Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Klod100

Zegarek klubowy 2011 - chyba już czas zacząć przymiarki

Rekomendowane odpowiedzi

no to ja jestem za tym, żeby zegarek klubowy 2011 zorganizować... do końca tego roku ;)

Glycine z trytem w ładnych wskazówkach byłby świetny no i naprawde oryginalny!

a ten ball moim zdaniem jest podobny trochę do stylu Milgaussa

fullsize1.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No, no, Panowie, TRYT to byłby niezły wypas others-260.gif

Zwykłej luminowy, to ja już mam od cholery ;)

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam już Combata 7, ale jestem za trytem.

...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

klubowy Ball to byłoby coś!

grawerka na deklu i tarcza ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to widzę, że pomysł jeśli będzie realny to pewnie będzie miał akceptacje :) Szukajmy czegoś z trytem ;)

a prośba ode mnie (i tu nei wiem czy nie będzie to problemem dla niektórych)

Bardzo by mi pasowało gdyby zegarek miał max 42, 43 mm średnicy.

Edit: ten ball classic jakby był klubowy jakoś ok. 2500 tys. pln to byłaby bajka..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Optymalnie 42 mm dla mnie.

...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo by mi pasowało gdyby zegarek miał max 42, 43 mm średnicy.

Glycine Combat SUB (czyli ten diver, 2gie zdjęcie u Kloda), to chyba tyle mniej więcej ma... czyli dla małych rączek duży ale znośny, a dla dużych rączek średni i też znośny.

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście nie może być więcej niż 42mm. Zegarki typu Bell&Ross, Ball z przyczyn oczywistych odpadają. Musimy mieć jakiś przystępny budżet. Nie sądzę abyśmy byli w stanie zejść poniżej 1500 pln z werkiem mechanicznym. Górna granica moim zdaniem nie powinna przekroczyć 2500 pln. Takie są realia IMHO.

_________
Klaudiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkiełko szafirowe?

P.S. Klod100 czyli realnie do 500 euro?

Jaką dużą serię proponujecie? Wstępnie piszę się na nr 13 ;)

...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jestem za Ballem!!poluje na ten zegarek to teraz mialbym wieksza motywacje!!!no i 42-43 mm!!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakby było wiadomo, że ball to do 3 tys pln wchodzę ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę, że mogłoby nawet kosztować 3K jeśli będzie coś wyjątkowego. Pomysł z trytem bardzo mi się podoba a gdyby był na unitasie to już wogóle... wchodze w to ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chcę się deklarować jeśli chodzi o kwotę jaką mogę wydać na zegarek klubowy ale opcja nurka z trytem bardzo mi się podoba. Dodatkowo od dawna mam kilka pomysłów na dizajn. ;)

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mathu

Nie ukrywam że zamierzam lobbować za Stową Seatime... Wersja limitowana była po prostu fenomenalna...

stowaonmedusa3.jpg

Ale Glycine też OK!

Ball też, ale... Niestety czym wyższa cene tym większe ryzyko walutowe. Jeżeli w pewnym momencie z 2500 zł zrobi się 3500 to może być problem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Glycine Combat 6 bardzo ładny a tak swoją drogą bo stosunkowo krótko tu jestem i nie do końca jestem zorientowany w temacie - czy żeby zamówić zegarek klubowy trzeba być zrzeszonym w klubie czy wystarczy być użytkownikiem Forum?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mathu - jestem "ZA" wszystkiema ręcami smile.gif ,

Glycine jest też super, ale jeśli miało by to być coś innego niż dotychczas to głosuję za stową.

Choć pewnie cena może nieco ograniczać.

Jedyne czego nie można zrobić, to nie można myśleć, że czegoś nie można zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na ryzyko walutowe jest metoda. Jeżeli zegarek ma być za 8-9 miesięcy i kosztować 500 - 600 E to wystarczy co miesiąc kupić sobie 100 i kłopot z głowy, cena za dutki wyjdzie jaka wyjdzie może taniej może drożej ale za to nie będzie zaskoku że trzeba 30% ceny dorzucić i zapłacić naraz. Prosta sprawa świnkę kupić i odkładać.

Jeżeli mamy się zmieścić w 2500 pln to raczej B&R i temu podobne odpadają. Ja bym optował ze zegarkiem lotniczo-militarnym. Nurek jest ciut za mało uniwersalny. Coś w stylu tych B&R, a szczególnie w te z małą sekundą na dole + tryt to było by całkiem całkiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co się orientuję wystarczy być forumowiczem (zapisać się na listę, czekać, zapłacić i czekać :) ) żeby nabyć zegarek klubowy.

Za zegarkiem Stowa nie będę głosował bo w tym roku można było nabyć (bardzo fajne skądinąd) i zegarki klubowe, i limitowane dla klubowiczy a nie klubowe projektu Klaudiusza. Doceniam pracę Jorga, ale nie róbmy sobie oficjalnego partnera (no chyba, że odpowiednie profity będą szły w parze ;) ).

Ponieważ ani nie jestem z Stowarzyszeniu, ani się nie znam na zegarkach, ani mnie na fajne nie stać, ani nikt mnie tu nie zna (a cztery minusy dają dwa plusy) to pozwolę sobie tutaj podsumować, iż większość osób dotychczas piszących chciałaby divera i najlepiej z trytem.

Dorzuciłbym do tego kryterium - 22 mm w uszach bo to naprawdę dużo daje dla tego typu zegarków. Nie wiem co Wy na to?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja piszę się w ciemno na zegarek klubowy ,propozycje wyglądają obiecująco a tryt w wskazówkach dla mnie bomba ,nakładane indeksy w arabskich cyferkach też pięknie by wyglądały

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam nadzieje że nie bedzie tak do bólu zachowawczo jak w modelu na 2010.......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na Balla raczej nie ma szans, nie dlatego, ze za drogi, lecz na ich politykę. Po prostu nie podejmą tematu... tak sądze.

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau
.................................................................

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli będzie diverek - to piszę się na 100% , co do uniwersalnosci - to własnie WR200 zapewnia uniwersalnosc - pod kazdym względem , nawet chyba do garnituru na pasku moze byc jeśli bedzie miał te 40 z małym groszem i nie bedzie zbyt gruby - ale nie wiem co wypada do garnituru , nie noszę ... , natomiast do wszystkiego innego diverek jest znakomity ! ;) . Szczerze to podziwiam Kolegów którzy noszą mniejsze wr niż 50 :)

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Glycine potwierdził chęć wykonania dla nas zegarka ;)

Jeśli zaakceptujecie Gly jako wykonawcę to ruszamy z koksem.

W przypadku combata cena powinna oscylować w okolicach 450-550 CHF plus nasz polski vat. Diverek ok 15 proc drożej.

Pozdrawiam
Piotrek

imageproxy1.jpg.39195932474b734d12bdf1ef8370670e.jpg 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mathu

Combat z trytem i indeksami bez cyfr... ZA!!!

A wiecie co bym chciał najbardziej?

MidoOceanStar1.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co wyjątkowego byłoby w takiej Glycynie - w porównaniu do wersji "sklepowej"?

...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.