Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

publisher

Ankieta nr 2 - wybór zegarka rosyjskiego

Wybieram zegarek podforumowy  

76 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Ja niestety nie rozwiązałem tej zagadki - o ile progi cenowe i rodzaj to było jasne, to już wybór modeli nie za bardzo (brak zdjęć, linków, czegokolwiek) a szukanie w Google po numerach daje nie do końca spójne wyniki. Nie wiadomo co w końcu wygrało, ile będzie kosztować i jak będzie wyglądać (zwłaszcza projekt tarczy). Jeżeli ktoś (tak jak ja) nie siedzi na co dzień w rosyjskich to nie wiedząc na co ma się deklarować tego nie zrobi - ale widocznie (jak rozumiem) powstaje zegarek "dla wtajemniczonych" i nie trzeba informować reszty co to będzie, za ile, kiedy itd. Być może lista 50 chętnych oznacza "kupię jakikolwiek by nie był".

Wydaje mi się jednak, że przez takie robienie "po łebkach" zakończy utyskiwaniem na brak zainteresowania ze strony szerszego grona.

Pocieszę Cię, że ja siedzę w temacie i czytam go od początku a i tak nie wiem na czym stanęło. No poza tym, że ma być MC (mimo, że w ankiecie największą popularnością cieszyła się Strela). Ale jaki i za ile... Tego chyba nawet najbardziej siedzący w temacie nie ogarniają :lol: Wiem, że łatwo krytykować ale w porównaniu z akcją ze Stową to totalna porażka... No chyba, że cały czas przyjmujemy, że to sa tylko przymiarki bez żadnych konkretów ale błądzimy już kilka miesięcy i nic konkretnego z tego błądzenia nie wynika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie... + nie ma podanych orientacyjnych terminów. Osobiście po głowie chodzi mi aviator z bocznym sekundnikiem, ale nie wiedząc ile, za co i kiedy miałbym wydać, trudno jest się na listę wpisywać.

Zgadzam się z przedmówcami, przydałoby się jednowątkowe podsumowanie oraz informacja o terminie realizacji i cenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do MC i cen to publisher pisał, że dostaniemy rabat 40%, termin realizacji nie został (chyba) jeszcze ustalony, projekt - wiadomo, jeszcze nie wybrany. Modele zegarków można dokładnie obejrzeć pod tym linkiem, nie trzeba szukać w google: http://moscowclassicshop.com/pl/militarne.php A ta lista 50ciu chętnych to myślę, że jest po to żeby zorientować się na 100% ile osób będzie i czy wogóle znajdzie się 50, następnie powinno odbyć się głosowanie co do projektu i wtedy będzie wiadomo ile osób zostanie, część może zrezygnować z powodu ceny, a część z powodu projektu, wszystko wyjdzie "w praniu" :lol:

ile by nie było to i tak jest za mało...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do MC i cen to publisher pisał, że dostaniemy rabat 40%, termin realizacji nie został (chyba) jeszcze ustalony, projekt - wiadomo, jeszcze nie wybrany. Modele zegarków można dokładnie obejrzeć pod tym linkiem, nie trzeba szukać w google: http://moscowclassicshop.com/pl/militarne.php A ta lista 50ciu chętnych to myślę, że jest po to żeby zorientować się na 100% ile osób będzie i czy wogóle znajdzie się 50, następnie powinno odbyć się głosowanie co do projektu i wtedy będzie wiadomo ile osób zostanie, część może zrezygnować z powodu ceny, a część z powodu projektu, wszystko wyjdzie "w praniu" B)

Wreszcie ktoś zaczaił !

BRAWO !

Krytykuje się ŁATWO, mi tak jak WAM też zależy na tym zegarku i nie przyjmuje stwierdzeń że takie załatwianie to porażka ...

Będzie trzeba to na chlanie się umówię z przedstawicielem MC czy VL byle warunki były jak najlepsze.

Lista ma być jak słusznie Dubhead zauważył po to by stwierdzić czy w ogóle znajdziemy chętnych!

Czy to na MC czy Strele ! Bo jak się okaże że zainteresowanych w sumie jest 30 to ciężko będzie z realizacją czegokolwiek.

Cena ... jak chcecie cenę znać jak jeszcze trwają ustalenia co i za ile Dało by się zrobić ?

Cena ... baza + około 200 zł i jeszcze rabaty za ilość .

Podsumowania nie ma itd ... a co trudnego jest w napisaniu takiego? Wiem że wygodnie jest na gotowca przyjść, ale największe dzieła tworzy się z czasem i wymaga to negocjacji i wsparcia i pomocy każdego chętnego oraz konstruktywnej krytyki !

A pretensje że MC negocjujemy ? a przepraszam bardzo czy pojawiają się projekty Streli tak liczne jak MC ?!?! Widocznie to podatniejsze jest na tuning. Nawet jeśli zagaimy do VL o Strelke .. to z czym ? przydało by się parę projektów !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic tu nie jest lansowane na siłę. Każdy, kto chce się wypowiedzieć w temacie zegraka może to uczynić, co zresztą widać.

Zasadniczym problemem jest to, że nikt nie zrobi wyceny czegoś, czego nie ma albo co nie jest doprecyzowane. Prawda jest taka, że nie ma finalnego projektu, nie ma wyceny kosztów. Jak na razie kręcimy się wokół własnego ogona, jeden chce tak, drugi siak. Wiadoma rzecz, że nikt nie kupi czegoś, co mu się nie będzie podobało. Stąd te różne dywagacje, jaki napis, jakie logo, co i w jakim kolorze.

Z jednej strony mamy zarzuty, że coś jest przez kogoś przepychane na siłę, inni dopytują, czy kiedy zostanie zakończona ankieta i do kiedy będą zapisy.

Na razie wszystko jest w powijakach, na wspominanym już konkurencyjnym forum mają dopracowany i wymuskany projekt, do którego nam jeszcze daleko.

Jeżeli ma być termin realizacji i cena - jakiego zegarka ma dotyczyć? Jak taki zegarek wygląda? Czy jest 50 chętnych?

Termin wykonania limitowanej partii zegarków można założyć do dwóch miesięcy od czasu wpłaty zaliczki na rachunek bankowy.

Atlantic Worldmaster, Black Mako, Bulova, Zodiac, Fero Feldmann, Cornavin, Moscow Classic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Łukasz ... tylko my chcemy na razie wiedzieć ILU takich jak TY jest chętnych ... zadeklarować się na co byś chciał i ilu takich nas jest !

Tylke, że ja na chwilę obecną nie znając nawet orientacyjnej ceny i projektu nie jestem w stanie zagwarantować, że na pewno się na to zdecyduję. Wydaję mi się jednak, że dla przedziału do 900zł. bądź mniejszego powinno się zebrać 50 osób ponieważ dla tych przedziałów w ankiecie głos oddało ok. 40 osób (dla każdego z nich) a nie wszyscy głosowali B)

Dla pierwszego przedziału bądź dolnej granicy drugiego byłoby to pewnie nawet "więcej niż pewne" ponieważ wtedy zainteresowane byłyby (tak mi się przynajmniej wydaje) osoby z dwuch pierwszych grup a tych jest znacznie więcej niż 50 więc tyle powinno się zebrać.

A żeby nie robić bałaganu to zapytam przy okazji w tym temacie:

Gdzie w Warszawie można obejrzeć na żywo model MC 3602?

Wiele wskazuje na to, że ten wygra a nie wiem czy średnica 43mm nie będzie dla mnie zbyt duża...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...)nie wiem czy średnica 43mm nie będzie dla mnie zbyt duża...

Ja mam te same obawy w stosunku do siebie. B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy w Arkadii, w Warszawie dostępne są tylko zegarki Poljot czy również MC?

W ogóle gdzieś Warszawie można na żywo obejrzeć zegarki MC?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiejsi faceci są gorsi od kobiet... Nie dogodzisz...

To jakie Wy macie ręce, że wam MC nie pasuje, bo za duży?

Ja jestem kobietą i nie widzę problemu pomimo, że mam 15,5 cm obwodu nadgarstka :)

Noszę czasami Aviatora i nie narzekam... A i jeszcze na oku mam Festine Tour de France (oczywiście męską) :)

A jeśli jest problem z "wyglądem" zegarka, oto link:

Zegarek już sam sobie pięknie wygląda. Mamy duże pole do popisu jeśli chodzi o nasz "tuning" :)

A o deklu już nie wspomnę... :)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ogólnie zauważyłam, że wiele osób powoli się gubi, więc może ja pomogę i wyjaśnię w czym rzecz...

Najpierw zacznę od CENY ORIENTACYJNEJ zegarka MC 3602/050:

Baza zegarka 719 zł + 200 zł (za nasz projekt) - i tutaj jest podana cena od Panów Moscow Classic za nakład min. 50 zegarków

Cenę to podali nie znając jeszcze naszego projektu. Nawet jeśli to będzie przykładowo "projekt 6" to wiadomo, że cena ulegnie zmianie..., ale...

Na chwilę obecną czekamy na ich opinie odnośnie naszych projektów, ponieważ stosunkowo niedawno zostały one do nich wysłane.

Dlatego to takie ważne ilu nas będzie. Poza tym Panowie z MC są na tyle elastyczni, że można będzie z nimi wynegocjować, nawet 40% rabatu (przy ilości 50 zegarków) lub zamiast rabatu, otrzymania gratisów typu: dodatkowy pasek lub przegląd gratis itp.

Wszystko jest do negocjacji i dogadania!

Dlaczego tak obstaje przy MC? Ponieważ Strela już na dzień dobry kosztuje ok. 1380zł, a gdzie cena za jakikolwiek nasz projekt?

Tego nie wiem ile by nas kosztował po przeróbce i przy jakim nakładzie...

W tej kwestii już ktoś dzwonił, dowiadywał się i z tego co mi wiadomo, nie są na tyle przychylni, jeśli chodzi o wykonanie projektu takiego jakiego byśmy chcieli...

A nawet jeśli, to nie przy takim nakładzie jak np. w MC że można to wykonać przy ilości 50 sztuk i można jeszcze rabaty wynegocjować!

Więc jak dla mnie Strela jest stanowczo za droga, a wiele osób wypowiada się, ze chce tani i fajny zegarek, gdzie tu logika? Sama ankieta już mówi kto ile da za zegarek http://zegarkiclub.pl/forum/topic/42641-ankieta-dotyczaca-wyboru-wspolczesnego-zegarka-rosyjskiego/

A tak przy okazji... Po co komu w tej Streli chrono? Jak często na co dzień używanie chronografu?

Nie żebym się czepiała, ale tu jest mówione, że Strela jest popularna, ale gdzie i wśród kogo? Wśród osób, co chcą dać za zegarek jak najmniej???

Trochę tego nie rozumiem...

Podsumowując:

Jestem za MC, bo posiada więcej plusów niż minusów w stosunku do Streli, jakie? A proszę bardzo:

+ większy i czytelniejszy

+ znany i lubiany mechanizm 3602 Molnia

+ koronka jak w IWC Pilocie

+ przystępna cena przy małym nakładzie zegarków

+ możliwość wynegocjowania rabatu lub gratisów

+ elastyczny tuning

+ limitacja na deklu typu 1/50 (tylko dla nas)

+ drewniane pudełko

I wszystko inne :)

Napisałam wszystko to co wiem, jeśli ktoś dalej nie kuma, jego sprawa. Już jaśniej nie potrafię napisać :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zechcij kobieto jeszcze raz przeczytać powyższe posty... Z taką drobną różnicą - tym razem, ze zrozumieniem :)

Ja jeszcze nie stwierdziłem tego, że za duży - to właśnie chciałbym zweryfikować. Ja wiem, że niektórzy mogą nosić wielkie busole zupełnie niedopasowane do wielkości nadgarstka, ja jednak do takiego grona nie należę. Aktualny zegarek ma 38mm i jest OK. Na pewno mógłby być trochę większy i gdyby MC miał 40mm to bym się nie zastanawiał ale 5mm to spora różnica. Wolałbym więc najpierw przymierzyć taki zegarek.

No to może inaczej... Po braku odpowiedzi wnioskuję, że MC w Warszawie nie znajdę. To może ktoś z bardziej rozeznanych w temacie osób zna zegarek o niemalże identycznych bądź bardzo podobnych wymiarach, który bez problemu można byłoby przymierzyć w Warszawie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Śledzę wątki o zegarku niemalże od początku, co prawda z doskoku ale zawsze.

Na początku pojawił się pomysł i inicjatywa, kolega Publisher podszedł do tego bardzo profesjonalnie - za to go bardzo cenię i dziękuję.

Z wszelkimi problemami doszliśmy do etapu ankiety - jaki byśmy chcieli zegarek. I nagle parę osób "wyskakuje" z propozycjami rodem z odpustu i co gorsza te propozycje wysyła do wyceny.

Ludzie a może najpierw jakaś ankieta - a nie stawianie przed faktem dokonanym, to że pojawiają się propozycje "tuningu" tylko jednego modelu wynika z faktu, że drugi model nie ma za dużo miejsca na "bajery" a i sam w sobie jest niezły.

Pojawia się dziewczyna ( Witam Koleżankę), której raczej nikt w tym dziale ( jak i na forum) nie kojarzy - przynajmniej z postów pisanych, i forsuje coś na siłę.

Proponuję wrócić do ankiety, rozpisać ją pomiędzy dwoma markami - a potem wybrać konkretny model i doooooopiero potem zastanawiać się co chcemy w nim zmienić. Boję się że za kilka dni pojawi się propozycja konkretnego odpustowego zegarka z podaną ceną i będą na niego zapisy - a w zasadzie to nie będzie wiadomo kto ten zegarek wybrał do "produkcji".

To tyle w temacie, życzę zimnego prysznica i ochłody w te upalne dni - myślę, że warto odłożyć temat zegarka na wrzesień jak wszyscy będziemy mieli więcej czasu.

Pozdrawiam

Marek

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.

Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.

Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...) I nagle parę osób "wyskakuje" z propozycjami rodem z odpustu i co gorsza te propozycje wysyła do wyceny.

(...)

Bardzo dobrze, że są propozycje i bardzo dobrze, że są wysłane do wyceny.

Nie narzekaj, tylko daj własną propozycję. Co do odpustowości to chyba jedynie twój głos jest w tym tonie. To powinno dać do myślenia.

(...)

Pojawia się dziewczyna ( Witam Koleżankę), której raczej nikt w tym dziale ( jak i na forum) nie kojarzy - przynajmniej z postów pisanych, i forsuje coś na siłę.

(...)

Ja ciebie też jakoś nie kojarzę. Natomiast dziewczyna podała bardzo rzeczowy argument związany z ceną, przypuszczam, że cena dla większości ma zasadnicze znaczenie.

Jeśli nie chcesz zegarka ze zmodyfikowaną tarczą to po prostu możesz kupić wybrany model bezpośrednio w sklepie. Większość akceptowała przedstawione projekty jako punkt wyjścia do wersji ostatecznej.

Czekamy przecież na propozycje MC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jestem kobietą i nie widzę problemu pomimo, że mam 15,5 cm obwodu nadgarstka :)

Noszę czasami Aviatora i nie narzekam... A i jeszcze na oku mam Festine Tour de France (oczywiście męską) :)

(..........)

Witaj, czy można poprosić o fotkę nadgarstkową twojego Aviatora ? Jaką on ma średnicę ?

TIA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek już sam sobie pięknie wygląda.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hej). No Koleżanko, z tym filmikiem to pojechałaś po całości !!!.

Bomba zegarek :)

,,..warto być uczciwym, choć nie zawsze się to opłaca. Opłaca się być nieuczciwym, ale nie warto.."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

,, A jeśli jest problem z "wyglądem" zegarka, oto link: http://www.youtube.c...h?v=_blt8BHygok

Zegarek już sam sobie pięknie wygląda."

No , koleżanko ) Z tym filmikiem pojechałaś po całości ) REWELACJA !

A zegarek faktycznie bardzo kusi ))

,,..warto być uczciwym, choć nie zawsze się to opłaca. Opłaca się być nieuczciwym, ale nie warto.."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ups... przepraszam za powtórkę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Śledzę wątki o zegarku niemalże od początku, co prawda z doskoku ale zawsze.

Na początku pojawił się pomysł i inicjatywa, kolega Publisher podszedł do tego bardzo profesjonalnie - za to go bardzo cenię i dziękuję.

Z wszelkimi problemami doszliśmy do etapu ankiety - jaki byśmy chcieli zegarek. I nagle parę osób "wyskakuje" z propozycjami rodem z odpustu i co gorsza te propozycje wysyła do wyceny.

Ludzie a może najpierw jakaś ankieta - a nie stawianie przed faktem dokonanym, to że pojawiają się propozycje "tuningu" tylko jednego modelu wynika z faktu, że drugi model nie ma za dużo miejsca na "bajery" a i sam w sobie jest niezły.

Proponuję wrócić do ankiety, rozpisać ją pomiędzy dwoma markami - a potem wybrać konkretny model i doooooopiero potem zastanawiać się co chcemy w nim zmienić. Boję się że za kilka dni pojawi się propozycja konkretnego odpustowego zegarka z podaną ceną i będą na niego zapisy - a w zasadzie to nie będzie wiadomo kto ten zegarek wybrał do "produkcji".

To tyle w temacie, życzę zimnego prysznica i ochłody w te upalne dni - myślę, że warto odłożyć temat zegarka na wrzesień jak wszyscy będziemy mieli więcej czasu.

Pozdrawiam

Marek

Marek słuchaj ... po pierwsze, nie będzie ankiety kolejnej jak nie zbierzemy chętnych w ilości 50 osób bo inaczej z JAKIMKOLWIEK ZEGARKIEM możemy się pożegnać :/ jak się znajdzie 50 ludzi chętnych na cokolwiek to będziemy głosować. a jak tak bardzo Ci się spieszy ... to dawaj ! Masz opcje i TY na forum pt. napisz nowy temat !! zrób ankietę itd. linki podaj do niej ... skoro ma być wspólny zegarek ... to się podzielmy obowiązkami ! Na pewno zagłosuję !

Tylko nie chcę później słyszeć że temat mamy rozkopany na 4 wątki !!!

Nikt tu nic nie forsuje na siłę, a wysyłałem .. tak to JA zrobiłem do ekipy z MC projekty żeby w ogóle wiedzieli CO CHCEMY i wstępnie określili ile to może kosztować ! Bo kupa ludzi się pyta (i bardzo dobrze że pyta)jaka cena?

Zanim coś do produkcji pójdzie to zostanie na forum JEDNOZNACZNIE PRZYJĘTE.

Wkurzyłeś mnie bo NIC BEZ WASZEJ WIEDZY TAKIEGO BYM NIE ZROBIŁ, to brak zaufania wiesz ?

Poza tym co chcesz od kobiety ? że ma więcej JAJ niż facet i chce się udzielać i pomóc ? Ona przecież tego dla siebie nie robi ?!

Propozycje odpustowe ? W takim razie czekam na Twoją propozycję zegarka ! poza tym znasz pojęcie Concept cara albo burzy mózgów ?

wrzucamy na zegarek pomysły a później eliminujemy, dyskutujemy dodajemy do tarczy czy też nie...

a do września nie będę z tym czekał ... zacząłem już negocjacje z człowiekiem z MC i dla czyjegoś widzi mi się nie będę z siebie i NAS TU WSZYSTKICH NA FORUM robił idioty. Za duży szacunek mam do Was chłopaki żebyśmy mieli wyjść na nie słownych debili.

Tak się nie robi, tygodnie negocjacji, rozmów i nagle nic... koniec ? Bo co .. bo nie mam czasu ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I nagle parę osób "wyskakuje" z propozycjami rodem z odpustu i co gorsza te propozycje wysyła do wyceny.

A gdzie byłeś kiedy projekty powstawały? Niby śledzisz temat od początku, to czemu nie widać było zdania Twojego na którykolwiek z projektów?

I teraz nagle masz śmiałość oceniać je jako "z odpustu"? To bardzo jestem ciekawa, co Ty byś zaprezentował od siebie... Nie ośmieszaj się proszę...

Taa... W ogóle to forum zamieńmy w stos ankiet i niech dalej będzie bałagan! I o jakim Ty stawianiu przed faktem dokonanym człowieku piszesz, weź Ty się zastanów!

Nagle się pojawiasz, nie wiadomo skąd i wszystko podważasz, to co inni starają się zrobić.

A to, że MC ma więcej projektów wynika nie z tego, że Stela nie ma miejsca na "bajery", jak to nazwałeś, tylko zwyczajnie nie ma ducha lotnika jak MC!

Po drugie Strela posiada chronograf, który skutecznie uniemożliwia jakiekolwiek przeróbki i cena zegarka już na starcie odstrasza.

Ale wydawało mi się, że śledzisz temat, więc powinieneś był już o tym wiedzieć, bo było już o tym wspomniane...

Nie rozumiem, w czym Ci moja osoba przeszkadza... To, że cokolwiek robię, aby zegarek powstał? A Ty co do tej pory wniosłeś w sam projekt realizacji zegarka?

Nawet Twoich opinii też nikt nie widział na ten temat tutaj... Może zamiast krytykować i czepiać się innych, zwyczajnie weź i wyluzuj stary, bo się ośmieszasz z deczko...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Drodzy koledzy i koleżanko :) Upał, że ledwo da się wysiedzieć, a wy jeszcze nie potrzebnie się "ciśnieniujecie", szkoda nerwów. Myślę, że projekty po to są wysyłane żeby wiedzieć np, ile będzie kosztować zmiana kolorów indeksów, wskazówek, przeniesienie tego i owego, to i tamo :) i to, że Jimi wysłał projekty to jedynie plus i wielki, bo będziemy mieli przynamniej jasność co i jak, a co do odpustu, to mi to odpustem nie śmierdzi, przyznam, że projekty gdzie jest zbyt wiele czerwonego nie podobają mi się za bardzo, ale przecież nikt nie powiedział, że taki projekt, to projekt ostateczny, prawda :) ? Na kolejne ankiety przyjdzie czas, zacznijmy od tego, że na obecną chwilę jest 14stu chętnych, czyli o 36 za mało, zbierzemy chętnych, będzie można zrobić kolejny krok, a póki co proponujmy, pytajmy, projektujmy!

ile by nie było to i tak jest za mało...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ho ho ho, coś tu się zaczyna nerwowo robić...

Myśle że dobrze się stało , że Koleżanka ujawniła się na forum akurat w tym czasie.

Wiele rzeczy dzięki jej postom stały sie dla mnie bardziej krystaliczne,niż do tej pory...

Myślę że sprawa nabierze rozpędu, ale nie oskarżajmy się i zarzucajmy jakimiś PIERDOŁAMI !!!

Tak się składa,że brałem udział w tworzeniu i dyskusjach projektu STOWA 2010, od początku do końca, też były tarcia , i też ostro było. Ale nie to było najważniejsze. Potrafiliśmy mimo wszystko przymknąć oko, załagodzić i iść do celu...

Więc.... idźmy dalej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy okazji pokaże jak wygląda Aviator, który ma:

bez koronki 43 mm

z koronką 47 mm

Na moim nadgarstku, który ma 15,6 cm obwodu

16072010259.jpg

I na męskiej łapie :) w tym przypadku nadgarstek ma 18,7 cm obwodu

16072010262.jpg

Mam nadzieje, że to w czymś pomogło i przekona do siebie tych w obawie o wielkość :)

--------------------------------

ho ho ho, coś tu się zaczyna nerwowo robić...

Myśle że dobrze się stało , że Koleżanka ujawniła się na forum akurat w tym czasie.

Wiele rzeczy dzięki jej postom stały sie dla mnie bardziej krystaliczne,niż do tej pory...

Myślę że sprawa nabierze rozpędu, ale nie oskarżajmy się i zarzucajmy jakimiś PIERDOŁAMI !!!

Tak się składa,że brałem udział w tworzeniu i dyskusjach projektu STOWA 2010, od początku do końca, też były tarcia , i też ostro było. Ale nie to było najważniejsze. Potrafiliśmy mimo wszystko przymknąć oko, załagodzić i iść do celu...

Więc.... idźmy dalej :)

BRAWO! Nam także zależy, żeby było łatwo, tanio i przyjemnie w realizowaniu zegarka :)

Ale z tym jak i z każdym projektem jest ciężko... I też przez to przejdziemy, aż do celu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taaa... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Drodzy koledzy i koleżanko :) Upał, że ledwo da się wysiedzieć, a wy jeszcze nie potrzebnie się "ciśnieniujecie", szkoda nerwów. Myślę, że projekty po to są wysyłane żeby wiedzieć np, ile będzie kosztować zmiana kolorów indeksów, wskazówek, przeniesienie tego i owego, to i tamo :) i to, że Jimi wysłał projekty to jedynie plus i wielki, bo będziemy mieli przynamniej jasność co i jak, a co do odpustu, to mi to odpustem nie śmierdzi, przyznam, że projekty gdzie jest zbyt wiele czerwonego nie podobają mi się za bardzo, ale przecież nikt nie powiedział, że taki projekt, to projekt ostateczny, prawda :) ? Na kolejne ankiety przyjdzie czas, zacznijmy od tego, że na obecną chwilę jest 14stu chętnych, czyli o 36 za mało, zbierzemy chętnych, będzie można zrobić kolejny krok, a póki co proponujmy, pytajmy, projektujmy!

Dubhead ... dziekuje stary. Mam mówiąc krótko zajeb w robocie i może ciut ciut mi ciśnienie skacze a i zdrowie jak paru z Was wie nie pomaga :/ Ale staram się pchać temat do przodu bo jak na razie to gorzej jak na Camel Trophy ...

Nie poddajemy się !

Poza tym zapraszam wszystkich do mówienia co widzą a czego nie na zegarku ...

Np . Czy powinno być tylko napis Moscow Classic czy jakieś Limited Edytion ? czy to dajemy na dekielek ?

Była też propozycja żeby wygrawerować na deklu szachownice, ale mi się wydaje - to moje zdanie że powinna być na tarczy i być widoczna.

Myślałem też żeby może szachownicę przypiąć do wskazówki godzinowej ... może to kogoś olśni i wpadnie na inny niecodzienny a być może udany pomysł ...

7-Kopia.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dubhead ... dziekuje stary. Mam mówiąc krótko zajeb w robocie i może ciut ciut mi ciśnienie skacze a i zdrowie jak paru z Was wie nie pomaga :/ Ale staram się pchać temat do przodu bo jak na razie to gorzej jak na Camel Trophy ...

Nie poddajemy się !

Poza tym zapraszam wszystkich do mówienia co widzą a czego nie na zegarku ...

Np . Czy powinno być tylko napis Moscow Classic czy jakieś Limited Edytion ? czy to dajemy na dekielek ?

Była też propozycja żeby wygrawerować na deklu szachownice, ale mi się wydaje - to moje zdanie że powinna być na tarczy i być widoczna.

Myślałem też żeby może szachownicę przypiąć do wskazówki godzinowej ... może to kogoś olśni i wpadnie na inny niecodzienny a być może udany pomysł ...

7-Kopia.jpg

Kolego Jimi Jump , wydaje mi się że na ostatnim projekcie są dość mocno zaburzone proporcje wskazówek do tarczy , a szachownicę zostawiłbym malowaną, pod 12-tą, tylko deko mniejszą niż we wcześniejszych projektach :).

Ale to tylko takie moje drobne spostrzeżenia.... :)

Napis Limited Edition jak najbardziej , w dobrym miejscu... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.