Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
JANUSZ003

Klub Miłośników Zegarków Sinn

Rekomendowane odpowiedzi

8 godzin temu, artooro napisał(-a):

Chyba już czas na letnie wdzianko 😁

20240427_124935.thumb.jpg.fe5734a5a77a6c6e9345fb3fc61e7778.jpg

Trudno się nie zgodzić. 

IMG_1228.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Amerykański dealer Sinna puścił farbę ;) Coś się pojawi w poniedziałek.

Może być grafiką przedstawiającą tekst „Sinn SPEZIALUHREN ZU FRANKFURT AM MAIN The New Sinn... (You Asked for It) Coming This Monday, May 13 Enter your email address: address: NOTIFY ME FIRST”

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie jakaś kolorowanka na ich rynek, albo coś w stylu U1 Professional.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgodnie z zeszłorocznymi plotkami powraca model 903, w tym limitka z jasnoniebieską tarczą.

Kluczowa zmiana - znika pokrętło do suwaka logarytmicznego, od teraz ponownie obsługuje się go kręcąc lunetą, tak jak w pierwowzorze. Do tego 200 m wodoszczelności, więc zapewne wykorzystuje podobny system co model 717 - luneta jest zespolona ze szkiełkiem i posiada grubą uszczelkę, a całość jest trzymana w miejscu za pomocą śrubek.

Screenshot_2024-05-13-09-20-11-166_com.android.chrome-edit.thumb.jpg.ab02571c18735a447731dbd28f8b5698.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetny powrót. 

Koperta taka sama myślałem, że może 43 mm wtedy byłby ideał :)

Aha nakłądane logo na plus :)

Edytowane przez kornel91

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, kornel91 napisał(-a):

Świetny powrót. 

Koperta taka sama myślałem, że może 43 mm wtedy byłby ideał :)

Aha nakłądane logo na plus :)

Po 43 jednak trzeba pójść do Breitlinga (lub starych Limitek od Sinna), mnie akurat cieszy, że trzymają się oryginału, ale wiadomo, co nadgarstek to inna opinia ;)

Słuszna uwaga co do nakładanego logo, nakładane są również indeksy i wkładki wskazówek, wykonane z bloków ceramicznej superluminovy. Zawsze lubiłem ten model, teraz zyskał, a cena jeśli dobrze kojarzę nie wzrosła jakoś znacznie. Kto marzył o navitimerze to nic, tylko kupować. Zwłaszcza, że z tym można nawet nurkować, czego o Breitlingowych modelach powiedzieć nie można.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Kobuz napisał(-a):

Po 43 jednak trzeba pójść do Breitlinga (lub starych Limitek od Sinna), mnie akurat cieszy, że trzymają się oryginału, ale wiadomo, co nadgarstek to inna opinia ;)

Słuszna uwaga co do nakładanego logo, nakładane są również indeksy i wkładki wskazówek, wykonane z bloków ceramicznej superluminovy. Zawsze lubiłem ten model, teraz zyskał, a cena jeśli dobrze kojarzę nie wzrosła jakoś znacznie. Kto marzył o navitimerze to nic, tylko kupować. Zwłaszcza, że z tym można nawet nurkować, czego o Breitlingowych modelach powiedzieć nie można.

No właśnie nie wiem czy nie mój kolejny cel zegarkowy :)

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co tam w środku tyka i jak z rezerwą chodu? 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, mario1971 napisał(-a):

A co tam w środku tyka i jak z rezerwą chodu? 

LJP L110 z kołem kolumnowym i 60h rezerwą chodu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie przekonali. Cel należy obrany. Minusy: wysokość koperty i szerokość paska. Ciekawe jakie lug to lug. 

IMG_1385.jpeg

IMG_1384.jpeg

IMG_1381.jpeg

Edytowane przez Picy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Picy napisał(-a):

Mnie przekonali. Cel należy obrany. Minusy: wysokość koperty i szerokość paska. Ciekawe jakie lug to lug. 

IMG_1385.jpeg

IMG_1384.jpeg

IMG_1381.jpeg

Mnie też kupili. Koperta dość gruba to fakt a co nie tak z paskiem 22mm wygląda bardzo dobrze?? Wolałbyś 20mm??

No i chyba jednak czarny mam wrażenie, że poprzedni niebieski był bardziej granatowy ale nie widziałem na żywo więc ciężko ocenić to po zdjęciach. 

RNonPs4.jpeg

Edytowane przez kornel91

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, kornel91 napisał(-a):

Mnie też kupili. Koperta dość gruba to fakt a co nie tak z paskiem 22mm wygląda bardzo dobrze?? Wolałbyś 20mm??

No i chyba jednak czarny mam wrażenie, że poprzedni niebieski był bardziej granatowy ale nie widziałem na żywo więc ciężko ocenić to po zdjęciach. 

Poprzedni niebieski wyglądał momentami na niemal czarny. Porównanie obu wersji na stronie sugeruje, że masz rację - nowy ma jaśniejszy odcień niebieskiego, ale za to indeksy i wskazówki mają delikatniejsze zabarwienie. Zauważyłem jeszcze jedną zmianę - datownik jest mniejszy, nie ma fazowanych brzegów. Wydaje mi się, że dzięki temu będzie się mniej rzucał w oczy.

Co zaś się tyczy wymiarów, to 14,5 mm z wypukłym szkłem i wodoszczelnością 200 m to i tak nie jest tragedia. Na szczęście nie zrobili wypukłego szkła na deklu, co sprawia że niektóre modele 103 mają 17 mm grubości 😬 A szerokość między uszami jest dokładnie taka sama jak w oryginale.

A, jeszcze jedno - limitka ma niebieską superluminovę 😎

Może być zdjęciem przedstawiającym zegarek na rękę i tekst

Edytowane przez Kobuz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Kobuz napisał(-a):

Poprzedni niebieski wyglądał momentami na niemal czarny. Porównanie obu wersji na stronie sugeruje, że masz rację - nowy ma jaśniejszy odcień niebieskiego, ale za to indeksy i wskazówki mają delikatniejsze zabarwienie. Zauważyłem jeszcze jedną zmianę - datownik jest mniejszy, nie ma fazowanych brzegów. Wydaje mi się, że dzięki temu będzie się mniej rzucał w oczy.

Co zaś się tyczy wymiarów, to 14,5 mm z wypukłym szkłem i wodoszczelnością 200 m to i tak nie jest tragedia. Na szczęście nie zrobili wypukłego szkła na deklu, co sprawia że niektóre modele 103 mają 17 mm grubości 😬 A szerokość między uszami jest dokładnie taka sama jak w oryginale.

A, jeszcze jedno - limitka ma niebieską superluminovę 😎

Może być zdjęciem przedstawiającym zegarek na rękę i tekst

Mój Longines ma 17mm i też nie jest źle 😀

Sinn jest super i tyle. 

Edytowane przez kornel91

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, kornel91 napisał(-a):

RNonPs4.jpeg

Bo nie mam aktualnie zegarka z takim rozstawem ☺️ trzeba by w paski zainwestować 😂. W Speedmaster który też ma 41mm jest 20 i to jakoś mi pasuje na twoim zdjęciu proporcje są ok. Lepiej 22 niż 21 😀

Szkoda że data w niebieskim jest nadal czarna. 

Edytowane przez Picy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam nadzieję, że te indeksy nie będą wygląd tak plastikowo, jak w Pelagosie. Tam to przynajmniej pasuje, tutaj już niekoniecznie.

Skłaniam się ku niebieskiemu, ale czarny też coś w sobie ma. Mam nadzieję, że uda mi się je zobaczyć na żywo, bo tak w ciemno to trudna decyzja.

Zapowiadają się spore wydatki. Najpierw Dosia, teraz to, a jeszcze 144 w poczekalni :D

A co do rozmiaru to spokojnie - 903 świetnie leży nawet na mniejszych nadgarstkach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 godzin temu, Picy napisał(-a):

IMG_1385.jpeg

IMG_1384.jpeg

IMG_1381.jpeg

L2L znalazłem, że 48,5 mm.

Edycja.

Dodatkowo trochę inne indeksy a na pewno krótsze, mniejsza 12 i wskazówki z lumą w środku we wcześniejszym były jakby inaczej nałożona takie cieńsze wałki. 

Edytowane przez kornel91

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wchodząc tutaj miałem nadzieje że pojawią się opinie jaka ta nowa 903 nie jest już tak fajna jak stare wypusty a tu wydatki się szykują 😀

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, cezary1976 napisał(-a):

Wchodząc tutaj miałem nadzieje że pojawią się opinie jaka ta nowa 903 nie jest już tak fajna jak stare wypusty a tu wydatki się szykują 😀

DLa mnie trochę na minus indeksy ale trzeba by chociaż to na jakiejś recenzji zobaczyć. No ale też mocno o nim myślę tylko, że wcześniejszy był super kolor ten granat a ten nowy chyba czarny ciekawszy. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 minuty temu, kornel91 napisał(-a):

DLa mnie trochę na minus indeksy ale trzeba by chociaż to na jakiejś recenzji zobaczyć. No ale też mocno o nim myślę tylko, że wcześniejszy był super kolor ten granat a ten nowy chyba czarny ciekawszy. 

Tylko dlaczego granat czy stary niebieski nie maja w kolorze daty tylko czarna 😕 Patrząc na fotki to tarcza ma szlif słoneczny? 

Zrzut ekranu 2024-05-17 110611.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 minut temu, Picy napisał(-a):

Tylko dlaczego granat czy stary niebieski nie maja w kolorze daty tylko czarna 😕 Patrząc na fotki to tarcza ma szlif słoneczny? 

Zrzut ekranu 2024-05-17 110611.png

Tak mi się tez wydaje po innych zdjęciach . IMO wygląda to dobrze. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje dwie największe obawy to właśnie indeksy (zdecydowanie wolałbym malowanki, ale na żywo może się obronią - pewnie zdjęcia wyolbrzymiają efekt 3D i dlatego wygląda to kiczowato) oraz kolor tarczy (ten niebieski jest dosyć banalny, a w czarnym niepotrzebny szlif słoneczny). Kolor datownika zupełnie mi nie przeszkadza. Nawet lubię takie połączenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, PKS napisał(-a):

Moje dwie największe obawy to właśnie indeksy (zdecydowanie wolałbym malowanki, ale na żywo może się obronią - pewnie zdjęcia wyolbrzymiają efekt 3D i dlatego wygląda to kiczowato) oraz kolor tarczy (ten niebieski jest dosyć banalny, a w czarnym niepotrzebny szlif słoneczny). Kolor datownika zupełnie mi nie przeszkadza. Nawet lubię takie połączenie.

No właśnie starsza ta granatowa tarcza wydawała się ciekawsza i tamte indeksy też chociaż i poprzedniego nie widziałem na żywo. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, kornel91 napisał(-a):

No właśnie starsza ta granatowa tarcza wydawała się ciekawsza i tamte indeksy też chociaż i poprzedniego nie widziałem na żywo. 

Ten grant w starszej był świetny - tarcza przybierała różne natężenie barwy w zależności od świetlenia, od ciemnego niebieskiego po czerń. Niebieski w nowej tarczy wydaje się jednowymiarowy, jak garniturek pracownika korporacji :) Może i ładny, ale jest ryzyko, że szybko się znudzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi