Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

kamillo94

Stary Vostok Amfibia - czy można to dziś nosić?

Rekomendowane odpowiedzi

Nie chodziło mi tylko o werki Amfibii - ale o wszystkie 2209, 2409A, 2414A. Nigdy nie spotkałem tam śrubki, zawsze "kołek" :) No ale z radzieckimi werkami jest tak, że niczego nie można być pewnym do końca :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość yasiooo

Nie mam chwilowo aparatu, ale za to jest inne zdjęcie . Kombinowali ruscy :)  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za porady!

Otworzyłem mój zegarek i wyjąłem mechanizm bez problemów. Zajęło mi to zaledwie kilka minut. Teraz zabrałem się za czyszczenie i mogę stwierdzic, że po usunięciu całego brudu zegarek wygląda o niebo lepiej. Jeszcze wypoleruję szkiełko, ostatecznie doczyszczę, założę nowy pasek i będzie super!

Problem będę miał jedynie z jakimś przeglądem/konserwacją bo w moim mieście, od jakiegoś czasu, nie ma już zegarmistrza.A jakieś przesmarowanie pewnie by się przydało.

Oczywiście wrzucę zdjęcia, jak zrobię już coś konkretnego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupić mu pasek nato-strap, nosić i cieszyć oko:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanawiam się nad kolorem paska NATO.

Lepiej wybrać czarny w szare paski czy czarny w czerwone. Czerwień pasowałaby do sekundnika i części pierścienia. Może ktoś mi doradzi.

Oba paski dostępne są tutaj: http://allegro.pl/item1077602307_pasek_do_zegarka_nato_g10_oryginal_18_20_22_24_mm.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wybierz ten pasek,który Tobie najbardziej się podoba,w końcu to Ty będziesz nosił zegarek. Ja dla siebie wybrałbym czerwono-czarny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość yasiooo

Czerwono-czarny najbardziej pasuje, ale czarny za to jest spokojniejszy i jeśli nie chcesz się dpecjalnie wyróżniać w tłumie, to weż ten. Czerwono-czarny jest bardziej "każualowy", a czarny w stylu militarnym. Tak mi się przynajmniej kojarzy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kamillo94 - duża różnica "in plus" po czyszczeniu, co utwierdza mnie w przekonaniu, że przesadziłem z pewnymi opiniami odnośnie Twojego zegarka :huh:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

również głosuję za czerwono-czarnym, lubię jeśli zegarek trochę rzuca się w oczy : )

life's a piece of shit [...] just remember that the last laugh is on you. and always look on the bright side of life

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i prosimy o zdjęcia kiedy już zamontujesz pasek ;]

life's a piece of shit [...] just remember that the last laugh is on you. and always look on the bright side of life

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam Nato we wszystkich kolorach i IMO czerwono czarny jest nabardziej kiczowaty. Do takich wostoczków IMO tylko czarny lub oliwkowy. Ale gust jest jak d*pa. Każdy ma swój :huh:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mimo wszystko kupię czarno-czerwony. Czerwień będzie pasować do sekundnika i części bezla.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie zamówiłem pasek. Ciekawe kiedy przyjdzie. :huh:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kamillo94 coby dodać Ci otuchy w noszeniu swojej (swoją drogą zarąbistej Amfibii) wklejam fotki tego co ja ostatnio najczęściej noszę :D

post-25723-0-33389800-1331579082.jpg

post-25723-0-89716400-1331579085.jpg

Komandirki ostatnio goszczą u mnie na nadgarstku na przemian :D I najważniejsze, że mi się podobają!

A dzisiaj mam coś takiego:

post-25723-0-22975500-1331579095.jpg

I co z tego, że zniszczony? Ważne, że sam go dzisiaj postawiłem na nogi :D

Pozdrawiam,

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie zamówiłem pasek. Ciekawe kiedy przyjdzie. :D

Tylko uważaj przy nakręcaniu. Stosunkowo łatwo uszkodzić mocowanie wałka naciągu (zerwanie nitów)

Tempus fugit - ... zegarek manet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Duniek

ja mam 24 lata i noszę orient patelnia, super zegarek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kamil,moze ja sie wypowiem,bo jestem do Ciebie najblizszy wiekiem (17 lat).Nos cokolwiek Ci sie tam podoba.Moi znajomi wiedza,ze mam swira i niektore zegarki im sie podobaja (seiko sportsmatici,parnis pilot 47mm,komandirski),a inne nie.Akceptuja jednak to,ze mnie to pasjonuje i koniec.Z reszta,w nosie mam co inni mysla :D

Doxa jest " za tania" na ten projekt. Może w przyszłym roku?
- czyli najlepsze kryteria wyboru zegarka forumowego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.