Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
JANUSZ003

Klub Miłośników Zegarków Sinn

Recommended Posts

@kornel91 i tu pogratuluje - mega zegar, chyba najladniejszy w twojej kolekcji. Pozytywnie zazdroszcze, wrzucaj jak najwiecej fotek!

30 minut temu, cordi7 napisał(-a):

@kornel91 i tu pogratuluje - mega zegar, chyba najladniejszy w twojej kolekcji. Pozytywnie zazdroszcze, wrzucaj jak najwiecej fotek!

Dziękuję bardzo i będę wrzucał :)

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

W dniu 26.09.2024 o 16:51, kornel91 napisał(-a):

Gratulacje i też witam w temacie.

X4axjE4.jpeg
dqu0k3g.jpeg
mNDk5tP.jpeg
DUIZUP8.jpeg
rzBPsM8.jpeg
Qtohxru.jpeg

Gratulacje, niech się nosi 

Godzinę temu, Jorguś77 napisał(-a):

Gratulacje, niech się nosi 

A dziękuję bardzo 😀

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Dodam, że w końcu rozmiar odpowiednio dobrany do nadgarstka. Wygląda i prezentuje się rewelacyjnie. 👍

Pytanie, jak będzie z wygodą po dłuższym obcowaniu z tym navi. 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

W dniu 29.09.2024 o 12:28, mario1971 napisał(-a):

Dodam, że w końcu rozmiar odpowiednio dobrany do nadgarstka. Wygląda i prezentuje się rewelacyjnie. 👍

Pytanie, jak będzie z wygodą po dłuższym obcowaniu z tym navi. 

Dzięki. Ja mam Mariusz dość szeroki nadgarstek nie umiem robić zdjęć ale te większe zegarki też siedzą bardzo dobrze. Tutaj L2L to 48 mm więc nie za dużo. Zegarek bardzo wygodny i lekki wygodny w użytkowaniu. Waga na oryginalnym pasku to 98g (podałem 84g wcześniej ale to pewnie producent podaje wagę zegarka bez paska). Pasek świetnej jakości ale pewnie zrobię w podobnej kolorystyce jakiś handmade bo mam motylek do niego ale żeby było wygodnie krótsza część paska musi być na środku , że motylek jest świetny. Do tego modelu przypisany jest polerowany ale wziąłem szczotkę. 

8hiy4cU.jpeg

Edited by kornel91

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

W dniu 25.09.2024 o 00:28, PKS napisał(-a):

Nie tylko na subtarczkach ;)

Pojawiły się też nowe napisy.

Dla mnie zmiana na plus.

Masz rację, teraz zauważyłem że nawet rehaut dostał aktualizację czcionki. Jako, że jestem skrzywiony na tym punkcie, to dla mnie zmiana oczywiście pozytywna. Jakby nie patrzeć 50-letni model (!) zyskał nowoczesny sznyt.

@kornel91 gratuluję zakupu, fantastyczna jest ta nowa odsłona 903. Ciekawe kto się pierwszy odważy sprawdzić te 200 m wodoszczelności :D

20 godzin temu, mario1971 napisał(-a):

Marcin, pokaż to zapięcie bokiem po grubości. 

Tak to wygląda. 

60KvpcD.jpeg

Przy dobrze dopasowanym pasku powino się fajnie układać. 

1 godzinę temu, Kobuz napisał(-a):

Masz rację, teraz zauważyłem że nawet rehaut dostał aktualizację czcionki. Jako, że jestem skrzywiony na tym punkcie, to dla mnie zmiana oczywiście pozytywna. Jakby nie patrzeć 50-letni model (!) zyskał nowoczesny sznyt.

@kornel91 gratuluję zakupu, fantastyczna jest ta nowa odsłona 903. Ciekawe kto się pierwszy odważy sprawdzić te 200 m wodoszczelności :D

Dzięki. Co do wodoszczelności w takiej marce nie ma strachu. Koronka zakręcana i wszystko wygląda tip top 😀 ja nie sprawdzę bo nie chciałem bransolety. Moim zdaniem to zegarek na pasek i szkoda było dopłaty pod 1,5k za bransoletę. Szymon ma limitkę na bransolecie więc może sprawdzi 😀

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

4 godziny temu, mario1971 napisał(-a):

Brakuje jeszcze paska, aby mieć przegląd całości. 

Dokładnie pomierzę jaką długość musi mieć krótsza część i pewnie niedługo coś zamówię i zobaczę jak to będzie wyglądało. Jak założę zapięcie do oryginalnego paska to wrzucę jakieś zdjęcia. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

W dniu 29.09.2024 o 10:43, kornel91 napisał(-a):

Proszę bardzo Dominik. 

........świetny! Gratuluję! 

12 minut temu, jimmy6 napisał(-a):

........świetny! Gratuluję! 

Dzięki bardzo 😀

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

22 godziny temu, kornel91 napisał(-a):

Moim zdaniem to zegarek na pasek i szkoda było dopłaty pod 1,5k za bransoletę.

To fakt, od "Operacji Piorun" widzę navitimera tylko na czarnej skórze :)

28 minut temu, Kobuz napisał(-a):

To fakt, od "Operacji Piorun" widzę navitimera tylko na czarnej skórze :)

Ja mam jeszcze póki co niby aligatora :) Tylko mi ten jasny brąz pasuje bardzo do tego zegarka. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

W dniu 30.09.2024 o 13:59, mario1971 napisał(-a):

Brakuje jeszcze paska, aby mieć przegląd całości. 

Mariusz to kilka słów. Niestety pod tym względem jestem pedant i mimo, że motylek bardzo fajny to oryginalny pasek nie daje rady. Krótszą część muszę zrobić jeszcze krótszą na ale to anatomia nadgarstka nie wina producenta po te zapięcie trzeba mieć około 19,5cm w nadgarstku ( przy oryginalnym pasku) . Natomiast dłuższa część jest za cienka. Sam motylek bardzo fajny i jednak lepiej jak szlufka będzie wszyta więc te zdanie z postu z poniedziałku edytowałem wtedy pasek fajnie przylega.

BGWVhr6.jpeg

9ElJnsu.jpeg

bZJtbfY.jpeg

Druga próba przy handmade od Longinesa. Tutaj układa się dużo lepiej. Grubość dłuższej cżęśći dużo lepsza. Natomiast musi być cieniej przy klamerce żeby się fajnie układało. No ale to do wytłumaczenia przy zamówieniu paska no i dobrze trafić z dziurką do zapięcia żeby się fajnie układało. 

uFZADbQ.jpeg

ZtPSlOq.jpeg

oAvdgMH.jpeg

No i żeby nie było dalej spamuje bo ten tydzień co drugi dzień na nadgarstku Sin :) 

zACCK9V.jpeg

AbXaVo5.jpeg

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Z tym czerwonym paskiem trochę grubo się robi od spodu. 

No i sam pasek jest za długi.

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

10 minut temu, mario1971 napisał(-a):

Z tym czerwonym paskiem trochę grubo się robi od spodu. 

No i sam pasek jest za długi.

Dokładnie tak jak napisałem trzeba zrobić przy klamerce cieniej . Najlepiej jeżeli pasek będzie trzymała tylko wszyta klamerka wtedy będzie również na plus

Edited by kornel91

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

ZwGf8DJ.jpeg

TCIjqiP.jpeg

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

W dniu 30.09.2024 o 11:30, Kobuz napisał(-a):

Masz rację, teraz zauważyłem że nawet rehaut dostał aktualizację czcionki.

A pod datą widziałeś? :)

Wyszła limitka 104 dla WatchBuys, czarna i białą tarczą, piaskowana koperta. Jest nieźle, ciekaw jestem jak by to w satynie wyglądało.

IMG_5078.jpeg.e3f74b6b66b0815817cd4c17f743ab92.jpeg

IMG_5079.jpeg.035bea5412029452fbbc13c3cd834ee0.jpeg

j7nEPiz.jpeg

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91