pretensje w ubiegłym roku. Ponadto nie ma jeszcze konkretnych kontrpropozycji i kalkulacji. Nie ustalone jest też w jakieś sposób firma Smiths oprócz zrobienia zegarka moglaby współpracować z forum i jakie wartości dla ogółu tak współpraca może dać. Jest to jedno z kryteriów które warto brać pod uwagę.

Nie ma sensu być w gorącej wodzie kompanym.

Jeśli jest takie ciśnienie na Smitha, to mogę wydzielić wątek i podobnie jak w rosyjskich grupa klubowiczów na szybko może sobie zrobić serię. Sprawa wykorzystania logo też jest otwarta. Ale z oficjalną edycją nie spieszmy się takk bardzo, tym bardziej że lada moment spotkanie na którym będzie kilkudziesięciu uzytkowników i mozliwosc podyskutowania w realu m.In o zegarku 2011 i o procedurach i kryteriach wyboru.

_________
Klaudiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak będzie smiths to możecie na mnie liczyć :)

Na mnie też. Teraz militarny. Nurek za rok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.