Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

TeJot

Rotomat klubowy

Rekomendowane odpowiedzi

post-7884-0-04417200-1331593435.jpg

"Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."

pozdrowienia, Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja za to przeciwnie... Wolałbym coś bardziej praktycznego, na min. 2, a może 4 zegarki.

Spacelovematic :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
post-7884-0-57715100-1331593460.jpg<

post-7884-0-59604600-1331593459.jpg

pozdrowienia, Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pewnie, rotomaty na większą ilość zegarków to fajna sprawa i przede wszystkim wygodna, ale posiadając zegarki o średnicach 45-48 mm to już ciężko sie w nich pomieścić niestety. Z tego co widzę to rotomat klubowy jest ciężkim tematem i jedyne wyjście z tej sytuacji widze takie, by zdecydować sie na konkretnego producenta lub dystrybutora, określić liczbę zamówień i dostępnych do wyboru modeli rotomatów i każdy wtedy coś pod własne potrzeby i gusta dobierze. Ale czy wtedy będzie to de facto rotomat klubowy - chyba nie, jednak opcja zakupu grupowego na pewno będzie korzystniejsza cenowo.

kupię doxę sub...zawsze i każdą :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja jestem zakochany w tym i pewnie na niego się zdecyduje wiem że to duży wydatek ale jest piękny i do tego bardzo dokładnie wykonany warto :huh:roto

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cena jednak spora. Widziałeś go na żywo czy tylko ofertę w internecie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niestety tylko w internecie był raz na eBay niemieckim i były bardzo dokładne fotki ale tylko fotki ... jak już go będę miał zrobię recenzje :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

trebor444,

proszę, tu > opis

pozdrowienia, Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

trebor444,

proszę, tu > opis

Dzięki, dopóki nie zrobimy klubowego muszę coś zastępczego nabyć a ten ma nawet znośny wygląd.

Za długo czekam z takim zakupem.

trebor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też się zastanawiam nad zakupem i mam obawy czy zegarki nie są zbyt blisko.

pozdrowienia, Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
post-27475-0-90367200-1331593524.jpg

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znalazłem na ebayu rotomat tej firmy na 3 sztuki. Każdy zegarek jest oddzielnie.

Carlito ten który kupiłeś co to za maszyna??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

carlito1,

Mnie takie witrynki się nie podobają, wolę coś takiego i nie wiem czy na tym - poniżej - właśnie się nie skończy. Rotomat na 2 zegarki na razie mi wystarczy.

post-7884-0-70725600-1331593696.jpg

I na tym się skończyło ... poszukiwanie rotomatu, czekam na przesyłkę ;)

pozdrowienia, Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podjęliśmy rozmowy z Kadloo ( bardzo ładne i dobre cenowo rotomaty , sprawdzone w działaniu ) co do wykonania rotomatów klubowych.

Czekam na ofertę cenową , ale myslę ,że ceny zaczną się od 600 pln za model prosty na jeden zegarek.

Moim zdaniem będzie to bardzo korzystna oferta , zarówno pod względem jakości szeroko rozumianej ( wygląd , działanie , wykończenie ) jak i ceny .

Myślę ,że będzie minimum 3 opcje ( jeden , dwa i cztery zegarki )

Co Wy na to ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I na tym się skończyło ... poszukiwanie rotomatu, czekam na przesyłkę :)

Napisz koniecznie jak się spisuje i prezentuje na żywo!

Designersko podoba mi się najbardziej z prezentowanych w tym wątku.

CH24.PL - polski portal o zegarkach luksusowych
Dołącz do CH24.PL na Instagramie!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czekam na ofertę cenową , ale myslę ,że ceny zaczną się od 600 pln za model prosty na jeden zegarek.

Jak dla mnie, to zbyt drogo 600 zł za rotomat na jeden zegarek :)

Jurek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podjęliśmy rozmowy z Kadloo ( bardzo ładne i dobre cenowo rotomaty , sprawdzone w działaniu ) co do wykonania rotomatów klubowych.

Wydaje mi się, że przy takiej cenie jakiegoś szału rabatowego by nie było, bo mniej więcej w tej samej cenie sprzedają w niemieckich sklepach internetowych:

http://www.uhrenwerkzeug.com/html/kadloo.php

z powyższej oferty ciekawsze stylistycznie wydają mi się rotomaty Beco, a ceny "jedynek" zaczynają się od ok 100 euro (edit: +jeden tani za 64). Technicznie nie wiem jaka jest różnica, ale podobno wszystkie rotomaty z powyższej oferty są na przyzwoitym poziomie.

.

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem na mysli taki w skórze, z podwójnym zasilaniem oraz wyborem kierunku obrotów etc

Ale oczywiście jeśli jest zapotrzebowanie , przedstawimy też bardziej budżetową opcję

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jestem poważnie zainteresowany i czekam niecierpliwie na rozwój sytuacji ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisz koniecznie jak się spisuje i prezentuje na żywo!

Designersko podoba mi się najbardziej z prezentowanych w tym wątku.

Kadloo Panamerica II CF to bardzo funkcjonalny, nowoczesny i ładny rotomat na dwa zegarki.

Jestem z niego bardzo zadowolony. W wykończeniu czarny błyszczący i carbon fiber jest elegancki i nowoczesny. Wszystko jest porządnie wykończone i poskładane. Są jednak pewne detale, które powodować mogą niedosyt estetyczny: boki wykończone w "carbonie" mają w pewnych niewielkich obszarach pod lakierem bezbarwnym nieznaczne rozjaśnienia, widoczne tylko pod danym kątem oraz metalowa tabliczka na frontowej podstawie nie jest idealnie równo przyklejona - patrząca "przypadkowa" osoba nie zauważy tych aspektów, mnie to nie umknęło.

Panamaerica II jest bardzo funkcjonalny. Dostarczany jest z zasilaczem wraz z wszystkimi możliwymi końcówkami wtyczek:

- zasilanie prądem, zasilacz kompatybilny z prądem w każdym kraju na świecie,

- oba napędy niezależne, mogą pracować oba lub dowolny jeden, rotacja zgodnie z ruchem wskazówek zegara, przeciwnie, na przemian lub zatrzymanie (CW, CCW, CW&CCW, STOP)

- niezależne parametry pracy (dla każdego napędu) w zakresie od 1 do 8640 dla ustawień TPD (Turns per Day) oraz TPT (Turns per Time)

- intuicyjna i łatwa obsługa jednym pokrętłem na froncie, ustawienia poprzez przekręcenie w prawo, lewo i wciśnięcie

- całkowicie bezgłośna praca napędów,

- na podświetlanym (w trakcie regulacji, gaśnie po 3 sekundach) wyświetlaczu na przednim panelu pokazane są wszytskie bieżące parametry pracy, przełączają się co kilka sekund z jednego na drugi rotomat,

- dyskretne, wyłączane podświetlenie diodowe (białe) dla każdego z zegarków.

Jedynie czego mi brakuje - lub nie wiem jeszcze jak to uzyskać - to pamięć ustawień po użyciu funkcji STOP dla danego napędu. Natomiast pamięta wszytskie ustawienia po wyłączneiu zasilania a nawet wyjęciu wtyczki zasilającej.

Biorąc pod uwagę, że zakupiłem nowy, z gwarancją w baaardzo atrakcyjnej cenie 299 euro + 30 przesyłka to był to po długich poszukiwaniach strzał w dziesiątkę :rolleyes:

ps. zapomniałem dodać o bezpiecznym i łatwym systemie mocowania elementu trzymającego zegarek: tylna część jest wciskana do środka, dzięki czemu można założyć każdy zegarek i jest on bezpiecznie umocowany - po zapięciu paska czy baransolety dociska blokując na sztywno zegarek. Całość umieszcza się w rotomacie na delikatny zatrzask, taki klik-klik :lol:

pozdrowienia, Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Darku, jak wyniki rozmów ;-)

temat bardzo mnie interesuje.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.