Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

TeJot

IWC Aquatimer Automatic 2000

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

Dziś miałem na ręce IWC Aquatimer Automatic 2000 i nieśmiało nawiązaliśmy pierwszy wspólny dialog :rolleyes:

post-7884-0-70839700-1331581163.jpg

Co myślicie o tym czasomierzu?

"Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."

pozdrowienia, Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wpisy dotychczasowe na forum czytałem. Bardziej mi chodzi i opinie subiektywne i odczucia czy spostrzeżenia, które mogą ukierunkować do zakupu bądź odwieść.

pozdrowienia, Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Wpisy dotychczasowe na forum czytałem. Bardziej mi chodzi i opinie subiektywne i odczucia czy spostrzeżenia, które mogą ukierunkować do zakupu bądź odwieść.

Link, który wkleił Łukasz, nie odnosi się do wpisów na forum tylko do recenzji Chronos24. A moje odczucia są pozytywne. Miałem ten zegarek przez ponad tydzień i zdarzyło mi się nawet pomyśleć o jego zakupie. Jeżeli nie przeszkadza Ci ETA 2892, to moim zdaniem, nie będzie to zły wybór.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

McIntosh,

wiem, niemniej nie trudno znaleść podlinkowanie z forum, czytałem Twoją recenzję dzisiaj. A dlaczego pomyslałeś o jego zakupie i dlaczego nie kupiłeś?

ps. argumenty "marketingowego divera" też znam :rolleyes:

pozdrowienia, Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

A dlaczego pomyslałeś o jego zakupie i dlaczego nie kupiłeś?

Pomyślałem o jego zakupie, bo przypadł mi do gustu. Dobrze prezentował się na ręku, bardzo dokładnie (jak na zegarek mechaniczny) odmierzał czas. Podobały mi się te wszystkie detale wykończenia koperty, dokładne wykonanie, no i jego cena nie masakruje portfela. Z drugiej strony, przypomniały mi się problemy serwisowe z Ingenieurem Vintage. Przypomniała mi się zadyma o domenę w wyniku której musiałem pisać wyjaśnienia do kancelarii prawnej współpracującej z Richemont. I to właśnie ta mocno nadwyrężona sympatia do IWC sprawiła, że myśli o jego zakupie jak szybko przyszły, tak szybko odeszły.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Argumenty - te ostatnie "przeciw", które napisałeś, nie wpłyną na moją ocenę, jednak temat serwisowania owszem - czy mógłbyś coś więcej napisać, choćby na PW?

Jak oglądałem dziś Aquatimera, to na boku koperty, w miejscu pionowych szlifów była delikatna rysa, czy koperty IWC są miękkie czy raczej to był przypadek nieumiejętnego obchodzenia się z zegarkiem przez obsługę, jak myślisz?

pozdrowienia, Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Argumenty - te ostatnie "przeciw", które napisałeś, nie wpłyną na moją ocenę, jednak temat serwisowania owszem - czy mógłbyś coś więcej napisać, choćby na PW?

Jak oglądałem dziś Aquatimera, to na boku koperty, w miejscu pionowych szlifów była delikatna rysa, czy koperty IWC są miękkie czy raczej to był przypadek nieumiejętnego obchodzenia się z zegarkiem przez obsługę, jak myślisz?

Przypuszczam, że to wina sprzedawców, którzy nie zawsze dobrze obchodzą się zegarkami. Kiedyś w salonie w Polsce kupiłem IWC Mark XVI i ten zegarek także miał porysowaną kopertę. Natomiast Aquatimera, którego testowałem, otrzymałem bezpośrednio od IWC i zegarek był przygotowany doskonale. Wszystko było w stanie idealnym. Co do Inge, opisywałem już na forum jak to wszystko wyglądało.

link

Uściślając nieco tekst zawarty w linku dodam, iż serwisanci IWC tak polubili mój zegarek, że Inge spędził w serwisie pół roku i był trzykrotnie przeze mnie odsyłany. To właśnie wtedy powiedziałem sobie - nigdy więcej IWC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przykre to co opisujesz, pozostaje mieć nadzieję, że to sporadyczne przypadki "bylejakości" serwisu IWC.

pozdrowienia, Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sporadyczne, sporadyczne :rolleyes: Po prostu serwis in-house wygląda inaczej niż serwis

prostej, dobrze wykończonej ETY ;) Można go zrobić zresztą w Polsce!

Zegarek jest w dobrej cenie i oferuje moim zdaniem bardzo dużo frajdy. Jakość wykonania

na najwyższym poziomie... P.S. Gdzie mierzyłeś? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
post-7884-0-81131500-1331581173.png

pozdrowienia, Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Przykre to co opisujesz, pozostaje mieć nadzieję, że to sporadyczne przypadki "bylejakości" serwisu IWC.

Mam nadzieję, że tak. Nie wyobrażam sobie, żeby za każdym razem, gdy muszą wymieniać szkło, musieli wymieniać też wahnik, tarczę i naprawiać jeszcze usterkę mechanizmu. Szkoda, że tak wyszło, bo bardzo podoba mi się Portuguese Pure Classic, ale mam opory żeby go kupić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TomASH,

Mierzyłem w Apart Exclusive CH Bonarka

pozdrowienia, Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo przyjemny diver...Podobają mi się proporcje w tym zegarku, jest masywny, ale nie przytłaczający. No i kolorystyka fajna, szczególnie żółta wskazówka minutowa.

Natomiast w kwestii serwisu, ja rozumiem, że jest czynnik ludzki, ale uważam, że zegarkom z najwyższej półki powinien odpowiadać takiż serwis, w przeciwnym wypadku marka traci zaufanie klientów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bonarka? Feeeee :rolleyes:

Wersja kolorystyczna którą pokazujesz nigdy nie trafiła do seryjnej produkcji.

Zamiast niebiesko - pomarańczowej wyszła właśnie czarno biała. W tym roku

można jednak będzie zamówić taki zegarek... w wersji limitowanej do 250

bądź 500 egzemplarzy. Oczywiście trochę drożej niż standardowo ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam nadzieję, że tak. Nie wyobrażam sobie, żeby za każdym razem, gdy muszą wymieniać szkło, musieli wymieniać też wahnik, tarczę i naprawiać jeszcze usterkę mechanizmu.

Tak, takie usługi (łączone - na koszt własny) raczej nie są marżogenne, a i klienta odstraszają.

pozdrowienia, Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wersja kolorystyczna którą pokazujesz nigdy nie trafiła do seryjnej produkcji.

Zamiast niebiesko - pomarańczowej wyszła właśnie czarno biała. W tym roku

można jednak będzie zamówić taki zegarek... w wersji limitowanej do 250

bądź 500 egzemplarzy. Oczywiście trochę drożej niż standardowo :rolleyes:

To ciekawe ;)

Wersja czarno żółta jest zdecydowanie bardziej elegancka, natomiast niebiesko-pomarańczowo-biała jest taka wakacyjnie radosna, obie bym mógł mieć na różne okazje ;)

pozdrowienia, Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mialem IWC o ktore pytasz na reku. Na żywo stracil. Jest bardziej wyblakły niż na zdjęciach. Photoshop robi swoje ale i tak czasami na zywo zegarki wychodza lepiej niz na zdjęciu. Tutaj stało sie odwrotnie. Niemniej jednak gdybym mial kupic divera w tym przedziale cenowym to bym sie nie zastanawiał i kupiłbym wlasnie ten zegarek:-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pasjonat,

Odmiennie, najpierw organoleptycznie poznałem Aquatimera a optem dopiero przyglądałem się zdjęciom w sieci i katalogu. Nie odniosłem wrażenia, że na żywo traci. Natomiast nie miałem także odczucia, że zdjęcia nie oddają uroku IWC, które to często towarzyszy przy oglądaniu zegarków na żywo.

Pominąwszy to wszytko zegarek mnie i tak zauroczył swoją diverową elegancją, pięknym wykończeniem koperty, sprytnym systemem zmiany paska oraz uniwersalnością poniekąd. W zasadzie można go ubrać do koszuli i do nurkowania :( tylko o ładniejszy dekiel mogli się bardziej postarać.

pozdrowienia, Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tejot, tez go mierzylem i rzeczywiście wygląda bardzo dobrze na rece (mówie o wersji czarno białej). Cena jest bardzo korzystna (sprzedawca z Apartu sam z siebie proponowal rabat:)) wiec mozna jeszcze coś utargować, chyba ze Stani lub ktoś inny coś korzystniejszego Ci zaproponuje.

Licze ze na następnym podstoliku go zaprezentujesz:)

pozdrawiam

pd

Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten model jakoś do mnie nie przemawia , jest dużo bardziej masywniejszy od poprzednika , ma zbyt delikatną bransoletę w porownaniu do grubosci i wielkosci zegarka , bezel z szafirem też nie robi oszałamiajacego wrazenia ... moim zdaniem najpiekniejszy i najbardziej mile widziany jest model 2000 GST

http://forums.watchnet.com/index.php?t=tree&goto=132130&rid=0

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten model jakoś do mnie nie przemawia , jest dużo bardziej masywniejszy od poprzednika , ma zbyt delikatną bransoletę w porownaniu do grubosci i wielkosci zegarka , bezel z szafirem też nie robi oszałamiajacego wrazenia ... moim zdaniem najpiekniejszy i najbardziej mile widziany jest model 2000 GST

http://forums.watchnet.com/index.php?t=tree&goto=132130&rid=0

Ale wczoraj po krotkich zakupach sie "slinilem" w Bonarce ogladajac przez szybke te wszystkie cudenka i tak sie zastanawiam ile razy sie tam widzimy a nie wiemy, ze jestesmy na wspolnym forum hehe B)

Musze czesciej na zloty wpadac to bedzie latwiej :D

(pardon Moderatora za off-topic)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piotr,

Zobaczymy, czas pokaże. Kto wie czy Aquatimer nie będzie miał konkurenta w Eternie :D

post-7884-0-00904900-1331584475.jpg

Muszę porównać oba na przegubie B)

pozdrowienia, Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eeee... żadna konkurencja! :D Aquatimer zdecydowanie bardziej uniwersalny!

W Eternie nawet się nie wykąpiesz B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TomASH,

pod tym zwględem masz słuszność, niemniej jak pomyślałem o Eternie to również pomyślałem o tym że 5 dni w tygodniu chodzę ubrany w koszulach (garnitur lub spodnie i koszula) a Eterna tu jak znalazł B)

Ta Eterna z tarczy kojarzy mi się kolorem i stylem z klasycznym Breguet.

pozdrowienia, Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.